Alıp başımı nerelere gitsem

Şimdi onların yatılı misafirlikleri başlayacak. Kabul etsen işte böyle huzur vermeyecek. Devamlı gelip yatacak. Etmesen Oğlumun evine gidemiyorum kötü gelin diye oğlunu dolduracak. Huzur yok mecburen sonunda boşanacaksın. Çocuk yapma sakın. Baban gelip eşinle konuşması işleri daha da kötü duruma getirir bu sefer sen ona annesini anlattığında eşinde senin babanı kötüleyecek o topa girme elinde patlar. SAKIN ÇOCUK YAPMA!

Oglunun uzulmedıgı asıkar, onun agzına bakıp salonda yatmıs.
Ben kriz geçirdim, onca hakaretten sonra hala nasıl benim evimde benim yanımda benim kocama beni anlatabilir ve sende dinliyorsun dedim, elimdeki bazı şeyleri kırmışım yatakodasına yattım kapıyı kitleyip. Oda salonda yattı
Onun yerine kendimi de koyuyorum, ben anneme diyebilir miyim, ben ondan kötü davranmasını istemiyorum da, tek yapacağı ya anne sen ona neler dedin bak görüşmüyor bile artık yeter adını anma desin. Ama diyemiyor, gerçekten Ya kafası basmıyor ya ne diyim. Karakter meselesi, ben susmam ama eşim çook sakin kalıyor.

Konu açmıştınız hatırladım konunun buralara gelmesi eşinizin suçu maalesef
ne olursa olsun size laf söyletmemesi gerekirken daha da coşmuş
keşke pişkin pişkin mesaaaaajj dediğinde kime yazdırdın sende bu cümleleri kuracak bilgi birikimi yok ki deseydin sakin sakin görürdüm o zaman pişkinliği

Yok ne yatılı misafirliği, görüşmüyorum o hakaretinden sonra yüzüme bakmaya yüzü yok. Gelmez ki evime, ben demedim ki bana hakaretler et, güzel güzel geçinecektik, İnan neleri siğneye çektim. Ama bana hakaret ediliyor ne yapayım? Mecbur gelmeyecek evime çünkü burası benim de evim.
Çocuk zaten asla düşünmüyorum asla yapmam

Kocan dimdik dursaydı kayınvaliden sana "seni insan edemedim" deme haddini bulamaz, oğlundan çekinirdi. Bu haddi ona kocan vermiş. 2 sorunun var, ilki kayınvalidenin densizliği ya da hakaretleri, 2.si ve en önemlisi kocanın anneci oluşu, annenin dolduruşuyla gelip sana "senin paylaştığın alınmış bla bla" diyişi ve annesine karşı senin yanında dimdik duramaması.

Tespitlerin çok doğru ama şunu da göz önünde bulundur, eşimin bu yapısı annesine özel değil, genelde insanlara karşı da böyle, kendisi kavgadan gürültüden huzursuz ortamdan hoşlanmıyor konuşmak bile istemiyor kendini geri çekiyor, annesi de olunca ekstra oluyor, ya nasıl diyim annesine iki laf edemiyor ya, dışardakilrre de karşı öyle, en kötü ben kavga etmeye gelmedim kendine gel der. Yapı meselesi, adam susmayı köşeye çekilmeyi tercih ediyor. Annesi de bindikçe biniyor. Yapacağı çok basit ama anlamıyooor

Sen onun eşisin. Onun tavrı herkese bu şekilde olabilir ama insan eşini korumalı ben olsam eşimden bunu beklerdim. Seninde bunu beklemek en doğal hakkın. Kv haksız ya da suçsuz değil, kayınvaliden kötü ve gaddar biri. Ama eşinde az değil. Annesinin tavırlarını bile bile, sana neler söylediğini bile bile gelip sana "paylaştığına kırılmış" demesi bile üzücü. Sonuçta annesinin onu doldurduğunu ve aranızı bozmak için yaptığını anlaması, kaale almaması gerekirdi.

Ya kadın resmen beni delirtmeye çalışıyor, saçma sapan cümlelerle beni sinirlendirip kendini haklı yapamaya çalıştı orada.
Hala arayıp eşimi bunları diyebiliyor ve eşimde nerden biliyon sana yazdığını demekten başka bşey diyemedi halbuki diyeceği çok basitti ne yapacağım bilmiyorum

Birde bana ben söylüyorum sadece senin yanında başkasının yanında söyleyip rencide etmiyorum diyor, ama annesi anlayacak biri olsa bu durumlara gelmezdik

Şu an ne yapabilirsin ki hani esinin tavri tum yollari tıkamış durumda seni savunmadigi bir yana bir de uzerine seninle arasini bozacak kadar annesini hakli goruyor
ki siz konusmadiysaniz tartismadan sonra hemen annecigini arayip biraz daha dolmustur
simdi konusmaya kalkarsan daha da beter olacak tartismaniz baban gelip alsin esinin dusunmesi lazim oturup ben ne yapiyorum evliligime diye

belki bu dediğim çok hoşa gitmeyecek ama akıl sağlığınızı korumanız açısından yazıyorum. hayatta bazı değiştiremeyeceğimiz durumlar var ve bunlarla savaşmak- hep bir savaş halinde olmak enerjimizi ruhumuzu çok tüketir. eşinizin ailesi de bu durumlardan biri. dünyanın en kötü insanı olabilir, siz haklı olabilirsiniz fakat bu süreç böyle devam ettiği sürece yorulacaksınız. ben sizin yerinizde olsam (nacizane fikrim) gider yalandan alttan alır, aramı yapar ve sonraki süreçte mesafe koymak şartıyla bu kadını olduğu gibi kabul ederdim. emin olun siz olduğu gibi kabul eder ve onu önemsemeyi bırakırsanız yaptığı saçmalıklar sizin için problem olmaktan çıkacak. bunu kendi aile bireyinden birine yapmak zorunda kalanlar var onlar ne yapsın? geçmişe ve bu kadına sizi üzecek kadar önem vermemeyi ve ciddiye almamayı seçebilirsiniz.
ciddiye almamak bazen en iyi başa çıkma yöntemidir.

Eşinin annesinin yaptığının aynısını baban eşine yapsın bakalım ne olacak? Bu erkekler çok bencil.

Çok doğru ama bunu yapabilmek için çelik gibi sinir lazım

Haklı olduğunuzu düşünüyoruz, ama düşünün ki bu insan eşinizin annesi. Anne kötü de olsa yanlış da yapsa atılmıyor maalesef. Annenin o eve basamadıgı, ortak bir araya gelinme zamanlarında yüzyüze bakılmayan, torun olsa hastalık olsa bin tane sorunun çıkacağı bir durumun içindesiniz. Eşiniz size boşanalım demişti sanırım. Şu an belki cesaret edemez ama böyle kavga gürültü eziyet devam ederse eninde sonunda bunu yaşayacaksınız.

Ya ben anlamıyorum bu anneler ne istiyor oğul eşlerinden dini inançları varsa bence bunların yatacak yeri yok. Sen geline o kadar eziyet et oğlunun huzurunu boz. Sonra da müslümanım de. Şu kk de gerçekten esiyle sofunları yüzünden boşanan kadın sayısı çok az hep bu kayınvalide yüzünden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…