Ben boğazdan kısmam ama az çeşit pişer makarna pilav ben yemem eti toptan alırız eşim spor yapıyor çok yiyor o. Köye bağımız var ordan sebze meyve hep gelir bu konuda şanslıyım. Yumurtayı da organik alıyorum. Eskiden yemek kartım vardı günlük 550 tl yatıyordu eşime de 3 ayda 1 10 bin veriyorlar yemek kartı onu harcıyoruz haftada 1 2 balıkçı var orda balık pişirtirim onun dışında dışarıdan yemiyoruz arada 1 yemeğe kahvaltıya gitmediysek. Yemek planı yap ona uy. Gelirine bak giderine bak öncelik borç ödeme olsun. Biz şuan %40ı birikime ayırdık ama mayıstan beri. Önce onu yapıyoruz kredi kartı kullanmıyoruz. Altın almıyoruz artık çünkü kenarda var onu beklemek sıkıcı geliyor. Onun yerine borsa ve fon birikimi yapıyoruz birazı da çocuk için. Ben işsizlik maaşı alıyorum sadece onunla altın alıyorum. Aylık takviye gıda masrafım var. Ben de uzun süredir alışveriş yapmadım hamileyken ucuz şeylere yöneldim fulla lcw pazar butik vs sadece bebeğe alıyorumKonuyu sonunda baştan sona okumayı tamamlayabildim . Kendimi tebrik ve takdir ediyorum
Ben dahil herkesin birikimi ve yatırımı güzel yerlerde değerlensin
Ben de kendimden bahsedeyim
Kıyafet ayakkabı çanta kozmetik malzeme makyaj malzemesi hiç almıyorum neredeyse . Sadece güneş kremi .
Kuaföre hiç gitmem ( sadece ağda )
Taksiye binmem
Dışarıda kahVe yılda 2 kere falan alırım . Çay hiç almam .
Sigara alkol kullanmıyorum
Asitli içecek almam
Abur cubur çok nadir alıyorum .
Marketlerden aktüel ürün , tabak çanak hiç almam .
Eskiden her gün 4-5’er top dondurma alırdım . Şimdi koca yaz bitecek 1 kere kendime 1 top aldım . 3 kere oğluma 1 er top aldım .
Temizlik malzemesi de neredeyse hiç almam . Yerleri ve silinecek her yeri arap sabunu , karbonat , sirke ile ya da karanfil suyuyla silerim .
Şampuan vücud kremi losyon vs de almam . Sadece hakiki doğal zeytinyağlı sabun kilolarca alıp hem banyoda hem el sabunu olarak onu kullanırım .
Kafeste yetiştiği için ve hormonları da bozduğu için tavuk da almam ..
Maaşımla işe gidiş yol ücreti , oğlumun okul masrafları ( çok yakın yürüyerek gidiyor , okulda etüt olmuyor ) Ve markete gıdaya gidiyor ..
Benim maaşımın neredeyse tamamı gıdaya gidiyor .
Sadece oğlum ve ben , 2 kişiyiz ..
Hiç bir şey israf olup çöpe gitmiyor .
Markete az harcamayı nasıl yapıyorsunuz ?
Marketi kısıp parayı artırmam gerekiyor .
Bu konuda fikirlerinize açığım ..
Rabbim bana kolaylıkla araba almayı nasip etsin
Ben tek yaşıyorum aylık mutfak için ortalama 3000 5000 tl arası harcarımHer ay 20 gr altın 4.500 tl den 90 bin tl yapar
20-30 binle ayı döndürebiliyorsanız ne güzel .
Maaşımın neredeyse tamamı Sadece marketten gıdaya gidiyor , her ay en az 30–35 bin . Sadece ben Ve oğlum ..
Yumuşatıcı kullanmıyorum artık zararlarını duyduktan sonraBen hiç kullanmam
Çamaşırlarım kullananlarınkinden daha yumuşak olur
Biraz sirke döküyorum .
Deterjan da sıVı kullanıyorum
Tövbe Yarabbim kız fotoğraf atsana neymiş oElti çatlatan ve görümce çatlatan da var onları da aldım
Tövbe Yarabbim kız fotoğraf atsana neymiş o
Böyle bişey canım #reklam değil
Abağ bu ne ik defa gördüm
Nasıl kokusu güzel mi ?Böyle bişey canım #reklam değil
Ben de dışarıda nerede hangi mekanda değişik güzel şey var diye merak ediyorum mutfak hiç benlik değilBir de mutfak işlerine ilgiliyimdir sürekli yeni birşeyler öğrenme peşindeyim
Mutfak benim işin angarya değil aksine terapi merkezi adeta atölyem gibidir
O nedenle dışarıda yemek yemek beni cezbetmiyor
Ama oğlanları yemeğe çıkmaya davet ederim anne hiçbiri senin yemeklerin gibi değil derler
Evde lahmacun iskender mantı pizza kendim yaparım
Ben şimdi kaynana çatlatanı kullanıyorum. Aslında kokusu güzel de bizim sularda sorun var tazyiksiz, makinem yumuşatıcıyı tam almıyor, az dökmek zorunda kalıyorum, çamaşırlarda pek anlayamadım kokuyu. Sucu gelip boruları temizleyene kadar böyleNasıl kokusu güzel mi ?
Sevmek önemli o zaman geliştirebilirsin kendiniBen mutfağı seviyorum ama beceriksizim ,
Bugün sabahtan yaptıklarım ,Ben de dışarıda nerede hangi mekanda değişik güzel şey var diye merak ediyorum mutfak hiç benlik değil
Amin inşallah güzel bir araban olsun hiç harcaman neredeyse yok gibi bir şey bu topiğin en çok altın yapanı sen olursun bence
Oğlun kaç yaşında canım?Amin inşaAllah
Lakin başka bir şeye para kalmıyor işte marketten .
Yoksa düzenli masaj yaptırmak istiyorum kendime .
Market yiyecek gıda işini halletmem lazım ama nasıl yapabileceğimi hiç bilmiyorum . Oğlum aşırı çok yiyor
Bugün sabahtan yaptıklarım ,
Kabaklı peynirli gözleme
Yağlı katmer
San sebastian cheesecake
Teşekkür ederim canım bilgi içinAfiyet olsun
Kek kalıbını yağlayıp unlayınca hiç yapışmıyor .
Yağlı kağıtlardaki yağların ne yağı olduğu belli değil
O sebeple hiç kullanmam hem de o masraftan da kurtulmuş oluyorum
Ben boğazdan kısmam ama az çeşit pişer makarna pilav ben yemem eti toptan alırız eşim spor yapıyor çok yiyor o. Köye bağımız var ordan sebze meyve hep gelir bu konuda şanslıyım. Yumurtayı da organik alıyorum. Eskiden yemek kartım vardı günlük 550 tl yatıyordu eşime de 3 ayda 1 10 bin veriyorlar yemek kartı onu harcıyoruz haftada 1 2 balıkçı var orda balık pişirtirim onun dışında dışarıdan yemiyoruz arada 1 yemeğe kahvaltıya gitmediysek. Yemek planı yap ona uy. Gelirine bak giderine bak öncelik borç ödeme olsun. Biz şuan %40ı birikime ayırdık ama mayıstan beri. Önce onu yapıyoruz kredi kartı kullanmıyoruz. Altın almıyoruz artık çünkü kenarda var onu beklemek sıkıcı geliyor. Onun yerine borsa ve fon birikimi yapıyoruz birazı da çocuk için. Ben işsizlik maaşı alıyorum sadece onunla altın alıyorum. Aylık takviye gıda masrafım var. Ben de uzun süredir alışveriş yapmadım hamileyken ucuz şeylere yöneldim fulla lcw pazar butik vs sadece bebeğe alıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?