• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Alkol alan biri ile evlenirmisiniz

Bu genelleme yapılabilecek bir soru değil bence, herkes nasıl alıştıysa çevresinde nasıl gördüyse ve kendine neyi uygun görüyorsa bu konularda öyle davranıyor.. mesela siz sevgilinize 'neden içiyorsun' dediğinizde bu soru ona saçma geliyordur, ters tepiyordur, aynı şekilde o da size 'hadi sende iç' dese aynı şey sizde de olur.

sağlık düşünülüp, ona göre içildikten sonra bir sorun olmaz herhalde. ama bu tarz şeylerde evlilik için iki tarafında aynı görüşte olması lazım. bu her konuda uç bir farklılık olabilir daha geniş düşünüldüğünde.

ben de, sevgilim de, ailem de, çevremdeki herkeste alkol kullanır mesela. bir kere bile kendi aramızda bir zararını yaşamadık. olan insanın sağlığına olur fazla oldukça sadece.

kızlar bnm tek korkum hani alkol insan kontrolünü kaybediyor ya sarhoş olursa eğer beni üzecek şeyler yapması:(

evleneceğim kişi sadece özel günde bile içseydi olmazdı bu iş:1:asla istemem ailesinde bile olmamalı okadar derin bakarım kurcalarım bu konular ciddi:1: bence sen bidaha düşün değiştirirm diyede düşünme ilerde zorluk çekersin..

kızlar bnm tek korkum hani alkol insan kontrolünü kaybediyor ya sarhoş olursa eğer beni üzecek şeyler yapması:(

malesef bu tarz şeyler yaşamadan anlaşılamıyor.:50:
ne kadar süredir birliktesiniz? hiç yanlış herhangi bir davranışını gördün mü alkol aldığında?:26:

Kimi 5 senede 1 içer, adını unutur.
Değil evlenmek, aynı evrende solumak istemezsin..
Kimi her gün içer, edebini bilir, tadına doyamazsın..
Bu adamına göre değişir.. :)

kızlar hayatımda biri var ama haftada 2 kere alkol alıyor bnm ailemde içien yok sizce alkol alan biri ile yapabilirmiyim bu yüzden yuvası yıkılan çok insan duydum.yorumlarını bekliyorum

selam canım
herkes kendi gibi olana denktir
sen kullanmıyorsan kullanmayan birini seçmen gerekir
dinin yasakladığı bir şey olduğu için ben istemezdim, Allah korusun
bir insan çok iyi olabilir ama bu aklı devre dışı bırakan bir madde sonuçta
onun dışında bu zararlı madde yüzünden yıkılan yuva, mutsuz olan eş ve çocuk çok
kaba saba sözler hakaretler de çok
bu risklere girilmez, girilmemeli
tabii Allah insanın karşısına hayırlı insanlar çıkarsın inşallah

Canım bence iyi düşünmelisin.Ben evlenmezdim ve evlenmedim de benim babam içerdi.İçince de değişirdi evde kavga eksik olmazdı ama babamı normal de gören arkadaşlarım ne kadar iyi bir baban var derdi.Hiç huzurlu bir ortam da büyümedim.Annem de biz çocukları için katlandı ama ben boşanmalarını çok istedim.Ben evlenirken en önem verdiğim konu buydu.Çok şükür eşim içki içmiyor mutluyum huzurluyum benden sana tavsiye yol yakınken vazgeç biraz üzülürsün ama ilerde üzülmekten daha iyidir.Herkesin fikrine saygı duyuyorum ama bana göre içki bütün kötülüklerin anasıdır.

Alkol alan herkes kontrolünü kaybeder diye bir şey yok. İçmeyi bilmesi lazım. Bir de alkollüyken şiddet vs. uygulayan insanlar alkol yüzünden değil kendi ruhsal bozukluklarından yaparlar bunu. Eğer inançların yüzünden böyle tepki veriyorsan o bambaşka bir konu şahsi fikrim herkesin inancı kendine, ancak alkol içmeyen eş tercih etme hakkın tabi ki var. Ama karşındakini olduğu gibi kabul etmeye bak, edemiyorsan değiştirmeye çalışma. Ben kızardım erkek arkadaşım bir alışkanlığımı değiştirmeye çalışsa, sonuçta ondan önce nasıl yaşadığımı görüp bilip ona göre bir ilişkiye başlıyor. Kişisel tercihlere saygılı olmalı herkes.

Alkolü ağzıyla içmeyi biliyorsa,dozunda bırakıyorsa sorun olmaz elbette..

Önemli olan sınırını bilmektir,keyif için içmektir...

zaten sözlüyz çevre baskısı var alkol alan biriyle olmaz yol yakınken dön diyorlar o yüzden ne yapcağımı şaştm kızlar.etrafta iyi örnekte var kötü örnekte

adı üstünde kötü alışkanlık dozajı önemli birilerinin eşleriyle içiyor olması iyi bişey olduğu kanısına vardırmaz kötü kötüdür evet çokta örnek vardır toplumumzda benim çok yakın akrabam bu yüzden ayrıldı sebebide senin bahsettiğin ilişki türünü istemesi
dozajı azsa zaten diretmez bırakır çoksada yapacak bişey yok bile bile lades deme

Son düzenleme:
İçmek var içmek var:ssz:Bilmiyorum seninki nasıl içiyor ama ben sevdiceğimle rakı balık sofrası kurmaktan büyük zevk alırım mesela yeri gelir bira eşliğinde sohbetlerimiz olur ne bilim yeri gelir tekilamız viskimiz bize eşllik eder:ssz: bunun bizim ailemizi yıkacağını düşünmüyorum vede kötü bir insan olduğumuzu :ssz: içtiğinde seni rahatsız edecek bir davranışta bulunuyormu:26:

benim eski sevgilimde içiyodu ayrıldım bu yüzden beni çok seviyodu aradan 10 yıl geçti ayrılalı 5 ay önce face.mesaj attı beni hala seviyooo ama hala içiyomuş arada içiyorum dedi ama bi türlü güvenemiyorum aynen senin gibi benimde kafam çok karışık benimde ailemde içen yok ve kabul etmiyceklerinden adım gibi eminim :50:
seni çok iyi anlıyorum ama akıl veremiyorum ne yazık ki kelin merhemi olsa kendine sürer hesabı :19:

ben düşünmezdim istemezdim yani içki içenlerden korkuyorum kafa gidiyor ve herşeyi yapabiliyorlar. ama içen sevgilileri olan arkadaşlarım var ve sorun yaşamıyorlar(kavga dönemlerinden içip içip aramalasının dışında).. yani tercih sana kalmış bişey..

kızlar hayatımda biri var ama haftada 2 kere alkol alıyor bnm ailemde içien yok sizce alkol alan biri ile yapabilirmiyim bu yüzden yuvası yıkılan çok insan duydum.yorumlarını bekliyorum

canım meraba benim işimde alkol kullanıyo biz sevgiliyken genelde çok içerdi şimdi arkadaşlarıyla bile değil beni alır yanına arabaya bineriz çeker arabayı sahile 10 günde bir içer .benim eşimde biradan başka bişey içmez. ama yinede alkole karşıyım. eşim içtimi tam tersine daha iyi olur ama içkinin olduğu yerde huzur bereket olmaz gerçekten ertesi güne kalmadan kavga edriz ve ben bu yüzden eve sokmam içkiyi. bu yüzden cok kavga ettik hep dua ederdim bıraksın diye cok şükür tam olarak bırakmadı ama eskisi gibi değil. ama canım inan bana 1 damlası bile bütün huzuru bozuyo. bende eşimle içtim balayında ilk evlendiğimiz zaman dışarı çıkacagına benle içsin diye evde içtik ama şimdi adını bile duymak istemiyorum. zehracım ben sana şimdi evlenme diyemem ama gerçekten seviyorsan evlen hiç bişey belli olmaz belki senin sayende alkolüde bırakır. hayırlısı olsun canım inşallah

canım o kişiden kişiye değişiyo eşimi 5 yıldır tanıyorum 1. buçuk yıllık evliyim daha hiç sarhoşluğunu görmedim. istedği kadar içsin yine olmaz senin sevgilini bilemem. sarhoş olmasada huzur kaçıyo emin ol canım

kızlar sarhoş halini görmedm hiç ben bilinçli içerim diyor ama içiyor sonuçta.tanıdıklarımın eşinden içenlerde var ama ailesine zarar vermeyenlr düzgün içenlerde verenlerde var ama napcam bilmiyorum kızlar arada kaldım iyice

kızlar sarhoş halini görmedm hiç ben bilinçli içerim diyor ama içiyor sonuçta.tanıdıklarımın eşinden içenlerde var ama ailesine zarar vermeyenlr düzgün içenlerde verenlerde var ama napcam bilmiyorum kızlar arada kaldım iyice

canım cok seviyorsan elalemin lafına bakma derim sen yinede elinden geleni yaparsın alkölü bırakması için. benim ailemde alköle karşıydı ama eşimin içtiğini söylememiştim onlara sonradan öğrendiler ama bi sorun cıkmadı cok şükür benim ailem olsada hatta kim olursa olsun karışmalarına asla müsade etmem

Haftada 2 kere içiyorsa bu rutüne bağlamıştır ve bağımlılıktır.
Özel günlerde içmekle bir değildir.
ileride sorun yaratır.

İçki bütün kötülüklerin anasıdır denmiş..
Alkol alan insandan ben herşeyi beklerim..Ben kesinlikle evlenmezdm

haftada 2 kez fazlaymış :/ hani özel günlerde bikaç ayda bir falan olsa sorun olmaz derdim ama çevremde bununla ilgili sorun yaşayan çok insan var

Back
X