- 19 Ekim 2009
- 1.956
- 2.524
- 333
Direkt covid kısmına almak istemeleri doğru olmamış, ben yeni sizin ki gibi atak geçirdim, iğne hava falan verdiler, zaten bu ayın 15 i eylül 15 alerji mevsimi tam. Her zaman yaşadığım durum..Doktor hiç sormadı bile çıkarken kendim sordum yine de doktora extra kronik hastalıklarım var ,covid değildir dimi diye, kötüye gidersen gelirsin test yaparız dedi, iğne yaptırınca zaten öksürüğüm falan gitti.Merhaba, Ben bebekliğimden beri alerjik astımım. 2 biontech aşısı oldum. Dün acile atak geçirerek gittim. Gitmeden önce de ilaçlarımı nebulle aldım. Bilen bilir ilac alınca saturasyon çok düşmüyor. saturasyonum 98 di. Ki daha önce de ambulansla hastaneye kaldırıldığımda da aynıydı.
Neyse doktor beni covid kısmına almaya kalktı. Gıda ilaç gibi bir suru şeye Alerjim var. Ateşim yok. Grip gibi değilim. Belirtim yok yani. O kısımda covid olur çıkardım. Malum delta varyanti çok çabuk bulaşabiliyor. Çıktım özel bi yerde iğne oldum düzeldi... şükür daha iyiyim.
Benim sorum benim gibi sorun yaşayan oldu mu? Ne yaptınız...
Olması gereken de o. Ayrıca doktor çok kötü davrandı biraz da canımı o sıktı...Direkt covid kısmına almak istemeleri doğru olmamış, ben yeni sizin ki gibi atak geçirdim, iğne hava falan verdiler, zaten bu ayın 15 i eylül 15 alerji mevsimi tam. Her zaman yaşadığım durum..Doktor hiç sormadı bile çıkarken kendim sordum yine de doktora extra kronik hastalıklarım var ,covid değildir dimi diye, kötüye gidersen gelirsin test yaparız dedi, iğne yaptırınca zaten öksürüğüm falan gitti.
Öyle mi olmuş. Olan şeyi anlattım ilginç olmuş:)))Simdi bu mesaji bile begenmeyen olmusvay be ne demis bu kizda begenmediniz? Yalan birsey mi
Anlatmis?
hastaneye bile mecburen gittim, tıklım tıklımdı. Bizim gibi hastalar kendini biliyor zaten. Zaten çok korkuyorum , bende bir tek astım yok, çok dikkat ediyorum en ufak farklı bir belirti olsa ilerlememesi için kendim talep ederim testi.Olması gereken de o. Ayrıca doktor çok kötü davrandı biraz da canımı o sıktı...
Evet oyle olmus, bazilari aşı ve ya kovit ilgiliÖyle mi olmuş. Olan şeyi anlattım ilginç olmuş:)))
Aynı bende de sadece astim yok. Mitral kalp kapakcigi yetmezliğim de var. Cok çok ilerlemezse gitmiyorum. 4 kez arka arkaya nebulden ilaç alınca gittim. Ki geçiyor tekrar başlıyor. Sorunumu da biliyorum. Mideme yemek dokundu ağrıdı, adet dönemi de yaklaşınca atak kaçınılmaz oldu. O zaman iğne yada seruma ihtiyacım oluyor.hastaneye bile mecburen gittim, tıklım tıklımdı. Bizim gibi hastalar kendini biliyor zaten. Zaten çok korkuyorum , bende bir tek astım yok, çok dikkat ediyorum en ufak farklı bir belirti olsa ilerlememesi için kendim talep ederim testi.
ben de 4 kere nebulle ilaç aldım+adet dönemi yaklaşması. Talihsizlik olmuş, daha çok tavrı canınızı sıkmış doğal olarak. O bölüme girmemişsiniz iyi ki. Enteresan aslında, ben iğne sıramı beklerken hastanedeki görevliler tartışıyordu, sadece baş ağrısı vs olanı teste gönderme, kusma da varsa gönder diye. Sizin gibi astım hastasına direkt covid şüphesi tuhaf olmuş.Aynı bende de sadece astim yok. Mitral kalp kapakcigi yetmezliğim de var. Cok çok ilerlemezse gitmiyorum. 4 kez arka arkaya nebulden ilaç alınca gittim. Ki geçiyor tekrar başlıyor. Sorunumu da biliyorum. Mideme yemek dokundu ağrıdı, adet dönemi de yaklaşınca atak kaçınılmaz oldu. O zaman iğne yada seruma ihtiyacım oluyor.
Evet düzgünce açıklasa bende geri dönsem sorun olmayacak. Başka şeylerde oldu. Başvuruda bulundum o konuda.ben de 4 kere nebulle ilaç aldım+adet dönemi yaklaşması. Talihsizlik olmuş, daha çok tavrı canınızı sıkmış doğal olarak. O bölüme girmemişsiniz iyi ki. Enteresan aslında, ben iğne sıramı beklerken hastanedeki görevliler tartışıyordu, sadece baş ağrısı vs olanı teste gönderme, kusma da varsa gönder diye. Sizin gibi astım hastasına direkt covid şüphesi tuhaf olmuş.
Covidli hastaların o kısmına götürmek istemesi normal mi yani?
Bakın sorunumu biliyorum. Yiyecek alerji yaptı. Adetli de olunca sonuc bu. Sadece alerjik astımım yok benim. Kalp sorunum var. Covidli olsam kendim test isterim. Orada virüs kapardim ben. Şuan iyiyim.Evet normal.
Açıkçası şöyle bundan aylar evvel gebelik sebebiyle acile kaldırıldı ambulans ile.
Adamın bir tanesi ayaktan hasta olarak geldi tüm belirtileri covid. Ama koah olduğu için olduğunu söyledi ısrarla. O da bende sabaha kadar bekledik.
Adam şüphelisin şu bölümde yatıracağız dediler diye bile kavga çıkarttı doktor hemşire kim varsa saatlerce meşgul etti, nefes alamıyorum diye maskeyi çıkarttı en son hastane polisi ile aldılar şüpheli kısma. gecenin sonunda test pozitif, ciğer filmi covid bulguları ile aynı çıktı adamın.
Sizin verdiğiniz örnekteki kişi haksız. Ama o örnekle alakam yok benim :).Evet normal.
Açıkçası şöyle bundan aylar evvel gebelik sebebiyle acile kaldırıldı ambulans ile.
Adamın bir tanesi ayaktan hasta olarak geldi tüm belirtileri covid. Ama koah olduğu için olduğunu söyledi ısrarla. O da bende sabaha kadar bekledik.
Adam şüphelisin şu bölümde yatıracağız dediler diye bile kavga çıkarttı doktor hemşire kim varsa saatlerce meşgul etti, nefes alamıyorum diye maskeyi çıkarttı en son hastane polisi ile aldılar şüpheli kısma. gecenin sonunda test pozitif, ciğer filmi covid bulguları ile aynı çıktı adamın.
Çok teşekkür ederim, bana uygun değil o zaman. Herhangi bi atak söz konusu değil. Şifalar dilerim. Dikkat edin kendinizeArkadaşın belirttiği ilac Astim ilacı. Astim ataklarini kesen bi ilaç. Tedavi edici bi ilaç değil
Maalesef durum öyle... Bende bir daha devlet acile gitmem. Allah düşürmesin. Covid olduğumu anlarsam da ekiplerden yardım isterim. Ama acile gitmenBen artık şunu anladım doktorlar bu meseleye kar zarar hesabıyla bakıyorlar. Yani nefes alamıyorsan oraya gitmelisin covid olabilirsin, önemli olan daha fazla insana bulaştırmaman sana ne olacağının bi önemi yok. Bende de ilk aşı sonrası ritim bozukluğum tetiklendi, ikinci aşıyı olmak istemiyorum dediğimde ol diyorlar peki kalp hastalarında uzun vadeli güvenli olduğuna dair bir kanıt var mı diyorum yok diyorlar. Ee bana bişey olsa inme inse kalp krizi geçirsem sen mi vericeksin hesabını. Üzülerek söylüyorum ki son zamanlarda gittiğim 10 doktordan 9’u bilgisiz, ilgisiz ve umursamazdı. Basit bir enfeksiyonu teşhis edemeyenden alakasız ilaç yazana ne ararsanız var. Her şey gibi sağlık sektörü de bozuldu mecbur kendimizi koruyacağız.
Merhaba çok geçmiş olsun benim oğlumda şuan 6 yaşında Nisan ayında kovid oldu 5 gece hastanede yattı ve astım teşhisi kondu size bı dorum olucak astımın alerjik mi yoksa kronik mi olduğunu nasıl anlıyoruz alerji testi yapıldı hicbiseye alerjisi çıkmadi acaba ergenlik döneminde geçer mi bı umutNeyin alerji yaptığını da biliyorum. Domates vardı yiyeceğin içinde çıkarttım sandım ama alamamışım hepsini. Ayrıca dandik salam da olunca dokundu... yemem zaten bidaha tövbe...
Beğenmeyenler neden begenmedi bi yazsa:))
Çocukken bu astım yüzünden verem teşhisi bile aldım ben. Bi nevi alıştım sayılır:)) doktorlar da hata yapar...
Herkesin durumu farklı. Benim bir sürü şeye Alerjim var. Testlerde çıktı. Testi olmayan yiyecek vs var onları da kendim tespit yapıyorum. Alerjenlerle karşılaştığım da atak geçiriyorum. Onun dışında doktora gitsem astım ile ilgili hiç bir şikayetim olmuyor. Ciğerler temiz çıkıyorMerhaba çok geçmiş olsun benim oğlumda şuan 6 yaşında Nisan ayında kovid oldu 5 gece hastanede yattı ve astım teşhisi kondu size bı dorum olucak astımın alerjik mi yoksa kronik mi olduğunu nasıl anlıyoruz alerji testi yapıldı hicbiseye alerjisi çıkmadi acaba ergenlik döneminde geçer mi bı umut
Bakın sorunumu biliyorum. Yiyecek alerji yaptı. Adetli de olunca sonuc bu. Sadece alerjik astımım yok benim. Kalp sorunum var. Covidli olsam kendim test isterim. Orada virüs kapardim ben. Şuan iyiyim.
Öyle ben de sorunumu biliyorum derdim hatta o yüzden evden gelip aldılar testi. Hasta değilsen gebesin bulaşmasın dediler. Sonuç pozitif. Biraz sağlıkçılar da ne yapacağını şaşırmış vaziyette sanki.
Benim oglum bebekken başladı alerjik bronşit. İlerleyen yaşlarda düzeldi çok şükür. Bazen sadece mevsim gecislerinde öksürük başlıyor. Geçmezse ventolin hava makinası ile veriyoruz. Ama doktor takibi ile. İge Total bakildimi. İge Total alerji seviyesine bakar. Eğer yüksekse alerji ilacı verilir. Göğüs hastalıkları na gittiniz mi. Yardımcı olurlarMerhabalar, bende son 2 yıldır mevsimsel kışın öksürürüm. Ciğerlerimde göğsümde bir sıkıntı mı var diye test yaptırdım sağlık testlerinden geçtim ama hiçbir şey çıkmadı. İlaçlar bana mısın demedi. Üşüttüğümde artık geri dönüsü olmuyor bahara kadar öksürebilirim. Bu yavrunuza kullandıgınız ilacı doktor mu yazdı duruma göre? Geçiriyor mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?