- 17 Kasım 2011
- 6.645
- 547
- 148
- Konu Sahibi romantiiksiz
-
kızlar merhaba konuyu uzatmak istemiyorum başlıktan da anlaşılacağı gibi alkol konusundaki görüşlerinizi almak istiyorum erkek arkadaşım eskiden alkol alıyodu yani öyle arkadaş ortamında düğünlerde asker kutlamalarında falan içiyodu ama ben alkol kelimesinden bile tiksiniyorum.şuanda öyle bi problemimiz yok yanlız ileride evlilik hayatımız olursa derdi sıkıntısı olur yine içer mi acaba diye düşünmekten kendimi alamıyorum.çok korkuyorumm
bizim için problem olup olmamasının bi önemi yok senin ne düşündüğün önemli, mesela ben nişanlımla tatilde veya arkadaş ortamında içeriz öyle çok değil ama içilir ikimizde gayet memnunuz
buarada bende rizeliyim ama trabzonda böyle bişeyin sorun olucağını ilkkez duyuyorum sevgilinizde trabzonlumu peki karadeniz erkekleri içer genelde ama alkolik olan pek görmedim
ben de başlıktan allah korusun adamın alkolik olduğunu sanmıştım.
Evlenmeden önce bende çok tepkiliydim kesinlikle taviz vermediğim,veremem dediğim bir konuydu.Evlendikten sonra nolduysam özel günlerde içmesini hoş karşılar oldum:26:
Bence ayda yılda bir içiyorsa problem yok ama senin ne düşündüğün önemli tabi
Alışkanlıksa ya da her fırsatta içiyorsa problem.ama sosyal içiçiyse bilemem.ben istemem eşimin alkol almasını.
hayatımın en rezalet günlerini eşim alkol aldığı zaman yaşadım...
nefret kelimesi az kalır benim alkole bakışımın yanında...
biliyodum alkol aldığını ama karşı değildim o zamanlar evlenince anladım ne kadar iğrenç bişey olduğunu...
walla arkadaşım karşıysan kestir at bıraksın. eşim evlenmeden önce içerdi. bırakcaksın dedim bırakmadı ben de çok katı değildim açıkçası. çünkü ailemde de bu kültür var. ama bilmezdim bu kadar kötü bişey olduğunu çünkü babamda görmedim. (amcamlar, dayımlar yakın çevremiz de yaygın) allah ın haram kıldığı bişey en başta. azı çoğu olsaydı rabbim zaten haram etmezdi. 6 yıllık evliyim hala daha bu pis şey için tartışırız. çekilmiyor canım içkili insan çekilmiyor. en başından önünü kes derim. yok çok canım sıkkın kafam dağılsın yok çok güzel bigün hadi gel bişeyler içelim. bıktım 6 yıldır içki kokusundan. allah ım bütün içen insanları hayırlısıyla kurtarsın.
Kişiye bağlı bir durum bence birde ölçüsünü bilip bilmemesiyle.
Eğer sadece özel zamanlarda , düğün, askere giden arkadaşlarını uğurlamak için falan ölçüsünü bilerek bir iki kadeh içiyorsa sorun yok bence.
Ama bu sizin için sorun olabilir.
Buna siz karar vereceksiniz
ayda yılda bir de içmesin istiyom bacım ben o evde namaz kılacam afedersin o gelip cenabet cenabet dolanıcak mı ortalıkta
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?