ALES 'e hazırlık için hangi kitabı önerirsiniz???

bende yarın almayı düşünüyorum ama başlangıç için hangisi iyi olur hangisi daha ağırdır, kesinkes olarak bilenler başlangıç ve ilerisi için hangileri kullanılmalı, yarın hangisini alayım söylermisiniz?

 
evet bende hazırlanacağım görüşelim bilgi paylaşımında bulunuruz iyi olur inşallah başarıya ulaşabiliriz. benim sözelim iyi matematikte fena değil sayısal mezunuyum zaten o zaman önce yediklimle başlayayım sınav sisteminide değiştirmişler sanırım acayip stres yaptım şimdiden:KK52:

yok panik yapma canım hiç farkı yok ben girdim en sonuncu sınava 2 yıldır giriyorum:KK8:..hep aynıı..ales sadece hız işi bence..ben yetiştiremediğim için kaybediyorum canımm..:KK68:
bende sayısalcıyım..görüşelim canım..inşş allhın izniylee ulaşırızz özeldende yazabilirsinn okey:emir_bebek:
yediiklimm dogru karar canım elimde yargıda var.. belki bende yediikliden baslarım:KK68:

Sınav sisteminin değiştiğini ben de duydum, sadece kulaktan dolma, kitapçıdan Ales hazırlık kitabı sordum, yenileri gelecek, sistem değişmiş dedi, Ne değişti ki? Bilenininz var mı? Aslında bende yargının Ales hazırlığı var ama birine ödünç vermiştim, geri isteyebilirim ama sistem değiiştiyse yenisini almam gerekecek? Ne yapmalıyım? Kitap 2008 basım olsa gerek.
Kesinlikle PegemA nın setini öneririm. 2011 sistemine uygun hem :KK66: kendi sitesinden bulabilirsiniz...

Yeni sınavla eski sınavın karşılaştırmasını yapabilir misin canım? Neler değişti?
 
Selamlar,

4 sene önce girmiştim, sözel gayet iyi de sayısal'dan daha yüksek almam gerekli bu sefer.. 71'di, 80'in üzerinde istiyorum, ne önerirsiniz kızlar?

Çok teşekkürler,
 
Arkadaşlar,ben de Alese girmeye karar verdim.Türk dili ve edebiyatı öğretmeniyim,sayısalım hiç yok.Sınav hakkında çok fikrim yok,lisede eşit ağırlık çıkışlıyım ama sonuçta üniversitede sözel mezunuyum.Hangi bölümden sınava gireceğim bana yardımcı olabilir misiniz,nelerden sorumluyum ve hangi dersleri,hangi konuları çalışmalıyım?Matematik de yapmam gerek sanırım.Hemen bu hafta başı kitap almak istiyorum,sizce matematik ve mantık için en iyi,ayrıntılı ve soru çözebilmeme yardımcı,bu seneye özel güncel hangi kitapları almalıyım?Yardımlarınızı bekliyorum.
 
kızlar aleste bu sene bir değişiklik yapılmadı .2011 yılında bir değişiklik yapılmıştı.eskiden 80 sözel 80 sayısal soru vardı ve adaylar tüm soruları yanıtlıyorlardı.sözelcilerin yaptığı matematik 0.3 le çarpılırken ,türkçe 0.7 ile çarpılıyordu.sayısalcılar içinse tam tersi puanlama vardı.geçen sene sistem tamamen değişti.artık 4 ayrı bölüm var sayısal 1 ve 2 ,sözel 1 ve 2 diye.her bölümde 50 şer soru var ve her aday 150 soru yapıcak.sayısalcılar ve eşit ağırlıkçılar sözel 2 den soru yapmıyor.sözelciler ise sayısal 2 den soru yapmıyor.sizlere tavsiyem çok bol soru çözün ve hız kazanın.ales temel bilgilere dayalı bir sınavdır kpss gibi detay sorular çıkmaz,ama aleste de zamanı yetiştirmek sorun olur.hepinize iyi şanslar........
 
Yargı'nın çıkmış soruları açıklayarak anlatan kitabından çok az soru çözmeme rağmen iyi bir puan aldım, mantık sorularını anlayabilmek için almıştım, işe yaradı.
Tavsiye ederim.
 
ben aöf uluslarası ilişkileri lisansı bitirince yüksek lisans yapmayı düşünüyorum ben sınavlarda hangi derslerden sorumlu olucam benim sayısal pek iyi değilde:KK43:
 
Ales'te sonuçlarında ilk 15teyim. Buna dayanarak şunu söyleyebilirim; kaynaklar değil önemli olan tam ve düzgün konsantrasyon. Sorular zor değil; mühim olan sınavı kafa dağıtmadan tamamlamak.
 
canım bu baya kalın bir kitap tamamı çözümlü diye geçiyor ama bir testi çözümlü diğeri cevaplı test şeklinde bir kitap değil mi?bende var ondan da çözdüm ben bazıları çok kolay geldi bazılarıda çok zorladı beni sen yeter mi diyosun canım o kitap?
 
Ben de yediiklim kulanmıştım konu anlatımı için ondan sonra her yayının deneme testlerinden alıp çözdüm. Bana yeterli gelmişti yediiklim.
 
ben yediiklim aldım ama ben hayatımda bu yayınevi kadar iğrenç bir yer görmedim sorularla çözümlerin alakası yok kaç sorum heba oldu çözerken yaa özellikle türkçeden >/////// örnek veriyorum adam soruda 2. cümle hangi paragraftan başlar diyor cevabında eşsesli kelime şu şıktadır diye çözüyor. Bak gece gece sinirlendim yine burnumdan getirdi kitap alacağıma pişman oldum siz sakın almayın herkes yargı diyor büyük ihtimalle kalitelidir. yediiklimden iyi olduğu kesin >///
 
Forum için çok değerli bilgiler. Bu deneyim ve tecrübeleri bu forum ortamında bulmak çok güzel. Buraya yazılan her şey için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Allah razı olsun hepinizden. Sağolun.
 
tasarı yayınlarından çalışıyorum bende çok beğenmedim. yargı yayınlarında da aynı paragrafı kullanarak farklı soru tarzıyla sormuşlar.
 
kızlar tasarıyı sevmemiştim ama sözelde benzer soru tarzı vardı. yargının konu anlatımlı mantık sorularını çalışmıştım başarılı buldum . :KK51:
sınava girince anladım neden o şekilde test hazırladıklarını.
 
Son düzenleme:
Merhaba :) değerli arkadaşlarım alışılagelmişin piyasada en iyiler diye sayfalarda adları yazanları kullandım işin içinden çıkamadım. Bi hocam isem yayınlarını önerdi internet sitelerinden aldığım kaynaklarıyla çalışıyorum ve çok akıcı tavsiye ederim hakkımızda hayırlısı olsun iyi çalışmalar
 
merhaba bende İsem yayınlarıyla hazırlanıyorum ve gayet memnuınum alışşılagelmişin dışında ve başarılı bir çalışma olmuş yargıyıda yedi iklimide denedim.
 
X