Alkol problem mi?

O zaman bu senin için ciddi bir problemse tepki vereceksin. Belli ki alttan almakla, suyuna gitmekle hallolacak bişey değil. Kendi sağlığını önemsemiyor çünkü.
Tepki veriyorum, ayık kafa ile konuşuyoruz, tartışıyoruz..Sonucu " evet haklısın, icmiycem o kadar, söz.." bağlıyoruz ama daha sonra sanki hiç konuşulmamış hiç tartışılmamış gibi içmeye devam ediyor.
Abisinin amatem geçmişi var, yuvası alkol yüzünden huzurlu değil hâlâ. Olan eltime oluyor.
Babası desen 70 yaşına geldi halâ her gün içer, kayınvalidenin de huzuru malesef yok.

Şimdi işten geldim eve, beyefendi bugün erken çıkmış işten, hemen fırsatı değerlendirmiş.6 tane içip yatmış...

6 yıldır kendim için bir şey yapmamışım hiç. Sadece adamın problemleriyle ilgilenmişim...
Bazen " ulan ben bunu kendime niye yapıyorum? Niye hayatı hem ona hem kendime zehir ediyorum? Bırakayım su aksın yatağını bulsun, ayrılalım" diyorum.Ama sonra kendimi ailemin etrafıma ördüğü duvara çarparken buluyorum... Niye? Çünkü halâ okumuş insanlar olmasına rağmen " elalem ne der? Başımızı öne eğme" diye düşünen bir zihniyete sahip bir ailem var...

Bir zaman sonra alkolsüz yapamamaya gelir olay. O yüzden şimdiden önünü al. Sosyal içicilikten çıkmış iş. Alkolsüz yapamamaya oradan da bağımlılığa doğru gidiyor. İki akrabam alkolik. İkisi de şahane insanlardır ama sabahtan akşama kadar iç iç, ayık bulamazsın. Hastalıkları da beraberinde getiriyor. Ev içi huzurunuz da kaçar. Hazır bırakma tedavi gerektirmiyorken azalttır.

Evet mantıklı soyledikleriniz. Isi stresli, başka aktivitem yok, üstelik evimde içiyorum diyor.niye beni sıkıyorsun? diye de sitem ediyor. Ama ben bir yerde de ilerisi hiç iyi olmayacakmış gibi düşünmekten kendimi alıkoyamıyorum malesef.
Teşekkür ederim.

Valla bilemedim ben de. Haftada üç gün çok değil aslında. Ama miktar sıkıntılı sanki. Sarhoş olmak için içiyor desem insan sarhoş olmak için bira içmez ki.
Enteresan bir durum. Şimdilik ses çıkarma o zaman. Haftada üç günü geçerse tepki verirsin.

1 den 3 e cikarmasi rahatsiz edici tabi acaba hergun olurmu miktar artarmi diye korkar insan tamam evde iciyor bu iyi sizin yaninizda size karsi tavrida kotu degil ama mumkun oldugunca minumuma indirtmeye bakin

Teşekkür ederim, takip edeceğim..

Anlıyorum sizi bende de sigara konusunda konusunda böyle bir korku var bağımlısı olucakmis gibi. Ickisine karışmıyorum ama sigarada aşırı tepkiliyim gün de içtiği 2 tane sigara ama her seferinde uyaririm bağımlısı olmamaya dikkat et diye. O his hep kalcak gibi ya da zamanla belki geçer ama bir de şöyle bir şey var siz sürekli içki konusunu eşinize dillendirirseniz daha cazip gelebilir aksine buna dikkat edin bence hele ki eşiniz de inat varsa pek üstelemeyin derim ben denedim anladım.

Bir kere böyle bir mevzu dönmüştü aramızda, "sen üstüme gelip içme dedikçe, daha çok içesim geliyor" diye. Bir de böyle denesem iyi olacak sanırım. Bir süre daha hiç söylenmeden durumu takip etmekte fayda var galiba.

valla ben kendim bile gün aşırı içiyorum eşim haftada iki üç o da bir bira bi kadeh şarap şeklinde az yani, biri bana abarttın derse daha çok içesim geliyo valla, kimseyede bi zararım yok hani içip içip kedi kesmiyorum kocamı dövmüyorum falan
abisinde babasında alkol problemi var derken ne demek istedin bilmiyorum, ama konulmuş bi alkolizim teşhisi varsa ailesinde eşinde o yolda ilerliyor olabilir, çünkü bu konuda genetik yatkınlık çok önemliymiş
ayrıca alkolun zararlı hale gelmemesi için erkekler için 21 birim kadınlar için 14 müş, birim derken:

Ailede teşhis var, hatta abisinde amatem geçmişi var yani bunlarda alkole yatkınlık genetik diye düşünüyorum ve ileride onların durumuna düşmesinden kaygılanıyorum.
2. Depresyon ilacı kullanıyor ve doktoru Bu süre icinde alkol kullanmayacak demesine rağmen devam ediyor.
Keşke her şey tadında kalsa... sarhoşluğa gideceğini anladığı zaman içmeyi bıraksa...
O zaman ben de ona eşlik ederim ama içmesini seven beni bile tiksindirdi. Alkol diyince cinlerim tepeme çıkıyor.

Aynen takip edin bir süre bir şey demeden izleyin bakalım eğer ki onunda aşırısına gidiyosa o zaman kesinlikle bir tepki vermelisiniz haklı olarak yasanmislik bir şey var ve tekrar yaşamak istemiyorsunuz.

Canım bu önü alınmazsa ciddi bir problem olabilir. Benim eşimin rahmetli babası ve abilerinde de vardı böyle problem. Eşimde bekarken haftada iki üç gün böyle içerdi. Hatta beraber bi yere gittiğimzde 3 den aşağı içmezdi. Ama abisinin durumunu görünce birden bıraktı. Senelerdir içmiyor. Nişan kıma düğün vs hiçbirinde içmedi. Rahatlamak için başka bi faaliyet bul bence eşine. Ama asla baskıcı olma. Umarım halledersiniz en kısa zamanda

o zaman endişelenmekte son derece haklısın, söylememe gerek yok ailede olduğundan biliyosundur alkolizmle depresyon zaten birbirini tetikleyen şeyler, umarım eşin bir an önce farkına varır, sana sahip olduğu içinde çok şanslı bence, kolaylıklar dilerim

Çok teşekkür ederim.

Teşekkür ederim, burada verilen bir kaç tane kafama yatan fikirler var.(faaliyet, hobi)Onları deneyeceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…