• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Alışveriş Sınırlama ve Birikim

Çok iyi motivasyon ama darısı başımıza 😍
Nasip olursa olur canım ya

bir ara sağlık sorunları sebebiyle yazamamıştım kolumu kıpırdatacak halim yoktu çok şükür geçti gitti

Iyiki kadınlar kulübünü keşfetmek nasip oldu bana birçok konuda motivasyon kaynağı oldu

Birikim yatırım işleri konusu ise artık oturdu bende sürekli kısa orta uzun vadeli planlarımı gözden geçirerek devam etmeye çalışıyorum
Mali disiplin şart

"Ne kadar gelirse o kadar harcanır " düşüncesi bana göre değil ve olmadı hiçbir zaman
Aksine her 6 ayda bir maaşım güncellendikçe aradaki farkı yokmuş gibi düşünüp birikim stratejime devam etmeyi tercih ettim

Sabırlı olmayı, ümitsiz olmamayı düstur edindim
Piyasada her dönem fırsatlar gelir
Sadece iyi gözlemci olmaya çalışmak lazım
Fikir alışverişinde bulunmayı da severim etrafımdaki ekonomiden anlayan tecrübe sahibi insanlarla

Son düzenleme:
Nasip olursa olur canım ya

bir ara sağlık sorunları sebebiyle yazamamıştım kolumu kıpırdatacak halim yoktu çok şükür geçti gitti

Iyiki kadınlar kulübünü keşfetmek nasip oldu bana birçok konuda motivasyon kaynağı oldu

Birikim yatırım işleri konusu ise artık oturdu bende sürekli kısa orta uzun vadeli planlarımı gözden geçirerek devam etmeye çalışıyorum
Mali disiplin şart

"Ne kadar gelirse o kadar harcanır " düşüncesi bana göre değil ve olmadı hiçbir zaman
Aksine her 6 ayda bir maaşım güncellendikçe aradaki farkı yokmuş gibi düşünüp birikim stratejime devam etmeyi tercih ettim

Sabırlı olmayı, ümitsiz olmamayı düstur edindim
Piyasada her dönem fırsatlar gelir
Sadece iyi gözlemci olmaya çalışmak lazım
Fikir alışverişinde bulunmayı da severim etrafımdaki ekonomiden anlayan tecrübe sahibi insanlarla
Cok geçmiş olsun çok sağlık diliyorum 🙏🌹
Maşallah gerçekten örnek alınacak şeyler bunlar 🙏
Bu haftanın 1.si belli albatroza albatroza haberin yok mu? 🤣🤣🤣🤣
😀😀 Sonuçlar açıklanmadı ki kaçırmışım harcamaları da

Cok geçmiş olsun çok sağlık diliyorum 🙏🌹
Maşallah gerçekten örnek alınacak şeyler bunlar 🙏

😀😀 Sonuçlar açıklanmadı ki kaçırmışım harcamaları da
Dün akşam bahsetti ya bu hafta şu kadar harcadım ,hafta içi alışverişe çıkacağım diye 🤣🤣🤣🤣

Kızlar merhaba, benim olayım tam tersi, asla çok harcayan biri olmadım, benim çok gelirimde yok açıkcası, pinti deseniz değilim, bola saça harcayan deseniz değilim. Bi kıyafete 5 bin verdiğimde olur ucuz markasız giydiğimde olur. Ya benim alma huyum yok ben çok minimal bi insanım ben de bundan rahatsız oluyorum yani alayım evde dursun yok ihtiyaç hasıl olursa gider alırım, bende bundan kurtulmak istiyorum alayım dursun çeşit çeşit giyeyim mesela bu güne kadar bunu hiç yapmadım çok az ve öz alırım. Birikimimi de her daim yaparım kendi başıma hiç çalışmadan araba parası biriktirdim kendime araba aldım yaklaşık 6 yıl da vs. Neyse bana ne tavsiye edersiniz :(

Kızlar merhaba, benim olayım tam tersi, asla çok harcayan biri olmadım, benim çok gelirimde yok açıkcası, pinti deseniz değilim, bola saça harcayan deseniz değilim. Bi kıyafete 5 bin verdiğimde olur ucuz markasız giydiğimde olur. Ya benim alma huyum çok ben çok minimal bi insanım ben de bundan rahatsız oluyorum yani alayım evde dursun yok ihtiyaç hasıl olursa gider alırım, bende bundan kurtulmak istiyorum alayım dursun çeşit çeşit giyeyim mesela bu güne kadar bunu hiç yapmadım çok az ve öz alırım. Birikimimi de her daim yaparım kendi başıma hiç çalışmadan araba parası biriktirdim kendime araba aldım yaklaşık 6 yıl da vs. Neyse bana ne tavsiye edersiniz :(
Kız deli misin ne güzel huyların var bozma kendini 🤣🤣🤣🤣🤣

Kızlar merhaba, benim olayım tam tersi, asla çok harcayan biri olmadım, benim çok gelirimde yok açıkcası, pinti deseniz değilim, bola saça harcayan deseniz değilim. Bi kıyafete 5 bin verdiğimde olur ucuz markasız giydiğimde olur. Ya benim alma huyum yok ben çok minimal bi insanım ben de bundan rahatsız oluyorum yani alayım evde dursun yok ihtiyaç hasıl olursa gider alırım, bende bundan kurtulmak istiyorum alayım dursun çeşit çeşit giyeyim mesela bu güne kadar bunu hiç yapmadım çok az ve öz alırım. Birikimimi de her daim yaparım kendi başıma hiç çalışmadan araba parası biriktirdim kendime araba aldım yaklaşık 6 yıl da vs. Neyse bana ne tavsiye edersiniz :(
Çalışıyor musun?

Kız deli misin ne güzel huyların var bozma kendini 🤣🤣🤣🤣🤣
Yaa ama dışarıda ki insanları görünce ben diyorum bir yerde hata yaptım kesin, insanların bir giydiğini bir daha giymemek gibi takıntıları varken ben üç yıllık kıyafetimi tertemiz yepyeni gibi giyerim. İstiyorum da öyle olayım ama yok

Çalışıyor musun?
Yok çalışmıyorum şuan bir dönem çalıştım ama birikim yaptığım dönem asgari ücretle birikim yapıyordum. Yerim içerim çocuğumla onun ihtiyaçlarını da alırım ama asla fazlası yok ya ben kalabalık sevmem 5 atlet 5 don çocuğum için o dönemi kurtarıyorsa fazlasını almam felan kendime de öyleyğm

Yaa ama dışarıda ki insanları görünce ben diyorum bir yerde hata yaptım kesin, insanların bir giydiğini bir daha giymemek gibi takıntıları varken ben üç yıllık kıyafetimi tertemiz yepyeni gibi giyerim. İstiyorum da öyle olayım ama yok
O gördüklerinin çoğunun borç totosundan akıyor haberin var mı?
Benim var tatlım örneğin okulumda evlerine iki maaş giren öğretmen arkadaşların bazıları borç içindeler sebep ise marka takıntısı, sosyalleşmek adına çoğunlukla dışarda yemek içmek , avm lere takılmak, ihtiyaç fazlası alışveriş yapmak
Evden önce edindikleri altlarında araba o yüzden de sürekli bir hafta sonu stres atma ,canımız sıkıldı vs vs bahanelerle kendilerini yollara vurmalar
Eve giren para 120 -150 bin tl civarı buna rağmen iki kişi yaklaşık 7 8 yıllık evliler ama kiradalar
Sebebi tamamen parayı akıllıca yönetememek başka birşey değil

U utopyali insan kirada oturabilir elbette lakin hikayelerini dinlediğim gözlemlediğim kişilerde dediğim gibi parayı adam akıllı yönetme becerisi yok
Daha çok da elaleme göre hayatlarını şekillendiriyorlar

O gördüklerinin çoğunun borç totosundan akıyor haberin var mı?
Benim var tatlım örneğin okulumda evlerine iki maaş giren öğretmen arkadaşların bazıları borç içindeler sebep ise marka takıntısı, sosyalleşmek adına çoğunlukla dışarda yemek içmek , avm lere takılmak, ihtiyaç fazlası alışveriş yapmak
Evden önce edindikleri altlarında araba o yüzden de sürekli bir hafta sonu stres atma ,canımız sıkıldı vs vs bahanelerle kendilerini yollara vurmalar
Eve giren para 120 -150 bin tl civarı buna rağmen iki kişi yaklaşık 7 8 yıllık evliler ama kiradalar
Sebebi tamamen parayı akıllıca yönetememek başka birşey değil
Ay ben de onu sorguluyorum ya nasıl yapıyorlar diyorum, asla kredi kartı kullanmam çeşitli sebeblerden iki tane kredi kartım var elimi değmem sevmiyorum böyle işi, ne kadar param varsa o kadar harcarım paramın bir kısmı mutlaka birikimdir 3/1 diyebilirim, fakat bu kıtlık bilinci mi oluyor diye sorguluyorum toplumda böyle görünüyor. Marka takıntım yoktur beğendiysem beğenmişimdir marka diye gözüme hoş gelmez, takıntısı olanları gözümde hep aciz gördüm kendini bununla var etmeye çalışıyor dedim. Ama gelin görün ki şimdi toplumun %90nı böyle olupta çevremde ben böyle kalınca kendimde aradım acaba pintilik mi yapıyorum diye yani bilemiyorum, varken bir şeyin yenisini almaya insanlar kendini nasıl ikna ediyor ıvıra zıvıra para vermeye evi döklüntüyle doldurmaya felan bana bi anlatın ya kurban olayım 🤣

U utopyali geçen kamelyada bir arkadaşla sohbet ediyorduk

Bunların 2021 mi 2022 model mı ne wolswagen marka araçları vardı 120000 km deymiş o nedenle onu satıp sıfır pegeout 2008 almışlar bir de altın satmışlar
Neymiş efendim arabanın modelini yükselterek ev parası biriktirebilirlermiş

Bunu annemle konuşmuştum da dediği aynen şu oldu" vahhhh ben bu yaşta bile öyle düşünmem kızım "

Çünkü araba her an trafikte Allah muhafaza
Zaten araba yatırım aracı olmaz bunu ekonomistler sürekli dile getiriyorlar

Back
X