Alkol problem mi?

Senede 2.3 defadan fazla içen adam istemezdim...alkolun içinde büyüdüm ben annem sağolsun....o yüzden pek sevmem kendisini....olunca da 2-3 bardağı geçmiyor
zaten bünyemiz de anca kaldırıyor....

ikide bi bahane bulup içen insanın dengesi bozuktur bence....kaçıyordur hayattan....kendince

İçki içen biri ile evlenmezdim, herhangi bir ilişki de kurmamaya çalışırım, inancıma ters olduğundan, sağlığa zararlı olduğundan..

Eşinizin ilaç kullanmasına takıldım ben. Çok tehlikeli birşey bu yaptığı. Bence öncelikle bu konuya odaklanın, ya doktoru ile konuşun, ya ilacı ya alkolü bıraksın.
Haftada 3 gün keyif yapacam diye sağlığından olursa üzülürsünüz

Ailesinde alkolproblemi var demissiniz o açıdan sorun olabilir.yani irsi olacak değil de ornek olma açısından.azaltsa iyi olurama zorlamakla da olmazki

Şimdi işten geldim eve, beyefendi bugün erken çıkmış işten, hemen fırsatı değerlendirmiş.6 tane içip yatmış...

6 tane mi ? Höh ?!? Bence tehlike çanları çalıyor. Günde 1 kadeh keyfine içene bir şey denmez ama 6 ????

Başlığa cevap veriyorum inanca dayalı eşler arasında uyumsuzluk varsa problemdir. Bağımlı olma potansiyeli varsa problemdir. Maddiyata zarar veriyor ise problemdir. İçtikten sonra eşine "naber Mahmut dayı köydeki eşek anirdi mi?" Ve benzeri cümleler kurabilecek kadar kendini kaybediyorsa problemdir. Kimseye bir zararı olmadan kendi çapında içiyor ise neden problem olsun.

Bak bu alışkanlık kişiden kişiye değişir. Kadın için.
Mesela kimisi vardır eşiyle evde içer dozunda.
Kimisş vardır eşiyle dışarda içip sapıtır.
Bu birazda sizin gevşekliğinize bağlı.
Yani demek istediğim eşiniz sizi bahaneler ile kandırabileceğini gerekirse sizin de ona eşlik edebileceğinizi bilio ve rahat davranıyor.

Mesela benim eşim ağzını sürse allah göstermesin benim için boşanma sebebi.

Ama işte her içki içeni de bu kalıplara koymak hoş değil.
Benim annem ve babam ve yedi sülalem içer ben de içerim. Ne ailemden bir küfür işitmişimdir ne en ufak bir şiddet olayı yaşamışımdır.
Eşimle ben de içeriz görebileceğiniz en sakin insanlarız bırakın sigara söndürmeyi kavga edebilen insanlar değiliz.
Hoş genellemeler değil bunlar.
Alkolik başka keyifle içkisini içen insan başka.
Genellemeyelim lütfen.

Yok allah için bana eziyeti olmaz, çenesi açılır biraz, sonra da gider yatar. O da yorgunluğumu atmak i.çin içiyorum diyor.
canim bence sende yardimci ol esine ..
atin şu illeti evinizden ..
ins. esin içkiyi birakir canim sende..
içki varsa huzur yoktur arkadasim..
cocugun varsa ona kotu ornek komsun varsa ona zarar..
her yonden zehirdir içki..
ama masaAllah burdaki üyelerin çogu iviyor galiba ..
basta darkmore..
en dikkatimi cekn üyesin bu arada..
birde miss chery..
ikinizi omrum boyinca unutmam..
birde burcubahar var..
hepini ayni fikirdesiniz ..

genelleme demeyelim de canim..
bizim acimizdan bize ters içen icebilir..
yani herkesin özgur fikri..
saygi duymak lazim..
ben cok yazarsam buraya mune bana ceza verir ..
o yuzden benim susmam lazim..bu koniyu ben k.ib leyim simdiden ..
bu konu beni aşar..

Evet karşılıklı saygı önemli.
Siz içen insanla görüşmezsiniz bu sizin hakkınız.
Ama içen herkes sapıtır, döver söver küfreder demek de hoş değil.
Benim alt komşum çok muhafazakar bir insan ama eşini dövüyor arada sırada burdan genellesem siz de üzülürsünüz değil mi? Benim dedemden babama anneme herkes içerken ve küfür bile duymamışken ağızlarından bunu demeniz incitir.
Yani saygı duymak lazım her içen sapıtır şiddet eğilimli olur yok sigara söndürür demek saygısızlık oluyor biraz yaşam tarzına

Konuyu niye kibliyorsun ayol
Ne günahı var konunun

yok canim icen dover demek istemedim..
genel anlamda alkol alan bagimli adamlar var ya onlar hep karisini dovuyor..
yoksa insan insan olmali once her tarzdan insan her kotulugu yapar ..
yani bunu ayirr wtmiyorum ama ..
yani bagimli olan alkolikler varya esleeine hayati zindan eden ondan bahsettim..
ama ben kendi fikrim..
alkol satan yerden sakiz bile almiyorum..
hwrkwsin kendi fikri..
almiyorum arkadas..
zorla mi...

dozajında kullandığı zaman sıkıntı olmaz tabi ama alkolik derecesine gelmemeli tabii. ama belki de gerçekten iş stresinden kaynaklanıyordur. herkes böyle zamanlardan geçiyor. kimi zaman alkole düşkünlüğümüz artıyor, kimi zaman da yok oluyor.

Benim eşim de senin eşin gibi. Haftada içmediği gün 1 ya da 2. Haftaiçinde nispeten daha az, özellikle cumartesi günleri de dibine kadar içiyor. Yine aynı bahane işim çok stresli. Bunu da kabul ediyorum ama bir duble hadi olmadı iki duble içip bırakmıyor. Sürekli koltukta sızmış bir adam görmekten cidden sıkıldım. Çevresindekiler, iş arkadaşları da çok içiyor. Zaten sürekli onlarla birlikte. Bazı arkadaşlar kahve yap demiş. İçmeye karar verdiyse istersen özel aroma kahve yap yine içkisini içer. Hobi bulsun diyenler olmuş. Yine işini bahane edip çok yorgunum diyor. Yemek yapmayı çok sever. Yemek yaparken bile ortalama 3 bira içer. Tabii bunun yemek öncesi ve sonrasında devamı olur. Bende bu akşam bu alkol olayını düşünüyordum. Konu denk geldi. Bu akşam yine bir sürü bira içti. Şöyle bir baktım. Artık bakımsızlaşmış, içki içmekten göbeği çıkmış, içki kokan bir adam. İnanın bi soğukluk geldi.

Ne diyim allah kolaylık versin... İşin o yönü de var tabi, insanın gözüne soka soka içerlerse olacağı o olur...

benım esım pek sevmez ayda yılda bır ıctıgı bır ıkı bıradır , ama ben alkol almayı severım , sımdı geldım 30 lu yaslara arada özel gün olur, aile meclisi olur sohbet muhabbet iyiyse atarım 2 tek ama her hafta yada haftanın bellı gunlerı stabıl olarak ıcmem....
arada da canım ıster yalnız bıle olsam alırım bır kadeh sarap yada rakı ne varsa evde keyıf yaparım....
alkolun verdıgı o mayısıklıgı sevıyorum
bence esınız bır ıkı kadehle kalıyorsa, genel anlamda sorumluluklarını bılıyorsa, alkol alıpta kendını kaybetmıyorsa ben bunda sorun gormuyorum...
ama ıcer agır laf eder, sıze satasır, evıne ekmek almaz alkole yatırır o zaman ıs degısır..

İşin birde bu boyutunu düşünüyorum.Sorumluluklarını biliyor, aramızda bunun dışında hiç bir sorun yok çok şükür.Ama asıl mesele keyif için yapmıyor olması.Çünkü uzun zamandır gözlemliyorum kendisini, resmen kend,isini uyuşturmak için içiyor. eee nerede kaldı bunun keyfi? Yoksa ben de keyif için içmesini, eşlik etmeyi çok severdim.Ama artık tadı kaçtı maalesef...
Bazende sizin gibi düşünüyorum.. ''amaaan bir zararı yok, kendini rahatlatmak için içerse içsin'' diyorum ama sonra aile geçmişi aklıma geliyor, aldığı antidepresan aklıma geliyor, sonra artık 3-4 biranın kendisini kesmediğini daha fazla içme ihtiyacı duyduğu gözümün önüne geliyor...
Ben ne yapıcam, bunun sonu nereye gidecek bilmiyorum...

Teşekkür ederim...

Günaydın.
Yapmayın konuyu kiblemeyin.
Arkadaşın belli bir derdi var,yardım istiyor.
Hoşunuza gitmediyse yazmazsınız, kendinizi tutamayacağınızı düşünüyorsanız da kapatın bilgisayarınızı.
Alkol önemli bir konu. Elbette konuşacak,dertleşecek.
Kimbilir bu alkol yüzünden kaç tane müzdarip kadın var burada.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…