Alınan hediyeler eski eş kişisine verilmeli mi ve mehir istenmeli mi?

Ne demek sadece mehri alacağım, saçmalamayın. Ev araba motosiklet arazi, evlilikten sonra alınan her şeyden hakkınızı talep edin, saflık yapmayın lütfen.
Maalesef bunu yapamam annem babam talep et dese dahi isteyemem Zemheri hanım, kendime olan saygımı bile yitiririm…
Rahmetli eşek gibi çalışıyor kazanıyor birşeyler alıyor ben onunla evleniyorum iki üç yıl sonra kaçarcasına boşanmak istiyorum ve onun mallarından pay istiyorum bu çok kötü birşey benim nezdimde…

Çocuk olsa isterim nafaka dahi isterim ama

mehirin yasal bir dayanağı yok yani vermem derse herhangi bir şekilde hak iddia edemiyorsunuz. onun dışında hediye dediklerinizde iadelik bişey yok zaten boşanma gerçekleşince nafaka ve gerekirse tazminat alıyorsunuz. hakkınız olanı talep edin derim ama bu mehir işi gereksiz.

Yavrum bu salaklıktan geliyor başıma zaten, onu bile yapabilirim öyle bir malim😩🥲

Gerçi ben para yollasam bile kv az yolladı der😂🫠🫠🫠🫠
O zaman ne yapıyoruuuuz? Her şeyden hak talep ediyoruz ki, yaptıklarına bin pişman olsunlar 😁 annem babam istemiyor diye almamazlık yapma lütfen, onlar bu gün var yarın yok, alacakların senin emeğinin bedeli, annen baban müdahale edemez. İstersen hayır kurumlarına dağıt ama onlardan al.

Selam kızlar günaydın olsun💐

Evlilik süresince saat ve airpods hediye alınmıştı…
Ve kullandığı telefonu da bana verip kendisine yeni telefon almıştı…

Bunların hepsini geri göndermeyi düşünüyorum sizce?
Paraya çok tamah eden biri değildi rahmetli ama içim rahat etsin istiyorum.

Son olarak mehirin bir kısmını borç için harcamıştı ben tamamla öyle alayım mı demeliyim mehirimi istememeli miyim?
Annem isteme diyor, babam henüz yorum yapmadı.
Geri kalan herkes al geleceğini düşün diyor birikimin olsun vs..

Teşekkürler
Mehrini tam almadan bi çöp verme. Satarsın kullanmayacaksan.

O zaman ne yapıyoruuuuz? Her şeyden hak talep ediyoruz ki, yaptıklarına bin pişman olsunlar 😁 annem babam istemiyor diye almamazlık yapma lütfen, onlar bu gün var yarın yok, alacakların senin emeğinin bedeli, annen baban müdahale edemez. İstersen hayır kurumlarına dağıt ama onlardan al.
Çok zor yavrum ben bir bok alamam isteyemem sadece mehir ve eşyalar

Maalesef bunu yapamam annem babam talep et dese dahi isteyemem Zemheri hanım, kendime olan saygımı bile yitiririm…
Rahmetli eşek gibi çalışıyor kazanıyor birşeyler alıyor ben onunla evleniyorum iki üç yıl sonra kaçarcasına boşanmak istiyorum ve onun mallarından pay istiyorum bu çok kötü birşey benim nezdimde…

Çocuk olsa isterim nafaka dahi isterim ama
Evlilikten sonra edinilmiş maldan bahsediyorum ben, eski mallarından tabi ki hak almayın, zaten yasal olarak alamazsınız. Gerçekten hakkınız olmadığını düşündüğünüzden almayacaksanız ona bir şey diyemem tabi ama sizinle evliyken alıp ödediği her şeyde hakkınız var. Nafaka zaten çok komik bir para oluyor, çocuğunuz yoksa muhtaç da değilseniz gerekmez.

Açıkcası bu mehir olayı bana anlamsız geliyor çok çok maddi durumum kötü değilse ben istemezdim yani iki üç bileziğe muhtaç değilim sende kalsın derdim.

mehirin yasal bir dayanağı yok yani vermem derse herhangi bir şekilde hak iddia edemiyorsunuz. onun dışında hediye dediklerinizde iadelik bişey yok zaten boşanma gerçekleşince nafaka ve gerekirse tazminat alıyorsunuz. hakkınız olanı talep edin derim ama bu mehir işi gereksiz.
mehir
Evlilikten sonra edinilmiş maldan bahsediyorum ben, eski mallarından tabi ki hak almayın, zaten yasal olarak alamazsınız. Gerçekten hakkınız olmadığını düşündüğünüzden almayacaksanız ona bir şey diyemem tabi ama sizinle evliyken alıp ödediği her şeyde hakkınız var. Nafaka zaten çok komik bir para oluyor, çocuğunuz yoksa muhtaç da değilseniz gerekmez.
Benden sonra aldığı mallarda bile hakkımı göeeniyorum, demek ki hiç bir zaman eşi olarak hissedememişim gerçekten
Çok teşekkür ederim

Açıkcası bu mehir olayı bana anlamsız geliyor çok çok maddi durumum kötü değilse ben istemezdim yani iki üç bileziğe muhtaç değilim sende kalsın derdim.
Ben muhtaç değilim ama kesinlikle bırakmam. Benim mehrim 240gr altın veya alınan ilk evin tapusu, evin ederi şu an 3 milyon, kimseye bağışlayamam. Ben almazsam başkası yiyecek, 15 yılımı 2 de çocuk vermişim, bunun muhtaçlığı olmaz, yıpranma tazminatı o. 10 gr da olsa bırakmazdım.

mehir

Benden sonra aldığı mallarda bile hakkımı göeeniyorum, demek ki hiç bir zaman eşi olarak hissedememişim gerçekten
Çok teşekkür ederim
Bu hissedememenin bile bedeli var, yanlış yapıyorsun ama sen bilirsin. Şunu unutma kimse çok onurlu davrandı helal olsun demeyecek, ucuza kurtulduk diyecekler.

Amin😵‍💫
Düşüneceğim bizimkilerle konuşmam gerek müsade etmezler ama
Bu senin evliliğin senin kararın, müsaadelik bir şey yok. İlk evliliğinden çantasını alıp 40lı bebeğiyle çıkan arkadaşım çok pişman oldu. O da babasını dinlemiş, o evliliği hür iradenle bitiriyorsan hakkını da hür iradenle almalısın, kimsenin lafına bakma lütfen

Ben muhtaç değilim ama kesinlikle bırakmam. Benim mehrim 240gr altın veya alınan ilk evin tapusu, evin ederi şu an 3 milyon, kimseye bağışlayamam. Ben almazsam başkası yiyecek, 15 yılımı 2 de çocuk vermişim, bunun muhtaçlığı olmaz, yıpranma tazminatı o. 10 gr da olsa bırakmazdım.
Çocuk olayı ayrı birşey çocuk varsa sonuna kadar alıması gerekiyor herşeyden zaten evliyken alınan herşey boşanırken yarısı kadına veriliyor. Ama ortada çocuk yoksa gereksiz yakasına yapışıp istemek.

Back
X