- Konu Sahibi romantiiksiz
-
Alkol şişede durduğu gibi durmazmış. Eğer bir problemi varsa öncelikle çözmesi lazım. Özel günlerde içmesi bile profildeki sensen eğer sorun oluşturur. AÇık ve net konuşarak artık alkolden uzak durması gerektiğini belirt bence.
Eşim gençken çok nadir de olsa alkol kullanmış. Babası da uzun süre içmiş. Bunu nişanlı iken öğrendim. Muhafazakar biri olarak bu bile beni çok üzdü. Ama bıraktığından ve bir daha asla yanaşmayacağından emin olduğum için evlendim.Alkol eve girerse benim gideceğimi çok net biliyor
Bunu belirleyecek olan tahminen sizin tavrınız olacaktır; bir kadeh içmesine bile dayanamam diyorsanız, onunla konuşun, söyleyin. (evlendikten sonra çözerim diye düşünmeyin, şimdi çözün, baştan çözün...)
Ha yok 1-2 kadehine karışmam ama abartmasını istemem derseniz yine bu şekilde söyleyin...
Sizin dünya görüşünüze uymuyor diye anladım ama 1-2 kadeh içen herkes de alkolik veya alkolik olma yolunda değildir, bir hatırlatma...
Cenabet cenabet mi yok artık abartma canım istersen.Kocan senin bilgin dahilinde bi iki kadeh içip gelicek evine..
Abdestli olup olmadığını bilmediğin bir sürü insan girip çıkacak evine sen istesende istemesende..Her gelene önce abdest al sonra gel mi diyeceksin..Ailemde öyle insanlar yok desende komşuların olacak arkadaşların,eşinin arkadaşları olacak ailecek görüştüğün..
Biraz etraflıca düşün makul olmaya çalış yok asla olamam diyorsan yol ver gitsin erkek arkadaşın..
tatlım lafın gelişi söyledim ama sonuçta alkol aldığında 40 gün ibadetinin kabul olmayacağı ve gusul alması gerektiği de bi gerçek
Kabul olmaz diye bir şey yok, hadislerde
40 gün ibadetlerinin ameli kabul edilmez diye geçer, yani sevabından mahrum kalır demek oluyor. Gusül alınan haller ise bambaşka hepimizin bildiği şeyler, sırf alkol aldı diye cünup olmaz kimse...
Konuyu din tartışmasına çevirmek istemiyorum ama yanlış bildiğiniz şeyleri düzeltmek istedim...
Evlilik için alkol çok büyük sorun evet.
Çoluğunun,çocuğunun,eşinin,evinin rıskını içki şişelerini veren bir adam gerçekten çok büyük sorun o aile için!
evet tatlım trabzonluyum ve hiç hoş karşılanmıyo benimde tahammülüm yok.bu sebepten boşanabilirim bile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?