Alışveriş Yapınca Hem Mutlu Hem Mutsuz Hissetmek

Ben çıkıp alıyorum.Bayanlarda ayakkabı çanta kıyafet ihtiyaçtan alınmaz.Bayanlar ayakkabıyı dışarıya çıplak ayakla çıkamicağımız için almayız:) estetiktir bayanın işi.O yüzden ihtiyaç olarak bakmak bana doğru gelmiyo.Varsa param alırım affetmem pişmanda olmam:)))))

Ben çıkıp alıyorum.Bayanlarda ayakkabı çanta kıyafet ihtiyaçtan alınmaz.Bayanlar ayakkabıyı dışarıya çıplak ayakla çıkamicağımız için almayız:) estetiktir bayanın işi.O yüzden ihtiyaç olarak bakmak bana doğru gelmiyo.Varsa param alırım affetmem pişmanda olmam:)))))
büyüksün:KK9:

Canım en az 35 cift ayakkabim var hala gözüm ayakkabilardadir :) al gitsin kendini zora sokmayacaksan yardimini yapıyorsan ee bide calisiyorsan hakkın al tabi yarın göçüp gitmeyecegimiz ne malum. Ne demisler life is short buy the shoes :-)

Ooohhhh sefaaan olsun :KK49: iyi yapmışsın güzelmiş güle güle eskit Can'ım.
Ya bende bişey paylaşıyım sizle, bende Adidas'ın süperstar gold modelini çok istiyorum ya aylardır:KK12:
Fiyatı 310 önce bi pahalı geldi sonra dedim alcam ama şuan bulamıyorum istte ne kadar awm gezdiysem yokya kalmamış ya da henüz gelmemiş :KK12:
Sizce Nasıl ? Resmini buraya Nasıl koyucağımı bilemedim :KK12:

cebimde beş kuruşum varsa dört kuruşluk çöpte görsem beğendiysem bir kuruşa talim etmek pahasına da olsa alırım :KK14: bu konuda danışılacak son kişiyim. geçen hafta 950 tl den 495 tl ye düşen bir çantaya bayılmama ve yanımda para olmasına rağmen :stop: almayarak rekor kırdım orası ayrı :KK9:
evet, hafiften hastayım:cry:

çalışıyorum. ailemle kalıyorum. maddi olarak problemimiz yok.

maaşımın bi kısmını biriktiriyorum, bi kısmını harcıyorum. bu kısımlar değişmekle birlikte genel olarak harcadığım kısımlar daha yüksek :KK70:

söylenmez ama yardım da yapıyorum.

çanta, ayakkabı, kıyafet, takı... severim yani alışverişi. ama neye ihtiyacın var diye sorarsanız koca bi hiç.

mesela ihtiyacım olmamasına rağman uzun zamandır beğendiğim bi ayakkabıyı çıkıp alasım var şu an. bazen diyorum ki ihtiyacın yok bazen de diyorum ki o 200 tlyi harcamak seni mutlu edicek, aynada görünce kendini beğeniceksin, harca gitsin. son bir aydır kendimi ikna halindeyim mesela o ayakkabı ile ilgili.

sürekli bu ikilemdeyim.
ikilemde olmak da daha kötü. ya harcama sus ya da harca pişman olma. her iki durumda da pişman olmak vallahi çok zor.

soru çıkıp o ayakkabıyı alayımdan ziyade siz ne yapıyosunuz hangisi mantıklı?

seninki de dert mi demeyin ama...
Eğer çok giyisi ayakkabı vs varsa. İkinci el sitelerinde satarım kullanmadıklarımı. Hem gardolabımı ferahlatırım hem 5 kuruş harcamadan o ayakkabıyı alırım. Ama ben giyim konusunda hep tutumlu olduğum için sorun yok. Abiye bir kaç kurtarıcı ayakkabı. Yazlık ve kışlık ayakkabılarım olur parcalanana kadar giyerim ;)

Google gorsellerden aratip link koyabilirsin.

Ben baktım da farklı modeller çıkıyor.

Ooohhhh sefaaan olsun :KK49: iyi yapmışsın güzelmiş güle güle eskit Can'ım.
Ya bende bişey paylaşıyım sizle, bende Adidas'ın süperstar gold modelini çok istiyorum ya aylardır:KK12:
Fiyatı 310 önce bi pahalı geldi sonra dedim alcam ama şuan bulamıyorum istte ne kadar awm gezdiysem yokya kalmamış ya da henüz gelmemiş :KK12:
Sizce Nasıl ? Resmini buraya Nasıl koyucağımı bilemedim :KK12:

maaşımın bi kısmını biriktiriyorum, bi kısmını harcıyorum. bu kısımlar değişmekle birlikte genel olarak harcadığım kısımlar daha yüksek :KK70:

çanta, ayakkabı, kıyafet, takı... severim yani alışverişi. ama neye ihtiyacın var diye sorarsanız koca bi hiç.

mesela ihtiyacım olmamasına rağman uzun zamandır beğendiğim bi ayakkabıyı çıkıp alasım var şu an. bazen diyorum ki ihtiyacın yok bazen de diyorum ki o 200 tlyi harcamak seni mutlu edicek, aynada görünce kendini beğeniceksin, harca gitsin. son bir aydır kendimi ikna halindeyim mesela o ayakkabı ile ilgili.

sürekli bu ikilemdeyim.
ikilemde olmak da daha kötü. ya harcama sus ya da harca pişman olma. her iki durumda da pişman olmak vallahi çok zor.

Vallahi ben bu duruma en kısa tabiriyle "fakirlik" diyorum :KK70:Bende birebir aynı durumdayım. Eşimle maaşlarımızı zorunlu giderlerimize ancak yettiriyoruz, elimize kalan paradan da fuzuli harcama lüksümüz olmuyor çünkü mutfak masrafları malum. Kendime o ay ayakkabı, çanta yada giyim aldıysam ilk 10 dakika bulutların üstünde gibi mutlu oluyorum. Ama 10 dakikanın akabinde "Neden şimdi bunu aldım ki, ne gerek vardı ki, bak şu kadar para gitti, bu parayla şu gibi daha önemli şeyler alabilirdim" diye içim içimi yemeye başlıyor. Diğer maaşa kadar da hep bir vicdan azabı olarak kalıyor içimde. Kısacası fakirim, bıktım valla bu durumdan ha :rolleyes:

Öğlen bir çanta beğenip almadım.
O andan beri aklımda o çanta var.
ÜZerine bu konuyu okuyunca tuhaf oldum.
Yarın gidip alsam mı :D

Aynen sende resim Atsana:KK66:
Senide gazlayalım o gazla sabah hemen git al :rolleyes:
Yaşasın alışweriş:KK76:

sürekli bu ikilemdeyim.

Maalesef alıyorum. Ama sen almayabiliyorsan alma. Ben alışverişkolik olduğum için alıyorum. Hiç bir şey aklımda kalmıyor. Ama evlendiğimizden beri durumumuz sıkışık. Birikim yapamıyoruz. Şimdi çok beğenip alacaksın ama bir kullanımdan sonra sıkılacaksın. Bu açıdan düşün. Zira bana hep böyle oluyor. Her şey alana kadar. Sonrası: Dolapta bekliyor.

Ne demiş büyüklerimiz " Shopping is my cardio " :KK53: Alışveriş yaparken çok mutlu oluyorum ama yaş 36 ve bir kuruş birikmiş olmadığını hatırlayınca üzülüyorum :KK45:

Back
X