Alkol problem mi?

Büyük konuşmayayım ama eşim içsin istemezdim .Herşeyin ötesinde çok sağlıksız ve zararlı.Bağımlılık haline gelmeden önlem almak gerekir ama nasıl yapılır fikrim yok.Umarım bırakır bir an önce.

Bende anormallik var sanırım. Eşim eve elinde bi şişe şarapla gelince mutlu oluyorum. Yemekle birer ikişer kadeh içip kalkıyoruz. Bu bazen haftada üç olur bazen beş bazen bir bile olmaz. Ama ben biliyorum ki bizim alkol keyfimiz alkolizme dönüşmez. Siz eşinizi daha iyi tanırsınız. Alkolizm çanları çalıyorsa bir yerde dur demek gerek.

Benim için çok büyük bir sorun eşim de ben de içmiyoruz.
En kotusu de insanlarin stresten dolayi içmesi cunku bunu bir rahatlatici olarak gormesi ilaç gibi kullanmasi hic dogru degil.
Yani alkolu bir kaçış olarak gormesi ve içmesi dogru degil.

Bizde öyleydik ancak bu durum tadında bırakmamaya dönüştü. 2-3 kadehle kalmıyor artık dibi görüyor. Konuştuğum zaman da "işim stresli" diyip hak görüyor kendine. Evet işi stresli yapı gereği strese dirençli değil.o yüzden ne yapmam gerektiğini kestiremiyorum.

Yok allah için bana eziyeti olmaz, çenesi açılır biraz, sonra da gider yatar. O da yorgunluğumu atmak i.çin içiyorum diyor.
O zaman birak icsin, arada sen de eslik et. Sen icmesen bile karsisinda oturur sohbet edersin,ne guzel cenesi aciliyormus bak firsati degerlendir belli bir sure sonra erkekler sohbeti muhabbeti unutan kisilere donusuyorlar evliliklerde

Dibini görmesine izin verme o zaman. Ne içiyor peki? Ne kadar içiyor ya da.

O zaman birak icsin, arada sen de eslik et. Sen icmesen bile karsisinda oturur sohbet edersin,ne guzel cenesi aciliyormus bak firsati degerlendir belli bir sure sonra erkekler sohbeti muhabbeti unutan kisilere donusuyorlar evliliklerde
Artık sürekliliğe ve kendisini yatıştırmaya dönüşünce içmesi ona eşlik edip ya da dinlemek keyif vermiyor bana. Resmen gözüme batar oldu.

Alkol alan her insan itici II...

Mesela 2 tane bira içiyor(carlsberg ya da extra) sonra bu beni kesmedi diyip 5 taneye tamamlıyor.

İkide bıraktırmaya çalış o zaman. Yeter bu aksamlık, gel bi film izleyelim, bi el tavla oynayalım falan sevdiği bişey bul. Bir de yemek yerse icemez o kadar. Abur cubur yemek daya karnı şişsin.

Uyku problemi var mı? Kabul ederse bir psikiyatrist ile görüşseniz hafif bir antidepresan verse belki o zaman rahatlamak için alkol almaya gerek duymaz.

Benim eşim çok nadir içer.Bazen sosyal ortamlardayken alkol alır ama hiç sarhoş olduğunu görmedim.
Evde sürekli içseydi mutlaka rahatsız olurdum.Bir de çakırkeyiflik yetmiyor,devrilene kadar içiyor diyorsun.
Endişelenmekte haklısın.

Psikiyatri ye gidiyor. Kullandığı ilaç var. Düzenlidir kullanıyor, doktor ilaç kullanırken alkol alma diyor. Ama dinlemiyor o konuda doktor bile ikna edemedi. Doktor hiç içmesin diyor.

Çakirkeyiflik yetmiyor sanırım artık bende bundan endişeleniyorum. Söylediğimde ise kabul etmiyor. Bende şaşırdım, kendi haline bıraksam bi hâl bırakmasam bi hâl.

Artık sürekliliğe ve kendisini yatıştırmaya dönüşünce içmesi ona eşlik edip ya da dinlemek keyif vermiyor bana. Resmen gözüme batar oldu.
Anladim,rahatsiz oluyorsan tabii birsey diyemem. Ama bir erkek bunyesine 5 bira hic bir sey yapmaz. Heleo carlsberglerden ben 10 tane icince anca cakirkeyif oluyorum. Esin 5taneyle kafa guzel hale nasil geliyor sasirdim?

Edit; bu arada ilac kullaniyormus o zaman gercekten de icmemeli. Psikiyatri ilaclariyla alkol cok tehlikelidir

Maşallah sizinde bünye iyiymiş: ))

Psikiyatri ye gidiyor. Kullandığı ilaç var. Düzenlidir kullanıyor, doktor ilaç kullanırken alkol alma diyor. Ama dinlemiyor o konuda doktor bile ikna edemedi. Doktor hiç içmesin diyor.

O zaman bu senin için ciddi bir problemse tepki vereceksin. Belli ki alttan almakla, suyuna gitmekle hallolacak bişey değil. Kendi sağlığını önemsemiyor çünkü.

Hamile kalmadan önce her hafta cuma ya da cumartesi günleri içerdik.
Haftada bir kesindi.

Şimdi kafasına göre içer bir tane eşim.

Çok mu içiyor yoksa birer tane mi?

Benim eşimde içmeyi çok sever ama sınırını bildiği zaman karışmam ve ben evlenmeden önce babamda yaşadığım sorunları anlattım babam alkol bagimlisiydi sıkıntılardan dolayi ve cok ağır şeyler yaşadı tedavi gördü kaç ay şimdi 1 senedir içki icmiyor bu yüzden eşimle konuştum ve annem bile uyarmisti ben böyle şeyler yaşadım kızımın da yaşamasını istemiyorum diyr ama çok şükür eşim buna saygı duyuyo ben de karışmıyorum tabi evde yanımda içtiği sürece eğer dışarda icipte benim yanıma sarhoş gelirse ki sarhoş olduğunda mutlu bir halı oluyor ama sevmiyorum o zaman problem cikartiyorum o da anca senede bir kaç kez onun dışında karışmıyorum içmeyi sevdiğini bildiğim için hep güzel sofra hazirlarim bazen de eşlik ederim içme sıklığı benim eşim vardiyalı çalışıyor bir hafta hiç İçmez öteki hafta bazı akşamlar diğer haftada işten erken çıktığı hafta nerdeyse her akşam içer. Eğer icip sorun çıkaran biri değilse eşin ses çıkarma derim tek aktivitesi buysa mutlu olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…