alerji testi ve kv...

pamukannesi

Göründüğün gibi değilsen,hiç görünme daha iyi...'
Kayıtlı Üye
11 Mart 2010
3.807
1.161
173
kızlar merhaba..
2 gün önce oğlum hastalandı.. sağlık ocağında ki dr boğazları şişmiş dedi antibiyotik verdi..neyse bi kaşık verdim.. yattı..
sabah kalktığında vucudunda kırmızı noktalar vardı.. sırtı kasıkları boynu falan.. böyle pütür pütür alerji gibi..
hemen kestim ilacı... şansıma cmt gününe denk geldi.. doktoruma götüremedim.. acile götürdük.
alerji de olabilir ateşlendiği içinde olabilir dedi..alerji şurubu yazdı..
cmt pazar ondan verdim.. şimdi biraz azaldı.. ama elimi dokunduğum zaman pütürlükler var yine..
çocuğum bir yaşında iken alerji testi yaptırmıştık, dışarıdan alınan paketli şeylere yani katkı maddeli şeylere alerjisi çıkmıştı..
şimdi 4 yaşında.. bugün randevu aldık.. alerji testini tekrar yaptıralım dioruz.. acaba başka şeylerede mi alerjisi çıktı yoksa ilaç alerjisi mi var falan diye..
dün kv ile konuşurken, sakın alerji testi falan yaptırmayın çocuğa iice hasta edersiniz dedi..
niye falan dedim. çocuğun herşeye alerjisi var işte, götürmeyin doktora,şimdi azaldı gün geçtikce düzelir dedi..
çok karşı çıktı kadın.. sakın alerji testi yaptırmayın, iice hastalandırırsınız dedi.. bi yaşında iken yaptırdınız işte öğrendiniz neye alerjisi olduğunu.. habire habire test mi yapılırmış dedi.. bizde sonradan ortaya çıkmış olabilir mi die düşündük...
bi anne olarak böyle söyleyince içime kurt düştü.. yaptırmam daha mantıklı değil mi?

Son düzenleme:
Kesinlikle yaptırın bence acaba abur cubur falan mı verdi kayınvalideniz de ondan böyle çekiniyo. Anlayamadım alerji testinin çocuğa ne gibi bi zararı olabilir bilemiyorum. Ama insanın aklına ilk böyle bi durum olabileceği geliyor

Alerji testi yaptırmakla hasta etmenin ne alakası var anlamış değilim..
Tabi ki yaptırın..

cnm zaten onu hep yapıolar... kaç kere söledik hem baabsı hem ben.. cips alıolar, yedirip gönderiolar eve..
ama o zaman kızarıklık az oluodu.. ilk defa bu kadar yoğun bi şekilde döküntü oluştu...
acaba antibiyotiğe karşı mı alerji oluştu.. bunu testte anlayabilriz değil mi

Şimdi tanımıyorum tabii günahını almayayım da bence kayınvalideniz siz yokken alerjisi olan birşeyler vermiş, doktora gidip de öğrenirsiniz bunu diye götürmenizi istemiyor gibi geldi bana. Yoksa ne alaka alerji testi zarar verir falan?

Ateş kaç gündür yüksek? Kaç dereceyi gördü? Birde 6. hastalık diye bir şey var hiç duydunuz mu?

valla benımde aklıma kaynanan cocuga bıseymı yedırdı dıye geldı

Ateş kaç gündür yüksek? Kaç dereceyi gördü? Birde 6. hastalık diye bir şey var hiç duydunuz mu?
hiç duymadım.. ateşi bi an 38 oldu... sonra geçti ateş düşürücü verince... dermatologdan randevu aldık.. bakalım ne dicek

valla benımde aklıma kaynanan cocuga bıseymı yedırdı dıye geldı
o her zaman yaptıkları şey zaten..
defalarca uyarmamıza rağmen..
ama bu sefer kızamık gibi tüm vucudunda vardı korktuk yani

hiç duymadım.. ateşi bi an 38 oldu... sonra geçti ateş düşürücü verince... dermatologdan randevu aldık.. bakalım ne dicek

Yok o zaman değildir, 6. hastalıkta 3 gün sebepsiz yüksek ateş seyreder, ateş çok dirençlidir kolay kolay düşmez, ateşin düşmesinin ardından aynen sizin bahsettiğiniz döküntüler olur ve kısa bir süre sonra da ortadan kaybolur... toplam da 7-9 gün filan sürüyor ben küçük kızımda yaşamıştım ve bu hastalıkla tanışmıştım acaba olabilir mi dedim.

Dermatoloji doğru yol, kayınvalideniz de çok biliyormuş maşallah alerji testi ile çocuk nasıl hasta oluyor onu da bi açıklasaymış keşke bizde aydınlanırdık :)

alerji testinin iyice hasta yaptığınıda ilkkez duyuyorum kesinlikle dinlemeyin kayınvalidenizi testlerinizi yaptırmayın eğer çocuğunuzun alerjik bir bünyesi varsa yeni şeylerede alerjisi çıkabilir

çok geçmiş olsun size de...
zaten daha döküntüleri görmeden kzıamık çıkarıo o dedi telefonda :)

çok geçmiş olsun size de...
zaten daha döküntüleri görmeden kzıamık çıkarıo o dedi telefonda :)

Memleketimin her annesi birer doktor adayıdır, uzaktan teşhis koyma özelliğine sahiptir yeri geliyor biz bile yapabiliyoruz bunu hahahha boşverin ya siz ona olabilir baktıralım tabi anne diyip bildiğiniz yoldan devam edin.

test yaptirmanin bir zarari olmadigini biliyorum.
Benim de Alerjim var, hemde 13 yasindan beri.
Ilk Alerji testini yaptirdigimda (2002 yilinda) 6 Maddeye karsi Alerjim vardi, gecenlerde yaptirdim 12 ye cikmis.
Yani diyecegim cocugunuza o testi kesinlikle yaptirin ve bir Alerji uzmanina gidin.
Ve kesinlikle erken yasta Hiposensitizasyon (Translater den tercüme ettim ) icin Doktorla konusun.
Bu devirde Doktorlar düzgün ilgilenmiyor (Almanyada en azindan böyle) ve Hastalar kendileri arastirip bilgilenmeleri gerekiyor yoksa ilac yazip eve yolluyorlar.
Hiposensitizasyon dan cooooook fayda gördüm, gerci yavrunuz kücükmüs ama yinede bir sorun Doktora.

Antibiyotiklerin içinde katkı maddesi var ondanda çıkmış olabilir döküntüleri. Alerji testini yine yaptırın yine alerjisi çıkarsa hasta olup doktora götürdüğünüzde muhakkak belirtin alerjisini...

ilaç alerjisini anlamak için normal bi alerji testi yeterli olurmu ki..
genelde yiyecek içecek falan bakıolar ya

bence yaptırın test tabiki.. neye alerjisi olduğunu bilin ki ona göre tedbir alırsınız.. hem çoğu alerji testleri 3 yaşından sonra yapılabiliyor.. sizinki muhtemelen ilaca karşı bir tepkidir.. arkadaşımın oğlu da mesela agumentin kullanamıyor.. hemen pipisi şişiyor ve vücudu kızarıyor. en azından hangi etken maddeye karşı alerjisi var onu öğrenirsiniz , tekrar bir ilaç kullanacağından dr .a şuna karşı alerjisi var dersiniz ona göre ilaç yazar.. kv nizi dinlemeyin yani.. biz anneleri bazen pimpirikli diyorlar ama bu devirde öyle olmak zorundayız.. kv lerin zamanındaki kadar doğal gıda tüketemiyor yavrularımız..haliyle hastalıkların cinside şekli de değişti.. Allah acil şifalar versin..çok geçmiş olsun..

Alerjik bünyeli birinin zamanla başka şeylere de alerjisi gelişebilir ya da azalabilir.Yani çocuğunuzun geçen sene yapılan testten beri başka şeylere de alerjisi gelişmiş olabilir.Alerji testi ömür boyu geçerli birşey değil,hasta da etmez ayrıca.

Bir de bazen bazı şeyler tetikleyici olabiliyor.Mesela benim de bir sürü şeye alerjim var ama antibiyotiğe alerjim çıkmadı.Fakat antibiyotik aldığımda fıstık,çikolata gibi şeyler yersem(normalde bunlara da alerjim yok) alerji oluyorum.Yani siz çocuğunuza antibiyotik verdiğinizde farkında olmadan başka birşeyle alerjisini tetiklemiş olabilirsiniz cips,çikolata,yumurta gibi birşeyle mesela.Antibiyotik,çilek,fıstık,çikolata,yumurta,toz,deniz ürünleri bunlar yaygın olarak alerji yapan maddelerdir.Bir daha test yaptırın fakat en az 48 saat alerji ilacı içmesin ondan sonra yaptırın testi.Sonuçları etkiler çünkü ilaç

Son düzenleme:
alerji testini nasıl yaptırıyorsunuz
deri testi mi yaptırdınız önceden
ilacı degiştirip farklı bi grup antibiyotik deneyebilirdiniz
yada antibiyotigin içeriginde bulunan çilek vs aromasıda yapmış olabilir

Antibiyotik allerji yapmış olabilir. Benim oğlumdada oluyor bazı antibiyotiklerde onu kesip başkasına geçiyoruz bu durumda mecburen örn agumentine karşı vardı sanırım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…