Alkol problem mi?

Canim benim esim hic icmez.O da sorun ama tabi cok icmesi kadar sorun degil.Insan arada bi serefe demek istiyo
Sen endiselenmekte haklisin ama malesef.Rest cek,izin verme.Haftada bir hadi nesyse hafta icine engel ol.Gerekirse hic konusma beklesin haftasonunu bi zahmet.Aliskanlik haline gelir

Sigarayi bir yildan fazla zaman once birakmis bi insan olarak da sunu soyleyebilirim.Icme demeleri daha cok icmeme neden oluyodu diyemem.Zaten icesim vardi.O klise bi bahanedir."Sen icme dedikce icesim geliyo" Aslinda insanlar soyledikce kafada yanlis yaptigin dusuncesi,birakma ya da azaltma fikri yer ediyo.Bi gun patlayip birakmistim hiiic de icecegimi sanmiyorum bi daha

Haklısınız ve sigarayı bırakma konusunda da tebrik ederim sizi :) ömür boyu sayfası kapanmış olsun.
Darısı kurtulamayanlarin başına: )

Canim biz esimle cumartesi aksami mutlaka iceriz, arkadaslar kardesler kuzenler toplanir sohbet muhabbet ederiz hafta ici bazen hic icmeyiz bazen bakmissin 2 3 aksam 2 ser bira icmisiz. Bunu niye anlattim ne siklikla iciyor sorusuna istinaden anlattim.

Esiniz icip icip sapitmiyorsa bir zarari yoksa vok ustune gitmeyin. Huyunu suyunu bilmem ama ters tepip inadina icebilir.

Babasi ve abisi alkolik mi yani sabah aksam icen bulduğu ilk parayi alkole yatiran tipler mi? Eger oyleyse bagimlilihin genetik yatkinlikla ilgili oldugunu okumustum bir yerde. Dikkatli olmakta fayda var. Dozunu kacirmasin.

Birayla oyle cok sarhos olan insanlar var mi ya? Vanim zaten biradaki alkol %4 5 tane icince nasil sarhos oluyor ki. Ben bile 6 shot tekilanin ustune 3 bira icebiliyorum. Yani benden zayif degildir heralde esinizin bunyesi. Onun oyle sarhos olmasi falan dedigi gibi is stresi ve yorgunluktan heralde vut salihor kendini

Evet abi ve baba ciddi anlamda içiyorlar, teşhisleri var. Eşimi sıkmamaya çalışırken alkolik olmasından endişe ediyorum.
Evet içilir keyif yapılır ki bende severim içmesini ama artık bu keyiften ziyade sanki onun için bir sığınak,sarhoş olmak için icmeye dönüştü.
Öte yandan " işim stresli" diyip normallestirmeye mi çalışıyor diye düşünüyorum?
Mantıklı tavsiyeler geliyor, uygulayacağım.

Çabuk sarhoş olmasının nedeni galiba kullandığı antidantidepresan ilaçla etkileşim sonucu oluşuyor.

Yok allah için bana eziyeti olmaz, çenesi açılır biraz, sonra da gider yatar. O da yorgunluğumu atmak i.çin içiyorum diyor.
Bilmiyorum sordular mı ama eşiniz içtiği günler kaç kadeh içiyor?
Benim dedem çok yoğun çalışırdı işi de ağırdı, her akşam bir çay bardağı kadar rakı içerdi yemekte, yorgunluğunu aldığını uykusunu getirdiğini söylerdi, bağımlı olmadı, o bir çay bardağı asla 2 çay bardağına çıkmadı, içince evde huzursuzluk çıkarmazdı.
Eşimde içince kıkırdayanlardandı, çok güler espriler yapardı, uzun senelerdir içmiyor.
Alkol bağımlılık olmadığı, maaşın komple içkiye harcanmadığı, şiddet, huzursuzluk yaratmadığı sürece bana göre sorun değil ama siz rahatsız oluyorsanız eşinizle güzelce konuşun, biraz daha azaltmasını isteyin.

Sevgili Mune , asıl problemde alkol dozunu sürekli artırıyor olması. Haftada bir 3 tane bira içerken bu hafta içine yayılıp dozunda da artış yaptı. Şuan rahat 5-6 tane içiyor.
Evet işi stresli, başka yaptığı bir keyif yok ayrıca evde içmekten keyif alıyor.
Bende şuan bu durumun normal olup olmadığını içerden bakınca gerçekten kavrayamiyorum. Konusmalarimla da bir sonuca varamıyoruz maalesef.
Her seferinde işinin stresli olduğunu öne sürüyor.
Sanırım bir süre daha takipte kalacağım.
Teşekkürler.

Hmmmm o zaman tehlike çanları çalıyor demektir, her geçen gün içtiği miktar artıyorsa bağımlı olma yolunda ilerliyor demektir.
Bağımlılıklar böyle başlıyor, önce 1 kadeh sonra 2,3 sonra bir bakmışsınız bir kasa bira, bira kesmiyor başka içkiler derken bağımlı olacaktır, size direkt şöyle yapın diyemiyorum çünkü herkese uygulanacak metod farklıdır, şöyle yapın derim ters teper aksine alkol miktarını arttırır üzülürsünüz ama şimdiden önüne geçmelisiniz, en azından miktarı azaltmasını sağlayın.

cok guzel bir konu bravoo

cok guzel bir konu bravoo
bana gore alkolun azi cogu yok ..
azida rezillik coguda ..
yani bence uzak durulmali ..
yani benim fikrim ama herkes su gibi iciyor..
yani herkwsin ozel fikri..
bana gore alkolden uzak durulmali..
her yonden tehlike çani her yonden..

Evet tercih meselesi ama siz yinede büyük konuşmayın.Hayatin karşınıza ne çıkaracağı belli olmaz. Herşey gönlünüzce olsun.
Evet tercih meselesi ama siz yinede büyük konuşmayın.Hayatin karşınıza ne çıkaracağı belli olmaz. Herşey gönlünüzce olsun.
evwt canim buyuk konusmamk lazim..
ama içkiden nefret ederim ..
hayatimda agzima almamis bir insanim ..
almayida nasip etmesin Allah ..
ama ne bileyim her yonden zarar ya içki..
evlilikleei yikan huzuru bozan ..
insanin ruhunu zedeleyen bir tür zehirdir içki..
en yakinimda tanidik birisi..
esi alkolik ..
ve kadini ustunde sigara sonduren bir piskopat oluyorlar icki icenler..
az der iceesin birde bakmissin manyak bagimli olmussun ..
buyuk konusmamam lazim .ama iste ickiyi sevmiyorum ben..

yani dinimizdede haram içki bu yuzden sevmem..

Böyle haftada bir ikiyle başlar sonra devamlılık halini alır canım keyfine özel bir günde içilir tamam ( ben içmiyorum eşimde içmez o ayrı) ancak eşinin ki alışkanlık boyutuna dönüşmeden önlemini al içkinin fazla tüketildiği evde berekette, huzurda olmaz!! Hangi işin sitresi yok biz ne yapalım?? içmek bağımlılık olunca sitresi bahane etmek en kolay yolu....

Çabuk sarhoş olmasının nedeni galiba kullandığı antidantidepresan ilaçla etkileşim sonucu oluşuyor.
Ilac kullanirken icmemesi gerek buyuk ihtimalle bubyuzden cok etkiliyor. Doktor kontrolu icin randevu alin oncesinde doktoru arayip haberdar edin esinizle ona gore konussun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…