Alıngan insanlar...

_Pulim_

SabrınSonuSelamet...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2014
253
140
103
Merhaba,
Alıngan insanlarla nasıl başa çıkıyorsunuz ?
Ben sabretmeye çalışıyorum ama bi yere kadar,
Bazen sabrım zorlanıyor..
Arkadaşım yada önemsiz birileri olsa çoktan baglantıyı kesmiştim,
Ama deger verdigim insanlar..
Hani karşıma alıp konuşasım geliyor ama maglum alıngan oldukları için yine alınırlar diye bişey diyemiyorum :deli:

Cok zor valla ne yazik ki bir de bunların herseye alınıp belli etmeyeni ama icten ice kurulanlari var en zoru o. Acık acık gösteren tercihimdir anlatabiliyorsun sonunda kendini. Benim cevreme jey nasil biri diye sorsan acik sozlu derler ama asla kırıcı degil. Önemli olan kırıcı olmadan dürüst olabilmek sanırım. Yine de alınıyorsa karsida ki o önemli bir insan olma hakkını kaybetmistir benim icin demek ki istedigi mesafeli bir iliski der yoluma bakarım.

valla benim sevdiğim bana alınmaz çünkü ona göre konuşurum. tanırım bilirim dilimi ona göre ayarlarım. şaka yapsam bile ardından açıklarım vs eğer alınacağını düşünürsem ki ben çok uğraşmayı seven biriyimdir.

siz biraz kendinizi de eleştirin belki de alınacak şeyler söylüyorsunuzdur.

Nasıl biz onların alınganlık huyundan hoşlanmıyorsak onlarda bizden yani bizim bilmediğimiz bir huyumuzdan hoşlanmıyordur. Böyle bir durum da düşünülebilir. Belki de siz fazla üstlerine gidiyor olabilirsiniz. Kırıcı şekilde konuşarak mesela. Umuyorum ki kırıcı değilsin :KK66:

alınganlık değişir ya.mesela başkasının yanında bozmaya çalışırsa alınıp cevabımı yapıştırıtrım.ego yukselcek dıye ben nıye ezileyım..ya da şakanın ayarını dozunu bılmeyen,derdınle dalga geçen,yada sana gore doğru olan bır şeye patavatsızca müdahale edene de alınırım. yoksa şaka maka ayarındaysa ınsanlar neden alınsın.

Baş etmek zorunda değilsiniz.
Alındıklarını hissettiğiniz zaman anlamamazlığa vurun sizde.

Nasıl biz onların alınganlık huyundan hoşlanmıyorsak onlarda bizden yani bizim bilmediğimiz bir huyumuzdan hoşlanmıyordur. Böyle bir durum da düşünülebilir. Belki de siz fazla üstlerine gidiyor olabilirsiniz. Kırıcı şekilde konuşarak mesela. Umuyorum ki kırıcı değilsin :KK66:
Haklısınız empati yapabilmek önemli. Alıngan insanlara daha hassas davranmaya çalışırım, zaten alıngan olduklarından çok da yakın ilişki kuramam onlarla. Biraz kendilerini onarmaya çalışmaları gerekiyor kesinlikle, yoksa hayatı hem kendileri hem yakinindakiler için çekilmez hale getiriyorlar

Şimdi şöyle ; önce kendi kurduğum cümleyi objektif olarak değerlendiriyorum bana söylense alınır mıydım diye .
Cevap evetse kendimi izah etmeye çalışırım .
Ama karşımdakinin ota böceğe alınan biri olduğuna kanaat getirdiysem çokta fifi modunda devam ediyorum :KK39:

Hayatınızda size karşı alınan bu kadar insan varsa, önce kendinize karşı bir özeleştiri yapmalısınız.

Neye alındıklarını bilmeden, bir şey diyemeyiz. Belki de alınmakta haklılardır, belki haksızlardır. Konuyu açıp, örneklendirseydiniz daha iyi olurdu.

Alisti zamanla bu halime:) sorun ondaydi cunku bende degil.. zarta zorta alinmak cok bos vaktinin oldugunu gosteriyo bence. Napsin millete sariyo:)) gormemezlikten geldim ben birsey dedigini duydugumda pesine dusmedim.. bi baktim alismis simdi sakalar yapiyorum o sahsa hiccc alinmiyor:)

Amaaaaa eger herkes aliniyosa dediklerine don bi ozelestiri yap derim

İnsanlari değiştiremeyiz bende çok alıngan bir insanim mesela birisi bana bir şey söylese istem dışı gözlerim bile dolar size neden alındıklarında bağlı sonuçta ne soylediginiz kadar nasıl soylediginizde onemli

Ay bende bir zamanlar çok çok alingandım ama değer vermekle ilgili biseydi.değer verince de beklenti fazla oluyor.insanların mükemmel olamayacağını anlayınca değiştim ben.siz de açıklama yapın anlatın bu alıngan kişi sevdiğiniz biri ise

Merhaba,
Alıngan insanlarla nasıl başa çıkıyorsunuz ?
Ben sabretmeye çalışıyorum ama bi yere kadar,
Bazen sabrım zorlanıyor..
Arkadaşım yada önemsiz birileri olsa çoktan baglantıyı kesmiştim,
Ama deger verdigim insanlar..
Hani karşıma alıp konuşasım geliyor ama maglum alıngan oldukları için yine alınırlar diye bişey diyemiyorum :deli:
Ben etrafımda barindirmiyorum illede muhattap olmam gereken biriyse muhattap olmam gerekenden fazla muhattap olmuyorum öyle insanlara yapacağınız pek bişey yok alındığını anladiginiz da bi kere açıklama yapın sonra kendi haline bırakın

Back
X