Alışveriş Yapınca Hem Mutlu Hem Mutsuz Hissetmek

captain price

erkek değilim ben
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2015
26.564
91.297
598
çalışıyorum. ailemle kalıyorum. maddi olarak problemimiz yok.

maaşımın bi kısmını biriktiriyorum, bi kısmını harcıyorum. bu kısımlar değişmekle birlikte genel olarak harcadığım kısımlar daha yüksek :D

söylenmez ama yardım da yapıyorum.

çanta, ayakkabı, kıyafet, takı... severim yani alışverişi. ama neye ihtiyacın var diye sorarsanız koca bi hiç.

mesela ihtiyacım olmamasına rağman uzun zamandır beğendiğim bi ayakkabıyı çıkıp alasım var şu an. bazen diyorum ki ihtiyacın yok bazen de diyorum ki o 200 tlyi harcamak seni mutlu edicek, aynada görünce kendini beğeniceksin, harca gitsin. son bir aydır kendimi ikna halindeyim mesela o ayakkabı ile ilgili.

sürekli bu ikilemdeyim.
ikilemde olmak da daha kötü. ya harcama sus ya da harca pişman olma. her iki durumda da pişman olmak vallahi çok zor.

soru çıkıp o ayakkabıyı alayımdan ziyade siz ne yapıyosunuz hangisi mantıklı?

seninki de dert mi demeyin ama...

Bende kafama bi markadan begendigim bi urunu taktiysam almam lazim mutlaka ihtiyacim olsun olmasin. Yani olağan şeyler bunlar:). Dozunda harciyio ayni anda da parani biriktiriyosan sorun etmemelisin bence. Ilerde pisman olursun evlendiginde keske daha cok harcasaymisim kendime diye :KK53:

Bende kafama bi markadan begendigim bi urunu taktiysam almam lazim mutlaka ihtiyacim olsun olmasin. Yani olağan şeyler bunlar:). Dozunda harciyio ayni anda da parani biriktiriyosan sorun etmemelisin bence. Ilerde pisman olursun evlendiginde keske daha cok harcasaymisim kendime diye :KK53:

annem de evlenirken pişman olursun keşke daha çok biriktirseydim diye diyor. e şu an aday bile yok. geleceğin tabak çanağına yatırım yapamam ya.

annem de evlenirken pişman olursun keşke daha çok biriktirseydim diye diyor. e şu an aday bile yok. geleceğin tabak çanağına yatırım yapamam ya.
Evlenince cok daha fazla dusunuyosun biseyi almadan once. Bekarken daha fazla gonlunce harciyosun. Karsindaki bakalim cok birikimi olcak mi. O yuzden sknti yapma kendine. Icinde kalmasin hic bisey caninin istedigini al harca derim ben :)

Bence bu, kafayi yoracak daha onemli islerin olmamasindan ve para harcamadan eglenmenin zor oldugunun dusunulmesinden kaynaklaniyor. Insan bir aktiviteye ihtiyac duyuyor ve alisveris ortami, eline yeni bir seyin gecmesi cekici geliyor.
Ve yine bence dunyada ki en zevkli ugraslardan birisi, insanin kendi kendine sinir, kural koymasidir. Tam anlamiyla ihtiyacim olduguna inanmadigim hicbir seyi almam. Alisveristende, o ortamdanda nefret ederim. Bana cekici gelen tek sey elektronik cihazlardir. Ama kendime koydugum kurali cignememle birlikte gururumuda, oz saygimida kaybedecegimi bildigimden asla kendimi kaybetmem.
Sende kurallar olusturup, kendi onune duvar orebilirsin.
Fakat en onemlisi samimi bir karar almak.

Bir şey mi oldu da ikileme düştün?
Biri bir laf mi etti, bir sey mi okudun ne bileyim bunu tetikleyen seni ikileme sokan şey ne?

Bir sey alınacaksa alınır. Benim felsefem bu.
Yok minimal hayat yok sade yaşam bana göre değil.
Aşırı savurgan bir insan da değilim ama istediğim bir şeyi alırım. Tabi ki maddi durumum çerçevesinde, beni zorlamayacak, beni mutlu edecek ürünü alırım.

Bazı durumlarda pişman oluyorum,
Mesela o an beğeniyorum sonra biraz zaman geçiyor ve begenmiyorum, genelde tarzım dışında bir sey almışsam bunu yaşarım. Yoksa buna niye para harcamışım onun yerine birikim yapardım diye iç geçirmem.

Sorumluluk artarsa, bebek olursa dikkat ederim diye düşünüyorum.

Hayata bir kere geliyoruz, geleceği de düşünmek lazim ama anı yasamadiktan sonra bir anlamı yok.

Hayatına birisi girdiğinde, ona göre harcama yaparsın.
Ayakkabı almazsın da yemek takımı alırsın mesela :KK53:

Ayakkabının markasıyla arama yap netten
İndirime girince tak diye sipariş et :KK53:
Böylece daha az rakama aynı ürünü alıp mutlu olursun
Ne şiş yanar ne kebap

Bir şey mi oldu da ikileme düştün?
Biri bir laf mi etti, bir sey mi okudun ne bileyim bunu tetikleyen seni ikileme sokan şey ne?

Bir sey alınacaksa alınır. Benim felsefem bu.
Yok minimal hayat yok sade yaşam bana göre değil.
Aşırı savurgan bir insan da değilim ama istediğim bir şeyi alırım. Tabi ki maddi durumum çerçevesinde, beni zorlamayacak, beni mutlu edecek ürünü alırım.

Bazı durumlarda pişman oluyorum,
Mesela o an beğeniyorum sonra biraz zaman geçiyor ve begenmiyorum, genelde tarzım dışında bir sey almışsam bunu yaşarım. Yoksa buna niye para harcamışım onun yerine birikim yapardım diye iç geçirmem.

Sorumluluk artarsa, bebek olursa dikkat ederim diye düşünüyorum.

Hayata bir kere geliyoruz, geleceği de düşünmek lazim ama anı yasamadiktan sonra bir anlamı yok.

Hayatına birisi girdiğinde, ona göre harcama yaparsın.
Ayakkabı almazsın da yemek takımı alırsın mesela :KK53:

bi şey olmadı da işe başladığımdan beri hep aynı ikilem.

annem çoğunu biriktirmemden yana. ama pek mümkün olmuyor. benden bi beklentileri yok maddi olarak. ama mesela evlenecek olsam benim de onlardan maddi bi beklentim olamaz. kendi yağlarında kavrulan insanlar. bu yüzden hani biriktirme merakım.

ben de çok savurgan değilim, tarzım olmayan şeyi de almam. bilinçli alışverişçiyim yani ama işte ihtiyaç yok. kendimi zora da sokmam asla.

bi de mesela harcadığım kısmın tamamı alışveriş değil de arkadaşlarla yeme içme de içinde. anlamıyorum bazen bu para nereye gidiyor.

Ayakkabının markasıyla arama yap netten
İndirime girince tak diye sipariş et :KK53:
Böylece daha az rakama aynı ürünü alıp mutlu olursun
Ne şiş yanar ne kebap

internetten alışveriş pek sevmiyorum çünkü huyumdur aldığım şeyi ertesi gün giymem lazım :D

ölümlü dünya valla...imkanın olmasa çıkıp alayım mı diye düşünmezsin bile..imkanın varken al...giymediklerini saklama onlarıda paylaş...

Ben geçen bi sırt çantası sipariş ettim
Gayet beğenmiştim çünkü modelini
Bi de lazımdı bu aralar bana, bebek olunca sırt çantası daha kullanışlı.
Deri görünümlü bi de ımmm dedim tam hayalimdeki gibi :KK53:
Aldım gitti ama lazım olmasa hemen almazdım

Çok beğendim beyazını da alabilirim bunun( bendeki siyah) ama indirime girince alırım diyorum :D

çalışıyorum. ailemle kalıyorum. maddi olarak problemimiz yok.

maaşımın bi kısmını biriktiriyorum, bi kısmını harcıyorum. bu kısımlar değişmekle birlikte genel olarak harcadığım kısımlar daha yüksek :KK70:

söylenmez ama yardım da yapıyorum.

çanta, ayakkabı, kıyafet, takı... severim yani alışverişi. ama neye ihtiyacın var diye sorarsanız koca bi hiç.

mesela ihtiyacım olmamasına rağman uzun zamandır beğendiğim bi ayakkabıyı çıkıp alasım var şu an. bazen diyorum ki ihtiyacın yok bazen de diyorum ki o 200 tlyi harcamak seni mutlu edicek, aynada görünce kendini beğeniceksin, harca gitsin. son bir aydır kendimi ikna halindeyim mesela o ayakkabı ile ilgili.

sürekli bu ikilemdeyim.
ikilemde olmak da daha kötü. ya harcama sus ya da harca pişman olma. her iki durumda da pişman olmak vallahi çok zor.

soru çıkıp o ayakkabıyı alayımdan ziyade siz ne yapıyosunuz hangisi mantıklı?

seninki de dert mi demeyin ama...

Sanirim para biriktirmek icin suan yeterince sebebin yok o yuzden kendini zorluyorsun, bana kalirsa masinin bir kismini belirle hedef koy ve bu miktari her ay biriktirmeye karar ver boyle elinde kalanida vicdan yapmadan harcarsin.

Ben de 40 kere düşünenlerdenim :110:
O kadar ihtiyaç olacak ki öyle alıcam, elimden geldiğince tutarım bilirim ki o para başka birşeye lazım olacak
Belki de yaşam dan geliyor tutumlu olmak, annesi babası çalışanların çocukken kiralık gibi sıkıntıları olmayanların bu konuda rahat olduğunu hep gözlemlemişimdir :KK66:

Back
X