Alışveriş Yapınca Hem Mutlu Hem Mutsuz Hissetmek

Alışveriş yapıp hayatımda mutsuz olduğum bir günü hatırlamıyorum :)))
Hele ayakkabı alışverişi eve gelir giyer ayağıma saatlerce bakarım :D
Ayakkabı aşktır <3

Maaşımdan kendime her mutlaka bi hediye alırım bu benim gerekli bidahaki ay çalışmam için lazım .... bazen bi çikolata , bazen pahalı bi canta , bazen iç amasir , bazen bi yemek ...para durumuma göre o hediye benim bir ay boyunca erken kalkmam , gece uykusuz çalışmam , kendimi değerli hissetmem için mutlaka gerekli beş yıldır çalışıyorum ve her ay yaparım:)

Zaten birikim yapiyomussun eger maaşının yarısını ayoriyosan diğer yarısını keyfine göre harca ...

Evet israf etme 200 lira verip bir kere kullanıp kenara koyma ama alıp kullanacaksın hoşuna gittiyse ve giyceksen al tabiki gençsin giycaksin gezceksin

Mutzlugunun sebebi mutlaka geçmişten geliyodur ... eskiden maddi durumunuz nasıldı bilmiyorum ama eğer biraz para sıkıntısı yasadiysaniz ve isteklerinizi alırken suçluluk duyduysaniz Örneğin şu an yine gün yüzüne cikiyo olabilir yada buna benzer şeyler....

Mutzlugunun sebebi mutlaka geçmişten geliyodur ... eskiden maddi durumunuz nasıldı bilmiyorum ama eğer biraz para sıkıntısı yasadiysaniz ve isteklerinizi alırken suçluluk duyduysaniz Örneğin şu an yine gün yüzüne cikiyo olabilir yada buna benzer şeyler....

evet eskiden iyi değildi durumumuz.

kuzenlerin filan eskileriyle büyüdük denebilir. son yıllarda iyiyiz çok şükür. sanırım bu yüzden annem biriktirmem konusunda ısrarcı, ben de harcamak konusunda huzursuzum.

Dünya kadar paranız olsa istediğinizi alsanız bile onun vereceği mutluluk bir kaç saat.. En fazla bir gün...
Onun yerine tatile gidin gezilere katılın..
Geçen yıl bir çılgınlık yapıp cebimizdeki bütün parayla yurt dışına gitmiştik hayatımda yaptığım en doğru şeydi..
Kıyafet alsam çoktsn eskimişti yada sıkılıp bi kenara atmıştım..

Dünya kadar paranız olsa istediğinizi alsanız bile onun vereceği mutluluk bir kaç saat.. En fazla bir gün...
Onun yerine tatile gidin gezilere katılın..
Geçen yıl bir çılgınlık yapıp cebimizdeki bütün parayla yurt dışına gitmiştik hayatımda yaptığım en doğru şeydi..
Kıyafet alsam çoktsn eskimişti yada sıkılıp bi kenara atmıştım..

aslında mantıklı olan o ama gezme imkanı yok. haftada bir gün iznim var sadece. onda da nereyi, ne kadar gezebilirsin. ki gidecek birini bulmak bile imkansız.

ben illa alacaksam düşük meblağ tercih ediyorum. misal yaz geldi artık tam açık ayakkabı mevsimi. uygun birçok çeşit vardır.
200 liraya bir ayakkabı almam sanırım ihtiyacım yoksa özellikle. yarıya indirip alırım. o zaman hem aldığım için mutlu olurum hem kıtsığım için.

çalışıyorum. ailemle kalıyorum. maddi olarak problemimiz yok.

maaşımın bi kısmını biriktiriyorum, bi kısmını harcıyorum. bu kısımlar değişmekle birlikte genel olarak harcadığım kısımlar daha yüksek :KK70:

söylenmez ama yardım da yapıyorum.

çanta, ayakkabı, kıyafet, takı... severim yani alışverişi. ama neye ihtiyacın var diye sorarsanız koca bi hiç.

mesela ihtiyacım olmamasına rağman uzun zamandır beğendiğim bi ayakkabıyı çıkıp alasım var şu an. bazen diyorum ki ihtiyacın yok bazen de diyorum ki o 200 tlyi harcamak seni mutlu edicek, aynada görünce kendini beğeniceksin, harca gitsin. son bir aydır kendimi ikna halindeyim mesela o ayakkabı ile ilgili.

sürekli bu ikilemdeyim.
ikilemde olmak da daha kötü. ya harcama sus ya da harca pişman olma. her iki durumda da pişman olmak vallahi çok zor.

soru çıkıp o ayakkabıyı alayımdan ziyade siz ne yapıyosunuz hangisi mantıklı?

seninki de dert mi demeyin ama...
Seni çok iyi anlıyorum. ben de aynı senin gibiyim hatta ben biriktiremeyip hepsini harcıyorum. ama geçenlerde suriyeli bi ailenin evine gittim bir ev düşün ki içinde hiç birşey yok, 1 haftalık bir kızı olmuştu hediye falan götürdük nasıl mutlu oldu. o an dedimki içimden ben artık eskisi gibi harcamamalıyım. şükür hiçbirşeye ihtiyacımız yok ihtiyacı olanları düşünüp kendimize engel olmalıyız. yardım yaptığını söylemişsin istersen daha fazla yardım yap ya da o parayı bir kenara koy günü geldiğinde gerekli gördüğün birşe için harca. ya da illa harcayacaksan elinden birşeyler çıkar birilerine hediye yardım olarak ver doğan ihtiyacını karşıla hem daha rahat hissedersin. gerekli olduğuna ikna olursun.

Ben de bisey alinca mutlu olurum ama yuksek fiyatli bsy aldigim cok nadirdir..
Bir de ben cok zor begenirim, o yuzden bsy begendigimde ihtiyacim da varsa aliyorum bazen yuksek de olsa fiyati, ama epey de kullaniyorum.. Mesela bi manto icin koca gun gezmedik magaza birakmadik, alip baska şehre geçecektim, kimisi tarzim degildi kimisi tesetture uygun degildi derken aksami ettik, son girdigim yerde her seyiyle uygun olani buldum ama fiyati yuksekti.. Mecbur kalip aldim ama Allah a sukur 4 yildir yepyeni duruyo ve severek de giyiyorum.. Hani planli ve uzun vadeli olmali bazi alisverisler..

Back
X