Aliexpress kargo ücreti

Esrin mine

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2015
1.823
4.607
133
Merhaba, aynı satıcıdan farklı renkte 3 ürün alacağım. Ürün toplamı 992 tl kargo ise 752 tl gösteriyor. Bu nasıl olabilir, tek kargo ödemek için bir yol var mı? Alacağım şeyler işimle alakalı ve zorunlu. Eninde sonunda almak zorundayım. Umarım benim bilmediğim biryolu vardır. Yardım lütfen

Kargonun ücreti muhtemelen ürün boyutu ile birlikte değişecektir.

Uçak sevkiyatlarinda hesaplama en x boy x yükseklik / 5000 olarak hesaplanıyor. Bu sizin kg agirliginiz olacak. 3 ayrı kutu yerine tek kutuya koyarak biraz daha uygun teklif almak için satıcıya yazabilirsiniz.

Aldığım ürün küçücük. Hepsi toplam bir ayakkabı kutusuna sığar. Satıcıya iletişime geçtim ama henüz cevap gelmedi. Önceki sorulara baktım. Aynı soruyu soranlar olmuş ama satıcı Çince cevap verip çeviriyle yanıtladığı için ne dediği hiç anlaşılmıyor

Pandemiden sonra kargo fiyatı koymaya başladıkar ve evet 20 tl olan bir ürüne nerdeyse 50 tl kargo bedeli çıkıyor. Aynı ürünn kargo bedava olan satıcısını bulmaya çalışın. Ana sayfada ücretsiz kargo desede türkiyeyi seçtiğin anda fahiş fiyat çıkıyor. İşte bu arada gerçekten kargo bedava bulabilirsiniz

Başka satıcıya bakın. Kargosu bedava ya da daha düşük olan mutlaka vardır. Telefondan uygulamayı indirin. Orada istediğiniz ürünün üstüne tıklayın, köşede bir kamera işareti göreceksiniz. Ona tıklarsanız aynı ürünün başka satıcılarına ulaşabilirsiniz. Aşağıya örnek ekledim. Başka yolu yok maalesef. Hatta satın aldıktan sonra satıcıya mesaj atıp ürün tutarını düşük göstermesini rica edin (bu kısım vergi için). İsteyenin bi yüzü :)

Eklentiler

• Ekran Alıntısı.webp
    5,3 KB · Görüntüleme: 111
Son düzenleme:
Aliexpress bu aralar cozutmus vaziyette. Eskiden kaligrafi malzemesi ne biliim takı yapım ürünü falan alırdım. Şimdi almaya kalksam kendisi kadar parayı ödemek zorundayım gümrük+kargoyla birlikte. Bazen amerikadan iste tarzı siteleri tercih ediyorum yada Amazon'un yabancı sitesinden alıyorum. Açıkçası daha uyguna geliyor. Dolar her ne kadar ket koysa da

Aliexpress bu aralar cozutmus vaziyette. Eskiden kaligrafi malzemesi ne biliim takı yapım ürünü falan alırdım. Şimdi almaya kalksam kendisi kadar parayı ödemek zorundayım gümrük+kargoyla birlikte. Bazen amerikadan iste tarzı siteleri tercih ediyorum yada Amazon'un yabancı sitesinden alıyorum. Açıkçası daha uyguna geliyor. Dolar her ne kadar ket koysa da

Gümrük vergisinden haberdar mısınız peki?

Ben en son 1 sene önce işimle ilgili bir alışveriş yaptım. Evet burdakinden uygundu fiyatı.

Ama kargoydu gümrüktü, sonra pandemi derken ürünlerim turkiyeye giriş yaptı ama bana ulaşmadı.

Ben tatile gittiğim zaman beni aradılar ptt den. Kargonuz geldi. Gümrük vergisi cıktı şu kadar. gelip kargonuzu alın dediler.

Almayacağım ben onları 4 ay önce sipariş etmiştım. Satıcı ile uzlaşıp parami iade aldım. Siz de ürünleri geri gönderin dedim.

Ben mart ayinda sipariş vermiştim. Kargo 4 ay sonra geldi. Sebebi pandemiydi.

Sonra karar verdim ki... değmiyor.

Gümrük vergisi ile beklemesi cabası bu isin. Zaten dolar yüksek ucuza da gelmiyor hiçbir şey.

Sonra satıcı para iadesi konusunda isteksiz oluyor. Zaten dil problem. Anlaşmak kolay değil. Bi dünya sıkıntı çekmiştim parami geri alana kadar.

O zamandan beri ali ekpsress kullanmıyorum

Teşekkür ederim hanımlar. Benzer ürünlere de baktım. Hiç kargo bedava yok. Artık alıcam mecbur. Almama gibi bir tercih hakkım yok, çünkü istediğim ürün sadece orada var. Gözümü kapatıp onaya basıyorum

Maalesef almak zorundayım. Ürün Türkiye'de ya da başka bir yerde yok. İşim için gerekiyor. Artık bir miktar zam yaparak dengelemeye çalışacağım.

Farklı yerlerden baktınızmı? Ebay amazon gibi sitelerden de bakın.
Türkiyede yok mu acaba aradığınız şey. Biliyorum el işi yapıyorsunuz belki de vardır buralarda da.
Çinler İngilizce bilir siz İngilizce yaızn daha sağlıklı iletişim kura bilirsiniz belki.

Ücretsiz kargo olmasına rağmen.
Elime ulaştığında kargo ücreti hep ödemisimdir.

Satısı ile iletişiminız iyi olması gerek. Sonucta aynı satıcı

Ben şöyle yapıyorum satıcıya ülkemizde gümrük vergisi çok yüksek lütfen ürünü düşük fiyatlı gösterir misiniz diyorum daha kıran satıcı olmadı kargo ise hep ücretsiz geliyor ürün filtreleyerek ücretsiz kargo olanlara bir bakın belki vardır

Satıcı ile iletişime geçin, size bu konuda yardımcı olabilir mi sorun. Ben çok sık alışveriş yaparım oradan. Genelde satıcılar yardımcı oluyor. Bir de kargo ücretsiz olan seçeneklere göz atın, belli bir tutarın üzeri bedava olabiliyor veya satıcı ile pazarlık yaparsanız kendisi bedava yapabiliyor direkt.

tek pakete koydurun faturanın üzerine 1 usd yazmasını söyleyin. Gümrük vergisini daha az Ödemiş olursunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…