algıda sorun yaşayan eski eltim

Eski eltin derken esinden bosandigindan dolayimi?
Amaan derim ben.
O aileden herkesten uzak olurdum ben.
Kafa rahat olurdu.
Al sana firsat.
Eski esimden ne hayir gordumki o ailenin fertlerinden gorem?
Öyle deme şapşik.benim de annem babam ayrı. Dedem vefat ettiğinde (annemin babası) ilk gelenlerden biri babamdı. Dedemi mezara babam koydu,toprağıyla en çok o uğraştı vs. Babaannem,Amcam,halalarım her gün taziye evine geldiler,bizimle birlikte ağladılar,yemekler getirdiler.

Hala aklıma geldikçe duygulanırım. Ölüm olunca her şey bir yana bırakıldı. İnsanı duygular,merhamet,vefa ön plana çıktı. İyi ki de oldu. Gurur duydum ailemle.

oceangirl21 oceangirl21 bu arada kusura bakma başsağlığı dilemeyi unutmuşum bir önceki mesajımda. Allah rahmet eylesin. Başınız Sağolsun.

Öyle deme şapşik. Dedem vefat ettiğinde (annemin babası) ilk gelenlerden biri babamdı. Dedemi mezara babam koydu,toprağıyla en çok o uğraştı vs. Babaannem,Amcam,halalarım her gün taziye evine geldiler,bizimle birlikte ağladılar,yemekler getirdiler.

Hala aklıma geldikçe duygulanırım. Ölüm olunca her şey bir yana bırakıldı. İnsanı duygular,merhamet,vefa ön plana çıktı. İyi ki de oldu. Gurur duydum ailemle.

oceangirl21 oceangirl21 bu arada kusura bakma başsağlığı dilemeyi unutmuşum bir önceki mesajımda. Allah rahmet eylesin. Başınız Sağolsun.

Haklisn canim haklisinda, bu ailedir, candir. Birinizin acisi hepinize aci olur boyle bu durumda, cunku ölen deden hepinizin biseyiydi. Tabi bazi ailelerde hersey farkli oluyor, ama olmasi gerekn budur.

Ama eski esimin, abisinin karisindan ayni duyarliligi beklemek yuksek beklentiye girer. Isminin uzerine bi cizik cizerdim ben olsam.

Bende unutmusum ayip ettim; basin sag olsun konu sahibi,insallah nur icinde yatar babaannen.

Seninde basin sagolsun srpcnrdnz, insallah dedende nur icinde yatiyordur.

annemle ben yokuz diye buyur etmemiş..
babamda böyle değişik bir huyu var annemle ben olmayınca içeri misafir buyur etmiyor adamcağız :/

adamcağız yazınca yaptığını mazur göstermiyor ne yazık ki..
misafir gelen kapıdan çevrilmez . 5 dk oturur giderlerdi siz olmayınca zaten.. kapıdan çevirmek cidden çok ayıp.. babanızın huyu bu olabilir ama doğru bir davranış değil.. ve insanlar hak vermek zorunda değil..

Haklisn canim haklisinda, bu ailedir, candir. Birinizin acisi hepinize aci olur boyle bu durumda, cunku ölen deden hepinizin biseyiydi. Tabi bazi ailelerde hersey farkli oluyor, ama olmasi gerekn budur.

Ama eski esimin, abisinin karisindan ayni duyarliligi beklemek yuksek beklentiye girer. Isminin uzerine bi cizik cizerdim ben olsam.

Bende unutmusum ayip ettim; basin sag olsun konu sahibi,insallah nur icinde yatar babaannen.

Seninde basin sagolsun srpcnrdnz, insallah dedende nur icinde yatiyordur.
Evet sen de haklısın :) sağolasın Canım. Allah tim ölmüşlerimize rahmet eylesin.

Bizim adetimiz de cenaze ve düğünde kapı kapatilmiyor açık bırakılıyor bildiğiniz sonuna kadar açık kalıyor kapı..Babanızın içeri almaması hiç olmamış.Babanızın tek başına eve gitmesi hiç doğru deyil sonuçta annesi evinde kalıp taziyeleri kabul etmesi gerekirdi aile büyükleri amcalarinizla.Başınız sağolsun..Benim babaannemin cenazesinin de bir hafta cenaze evinden ayrılmadık.

Babaniz cok ayip etmis. Iceri buyur etse ne olacak ki. Anneniz ve sizin olmayisiniz neyi degistirir.

Babanizin bu kotu "huyu"nu herkes sizin gibi makul karsilamak,kabul etmek zorunda degil.

Cok onur kirici bi davranis. Herkes kirilir.

Eltinizin algisi bence gayet saglikli. Olaylari gayet iyi algiliyor. Kapidan geri gonderilen biri icin gayet yerinde tepkiler gostermis.

Son düzenleme:
Bir kere babaanin o misafirleri geri cevirmemesi lazimdi bas sagligina geliyo insanlar arayip müsaitmisiniz denmez ,iceri buyur ederdi evde olmadiginizi söyleyip baska bir gün davet edebilir di kusura bakmada baban kabalik etmis

annemle ben yokuz diye buyur etmemiş..
babamda böyle değişik bir huyu var annemle ben olmayınca içeri misafir buyur etmiyor adamcağız :/
Baban ayip etmis, oylesine misafirlige gelen degil ki bunlar bas sagligina geliyorlar, geri cevrilmemelilerdi bana gore

Eski eltin haklı.... benimde suratıma kapı kapansa davet edilmesem bende tepki verirdim.

Baban, annen yokken kimseyi almazmış. Bu da saçma. Küçük çocuk mu bu? Alt tarafı on dk oturup giderlerdi.

Babaniz en azindan "evde yoklar ama buyurun" demeliydi. Cay falan yapmak zorunda da degildi iki mubabbet ederdi cenaze ziyareti kisa olur zaten sonra kalkarlardi. Bence eltiniz cok hakli.

Bizim adetimiz de cenaze ve düğünde kapı kapatilmiyor açık bırakılıyor bildiğiniz sonuna kadar açık kalıyor kapı..Babanızın içeri almaması hiç olmamış.Babanızın tek başına eve gitmesi hiç doğru deyil sonuçta annesi evinde kalıp taziyeleri kabul etmesi gerekirdi aile büyükleri amcalarinizla.Başınız sağolsun..Benim babaannemin cenazesinin de bir hafta cenaze evinden ayrılmadık.
babam,babannemin evine geliyor zaten sadece yatmak icin eve gidiyor.
bu arada bas sagligi mesajlariniz tesekkur ederim kizlar..

Babanın davet etmemesi olmamış
Eski kaynının bizi buyur etmedi demesi hiç olmamış
Bir garip saçmalık
Sen de arada kalmışsın
Ben şahsen eski eltimi görmek istemem ne işi var şu saatten sonra benim ortamımda

taziyeye gelen biri üstelik rahmetli olan babanızın kendi annesi, ne kadar kibar söylerse söylesin neticede içeri almamış. taziye bu 5 dk. oturup kalkacaklar, hizmet beklemiceker.
herkes kabristana gidemez, başsağlığı için eve gelmeyi tercih eder, sizin de buna kırılmanızı anlamadım.
bakın siz cenazeye gelmedi diye kırılıyorsunuz, ama babanız içeri almadı sonra gelin dedi diye ne varki kırılacak diyorsunuz.
eltiniz bence algıda sorun yaşamıyor haklı.
ben de darılırdım.

Son düzenleme:
kızlar merhaba bu mesajımda size eltimden dert yanacağım..
benim c.tesi günü babannem vefat etti dünde kendisini toprağa verdik neyse ben eski eltime mesaj attım babannemin durumunu bildirmek için.(babannem hastanedeyken kendisi durumunu falan sormuştu,ilgilenmişti falan bende o yüzden durumu bildirmek amaçlı mesaj attım) neyse baş sağlığı mesajını eksik etmedi sağolsun cenazeyede çağırdım gelirler diye düşündüm gelmediler..(bu kısma ayrı bir kırıldım çünkü rahmetli babannem onların düğününe gitmişti en azından cenazeye gelmelerini bekledim açıkcası. neyse) ben annemle rahmetli babannemin evinde kalıyorum haliyle gelen giden oluyor onlarla ilgileniyoruz o yüzden evde değilim ama babamı göndermiştik eve. dün akşam eski eltim ve eşi baş sağlığına gelmişler ama babam biz evde olmadığımız için güzellikle onları geri çevirmiş biz eve gittiğimizde onların tekrar gelmelerini istemiş. (yani kırıcı konuşmamış babam) eski eltimin eşide anlayışla karşılamış ama gel gelelim eşi bugün bana mesaj attı verdi veriştirdi adeta. neymiş babam içeri buyur etmemiş yok onları kabul etmemiş biz görevimizi yaptık dahada gelmeyiz tarzında şeyler söyledi bana,ben genede tekrar onları davet ettim ama gelirler mi bilmiyorum.. gerçekten sinir oldum. (yani bunların kafası öyle bir çalışıyor ki suçsuz bir insanı bile suçlu konumuna sokuyorlar o derece tuhaflar) bunda tavır alınacak veya sorun yaratacak ne var arkadaşlar?
babam,biz olmadığımız için haliyle içeri alamamış ama biz olduğumuz zaman tekrar gelmelerini istemiş eski eltimde bunu sorun haline getirip kırıcı bir şekilde mesaj atması tüm gün canımı sıktı kızlar :KK43:
bazı insanlara iyilik yaramıyor sanırım..
oyy oyy darlandım :/
Asıl suçlu baban bence. Ben de olsam ben de kırılırdım.
Ne demek siz yoksunuz diye eve almamak??
Ayrıca ilk gün gelememiş sonra gelmiş siz neye kırıldınız ben onu anlamadım.
Hem eski eltinle ne diye görüşüyorsunuz ki??
Bence görüşmeniz de hoş değil.

valla bence adam eve almamış lafını etmişler.
eve kabul etse başka bir şeyin lafını ederler.

yok çok samimi davrandı,
yok hiç samimi davranmadı,
yok koca adam ikramlık için uğraştı,
yok bir su bile vermedi.

boşveriiiin....

Back
X