Alkol problem mi?

Konu neden kibleniyor? İşinize gelmeyen konular olunca mı böyle davranılıyor?Rahatsız oluyorsanız lütfen görmezden gelin, cevap yazmayın...
Burada her insanın yazma amacı belli.. Bende olayı farklı gözlerden görmek isteyen biriyim...Buradaki herkes de konusu ne olursa olsun en ufak tecrübeye, yol gösterene, fikir verene ihtiyacı olduğunu da unutmayın..

öncelikle bağımlılık kalıtsal olabiliyor.ailesinde varsa bağılı olma oranı çok çok artıyor.
ben de eşim de alkol alan insanlarız.arkadaşlarıımz geldiğinde veya başbaşayken de içeriz.ama belli bir rutinimiz yok.bazen haftada 3 içeriz 2 kadeh,bazı hafta hiç içmeyiz.
bağımlılık kısmı neresi biliyor musunuz; içkiyi rutine bindirdiğinde. yani yoksunluk hissetmeye başladığında..
NESEdertASK eşiniz giderek bağımlı hale geliyor ve bunu on ispatlamanın bir yolu var şöyle ki..söylediğinizde asla bunu kabul etmeyecektir.ben bağımlı değilim,keyif için içiyorum,işim stresli rahatlamak için içiyorum,sosyla hayatımız yok bir keyfim bu var..gibi şeyler söyleyecektir.bu durumda şunu teklif edin.eğer bağımlı değilsen bu hafta ikimiz de içmeyeceğiz,onun yerine ben planlamaya yapacağım.ve bu 1 hafta sonunda eksiklik hissedecek misin bakalım?
akşamlar için planlar yapın sinema,dans,gezme film izleme vss...bakalım mutlu hissedecek mi kendisini..
bunları kim mi yazıyor,ailesinde alkolizmi yakınen görmüş,kendisi de kıyılarında dolaşmış birisi

Çok teşekkür ederim, gelen çoğunluk fikir sizin tavsiyenizle aynı.. Bu durumda en iyi fikir ona başka uğraşlar bulmak.Bir süredir spora ikna etmeye çalışıyordum umarım faydalı olur ve korkum yersizdir..

Çok teşekkür ederim, gelen çoğunluk fikir sizin tavsiyenizle aynı.. Bu durumda en iyi fikir ona başka uğraşlar bulmak.Bir süredir spora ikna etmeye çalışıyordum umarım faydalı olur ve korkum yersizdir..
aslında ben alkolizmden kurtulması için vermedim öneriyi.sadece bağımlı olma yolunda gittiğini göstermek adına söyledim.yoksa bu şekilde tedavi olmayacak kadar zor bir bağımlılık.
önce ilk iş kabul etmekten geçiyor.eğer alkollik olma yolunda gittiğini düşünürse önlem alabilir.yoksa hafta 3 5 e ordan da hergüne çıakcaktır.ve tedavisi çok zorlaşacaktır.ayrıca ömür boyu da eziyete dönecek.asla ağzına bir damla koymaması gerekecek her zaman uzak durması..ve bu yüzden ilerisi çok ama çok zor.
bu raddeye gelmeden önlem alınmalı.ama sizin bulacağınız aktivitelerle değil.terapi ve ilaç tedavisi ile. ama terapi çok öenmli.
korkunuz yersiz değil,şu anda herhangi bir psikoloğa gitseniz haftada 3 gün yıkılana kadar içiyor,rutin budur deseniz,bağımlılık tedavisine başlar.

Piskiyatriye gidiyor zaten nedeni, stresle başedememe bozukluğu var.Bunun için ilaç kullanıyor ama doktor alkol kullanmasını istemiyor.''Bu tedavi sürecinde alkol kullanamazsın'' demesine rağmen...
''İlaçların bir etkisi yok, alkol daha iyi geliyor'' diye abuk sabuk savunmalar yapıyor..Ve durumun bağımlılığa gidebileceğini kabul etmiyor.Sorun bu.. Bu yüzden yardımcı olamıyorum ona.Doktoruyla konuştuğumda ise sadece içme diyor, Önerdiği tek şey şaka gibi çocuk yapın diyor.

zaten bağımlılığa meyilli insanların depresyon durumları tehlikeli.anında içkiye sarılıyor ve kendini daha iyi hissediyor.daha iyi hissettikçe daha çok ve daha sık içmeye başlıyor.giderek yetmemeye başlıyor çünkü.alkol sadece geçici olarak keyif veriyor çünkü...
bence başka bir doktorlar veya terapistle görüşmek en doğrusu..bana göre psikiyatri işe yaramamış gözüküyor.öncelikle siz gidip görüşün iyi bir psikologla.ne yapmalısınız nasıl davranmalısınız bunu öğrenin.daha sonra eşinizi terapi için ikna edebilrsiniz.

öneri konusunda saçmalamış.
ilaçla birlikte alkol kullanması çok sakıncalı.
hızla karaciğeri zarar görecektir.
gözle görülür bir zararı yok diye devam ediyor ancak
böyle giderse karaciğer fonksiyonları bozulmaya başlar.
ilk önce enzim değerleri yükselir vs.
bir diğeri ise alkoliklerin çevreye bağımlı olmadıklarını ispatlamak için.
bir müddet hiç içmeden durabildiklerini biliyorum.
mesela 1 ay gibi.
ağır alkolik bir tanıdık ta aynen böyle yapıyor.
zaman zaman 1 ay kadar hiç içmediği oluyor ki kendisi sabah içmeye başlayan hergün içen
çalışmayan ve kendini hayatını alkol tüketimine adayan bir adam.
bu sebeple arada bıraksa bile yanıltıcı da olabilir.
sizde illa böyle olacaktır denilemez.
ancak bilgin olsun.
cid

Bu sabah olduğu gibi dün için tekrar ''özür dilemeler, bu sondu, gittiğim yol yol değil..'' v.s. bi ton msjlar atmış az önce. Her seferinde bu cümlelerden sonra 1 hafta sürüyor sonra yine başa dönüyoruz...
Bu sefer kararlı mı gerçekten çözemedim...

Bence gidip tedavi olun. Alkol problemi ailesinde de var diyorsunuz, eve alınan periyodik gıda olmuş alkol. Haftada bir dahi olsa içme alışkanlığı var demektir. Belirtmek isterim ki ben alkol kullanmıyorum. Alkol kullanımı sizi de korkutuyorsa içmeyeceksiniz ve çözüm amaçlı bence tedaviye yönelmeniz lazım. Ona da razı gelmiyorsanız, şikayete gerek yok. Oturup için birlikte..

18 yıldır beraberiz, 14 yıldır evliyiz ama eşimi bugüne dek hiç alkol içerken görmedim, beraber eğlenmeye gideriz Club disko tarzı falan yine içmez, eve asla sokmayyız zaten iki çocuğum var ve ben çocuklarıma alkolün evimde bulunarak çok normal birşey olduğunu öğretmek istemiyorum eşimde aynı şekilde. Haa eşim hiçmi içmez içer ama ayda yılda bir oda dışarda arkadaşları ile ve ben bunu anlamam bile (yani okadar kontrollü).
Ben zaten içmem tadı kokusu bana itici geliyor

Alkolik olma yolun da ilerliyor canim esin ne yap et kesinlikle izin verme haftada 1 bile fazla benim esimde de ayni problem var ve benim esim hergun iciyordu zamanla onu haftada 1 yaptik ara ara benden yuz buldugu zaman bi bakiyorum hergun elinde posetle giriyor eve sakin izin verme o konu yuz verme aileden nasilgormuslerse oyle devam ediuolar

Geçen bir konuda da yazmıştım, burada tekrarlıyayım. Benim eşimde uzun bir müddet alkolikti.
Önce ayda yılda bir dediğimiz sürede bir bira içer bir hafta midesinden rahatsız gezerdi. Yani yemeklerde sohbetlerde zorla içerdi.
Sonra ayda bir, iki, üç, dört derken haftada bir gün, iki gün ...
Sonra her gün akşam 9 dan sonra... (akşam güneş batmadan içmeme gibi bir huyu vardı o yüzden)
Sonra 8 den sonra
Sonra 7 den sonra
Sonra akşam işten koşa koşa eve elimde koca bir siyah poşetle gelip yemek bile yemeden içmeler başladı.
1 şişe
2 şişe
3 şişe
4 şişe
5 şişe
6 şişe
Kendi dibe vuruyor bizi de dibe vurduruyordu. Ama asla alkolik olduğunu kabul etmiyordu.
Çocuklar için sustum, sustum, sustum. Sonunda bir arkadaşım bana "susma annem gibi yap. Bunun iki yolu var ya hacca götür ya da boşanıcam de" diye tavsiyede bulundu.
Ben yine sustum.
Bir akşam kızıma bardak fırlatınca önce (ayakta bile duramadığı için) kolundan tutup kapıya attım sonra kardeşini arayıp abini boşuyorum dedim.
Akrabalar toplandı, ortalık ayağa kalktı. Ayaklarıma kapandı ağladı zırladı.
Ben çocuklar için (kızım babasına o dönemler tapıyordu) bir şans daha verdim. Eğer dedim 1 damla dahi alsa direk hiç kimseye söylemeden mahkemeye başvururum. Hala da aynı fikirdeyim ve asla içmeyecek diye güvenmiyorum.
4 yıldır ağzına sürmedi ama sürmez artık da demiyorum.
Yaklaşık 10 yıllık bir süreci anlattım size.
Peki ne oldu, ben de kalpte çarpıntı, yüksek tansiyon, gastrit vs. gibi hastalıklar mevcutken, içip için hiç bir şeyi kafaya takmayan eşim turp gibi.
Kıssadan hisse, eşinizi takip edin. Artış varsa ne olursa olsun kendinizi düşünüp yol yakınken çekip gidin.

Alkol bence sorun değil ama sizin yerinizde olsam sorun eder miydim? Ederdim. Karaciğere ciddi zarar veriyor çünkü. Yılbaşı, doğum günü vb. günlerde 1 şarap alıyoruz onuda 1 kadeh bile içemeden döküyoruz. Eşim ağzının tadını bozduğunu düşünüyor içkinin. Bende çabuk sarhoş olduğum için çok içmek istemiyorum. Kısaca içmiyoruz. Ama rahatsız edici mi evet. Benzeri bir durumda ben sigara içmesinden de rahatsız olurdum mesela. Alkol değil sorun. Kendine zarar vermesi.

Eşinizi zorlamanız aksini düşündürmeyecek... Ailesinde alkol kullanımı çok olduğu için ona içtiği her zaman normal gelecek.. Eğer gerçekten dozunu kaçıracak kadar içmiyorsa bence ses çıkarmayın derim..

Üzüldüm gerçekten yaşadıklarınıza... Evet şuan takipteyim hatta bugün kendisinin piskiyatri doktoruna gittim.Sonuç aynı kesinlikle alkol kullanmayacak eğer kendi başaramazsa alkol bıraktıran ilaçlar verecek..
En son çrş günü içtiği zaman yine tartıştık..Yeminler ediyor, özürler diliyor ama yine inanmak gelmiyor içimden.
Çünkü her seferinde başa sarıyoruz.
Boşanma düşüncesi çoğu zaman aklıma geliyor ama maalesef ailem önüme duvar oluyor.İşi o raddeye getirmek istemiyorum.Ama yoruldum artık sürekli onun problemleriyle uğraşmaktan..Ona güvenip çocuk bile yapmadım 6 yıl.Düşünmüyorum da...
Hayırlısı..

Yani bencillik mi belki bilmiyorum ama şu durumda sigara içmesini alkole tercih ederim...

sosyal içici insana bişey demem ama her hafta 2-3 emınım bır zaman sonra herakşama terfi eder,bu bilimsel bişey sigarada böyle yıllarca günde 3 tane içiyorum diyen duymadım,mutlaka artar dolayısıyla alkolde öyle..
oyuzden tez zamanda önlem almalısınız..
hem aile bütçesine,hem eşinin bünyesine zarar.sende yaptıgı sıkıntıda cabası..

Benim için alkol hayatımda büyük bir yer tutar. Alkollü masalar hazırlamak, meze yapmak, fasıllara gitmek bizim yaşam şeklimizde var eşimle. ama sadece 2 şer tane içeriz belki eşim 3 tane içer o da iki haftada bir olur ya da ayda 1... Evde haftada 3 kere içilirse sorun olur çünkü sağlığa zararlı hale gelir ve birlikte vakit geçiremezsiniz. Hele bir de eşiniz ilaç kullanıyormuş bu durum ciddi. O yüzden zorlamayla değil de yavaş yavaş azaltmayla bu işi 2 haftada bire indirmeye çalışın bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…