- 17 Haziran 2013
- 1.950
- 2.772
- 333
- Konu Sahibi NESEdertASK
-
Haklısınız ve sigarayı bırakma konusunda da tebrik ederim sizi :) ömür boyu sayfası kapanmış olsun.Sigarayi bir yildan fazla zaman once birakmis bi insan olarak da sunu soyleyebilirim.Icme demeleri daha cok icmeme neden oluyodu diyemem.Zaten icesim vardi.O klise bi bahanedir."Sen icme dedikce icesim geliyo" Aslinda insanlar soyledikce kafada yanlis yaptigin dusuncesi,birakma ya da azaltma fikri yer ediyo.Bi gun patlayip birakmistim hiiic de icecegimi sanmiyorum bi daha
Evet abi ve baba ciddi anlamda içiyorlar, teşhisleri var. Eşimi sıkmamaya çalışırken alkolik olmasından endişe ediyorum.Canim biz esimle cumartesi aksami mutlaka iceriz, arkadaslar kardesler kuzenler toplanir sohbet muhabbet ederiz hafta ici bazen hic icmeyiz bazen bakmissin 2 3 aksam 2 ser bira icmisiz. Bunu niye anlattim ne siklikla iciyor sorusuna istinaden anlattim.
Esiniz icip icip sapitmiyorsa bir zarari yoksa vok ustune gitmeyin. Huyunu suyunu bilmem ama ters tepip inadina icebilir.
Babasi ve abisi alkolik mi yani sabah aksam icen bulduğu ilk parayi alkole yatiran tipler mi? Eger oyleyse bagimlilihin genetik yatkinlikla ilgili oldugunu okumustum bir yerde. Dikkatli olmakta fayda var. Dozunu kacirmasin.
Çabuk sarhoş olmasının nedeni galiba kullandığı antidantidepresan ilaçla etkileşim sonucu oluşuyor.Birayla oyle cok sarhos olan insanlar var mi ya? Vanim zaten biradaki alkol %4 5 tane icince nasil sarhos oluyor ki. Ben bile 6 shot tekilanin ustune 3 bira icebiliyorum. Yani benden zayif degildir heralde esinizin bunyesi. Onun oyle sarhos olmasi falan dedigi gibi is stresi ve yorgunluktan heralde vut salihor kendini
Bilmiyorum sordular mı ama eşiniz içtiği günler kaç kadeh içiyor?Yok allah için bana eziyeti olmaz, çenesi açılır biraz, sonra da gider yatar. O da yorgunluğumu atmak i.çin içiyorum diyor.
Sevgili Mune , asıl problemde alkol dozunu sürekli artırıyor olması. Haftada bir 3 tane bira içerken bu hafta içine yayılıp dozunda da artış yaptı. Şuan rahat 5-6 tane içiyor.Bilmiyorum sordular mı ama eşiniz içtiği günler kaç kadeh içiyor?
Benim dedem çok yoğun çalışırdı işi de ağırdı, her akşam bir çay bardağı kadar rakı içerdi yemekte, yorgunluğunu aldığını uykusunu getirdiğini söylerdi, bağımlı olmadı, o bir çay bardağı asla 2 çay bardağına çıkmadı, içince evde huzursuzluk çıkarmazdı.
Eşimde içince kıkırdayanlardandı, çok güler espriler yapardı, uzun senelerdir içmiyor.
Alkol bağımlılık olmadığı, maaşın komple içkiye harcanmadığı, şiddet, huzursuzluk yaratmadığı sürece bana göre sorun değil ama siz rahatsız oluyorsanız eşinizle güzelce konuşun, biraz daha azaltmasını isteyin.
Hmmmm o zaman tehlike çanları çalıyor demektir, her geçen gün içtiği miktar artıyorsa bağımlı olma yolunda ilerliyor demektir.Sevgili Mune , asıl problemde alkol dozunu sürekli artırıyor olması. Haftada bir 3 tane bira içerken bu hafta içine yayılıp dozunda da artış yaptı. Şuan rahat 5-6 tane içiyor.
Evet işi stresli, başka yaptığı bir keyif yok ayrıca evde içmekten keyif alıyor.
Bende şuan bu durumun normal olup olmadığını içerden bakınca gerçekten kavrayamiyorum. Konusmalarimla da bir sonuca varamıyoruz maalesef.
Her seferinde işinin stresli olduğunu öne sürüyor.
Sanırım bir süre daha takipte kalacağım.
Teşekkürler.
cok guzel bir konu bravooMerhaba Hanımlar,
6 yıllık evliyim. Zaman akıp giderken evliliğimizin son 1 yılında kendimi alkolle mücadele içinde buldum..Kendimi dedim ama asıl içen eşim..Ben içmemesi için mücadele veriyorum.
Haftada 1 içiyorken onda bir kusur yok, ben de içer eşlik ederdim ama bu onun tarafından hafta içi de sıklaşmaya başladı... Haftada 2-3 kere içip gevşeme moduna girdi eşim..
Bahanesi(!) ''işimin çok stresli olduğunu biliyorsun, tek aktivem bu, ayrıca evimde içiyorum '' diyor.
İşin içinden çıkamadım.Korktuğum kısım babasında ve abisinde de alkol problemi var...
Sizce bu durum normal mi? yoksa alkolü kötüye kullanma durumuna doğru yol almaya mı başladık?Eşlerinizin alkol tüketimi ne kadar? (garip bir soru oldu galiba)
Fikirlerinizi bekliyorum..
bana gore alkolun azi cogu yok ..cok guzel bir konu bravoo
ben agzina icki alan biriyle evlenmek istemem..Zaten öyle haftada 1 içen adamla evli kalmam ben.
Evet tercih meselesi ama siz yinede büyük konuşmayın.Hayatin karşınıza ne çıkaracağı belli olmaz. Herşey gönlünüzce olsun.ben agzina icki alan biriyle evlenmek istemem..
hatta oyle etrafimda biri varsa onla.iliskimi keserim bu konuda tavrim nettir..
Evet tercih meselesi ama siz yinede büyük konuşmayın.Hayatin karşınıza ne çıkaracağı belli olmaz. Herşey gönlünüzce olsun.
evwt canim buyuk konusmamk lazim..Evet tercih meselesi ama siz yinede büyük konuşmayın.Hayatin karşınıza ne çıkaracağı belli olmaz. Herşey gönlünüzce olsun.
yani dinimizdede haram içki bu yuzden sevmem..evwt canim buyuk konusmamk lazim..
ama içkiden nefret ederim ..
hayatimda agzima almamis bir insanim ..
almayida nasip etmesin Allah ..
ama ne bileyim her yonden zarar ya içki..
evlilikleei yikan huzuru bozan ..
insanin ruhunu zedeleyen bir tür zehirdir içki..
en yakinimda tanidik birisi..
esi alkolik ..
ve kadini ustunde sigara sonduren bir piskopat oluyorlar icki icenler..
az der iceesin birde bakmissin manyak bagimli olmussun ..
buyuk konusmamam lazim .ama iste ickiyi sevmiyorum ben..
sagol canim ins. seninde esin içkiyi birakir..Evet tercih meselesi ama siz yinede büyük konuşmayın.Hayatin karşınıza ne çıkaracağı belli olmaz. Herşey gönlünüzce olsun.
Ilac kullanirken icmemesi gerek buyuk ihtimalle bubyuzden cok etkiliyor. Doktor kontrolu icin randevu alin oncesinde doktoru arayip haberdar edin esinizle ona gore konussun.Çabuk sarhoş olmasının nedeni galiba kullandığı antidantidepresan ilaçla etkileşim sonucu oluşuyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?