- 19 Ekim 2016
- 384
- 288
- 53
- 42
- Konu Sahibi NESEdertASK
-
Tepki veriyorum, ayık kafa ile konuşuyoruz, tartışıyoruz..Sonucu " evet haklısın, icmiycem o kadar, söz.." bağlıyoruz ama daha sonra sanki hiç konuşulmamış hiç tartışılmamış gibi içmeye devam ediyor.O zaman bu senin için ciddi bir problemse tepki vereceksin. Belli ki alttan almakla, suyuna gitmekle hallolacak bişey değil. Kendi sağlığını önemsemiyor çünkü.
Evet mantıklı soyledikleriniz. Isi stresli, başka aktivitem yok, üstelik evimde içiyorum diyor.niye beni sıkıyorsun? diye de sitem ediyor. Ama ben bir yerde de ilerisi hiç iyi olmayacakmış gibi düşünmekten kendimi alıkoyamıyorum malesef.Benim eşimde içmeyi çok sever ama sınırını bildiği zaman karışmam ve ben evlenmeden önce babamda yaşadığım sorunları anlattım babam alkol bagimlisiydi sıkıntılardan dolayi ve cok ağır şeyler yaşadı tedavi gördü kaç ay şimdi 1 senedir içki icmiyor bu yüzden eşimle konuştum ve annem bile uyarmisti ben böyle şeyler yaşadım kızımın da yaşamasını istemiyorum diyr ama çok şükür eşim buna saygı duyuyo ben de karışmıyorum tabi evde yanımda içtiği sürece eğer dışarda icipte benim yanıma sarhoş gelirse ki sarhoş olduğunda mutlu bir halı oluyor ama sevmiyorum o zaman problem cikartiyorum o da anca senede bir kaç kez onun dışında karışmıyorum içmeyi sevdiğini bildiğim için hep güzel sofra hazirlarim bazen de eşlik ederim içme sıklığı benim eşim vardiyalı çalışıyor bir hafta hiç İçmez öteki hafta bazı akşamlar diğer haftada işten erken çıktığı hafta nerdeyse her akşam içer. Eğer icip sorun çıkaran biri değilse eşin ses çıkarma derim tek aktivitesi buysa mutlu olsun.
Tepki veriyorum, ayık kafa ile konuşuyoruz, tartışıyoruz..Sonucu " evet haklısın, icmiycem o kadar, söz.." bağlıyoruz ama daha sonra sanki hiç konuşulmamış hiç tartışılmamış gibi içmeye devam ediyor.
Abisinin amatem geçmişi var, yuvası alkol yüzünden huzurlu değil hâlâ. Olan eltime oluyor.
Babası desen 70 yaşına geldi halâ her gün içer, kayınvalidenin de huzuru malesef yok.
Teşekkür ederim, takip edeceğim..Valla bilemedim ben de. Haftada üç gün çok değil aslında. Ama miktar sıkıntılı sanki. Sarhoş olmak için içiyor desem insan sarhoş olmak için bira içmez ki.
Enteresan bir durum. Şimdilik ses çıkarma o zaman. Haftada üç günü geçerse tepki verirsin.
Anlıyorum sizi bende de sigara konusunda konusunda böyle bir korku var bağımlısı olucakmis gibi. Ickisine karışmıyorum ama sigarada aşırı tepkiliyim gün de içtiği 2 tane sigara ama her seferinde uyaririm bağımlısı olmamaya dikkat et diye. O his hep kalcak gibi ya da zamanla belki geçer ama bir de şöyle bir şey var siz sürekli içki konusunu eşinize dillendirirseniz daha cazip gelebilir aksine buna dikkat edin bence hele ki eşiniz de inat varsa pek üstelemeyin derim ben denedim anladım.Evet mantıklı soyledikleriniz. Isi stresli, başka aktivitem yok, üstelik evimde içiyorum diyor.niye beni sıkıyorsun? diye de sitem ediyor. Ama ben bir yerde de ilerisi hiç iyi olmayacakmış gibi düşünmekten kendimi alıkoyamıyorum malesef.
Teşekkür ederim.
Bir kere böyle bir mevzu dönmüştü aramızda, "sen üstüme gelip içme dedikçe, daha çok içesim geliyor" diye. Bir de böyle denesem iyi olacak sanırım. Bir süre daha hiç söylenmeden durumu takip etmekte fayda var galiba.Anlıyorum sizi bende de sigara konusunda konusunda böyle bir korku var bağımlısı olucakmis gibi. Ickisine karışmıyorum ama sigarada aşırı tepkiliyim gün de içtiği 2 tane sigara ama her seferinde uyaririm bağımlısı olmamaya dikkat et diye. O his hep kalcak gibi ya da zamanla belki geçer ama bir de şöyle bir şey var siz sürekli içki konusunu eşinize dillendirirseniz daha cazip gelebilir aksine buna dikkat edin bence hele ki eşiniz de inat varsa pek üstelemeyin derim ben denedim anladım.
valla ben kendim bile gün aşırı içiyorum eşim haftada iki üç o da bir bira bi kadeh şarap şeklinde az yani, biri bana abarttın derse daha çok içesim geliyo valla, kimseyede bi zararım yok haniiçip içip kedi kesmiyorum kocamı dövmüyorum falan
abisinde babasında alkol problemi var derken ne demek istedin bilmiyorum, ama konulmuş bi alkolizim teşhisi varsa ailesinde eşinde o yolda ilerliyor olabilir, çünkü bu konuda genetik yatkınlık çok önemliymiş
ayrıca alkolun zararlı hale gelmemesi için erkekler için 21 birim kadınlar için 14 müş, birim derken:
Eki Görüntüle 1900307
Eki Görüntüle 1900308
Aynen takip edin bir süre bir şey demeden izleyin bakalım eğer ki onunda aşırısına gidiyosa o zaman kesinlikle bir tepki vermelisiniz haklı olarak yasanmislik bir şey var ve tekrar yaşamak istemiyorsunuz.Bir kere böyle bir mevzu dönmüştü aramızda, "sen üstüme gelip içme dedikçe, daha çok içesim geliyor" diye. Bir de böyle denesem iyi olacak sanırım. Bir süre daha hiç söylenmeden durumu takip etmekte fayda var galiba.
Ailede teşhis var, hatta abisinde amatem geçmişi var yani bunlarda alkole yatkınlık genetik diye düşünüyorum ve ileride onların durumuna düşmesinden kaygılanıyorum.
2. Depresyon ilacı kullanıyor ve doktoru Bu süre icinde alkol kullanmayacak demesine rağmen devam ediyor.
Keşke her şey tadında kalsa... sarhoşluğa gideceğini anladığı zaman içmeyi bıraksa...
O zaman ben de ona eşlik ederim ama içmesini seven beni bile tiksindirdi. Alkol diyince cinlerim tepeme çıkıyor.
Çok teşekkür ederim.o zaman endişelenmekte son derece haklısın, söylememe gerek yok ailede olduğundan biliyosundur alkolizmle depresyon zaten birbirini tetikleyen şeyler, umarım eşin bir an önce farkına varır, sana sahip olduğu içinde çok şanslı bence, kolaylıklar dilerim
Teşekkür ederim, burada verilen bir kaç tane kafama yatan fikirler var.(faaliyet, hobi)Onları deneyeceğim.Canım bu önü alınmazsa ciddi bir problem olabilir. Benim eşimin rahmetli babası ve abilerinde de vardı böyle problem. Eşimde bekarken haftada iki üç gün böyle içerdi. Hatta beraber bi yere gittiğimzde 3 den aşağı içmezdi. Ama abisinin durumunu görünce birden bıraktı. Senelerdir içmiyor. Nişan kıma düğün vs hiçbirinde içmedi. Rahatlamak için başka bi faaliyet bul bence eşine. Ama asla baskıcı olma. Umarım halledersiniz en kısa zamanda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?