- 11 Mart 2010
- 3.807
- 1.161
- 173
- Konu Sahibi pamukannesi
-
hiç duymadım.. ateşi bi an 38 oldu... sonra geçti ateş düşürücü verince... dermatologdan randevu aldık.. bakalım ne dicekAteş kaç gündür yüksek? Kaç dereceyi gördü? Birde 6. hastalık diye bir şey var hiç duydunuz mu?
o her zaman yaptıkları şey zaten..valla benımde aklıma kaynanan cocuga bıseymı yedırdı dıye geldı
hiç duymadım.. ateşi bi an 38 oldu... sonra geçti ateş düşürücü verince... dermatologdan randevu aldık.. bakalım ne dicek
kızlar merhaba..
2 gün önce oğlum hastalandı.. sağlık ocağında ki dr boğazları şişmiş dedi antibiyotik verdi..neyse bi kaşık verdim.. yattı..
sabah kalktığında vucudunda kırmızı noktalar vardı.. sırtı kasıkları boynu falan.. böyle pütür pütür alerji gibi..
hemen kestim ilacı... şansıma cmt gününe denk geldi.. doktoruma götüremedim.. acile götürdük.
alerji de olabilir ateşlendiği içinde olabilir dedi..alerji şurubu yazdı..
cmt pazar ondan verdim.. şimdi biraz azaldı.. ama elimi dokunduğum zaman pütürlükler var yine..
çocuğum bir yaşında iken alerji testi yaptırmıştık, dışarıdan alınan paketli şeylere yani katkı maddeli şeylere alerjisi çıkmıştı..
şimdi 4 yaşında.. bugün randevu aldık.. alerji testini tekrar yaptıralım dioruz.. acaba başka şeylerede mi alerjisi çıktı yoksa ilaç alerjisi mi var falan diye..
dün kv ile konuşurken, sakın alerji testi falan yaptırmayın çocuğa iice hasta edersiniz dedi..
niye falan dedim. çocuğun herşeye alerjisi var işte, götürmeyin doktora,şimdi azaldı gün geçtikce düzelir dedi..
çok karşı çıktı kadın.. sakın alerji testi yaptırmayın, iice hastalandırırsınız dedi.. bi yaşında iken yaptırdınız işte öğrendiniz neye alerjisi olduğunu.. habire habire test mi yapılırmış dedi.. bizde sonradan ortaya çıkmış olabilir mi die düşündük...
bi anne olarak böyle söyleyince içime kurt düştü.. yaptırmam daha mantıklı değil mi?
çok geçmiş olsun size de...Yok o zaman değildir, 6. hastalıkta 3 gün sebepsiz yüksek ateş seyreder, ateş çok dirençlidir kolay kolay düşmez, ateşin düşmesinin ardından aynen sizin bahsettiğiniz döküntüler olur ve kısa bir süre sonra da ortadan kaybolur... toplam da 7-9 gün filan sürüyor ben küçük kızımda yaşamıştım ve bu hastalıkla tanışmıştım acaba olabilir mi dedim.
Dermatoloji doğru yol, kayınvalideniz de çok biliyormuş maşallah alerji testi ile çocuk nasıl hasta oluyor onu da bi açıklasaymış keşke bizde aydınlanırdık :)
çok geçmiş olsun size de...
zaten daha döküntüleri görmeden kzıamık çıkarıo o dedi telefonda :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?