Bende buzluk olayı hiç yok, her şey markettenGünaydınne güzel kışlık hazırlıklardan konuşuyorsunuz bende tek yapmaya çok korkuyorum. Bozulur çocuklara dokunur diye. Hepinizin ellerinize sağlık. Bereketli olsun, sağlıkla yemek nasip olsun.
Ama bamya buzluğa nasıl koyuyorsunuz :) onu merak ediyorumtaze fasulyeyi de yukarıda yazıldığı gibi yaparım yarın pazar var.
Bende de öyleBende buzluk olayı hiç yok, her şey markettenSosu da acayip canım çekti, hemen yapıverdim taze fasulyeyi kurutuyoruz, onu da seviyorum.
Bamyayı annem domatesle kavurur, öyle şişeler. Pişireceğinde suyunu döker sadece
Annem konserve yapıyor bamyayı. Fasulyeyi de ortadan dikey bölüp, sonra doğrayıp kurutuyoruz. Farklı bir tadı oluyor onun daBende de öylebiraz vişne, mor erik attım buzluğa, bir ara kırmızı biber yeşil biber alıp doğrayıp poşetlerim. Hmmm nasıl oluyor acaba fasulye kurutmak hiç bilmiyorum bamyayı poşetle buzluğa atıyor musunuz peki.
Ellerine kollarına sağlık anneciğinin. Ayy fasulye kurusu diyince domates kurusu patlıcan kurusuuu geldi aklımaaa offff offfffffffAnnem konserve yapıyor bamyayı. Fasulyeyi de ortadan dikey bölüp, sonra doğrayıp kurutuyoruz. Farklı bir tadı oluyor onun da
Herkese günaydın güzel bir haftasonu olsun. Bamyayi annem limonlu suda haşlayıp kurutup koyar ben tembel avrat normal pişirir yarısını sofraya yarısını buzluğa koyarım hiç bişey de olmaz. Ben öyle saatlerce bir şey yapamıyorum zaten çalışıyorum iki çocuk iş güç yoğun ama alırken fazla alıp birini ye birini koy hem butcemi de sarsmiyor bu yöntemi seviyorum. Çorbalık olan bamyayi ise cigden koyuyorum. Ona da bişey olmadı. Bamya pek fazla koyamıyorm onu ayıklamasi beni benden alıyor cesaret edemiyorumGünaydınne güzel kışlık hazırlıklardan konuşuyorsunuz bende tek yapmaya çok korkuyorum. Bozulur çocuklara dokunur diye. Hepinizin ellerinize sağlık. Bereketli olsun, sağlıkla yemek nasip olsun.
Ama bamya buzluğa nasıl koyuyorsunuz :) onu merak ediyorumtaze fasulyeyi de yukarıda yazıldığı gibi yaparım yarın pazar var.
Aklına gelebilecek hemen hemen herşeyi bamya ,fasulye, barbunya ,bezelye domates ,vişne, erik vs bunları alır ayıklar yıkar ,süzdürür dondurucuya atarımGünaydınne güzel kışlık hazırlıklardan konuşuyorsunuz bende tek yapmaya çok korkuyorum. Bozulur çocuklara dokunur diye. Hepinizin ellerinize sağlık. Bereketli olsun, sağlıkla yemek nasip olsun.
Amin Allah razı olsun canımAltın Birikimcisi Hayırlı olsun ömür boyu mutlu huzurlu yaşayın sağlıkla inşallah çok sevindim. Sizin öncesinde çocuğunuz vardı diye hatırlıyorum büyüktü de yaşça değil mi? Çok mutlu olmanızı dilerim
Maşallah ne güzel evlatlar büyümüş artık biraz da kendiniz için yaşama zamanı. Musmutlu olunAmin Allah razı olsun canım
Evet 2 tane Allah'a emanet evladım var büyük oğlan 22 yaşında küçük oğlan 19 yaşında
Allah razı olsun canımMaşallah ne güzel evlatlar büyümüş artık biraz da kendiniz için yaşama zamanı. Musmutlu olun
Yine iyi iş çıkarıyorsunuz tebrik ediyorumHerkese günaydın güzel bir haftasonu olsun. Bamyayi annem limonlu suda haşlayıp kurutup koyar ben tembel avrat normal pişirir yarısını sofraya yarısını buzluğa koyarım hiç bişey de olmaz. Ben öyle saatlerce bir şey yapamıyorum zaten çalışıyorum iki çocuk iş güç yoğun ama alırken fazla alıp birini ye birini koy hem butcemi de sarsmiyor bu yöntemi seviyorum. Çorbalık olan bamyayi ise cigden koyuyorum. Ona da bişey olmadı. Bamya pek fazla koyamıyorm onu ayıklamasi beni benden alıyor cesaret edemiyorum
Tebrik ediyorumAklına gelebilecek hemen hemen herşeyi bamya ,fasulye, barbunya ,bezelye domates ,vişne, erik vs bunları alır ayıklar yıkar ,süzdürür dondurucuya atarım
Yaparsam anca domatesi doğrar rondodan geçirip tencerede kaynatır tuzunu ayarlar kavanozlarım
Kornişon ve acı biber turşuları kurarım kavanoza
Reçel yiyen yok annem yapınca veriyor eskiden yapardım.
zeytin yapıyordum ama bu sene yapmam 2 sene önce fazla fazla yapmıştım bitiremedim okula da götürüyorum mesela dün 2 bal kavanozu götürdüm
1 ay önce evlendim eşime teyze kızı gideceği şehire giderken tarhana domates kurusu zeytin vs koymuş o da ben bunları yiyemem evde vardı diye bana bıraktı ben de tarhana ve domates kurum var dedim anneme verdim
Bir de geçen ay köylerine gittik muğlaya yani Ula'ya gittik oradaki tanıdıkları arıcılık yapıyorlar süzme ve petek bal, zeytin, köy yumurtası, domates biber vs gibi bahçe ürünleri verdiler
Ben de oralara giderken 3 büyük 1 tane de bebek battaniyesi hediye götürmüştüm
Amin Allah razı olsun canım çok teşekkür ederimTebrik ediyorumsağlıklı ,mutlu, huzurlu, bereketli bir ömrünüz olsun. Birlikte hep güzel günleriniz olsun.
Maşallah size ne güzel, kıymetli şeyler yapıyorsunuz.
Eksik olmasınlar şehirde doğal ürünlere ulaşmak çok zor. İmreniyorum bu hayata. Benim de ekili bir bahçem olsun,meyve ağaçları zeytin ağaçları olsun, tavuklarım olsun. Keçim olsun. Köyde kimse yok bizim. İş arkadaşlarım sağolsun köylerine gittiklerinde bize de bir şeyler getirirler. Sanki altın bulmuşum gibi sevinirim
HoşgeldinizMerhaba kızlar. Katılabilir miyim? Bende harcamalarımı daha sıkı takipteyim. borcum var. Gelecek kaygım var. Harcamalarımı düzenli tutmam lazım. Birikime geçmek istiyorum.
Bunu ben de yapıyorum. Ama şöyle o maaşı çeker bana atar ben tüm ödemeleri yapar, birikim falan neyse hallederim, gerisini de harçlık yaparız. Ama eşim tüm sorumluluğu bana atmış durumda. Bu da canımı sıkıyor.Çok teşekkür ederim. kışlık için annem sağolsun cogunu yapıyor ben de biraz barbunya fasulye menemenlik falan koydum. Çalıştığım için cok fazla yapamıyorum. Dışardan yemegi cok cok azalttık. köftemi falan zaten toplu yapıp buzluğa koyuyorum. Kahve dışarda hiç içmem kurumda cay kahveye toplam 500 tl veriyorum sınırsız içiyorum. sigarayı bıraktım bence gayet iyi gidiyorum . eşim ve cocuklar aynı performansı göstermiyolar o beni cok üzüyor eşim sigara kahve alkol kullanıyor çok gereksiz saçma harcamaları var cocuklar marka diye tutturuyor napcam bilmiyorum okulların acılması beni iyice yıprattı maddi olarak. Bazen boşa kürek çekiyormuş gibi hissediyorum söyleyince de evde kavga cıkıyor. Bilmiyorum napacagımı su borcları azaltıp sonra eşime her seyi verip kendi maaşımı hic vermeden birikim yapmayı düşünüyorum. sizler evli misiniz eşinizden ayrı birikim vs var mı ben cok yoruldum tükendim artık baksın evini gecindirsin o düşünsün istiyorum her şeyi üzerime yıktı keyfine bakıyor . ben cok yıprandım yetmedikce yolunu bulmaya calışıyorum ve gergin oluyorum.
Hoş geldiniz merak etmeyin çoğu kişi aynı durumda kolaylıklar diliyorum borçları halledip birikime geçeriz inşallahMerhaba kızlar. Katılabilir miyim? Bende harcamalarımı daha sıkı takipteyim. borcum var. Gelecek kaygım var. Harcamalarımı düzenli tutmam lazım. Birikime geçmek istiyorum.
Benim eşim de aynı işte ben de artık bıktım bıraktım her şeyi. Yoruldum tükendim. Aracın MTV sini unutmuşum o da takip diye bir kağıt gelmiş vergi dairesinden 140 lira faiz işlemiş vay efendim unutmuşum baslarim senn keyfine dedim ben de insanım ben de ki çok büyük bir kayıp yaşadım bu yıl daha kendime gelemedim ayakta durduguma şükret dedim yapmıyorum öde faturaları vergileri ne varsa yeter dedim. Oh rahatım şimdi bakalım napiyosa yapsın zaten kredi çekti maaşının yarısı krediye yarısı da eve ancak yeter ben de kendi maasimla kalan kartlarını temizleyip birikim yapicam.Bunu ben de yapıyorum. Ama şöyle o maaşı çeker bana atar ben tüm ödemeleri yapar, birikim falan neyse hallederim, gerisini de harçlık yaparız. Ama eşim tüm sorumluluğu bana atmış durumda. Bu da canımı sıkıyor.
Allah var benim eşimin bir tek sigarası var ama cebine de bugün 15bin koysam akşama hepsi bitmiş gelir ve nereye harcadağını bilmez. Özellikle çocukların isteklerine asla hayır diyeyor. Bi yerde durması gerekiyor ama bakalım başaracam inşallah