alkol mü sorun, ben mi?

Colanın dahi bağımlılık yaptığı günümüzde sizin alkole olan duzenlı ıcme ıstegınız yadırganmamalı.
Belkı de sırf bu yuzden Efendımız 'Çoğu zarar olan şeyin azı da haram' buyurmuşlardı.
Bak cessair Allah sizi üstün akıl ve irade yaratmış iken siz bu sorunun üstesinden kolaylıkla gelebılırsınız.
Hem danıstıgınız herkes sıze ustunden gelınebılır oldugun söylemiş.
Allah haramlardan bahsederken hep yaklaşmayın buyurmus.
Bu ne demek biliyor musunuz.
Size bir ipucu.
Evinize içki almazsanız onu içme imkanınızı kısıtlarsınız.
Her aklınıza içki düştügunde farklı noktalara yonelırsenız umuyorum kı zamanla unutacaksınız.

Kesinlikle katılıyorum
Çare değil içmek...
Çok mu bunaldın? Bir abdest al, dua oku kendin için..
Şeytanın tuzaklarına düşmemek lazım..

Allah yardımcınız olsun

Canım ılk olarak gecmıs olsun allah baska dert vermesın ınşallah.Canım evlılıgımın ılk 1yılı esımın hergece alkol almasıyla gecıyordu normal derecedede ıcmıyordu cok asırı ,arkadaslarından koptu cunku onu bu yola onlar surukluyordu sımdı rabbıme sukur agzına surmuyor ozel gunlerde bıle.Anladım ki hersey çevre.gecen yılda bır kez soguk algınlıgı gecırdı cok kotu sıgarayıda bıraktı tıksındım dedı sukur hıcbır kotu alıskanlıgı yok ,onada yaradı banada astım hastasıyım sıgarayı bırak kokusuna gelemıyorum,ınsallah senınkıde vazgecer:26::26::26:

Canım ılk olarak gecmıs olsun allah baska dert vermesın ınşallah.Canım evlılıgımın ılk 1yılı esımın hergece alkol almasıyla gecıyordu normal derecedede ıcmıyordu cok asırı ,arkadaslarından koptu cunku onu bu yola onlar surukluyordu sımdı rabbıme sukur agzına surmuyor ozel gunlerde bıle.Anladım ki hersey çevre.gecen yılda bır kez soguk algınlıgı gecırdı cok kotu sıgarayıda bıraktı tıksındım dedı sukur hıcbır kotu alıskanlıgı yok ,onada yaradı banada astım hastasıyım sıgarayı bırak kokusuna gelemıyorum,ınsallah senınkıde vazgecer:26::26::26:

Canım çok sevindim senin adına
Allah kimseyi böyle kötü alışkanlıklara bağımlı yapmasın inşallah ...

Canım çok sevindim senin adına
Allah kimseyi böyle kötü alışkanlıklara bağımlı yapmasın inşallah ...
İnşallah canım cunku cevre senden daha cok etkılenıyor,sımdı esımle daha ıyı anlasıyoruz ben bırsey soylerdım benı cıddıye almazdı o kafayla gulup gecerdı gızık olurdum .RABBİMkımseyı boyle kotu seylerın esırı yapmasın ınsallah.Bır kac kere esıme eslık edeyım dedım bır kac hafta boyle gıttı guluyoruz kafama onu bunu takmıyorum ıyı guzelde uyusuk gezmek beynımı uyusturmak ıstemedım,dahada evımıze gırmıyor sukur.Arkadasta bagıımlısı olmus kotu RABBIM yardıcısı olsun insallah

2-3 sene önce ben de senin gibiydim.Her gün kafam güzel geziyordum zaten.Mutluydum ama yapay bir mutluluktu,sorunlardan sürekli kaçıyordum.Ne zaman kafam yerine gelse yeniden içiyordum.

Bırakmamda sevgilimin etkisi oldu,onu tanıdığımdan beri sadece ayda en fazla 2 kere zevk olsun diye içiyorum.Belki hayatta tutunabileceğin,güvenebileceğin,sorunlarını rahatça paylaşabileceğin birisi olursa bu durum ortadan kalkar.Çünkü ben o zamanlar kimseyle konuşmak istemiyordum,alkol alıp unutmak,geçiştirmek istiyordum.İster sevgili,ister dost,güvendiğin birisiyle konuş,sıkıntılarını paylaş.En kötü psikolojik destek al.Ama yine de o kadar içme...

Ben sırf bu yüzden bir sene uzattım okulumu boşu boşuna.

Alkol güzeldir,ama dozunu iyi bilmek lazım.Sen gerçekten fazla tüketiyorsun...

Son düzenleme:
İnşallah canım cunku cevre senden daha cok etkılenıyor,sımdı esımle daha ıyı anlasıyoruz ben bırsey soylerdım benı cıddıye almazdı o kafayla gulup gecerdı gızık olurdum .RABBİMkımseyı boyle kotu seylerın esırı yapmasın ınsallah.Bır kac kere esıme eslık edeyım dedım bır kac hafta boyle gıttı guluyoruz kafama onu bunu takmıyorum ıyı guzelde uyusuk gezmek beynımı uyusturmak ıstemedım,dahada evımıze gırmıyor sukur.Arkadasta bagıımlısı olmus kotu RABBIM yardıcısı olsun insallah

canım senin adına çok sevindim. benim sorunum aslında sanırım hiçbir sorun yaşamamızdan kaynakanıyor.hatta ben alkol aldığımda daha bir neşeli oluyorum. biliyorum bu durum anormal ama sorun artık tamamen bu.

canım çok güzel bir şey buna karşı istek ve arzu duymaması... çok şanslısın çünkü ben sürekli istek ve arzu duyan biri olarak buna engel olmanın ne kadar zor olduğuu tahmin edebiliyorum. tebrik ederim eşini.

ben şu ana kadar benim sorunum olarak baktım,
benim sorunumu kendiyle kabul etmeyenlere kızım, ablam, kardeşim deyip ama gerçek bu değil.. bazı şeyleri anlamak ve hissetmek zor.

Son düzenleme:
evet doktora gittim. hemde birkaç kez. bağımlılık olmadığını ama bunu düzenli bir alışkanlık haline getirmiş olabileceğimi söylediler.

bende bunun sebebini sordum.
bunu bana çocukluktan gelen sorunlar ve uyuşma, rahatlama hissini benimseme olarak açıkladılar. çözüm olarak da antidepresan...

beyinsel olarak aşma yolu yok gibi davranıyorlar. halbuki ben her şeyi yaklaşık 12 yıldır kendi düşünce yapım ve irademle aşmaya çalışan biriyim. haplara teslim olmak istemiyorum.

allah korkusuyla aslında yapmayacağım dini ibadetlere sarmak ve kendmi kandırıp sırf şifa bulmak niyetli dua etmeyi de istemiyorum. buna yüzüm yok bence.
ikiyüzlülük gibi geliyor..

Cessair merhaba ; anladığım kadarıyla bağımlı olmadığınız doktorlar tarafından kesin olarak belirtildi .Ancak bu şikayetiniz üzerine en son ne zaman doktora gittiğiniz de çok önemli .Çünkü o zaman bağımlı değilsinizdir ama belki de zaman içerisinde farkına varmadan bağımlı oldunuz .

Bir psikoloğun alkolle ilgili bir yazısını okumuştum .Bir okur, eşinin hergün alkol kullandığını ancak alkolik olmadığını hergün dozajı arttırmasına rağmen hiç sarhoş olmadığından şikayet etmiş .Psikolog da bu şikayetin üzerine şöyle bir yanıt vermiş ;
" İşin aslı ,bu kişiler ilk başta içtikleri 1-2 kadehle ,artık aynı etkiyi alamadıklarından ,alkol miktarını giderek arttırmış ve alkol bağımlılığının en önemli ölçütlerinden "içkiye tolerans"ı geliştirmişlerdir .Alkole toleransı artan kişiler ,istedikleri etkiyi hissedebilmek için daha fazla alkol almaya yönelirler .Alkol alma saatlerini daha erkene çekmek,hayatı alkol almak üzerine planlamaya başlamak ,alkol bağımlılığı ile son bulur ."

psikoloğunda dediği gibi ,siz şuan da alkolik olmasanız bile hergün tüketim ve miktarı arttırma sonucu alkolik olacaksınız .Miktarı arttırıp da sarhoş olamıyorsunuz bu tehlikelidir ,çünkü psikoloğun açıkladığı gibi bu alkol bağımlısı olduğunuzu gösterir.Eğer doktora gideli epey olduysa tekrar gitmenizde fayda var .Ancak yakın zaman içerisinde gidip de alkol bağımlısı olmadığınız kesin belirtildi ise , O zaman bu alışkanlığınızı aşmanın sizin elinizde olduğunu biliyorsunuz .Eğer bağımlı değilseniz kesinlikle aşabilirsiniz .Bu tamamen sizin nefsiniz ve iradenizle alakalı bir durumdur .eviniz de alkol bulundurmayarak bu alışkanlığınızı yenebilirsiniz ve herşeyden önemlisi ileri de bir anne olacağınızı düşünün lütfen .

Son olarak ,şifa bulmak için dua etmeyi neden ikiyüzlülük olacağını düşünüyorsun ,bir derdimiz olduğunda dermanını Allah'tan dilemiyor muyuz , isteyeceğiz ki derdimize derman bulalım değil mi .hem neden karamsarsın bu kadar , daha önce hiç ibadet etmiş olmayabilirsin ,ama belki de bu durum seni ibadet etmeye vesile edecektir nereden biliyorsun ;) ibadet etmeye yöneldiğinde psikolojik olarak vicdan azabı duyup içmeyi de bırakacaksın belki, böyle düşün .Bak ben mesela 1 yıldır namaz kılıyorum .Namaza hevesle başlamadım ,ne yalan söyleyeyim ilk hafta büyük bir arzuylada kılmadım,dediğim gibi öylesine bir başlangıçtı benimkisi .Ama ilk haftadan sonra farketmeden alıştığımı ve huzur bulduğumu hissettim .Şimdi bırakamıyorum ,regl günlerimde kılamadığımda bile psikolojık olarak rahatsız olup vicdan azabı duyuyorum :) Yani canım demek istediğim ,ibadete yöneldiğinde vicdan azabı çekip alkolü bırakabilirsin . Acil şifalar diliyorum ,umarım en kısa zaman da bu sorununu aşarsın .

utanıyorum allah a dua etmeye yüzüm yok gibi geliyor. hem haram olanı yapıyorum hem dua edeceğim. artık öyle bir ikilemdeyim ki gece alkol alsam da uyumadan önce allah belki dualarımı duyar ve evlenecek olduğum bu kişiyi de benden soğutmaz umuduyla yalvarıp dua ediyorum.

neden üç günde bir su içmek gibi bir alışkanlık oldu bilemiyorum ama artık desteğe ihtiyacım var. psikologlar da ücretleri kadar canım yapma etme tarzında onuşuyorlar.

hayat öyle basit değil ki. ben annem manisada yattığı dönemlerde de bende de genetik olarak bu olmasın, anneme bakarım ama nolur bir yuvam olsun diye dua eden bir çocuktum.

adalet geç geliyor bazen...

bunu nasıl atlatacağımbilmiyorum. merak eden arkadaşlar olursa annemin hastalığıyla ilgili de bilgi veriririm. hayatımızı yıkan hastalık.

Allah'a dua etmek için yüzüm yok demek şeytanın en büyük vesveselerinden biridir. Böyle düşünmeni sağlar ki dua etmeyesin. Allahü Teala duanız olmasa ne işe yararsınız demiştir, sen ondan asla vazgeçme. Hepimizin ne günahları var ama yine de Allah'tan başka sığınacak yerimiz yok, onun merhametine, affediciliğine inanıyoruz.

Hayat basit değil evet, insanlar bazen aklın sınırlarını aşan şeyler yaşıyorlar ama şöyle düşün; bakkaldan ekmek almak için bile bir bedel ödüyorsun. Şimdi de mutlu olabilmek için ödemen gereken bedel içkiyi bırakmak. Şu an bağımlı değilsin ama ileride olmayacağının garantisi yok.

Hasta falan değilsin, sadece saplantılı bir alışkanlık geliştirmişsin, evine almamakla başla. Kendi kendine istediğim zaman içerim ama istemiyorum diye telkinde bulun. Ben aşabileceğine inanıyorum. Ne ilaca ne de tedaviye ihtiyacın yok bu aşamada sadece kendine ve inancına ihtiyacın var.

Anneciğine Rabbim şifa versin, onun içinde dua et, hayat arkadaşın olacak bir insan karşına çıkmış heba etme, bas ayaklarının üzerine, hayatına sarıl

ne bılım tercıh meselesı bı ara bende bıra ıctım :)
bak ne kadar egretı durdu dımı cumlem
neyse ben kadınalra alkolu yakıstırmıyorum ne demek duzenlı ıcmek haftada 3 kere
bı cok kadın esının ıcmesıne tahammul edmeıyor esımın babası
ılk kez onalra gıttıgımde rakı ıcmıstı
adam her aksam ıcıyor rakı vıskı sampanya sarap bıra
o kadar kotu oldumkı aglamak geldı ıcımden kendımı kotu bı yerdeymıs gıbı hıssettım
sımdı alıstım kotu hıssetmıyorum ama
kadın ıcın olabılecek bısey olamaz bence :S

ben 7 aydır sevgilisi olan ve güzel bir ilişkisi olan biriyim.
kadınım ve ilişkim için birçok fedakarlıkta bulunabilirim. annem ve babam ben 11 yaşımdayken ayrıldılar. sonrası benden küçük iki kardeşimle mücadelemiz ve babamın bize sahip çıkmasıyla iyi bir yön buldu.

ancak ben üniversite ikinci yılımda eve gidip huzursuzluk yaratmamak için özellikle üvey annemle, ayrı bir ev tuttum.
hayatım dışarıdan gözüktüğünde yeni evlenecek ve güçlü kardeşine bakmış bir genç kız olmasına rağmen benim alkole düşkünlüğüm başladı. haftada en fazla 3 en az iki yani iki veya üç kez alkol alıyorum.

bunu çözemiyorum. iki yıldır bu durumdayım. alkolik desen değil, düzenli içici desen bu bana kötü geliyor...

Bağımlılığa doğru emin adımlarla ilerliyorsunuz. İçinizde neler yaşadınız kimbilir de gücü/neşeyi alkolde aradınız.

Çok geç kalmadan tedavi olun lütfen, cünkü siz sosyal icici değilsiniz.

ben 7 aydır sevgilisi olan ve güzel bir ilişkisi olan biriyim.
kadınım ve ilişkim için birçok fedakarlıkta bulunabilirim. annem ve babam ben 11 yaşımdayken ayrıldılar. sonrası benden küçük iki kardeşimle mücadelemiz ve babamın bize sahip çıkmasıyla iyi bir yön buldu.

ancak ben üniversite ikinci yılımda eve gidip huzursuzluk yaratmamak için özellikle üvey annemle, ayrı bir ev tuttum.
hayatım dışarıdan gözüktüğünde yeni evlenecek ve güçlü kardeşine bakmış bir genç kız olmasına rağmen benim alkole düşkünlüğüm başladı. haftada en fazla 3 en az iki yani iki veya üç kez alkol alıyorum.

bunu çözemiyorum. iki yıldır bu durumdayım. alkolik desen değil, düzenli içici desen bu bana kötü geliyor...

zararını görüp vazgeçemiyorum diosun...
birincisi günah arkadasım hemde çok günah
ikincisi o san neşe vermesi hayatı umursamaman şeytanın hoşuna gider yanına melekler bile uğramaz o kokuyla ve buyüzden basından nusubet eksik olmaz
üçüncüsü sağlığına yazık şuan hiçbirşey olmaz ama zamanla içten içe hastalıklar çıkmaya baslıcak
dördüncüsü evleniceksin bebeğin olucak yazık değil mi ? alkolik bi kadının sütünü mü alıcak
ve bunun gibi uzar gideeerr..... vazgeç engel olamıosuan hemen bi yardım al çünkü haftada 3kezken günlüğe düşebilir

günah ekseninden giriş yapılmış pek çok yorumda, bu apayrı bir konu,sizin inancınızla alakalı ya da zaten yetişkin bir insansınız, inançlarınız doğrultusunda neyin doğru neyin yanlış olduğunu biliyorsunuz o yüzden bu şekilde yorum yapmayı doğru bulmuyorum...

alkol aldığın günler için farklı uğraşlar edin ilk etapta, canım istiyor demek kolaya kaçmak biraz... kendinle mücadele ederek başla... hangi günlerde alıyorsun,almadığın günler ne yapıyorsun, alkol alırken ne yapıyorsun ya da yapman gereken işler yarım kalıyor mu bu nedenle bunları not al... sonra alkol aldığın günler için farklı uğraşlar bulmaya çalış, spor salonuna git, cilt bakımına zaman ayır, evine zaman ayır bu günlerde... kitap okumanı da tavsiye edebilirim, evde alkol alıyorsan eve daha geç saatlerde mesela uyku saatinde gir, alkol almayan arkadaşlarınla zaman geçir... yani kısacası uzaklaş... 1 ay kadar zaman ver kendine bu şekilde kontrollü davranarak... çaba harcamana rağmen aşamazsan (ki ben bağımlı olduğunu düşünmüyorum) uman yardımı almayı denemelisin...

günah sevap konusu değil ama; genel olarak mübarek gün ve geceler de sosyal içiciler alkol almazlar çevremden gördüğüm kadarıyla, çevresel etkenler ya da psikolojik nedenlerle... siz de yaklaşmakta olan 3 ayları alkolu bırakmak için bir vesile olarak değerlendirebilirsiniz belki...

yaşınız kaç? bende belli bir dönem hergün içiyodum zevkten ama, alkolik değildim yani :9: şimdi ise hiç aramıyorum ayda yılda bir belki limitimi doldurmuşum heralde içemiyorum:9::9: seninde böyle bi durumdur geçer bence dert etme bukadar :34:

Bence ne kadar içtiğiniz ve hangi sebeple içtiğiniz önemli, mesela akşam yemeklerinin yanına iyi eşlik ettiğini düşündüğünüz için bir-iki kadeh şarap içmek her gün yapılsa dahi sizin alkolik olduğunuzu göstermez, ama özel olarak içki içmek için sofra hazırlıyorsanız, gün içinde sık sık aklınıza alkol geliyorsa, ertesi gününüzü etkilediği halde içkiden vazgeçemiyorsanız bu içkiyle bir probleminiz olduğu anlamına gelebilir. Bence hemen bir devlet hastanesinin psikiyatri kısmından randevu alın, yeni sistemle devlet hastanelerinden randevu almak çok kolaylaştı bana göre, -ilaçlar ve görüşme için ayrı bir ücrette tale etmiyorlar- İstanbuldaysanız Erenköy ruh ve sinir hastalıklarını tavsiye edebilirim bağımlılıkla ilgili ayrı bir klinikleri de vardı sanırım. Psikiyatrist uygun soruları sorarak sizi daha yönlendirir buraya göre, gerekli görürse tedaviye başlarsınız görmezse de aklınızdan çıkmış olur sorun.

günah ekseninden giriş yapılmış pek çok yorumda, bu apayrı bir konu,sizin inancınızla alakalı ya da zaten yetişkin bir insansınız, inançlarınız doğrultusunda neyin doğru neyin yanlış olduğunu biliyorsunuz o yüzden bu şekilde yorum yapmayı doğru bulmuyorum...

alkol aldığın günler için farklı uğraşlar edin ilk etapta, canım istiyor demek kolaya kaçmak biraz... kendinle mücadele ederek başla... hangi günlerde alıyorsun,almadığın günler ne yapıyorsun, alkol alırken ne yapıyorsun ya da yapman gereken işler yarım kalıyor mu bu nedenle bunları not al... sonra alkol aldığın günler için farklı uğraşlar bulmaya çalış, spor salonuna git, cilt bakımına zaman ayır, evine zaman ayır bu günlerde... kitap okumanı da tavsiye edebilirim, evde alkol alıyorsan eve daha geç saatlerde mesela uyku saatinde gir, alkol almayan arkadaşlarınla zaman geçir... yani kısacası uzaklaş... 1 ay kadar zaman ver kendine bu şekilde kontrollü davranarak... çaba harcamana rağmen aşamazsan (ki ben bağımlı olduğunu düşünmüyorum) uman yardımı almayı denemelisin...

günah sevap konusu değil ama; genel olarak mübarek gün ve geceler de sosyal içiciler alkol almazlar çevremden gördüğüm kadarıyla, çevresel etkenler ya da psikolojik nedenlerle... siz de yaklaşmakta olan 3 ayları alkolu bırakmak için bir vesile olarak değerlendirebilirsiniz belki...

Arkadaş kendi sorunuyla ilgili bir başlık açmış herkes kendince fikirlerini söylemiş sanırım sizden onay almamız gerekmiyor dimi? Doğru ya da yanlış diye sizden tasdiklenmemiz de gerekmiyor... O halde siz buyrun kendi yorumunuzu yapın biz de kendi yorumumuzu yapalım. "Doğru" kavramına gelirsek benim ya da sizin fikirlerinizin üstünde olan "günah" diye buyurmuşsa günahtır ve hiç şüphesiz tek doğru budur. Hepimiz birbirimize elimizden geldiğince yardım etmeye çalışıyoruz siz yanlış anladınız sanırım kimseyi yaftalamadık.

arkadaşlar önerileriniz için teşekkürler. herkes istediği bakış açısıyla algılayıp yorumlayabilir konuyu. benim bir rahatsızlığım yok.
durumumu paylaşıp dertleşmek, belki bir çözüm bulmak amacım.

yalnız kadına yakıştıramadım diyen arkadaş ve bu düşünce yapısındaki diğerlerine bende kendi fikrimi sunayım; bence alkol kadına yada erkeğe özgü bir şey değil.

erkekler bu konuda daha özgür olduğu için zaman içerisinde erkekte bunu görme alışmışız toplum olarak.

allah aşkına sokakta kadın kaç senedir rahat yürüyor, giyiminden dolayı kaç kez laf yiyor, oturup alkol almasına sık rastlamamak normal.

benim savunduğum alkol alınması değil, ama yakıştırma meselesine bakış açım bu, kolumuza takıp gezdirmiyoruz alkol şişelerini.
yakışacak bir durum yok.

alkol alıyorum dedim ancak miktarını belrtmedim. hiçbir zaman sarhoş olacak kadar içmiyorum arkadaşlar. haftada iki veya üç kez içiyorum. bira içiyorum diğer içkileri içemem,sevmem.

bununla beraber bu konuda kimse kimseyi yargılama hakkına zaten sahip değil.
kişisel olarak alınacağım bir durum olsa buna tepki veririm zaten.

diğer arkadaş dini yönden bakmanın yanında bir bakış açısı sunmuş, dini bakış açısını yanlış bulduğunu söylememiş, artı bakış açıları her zaman yararlıdır.

ilgilenen arkadaşlara teşekkürler tekrardan.

Back
X