Alışveriş Yapınca Hem Mutlu Hem Mutsuz Hissetmek

Ben de çok fazla fuzuli şey alıyorum ama sadece parfümleri aldıktan sonra pişmanlık duyuyorum çünkü ufak boyları 340tan ucuz değil hiçbirinin. Sonradan pişmanlık geçiyor ama :KK45: Kısaca al yaa, bir daha mı genç olacaz:KK45:

çalışıyorum. ailemle kalıyorum. maddi olarak problemimiz yok.

maaşımın bi kısmını biriktiriyorum, bi kısmını harcıyorum. bu kısımlar değişmekle birlikte genel olarak harcadığım kısımlar daha yüksek :KK70:

söylenmez ama yardım da yapıyorum.

çanta, ayakkabı, kıyafet, takı... severim yani alışverişi. ama neye ihtiyacın var diye sorarsanız koca bi hiç.

mesela ihtiyacım olmamasına rağman uzun zamandır beğendiğim bi ayakkabıyı çıkıp alasım var şu an. bazen diyorum ki ihtiyacın yok bazen de diyorum ki o 200 tlyi harcamak seni mutlu edicek, aynada görünce kendini beğeniceksin, harca gitsin. son bir aydır kendimi ikna halindeyim mesela o ayakkabı ile ilgili.

sürekli bu ikilemdeyim.
ikilemde olmak da daha kötü. ya harcama sus ya da harca pişman olma. her iki durumda da pişman olmak vallahi çok zor.

soru çıkıp o ayakkabıyı alayımdan ziyade siz ne yapıyosunuz hangisi mantıklı?

seninki de dert mi demeyin ama...
Yemin ediyorum maaşı aldığım gün borçlara gidiyor ve boşluğa uzuun süre bakma eşliğinde sövüyorum 30 gün boyunca.
Ama param sınırsız olsaydı ne yapardım diye düşünüyorum,hayır almazdım eskiden çoktu almıyordum.O ayakkabı yerine, seni, aldığında ya da yaptığında daha mutlu edecek bir şey varsa yap ya da al.Yoksa koy o ayakkabının gözüne,al gitsin.
Senin de tarzın budur belki,yapıp pişman olmak.Herkes aynı şekilde mutlu olacak diye bir kural yok.İradesi sağlam insan olmak mutluluğa garanti mi değil.
Niye kendini sıkıyorsun ki.:KK25:

o zaman harca ama harcayacağın yer konusunda seçici davran.
hem kendini mutlu et, hem de alışverişin ekonomiye can versin.

https://www.google.com.tr/search?q=...KEwiN2sG-4prMAhVH1RQKHUuSAdkQ_AUIBigB&dpr=0.9

“When you buy from a small business, you are not helping a CEO buy a third vacation home. You are helping a little girl get dance lessons, a little boy get his team jersey, a mom put food on the table, a dad pay a mortgage or a student pay for college. ” ~ Unknown

Olsun sende 300 lük çanta alan birini duyarsan rahatlarsın :KK70:

:KK70:fırsatını bulursam bende alırım gözünün yaşına bakmam :KK70:

erken bastıran yaz dolayısıyla çocukların bir sürü masrafı çıktı.. büyüğün geçen seneden kalan kısa kolluları olmadı gittim kısa kollu aldım.. 23 nisan gösterileri var 40 lira kostüm kiralamaya verdim.. 140 lira folklorü.. etütü var daha offf :mad:
ufaklığın kreşte giydiği ayakkabı vurmuş ayağını .. bana fırsat kalmıyor :KK70:

C captain price bak git al o ayakkabıyı sonra fırsat olmuyor :KK70:

:KK70:fırsatını bulursam bende alırım gözünün yaşına bakmam :KK70:

erken bastıran yaz dolayısıyla çocukların bir sürü masrafı çıktı.. büyüğün geçen seneden kalan kısa kolluları olmadı gittim kısa kollu aldım.. 23 nisan gösterileri var 40 lira kostüm kiralamaya verdim.. 140 lira folklorü.. etütü var daha offf :mad:
ufaklığın kreşte giydiği ayakkabı vurmuş ayağını .. bana fırsat kalmıyor :KK70:

C captain price bak git al o ayakkabıyı sonra fırsat olmuyor :KK70:
Ooo büyüyünce işimiz var desene
Küçülen çıtçıtlı badiyle kısıtlı değil yani giderler
Bende şimdiden kendime harcama yapayım bari, sonra fırsat olmuyomuş :D :D

maaşımın bi kısmını biriktiriyorum, bi kısmını harcıyorum. bu kısımlar değişmekle birlikte genel olarak harcadığım kısımlar daha yüksek :KK70:

çanta, ayakkabı, kıyafet, takı... severim yani alışverişi. ama neye ihtiyacın var diye sorarsanız koca bi hiç.

mesela ihtiyacım olmamasına rağman uzun zamandır beğendiğim bi ayakkabıyı çıkıp alasım var şu an. bazen diyorum ki ihtiyacın yok bazen de diyorum ki o 200 tlyi harcamak seni mutlu edicek, aynada görünce kendini beğeniceksin, harca gitsin. son bir aydır kendimi ikna halindeyim mesela o ayakkabı ile ilgili.

sürekli bu ikilemdeyim.
ikilemde olmak da daha kötü. ya harcama sus ya da harca pişman olma. her iki durumda da pişman olmak vallahi çok zor.

net çözümü söylüyorum hazır ol!! çocuk yap!! :D
çocuğun olunca zaten masraflar katlanıyor.. bi bütçen varsa her alışverişe çıktığında en çok çocuğuna bir şeyler beğeniyorsun kendini 2. plana atıyorsun böylece bütçe bitiyor :D
şaka bir yana ben bebişe hamilelikten beri kendime aldıklarımı baya kısıtladım. tabi ki bilinçli değildi başta. bir de şunu gördüm elimin altında koca bi gardrop ve koca bi ayakkabı dolabı var ve ben hala yok diyormuşum.
aslında var ve her şekilde yeter biz kendimize ayy şunum da yok bunum da yok diyerek kendimize ihtiyaç yaratıyoruz.
benim önümüzdeki yıllar için eylem planım gerçekten ihtiyacı alıp fazlası ile dünyayı gezmek.. birikim için zaten yatırımlarımız var. ama dünyaya bir kere geliyoruz onu da çula çaputa harcamak artık bana boş geliyor..
sanırım çocukla beraber nirvanaya ulaştım. :D

Canım kazandığın parayı doya doya harca.benim en büyük pişmanlığım üniversiteden sonra hemen evlenmek.keşke iki sene falan çalışıp kendi paramı doya doya yeseydim.hem sakın evlilik için öle aman aman para biriktirmeye çalışma.kendini heba etme.istediğini al istediğin gibi gez toz.evlenince zaten ister istemez planlar programlar kemer sıkma politikaları oluyor daraaal geliyo insana.

sürekli bu ikilemdeyim.

ben de sen gbiyim :(

Ben online alışveriş yapıyorsam kredi kartı ile almış olduğumu bile bile yinede para harcamışım gibi gelmiyor nedense.o yüzden internetten uzak durmaya çalışıyorum. Ama mağazaları gezerken nakit kullanacaksam çok gerekli değilse almalmaya çalışıyorum. .ama bu tamamen moduma bağlı. Bazen deli gibi ne görürsem alırım bazen tam tersi.
Yinede kıyafetlerime şöyle bir baktığım zaman ne kadar çok gereksiz saçma sapan şeyler almışım diyorum. Toplayıp yardım kuruluşlarına gidiyor sonuç olarak..

Ooo büyüyünce işimiz var desene
Küçülen çıtçıtlı badiyle kısıtlı değil yani giderler
Bende şimdiden kendime harcama yapayım bari, sonra fırsat olmuyomuş :KK70: :KK70:

aynen çocuklardan sonra öğrendiğim bir şey varsa o da gerekli mi gereksiz mi?
ihtiyaç mı zevk mi ?
işin kötüsü hep onlarınkiler ihtiyaç benimkiler zevk oluyor :KK70:

sürekli bu ikilemdeyim.

Canım bırsey alırken 1 gun bekle:) tabı ıhtıyacın yoksa .bekledıkten sonra hala ıstıyorsan al:)

aynen çocuklardan sonra öğrendiğim bir şey varsa o da gerekli mi gereksiz mi?
ihtiyaç mı zevk mi ?
işin kötüsü hep onlarınkiler ihtiyaç benimkiler zevk oluyor :KK70:
Sorma bizim ayak numaramız hep aynı , boyumuz posumuz oturmuş
Kızım daha 15 aylık ikide bir bişey almak gerekiyo, şart yani
Hiç büyümeseler mi ne :D

Back
X