Alınan hediyeler eski eş kişisine verilmeli mi ve mehir istenmeli mi?

Ne hediyesi canım ya sen sevgilimisin. Eşin evlilik içinde almış etmiş .. mecbur almaya 😅
Mehirini iste ve düğünde takılan bütün altınlarda kadının oluyordu galıba ,onlarıda iste
Nekadar naifsin..cok üzülürsün🥹
Çok üzdüler enseme şaplak indire indire ekmeğimi değil ciğerimi aldılar ama ne yapayım bende buyum yani en başından beri sağlık huzur istedim ama yok yaranamadım

Çok ponçik düşünüyorsunuz bence.

Mehir ile kadının mesleği,ayaklarının üzerinde durması ne alaka? Hakkı olanı alınca o kadınlar muhtaç gurursuz mı oluyor?

Evlilik yaparken bu erkekler aşırı gaza gelip iste aşkım iste diye baskı yaparlar mehir mevzusunda,çoğu aşık kadınlarımız hehe uhüü ayıp olur mu diye çok mutevazi davranıyorlar sonra da istedikleri 10 gr bile alamıyorlar.

Ayrılırken o erkekler aynı mı kalıyor aşık,medeni?

Valla 2 evlilik yaptım,ikisinde de muhtaç görmemiş biri değildim,dini inançlarım bilgilerim zayıf olmasına rağmen imam nikahında da ciddi bir gr yazdırdım hazır söyle söyle bu senin hakkın diyen koca varken yanımda.

İkisi de evlilik devam ederken aldılar. İkinci evliliğim daha yeni 3 haftalık o da aldı.

Üç gün sonra ölürsem borcum kalmasın bu benim görevim diye.

Çoğu erkek boşanırken ya veriyor ya vermiyor. Galiba en temizi evlilik devam ederken erkeğin kendi isteğiyle eşine alıp vermesi.

Diğer konuda size katılıyorum medeni kanunlara göre boşanırken çocuk yoksa parazit gibi yapışıp kendine nafaka para vs talep edenlerden hoşlanmıyorum.

Çocuk varsa alınmalı
Kaç gram yazdirdiniz özel değilse paylaşır mısınız merak ettim 🙈 ben bişey istemiyorum demiştim kesin söylemen gerekiyor dedikleri için 19 gram demiştim 😃 arkadaşım 200 gram altın istemişti mesela. Gerçi ben tüm altınlarımi da eşim talep etmediği halde donem dönem bozdurup yatırım, borç için verdim sonra onlar sayesinde güzel şeyler edindik esiminde borclanmasiyla. Şuan hicbiseyim yok altın olarak 😃 1-2 küçük kolye 1-2 gram altın. Allah korusun ama ileride olumsuz bişey olsa mehirimi ver diye özellikle istemezdim sanırım. İki çocuğumuz var adam olan mağdur etmez zaten.

Eğer bir evlat sahibi olsaydım asla ceketi alıp çıkmazdım onun için maddi manevi savaşırdım ama çok şükür yok… Kendi malında varlığı içinde Rabbime havale ediyorum…
Evet Mune mehir isteyeceğim
Evliliğiniz nasıldı bilmiyorum ama eşiniz size kredi çektirip borca sürükleseydi, sizin paranızla bir şeyler yapıp sizi zarara uğratsaydı da birtakım taleplerde bulunabilirdiniz lakin ortada maddi bir kaybınız yoksa sizi manen çok yıpratan sıkıntılar da olmadıysa gerek yok nafakaymış malmış mülkmüş, eşiniz maddiyata da kıymet vermiyormuş öyle yazmışsınız, yani para konularında birbirinizi yıpratmamışsınız anladığım kadarıyla, eh o zaman ne gerek var parası pulu da onlara kalsın, siz huzurunuzu geri alacaksınız bunun maddi karşılığı yok🤷‍♀️

Düğünde takılan altınlarınız kanunen sizin, hediyeler zaten adı üzerinde hediye, hediyeyi geri isteyenler oluyorsa o onların çiğliği, insan güzel geçirilmiş zamanların hatırına hediyenin lafını etmez etmemeli de, mehir de dediğim gibi şahitler önünde verilmiş bir söz, verilen söz tutulur söz bir insana değil inançlarınıza göre söz veriyorsunuz yapılması gerekiyor.

Hakkınızda hayırlısı olsun, bundan sonra huzurlu mutlu bir hayatınız olsun🙏

Boşanmasinın üzerinden 3.5 yıl geçmiş bir kadın olarak söylüyorum alabileceğiniz hak ettiğinizi düşündüğünüz her şeyi alın.
Ben de gurur yaptım bazı seyleri istemedim.
Ama sırf soyadimla ilgili yaşadığım mağduriyet her yerden değiştirmeye uğraşmak vs bile bence kadınları zorluyor.
Erkekler böyle şeylerle uğraşmiyorlar.
Ayrıca eski telefonunu verip kendine yeni telefon almış size sıfırdan telefon almamış.

Birde alınan hediyeyi geri göndermek biraz ergen davranışı kullanmak görmek istemiyorum diyorsanız satabilirsiniz.

Selam kızlar günaydın olsun💐

Evlilik süresince saat ve airpods hediye alınmıştı…
Ve kullandığı telefonu da bana verip kendisine yeni telefon almıştı…

Bunların hepsini geri göndermeyi düşünüyorum sizce?
Paraya çok tamah eden biri değildi rahmetli ama içim rahat etsin istiyorum.

Son olarak mehirin bir kısmını borç için harcamıştı ben tamamla öyle alayım mı demeliyim mehirimi istememeli miyim?
Annem isteme diyor, babam henüz yorum yapmadı.
Geri kalan herkes al geleceğini düşün diyor birikimin olsun vs..

Teşekkürler
Mehir sizin hakkınız alın onu.

Sen ne diyorsun nafaka vs.

Üç yıllık eşiyim neyin nafakasını ve neyin mal bölüşmesini isteyeceğim ya kendime yakıştıramam
Nafaka istemeyebilirsin zaten vereceği üç kuruş,çocuk yok bişe yok, ama evlilik içinde elde edilen mal vs varsa al. Kürdanını bile bırakma.

Mehiri vermek isteyen veririm diyen erkek var mı acaba ? Kadınlar söylemeden vermeli erkek dediğin , keza ben de alamadım mehiri
Ben kendi aileminkileri istedim onu bile vermedi .mahkeme de vermedi nerde mehir alacam... bizde de tam tersi adam herseyimi aldi ustine kondu. evdeki esyalara bile kondu vermedi .esyalarin cogunu ben aldim Allahim nasil cirkeflere denk gelmisim bennn .

Ben olsam hediyeleri geri vermezdim, bu bana göre çok nezaketsiz bir davranış. Bana da yapılsın istemem. Diğer konularda tıpkı anneniz gibi düşünüyorum bence mehir de dahil bir talepte bulunmayın. İleride lazım olur, geleceğe yatırım bakış açısı bana kişisel olarak uzak geliyor, paraya her zaman ihtiyaç olur tabi ki bunun aksini iddia edemeyiz, fakat bunun yolu evlilik-boşanma olmamalı. "Herkes öyle yapıyor" bakış açısı pek bir şey ifade etmiyor, siz kendinizden sorumlusunuz. Şu an en son istediklerinizle hatırlanacaksınız, karakterinizin bile bir önemi kalmayacak. Bence tenezzül etmeyin. Evet pek çok kişi madem evlilik bitiyor diye ticaret mantığıyla koparabileceğini koparıyor ama o insanların da saygınlığı azalıyor bence. İsteyen aksini iddia edebilir fakat ya da zaten boşanıyorum kim ne derse desin denilebilir. Fakat insanın iç dünyasında pek karşılığı yok, sonuç olarak ben "tenezzül ve muhtaçlık" olarak gördüğüm için, almazdım. Bu benim kişisel yorumum, herkes kendi doğrusu ölçüsünde adım atabilir.

Cocugunuz varsa kendinize nafaka alin, sökügü dikmek icin kullandiginiz ipligin yarisina kadar isteyin.
Cocugunuz yoksa nafaka talep etmeyin. Hediyeleri iade etmeyin. Mehiriniz yuksek degilmis onlari alın. Ceyizlerinizide birakmayin. Ayrica dugun takilari size ait istiyosaniz onlarida alin.

Huzurlu olacağım tek şey tek bardak dahi almamak… Yemin olsun…
Ama vakti zamanında kına takılarını aldılar, babam benim kınamı kendi cebinden verdi…
Biz en baştan beri hiç hiç tamah etmedik ama yine yaranamadık ki boşanıyoruz.
Akıl akıldan her zaman üstündür buradaki arkadaşları dinleyeceğim, öncekinde dinledim çok iyi yaptığımı gördüm…

Tecrübe denen şey çok önemli
Kına takılarına bile el koyan aileye mi paraya minneti olmaz demiştin sen? Kızım ciğerlerini sökmen lazım bunların.

boşanmadan önce mi istenir?
Daha anlaşmalı boşanma için Yanyana gelmedik bir hafta sonra geleceğiz Yanyana…
Boşanmadan önce mi eşyalarımı almak için gitmeli ve mehir konusu açılmalı?

ZemheriPoyraz ZemheriPoyraz bir fikrin var mı yavru bu mehir ve eşyalar işini önceden mi konuşmam lazım boşandıktan sonra mı
Avukatlarla anlaşmayı hazırlayın anlaşma sağlansın sonra git eşyaları almaya bence, şunu bunu bizden habersiz almaya gelmiş diyemesinler. Her şeyi almadan imza atmamam gerektiğini düşünüyorum. Daha iyi bilen vardır belki, çoğunluğa göre hareket et.

Ben kendi aileminkileri istedim onu bile vermedi .mahkeme de vermedi nerde mehir alacam... bizde de tam tersi adam herseyimi aldi ustine kondu. evdeki esyalara bile kondu vermedi .esyalarin cogunu ben aldim Allahim nasil cirkeflere denk gelmisim bennn .
İlmek ilmek çıkar ondan
Böylelerinin hayatında huzur bulacağını sanmıyorum hiç

• Beğen
Reactions: Cac
Mehri diyorum. Evlilik içerisinde alınmıyor mu. Boşanma mevzusu gündemde olmasa dahi
Verilmesi gerekir aslında ama boşanma sürecine kadar verilmediyse gündeme alınır mecburen. Benim mehirim tamamlandığında hemen hemen 4 yıllık evliydik mesela

Vala ma aile cok mutlular haberleri geliyor ilerde ne olur bekliyorum
İlla kötü olsunlar diye oturup beklemiyoruz tabi ki ama , bir tarafı mağdur edip de huzurlu hayat yaşayan bir canlı yoktur yeryüzünde, sadece görüntü reklam mutluluklar vardır bence

• Beğen
Reactions: Cac
Back
X