Alınan hediyeleri geri verme.

Hic bir sey olmamıs gibi zaten gidemez, o adamın bundan sonra yatacak yeri yok. Bu kızdan aldıgı ah ona yeter zaten, 5 sene demek...O kısmı ayrı işin.

Ama su var; Ya o adam da böyle büyük hediyelere karsılık yaptıgını haklı görüp vicdan rahatlatırsa? Ömür boyu vicdanının sızlaması daha güzel bir intikam yolu degil mi? Senin düsündügünü düsünür ise yani? Yaptıgının karsılıgı olarak hediyeler ve siz de dilenci gibi bunu kabul mu edeceksiniz yani? Hani ufak tefek hediyeler tamamdır, muatap olmamak adına verilemse de olur, ama konu sahibesi altın, notebook diyor... Bir de sevginize bictiginiz deger para ile olmamalı bence, bu cidden ucuzca. Kimseye sevginizin karsılıgını para ile satın alma fırsatı da vermemelisiniz.

Altin vs icin birsey diyemem de geri kalani icin bence kahve makinasinda kendinize guzel bir kahve yapin notebooktan da bir dizi acin karsisina gecin keyif yapin :) ben olsam hediye ettigim birseyin geri gelmesini asla istemezdim
Dedigim gibi altin vs gibi nisan hediyelerinde fikrim yok ama

yaa notebook ne yaa size göre 5 yılda alınmayacak bir hediyemı ? bır servetten yada elmas taşlı bir yüzükten bahsedıoruz sankı altı ustu notebook..ımkanları varmış kı almış ..sanırım siz kendı yaşam bütçenıze ve mali durumunuza göre değerlendirme yapıorsunuz..belkı kızın nışanlısının durumu ıyı yada ıhtıyacı yok ..sıze buyuk bır hedıye gbı görunebılir ama bence sıradan bı hedıye.

büyük bir zevkle kutular gonderirdim. bana aldigi bir çöpü bile, sakladigim bi notunu, bana aldigi donunu çorabini :) soylee hepsine bir baksin da ici acisin. evlenmek istemiyorum diyip cekip gitmek nasilmis bir gorsun. butun anilari tek tek onune sererdim.

Bence önce bi sor eski nişanlına ben senden kalan eşyaları istemiyorum ne yapayım diye.
Büyük ihtimalle istemiyorum onlar senin ne istersen yap tarzı birşey diyecek o zaman sen de kullanmak istemediğin için atacağını söylersin, diye düşündüm ben.

5 yolda daha neler alinmistir
2 parca kaldi diye mi dert ediyorsun
Boşver kalsinlar sen yaralarini sarmaya calis

O kadar yılını çalmış senin. Sen kalkmış kahve makinası notebook diyosun. Onun hediyelerini iade etmeden önce sen ondan harcadıgın yıllarını iste. Sen o hediyeleri nişanlını kandırarak almadın ama o resmen seni kandırıp yıllarını çalmış.

Altı üstü notebook? İnsanlar o paraya evlerini gecindiriyor...

Siz diyorsunuz ki, az bile daha fazla vermeliydi. Sevginize , sizden giden zamanınıza bictiginiz para ile ölcülemez durumunuz ne olursa olsun. Bana göre 5 yılın karsılıgı paha bicilmez, ne zaman öleceginizi biliyor musunuz siz? Kızın belki 3 aylık ömrü var ve 5 yılını bu adama verdi? Belki tüm hayatını sevgisinden bu adama göre cizdi? Kendini kısıtladı, gelecegini degistirecek kararlar verdi bu adam yüzünden ve ömür boyu bunun ceremesini cekecek? Bunlar hediyelerle kapanabilir mi? Sizce araba, ev alsa kıza, ha tamam deyip kabul mu etmeli? Bence yanlıs düsünüyorsunuz, ama tabi hayat sizin.

Nişanlımla4 yıldır birlikteyiz bana araba almayı düşünüyodu ama anlaştık düğünden sonraya erteledim. Ama eğer ki almış olsaydııı ve sonra beni yarıyolda terk etseydi o arabyı ona vermezdim. Hatta onun arabası da benm üstüme polise arabam çalındı diye şikayet eder onu sürüm sürüm süründürürdüm.
Kolay mı öyle bi kızın 5 yılını harcamak ya alnını karışlarlar adamın. Eski nişanlınız dua etsin sizin gbi naif birine denk gelmiş ki düşünüp bunlara kafa yoruyosunuz. Ben olsam kendi kafamı bunlara yorana kadar bütün hediyelerini kafasında kırardım!!!! Ay çok sinir oldum adama!

Noldu demin medeni kanundan bahsediyodun simdi yargitay kararina atifta bulundun :) sen avukatligindan utan gercekten

ben olsam hepsini aynen iade ederdim. hiç belli olmaz "aldığım notebook'un, kahve makinesinin üstüne yattı" diyecek yüzsüzlükte bir insan olabilir, boşuna sinirlerimin bozulmasını istemediğim için hediyeleri iade ederek önlemimi alırdım...

iade ederdim onunla ilgili hiçbirşeyi görmek bile istemezdim evimde

adliye sarayına dönmüş bura nolmuş ya yok medeni kanun yok yargıtay..

Hukuki açıdan bir cevap istersen, nisan hediyesi ikiye ayrılır. 'Mutat hediyeler, ve mutat dısı hediyeler' .
Mutat hediyeler giyilen, tuketilen ve eskiyen şeylerdir. ( kıyafet, ayakkabı gibi )
Mutat dısı hediyeler ise degerli mucevherler, altınlar takılar vs.
Yalnız NİŞAN YUZUGU GERİ VERİLMEK ZORUNDA DEĞİLDİR.
Bu sana kalmış.
Aynı sekilde sen veya ailende ona saat altın gibi degerli hediyeler verdiysen,bunlarıda talep edebilirsin.

Çok ilginçsiniz gerçekten.

Benimde 2bucuk senelik bir iliskim vardi. Nisanlandik ve nisan bozuldu. Elimde birsürü hediyeler kaldi. Saatler, telefon, kolyeler vs. Tabi bu hediyeleri geri göndermek istedim sonucta onun aldigi seylerdi, ve nisandan sonra nekadar para hesabi yaptigini görmüstüm. Günü gelir arkamdan laf eder diye, ve icim rahat etmesi icin hepsini toparladim ve halasina gönderdim. O istemiyorum demesine ragmen. Sonra gitti ordan aldi. Alir almazda internette satisa cikarmis tüm hediyeleri. Istemiyorum diyen insan hic vakit kaybetmeden bunu yapmis.
"Para" bukadar degerli iste bazi insanlar icin.

Bosver neyi varsa gönder gitsin sende hicbirseyi kalmasin. Gönderilmicek seyleride cöpe at.

Bence maddi degeri olan yuzuk altin o tarz takilari gonderin
Kahve makinasini sorarsa attik dersiniz
Notebook u da yedekleyip gondereceginizi soylersiniz surekli kullandiginiz bir alet her gun gozunuzun onunde olmasin

hiç aklıma gelmedi hediyelerini iade etmek hoş olmazdı...
ama görmek istemiyorsanız birilerine verin. Ben öyle yapmıştım
bu arada altın kolye v.s gibi maddi değeri olan şeyleri gönderin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…