• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Alkol problemi

bu anlattıklarını ben de pandemi ilk başladığında okullar kapanınca yaşamıştım. o güne kadar tabir caizse göt göte yaşadığım oğlumla arama pandemi girmişti. ayy korkunçtu ya. çok iyi anlıyorum o yalnızlık kimsesizlik hissini.
oğlum 3 ay annemlerle köyde kalmıştı ben çalışmak zorundaydım bir de şehirler arası yasaklar vardı tabi, gidemedim, babam da akciğer rahatsızlığına sahip olduğu için gidip gelmiyoduk ancak görüntülü konuşmalarla idare ediyoduk.. oğlum gitti, bizim de iş yerinde çalışma düzenimiz saatlerimiz değişti bir hafta çalışıp bir hafta evdeydik o dönem. hatta zam dönemi geldiği için maaşlara zam yapılmıştı ve oğlumun okuluna o sıralarda verdiğim para okul kapalı olduğu için boşa çıkmıştı. öncesinde ucu ucuna geçinirken yani asla alkole o kadar para veremezken bayağı elim rahatladı alışveriş falan yaptım ama sosyalleşme sıfır, sosyal mesafe had düzeyde, gezilecek yerler de kapalı olduğu için kimseyle görüşüp aktivite de yapamıyorduk tabi. bazı akşamlar 2-3 kadehle başladığım serüven akşamları 2 şişeyle devam etti sonra bir baktım ben her akşam 2 şişe şarap içip ağlaya ağlaya uyuyorum. hatta haftasonları ve off olduğum hafta içleri gündüz de içiyordum.
belki normal psikolojiye sahip insanlar bu alkol muhabbetinde böyle kolaycacık "bağımlı" hale gelmeyebilirler ama benim öncesinde altta yatan psikolojik problemlerim de vardı. senin annenle ilgili akrabalarına yazman gibi ben de bazı insanlara aile üyelerime yazıp arayıp ağlıyodum falan.
sonra pandemi önlemleri azaldı okullar açıldı oğlum geri geldi ama ben yine 2 akşamda bir içmeye devam ettim. öyle ki işten çıkıp oğlumu okuldan alınca ay gece olsun da oğlanı yatırayım mutfakta dizi izlerken 2 kadeh bişeyler içeyim diye dört gözle günün geçmesini bekler hale gelmiştim. ama sen de anladığım kadarıyla iyi bilirsin ki, o 2 kadeh asla 2 kadehle kalmazdı en iyi ihtimalle bir şişeye dönerdi mutlaka.
sonra sonra fark ettim yani bi uyandım ki ben bağımlılık yolunda gidiyorum kendime şart koydum bir gün içiyorsam bir gün mutlaka boş geçirmeye karar verdim. ve bunu yaptım normalde çok da iradeli bir insan değilim ama bu konuda en büyük motivasyonum oğlumun dönmesi oldu. evet zümrütcüm alıştığın bir düzen vardı ama o zaman çocuk yoktu şimdi çocuk var gece bişey olsa hastaneye nasıl götürceksin çocuğu gibi telkinlerle kendimi durdurdum. iki günde bir içiyorsam üç günde bire çıktı sonra haftada bire çıktı yavaş yavaş geçirdim o bağımlılık eşiğini, ve evet eşiği atladım ama tamamen de bırakmadım çünkü seviyorum ben alkolü. tabi ki şu an o kadar çok içmiyorum.

mesela oğlum bundan 1 sene önce babasıyla yaşamaya başladı ben o dönem yine bi sapıttım boşluktan yine her akşam içmeye başlayacaktım nerdeyse ama şimdiki eşim sağolsun çok yanımda oldu destek oldu terapi aldım (alkol için değil, oğlumdan ayrılmak konusunda) sonrasında evlendik derken farkettim ki ben alıştığım kurulu düzenim bozuldukça yalnız kaldıkça ben alkole düşmüşüm. bu yüzden diyorum sağlam psikolojisi olanlar benim kadar bağımlılığa meyilli değildir mesela diye. şimdi hayatım düzene girdi ayda yılda bir keyif olsun diye eşimle 2-3 kadeh bişeyler ya da 2şer tane bira fazlasını da midem almıyor artık.

seni de durduracak olan yine kendinsin. azaltmayı dene ama öyle kendine 2 gün içmedim bak içmeyebiliyormuşum diye gaz vermeden. bu konu üzerinde plan yapıp ben bağımlıyım diye düşünmeden spontane bir şekilde azalt. beynini dün az içtim bugün çok içtim diye uyarmadan, yani kendine çaktırmadan rutinini bir boz bakalım. bir gecede 2 şişe içiyorsan önce bire düşürmeye çalışarak başla. sonra bir gün iç bir gün içme eminim azaltabilirsin

bu arada bana da yazabilirsin ne zaman istersen, o yalnızlık hissini bilirim

ayyyy ne uzun yazmışım beee çok sıktım okuyanları gözünüzden özür dilerim :KK70:
Valla hepsini okudum teşekkür ederim :) Baş roller, yan roller, olay örgüsü farklı olsa da ana konu aynı.. Beni anlayan biriiii 💃💃.
Bu arada akrabalar arayıp ağladığınız günleri unuttu mu?🥲🥲🥲 Ay inşallah benimkiler unutur o günkü yazışmaları. Çok duygu sömürüsü yaptım şizofren gibi ama ortada bişeyde yok.

Dürüst olayım pazar gününden beri içmiyordum ama dün iki bira içtim duramadim. Ama allahtan 2 bira sonrası durdum 💪 Ama çok gel git yaşadım.

Bende yıllardır alkol alırım ama 10 yılda sarhoş olduğum günlerin sayısı yılda 1-2 dir, ve ortamı yoksa eve alıp içme alışkanlığım hiç olmadı.. Ama son zamanlarda, çook yalnız kaldım gerçekten ve ilk sıkıntıdan ve alkol keyif verdiğinden her akşam içiyordum. Ama sonra dediğiniz gibi 1-2 kadeh oldu 1 şişe, bir süre sonra oldu 2 şişe, geçen pazar, sabahın köründe içmeye başladığım için 3 şişe ile rekoru gördüm.
Ve her gün çok sarhoş uyuyorum ve genelde ağlayarak. Hayır kendi kendime sarhoş olup millete telefonda salça olmamak için kontrol sağlayabilseydim bu zamana kadar yine sorun değil😄🤦‍♀️ Ama ertesi gün çok utanıyorum. Hatta sonuncusu yüzünden hala utanıyorum.

Yalnızlıkta öyle kolay aşılabilecek bir şey değil gibi, benim için öyle en azından. Bi de herhangi bir insana sahip olmak değil sorun. Hastalanınca yardım teklif edecek, kendimi kötü hissettiğimde rahatlıkla paylaşabileceğim ve sarılabileceğim, çok sevindiğimde müjdeli beraber kutlama yapabileceğim, yani daha derin ilişki kurabileceğim yakınlıkta insanlara ihtiyaç duruyorum çok fazla🥲 Bazen ne yapacağımı bilmiyorum iki şey arasında kaldığımda, hangisini seçeyim biri beni yönetsin istiyorum. Bazen ufak bir adım dahi olsa birinden fikir almak istiyorum. Bazen sadece boş boş konuşmak istiyorum. İletişim kurmayı sosyalleşmeyi unutuyorum gibi gelmeye başladı.

Hayır altta yatan bisey ortaya çıkar ancak. Espri yapiosun anliyorum da ben düzelteyim okuyanlar için, misal anksiyete zaten olamaz. Alkol benzodiazepin türevi etki yapar alkolik olmanin mantigi o zaten anksiyeteyi azaltmasi. Vucuttan geri cekilirken anksiyete oluşur ancak. Yazdiklarin dogruysa ciddi bi psikolojik rahatsizligin var altta yatan baskilamamani onerebilirim.

Samantha hiçbir alakası yok, ayrıca bildiğim kadarıyla sağlık profesyoneli değilsin yani burdan teşhis! koyman da pek olmuyor.

Konu sahibesi sosyal izolasyon yaşıyor, aynı problem bende de var. Bu normal bir can sıkıntısı değil, basbayağı sosyal izolasyon. İnsan sosyal bir varlık etrafından sosyal çevreyi çekince sağlığın bozulması gayet normal. Toplum yaşadığımız, büyüdüğümüz toplumdan farklı, insanlar çok içe dönük, dillerimiz ayrı, kültürel geçmişimiz ayrı her şey farklı. Can sıkıntısından dine sarıp sonra cemaate yem olan birini tanıyorum, üstelik gayet eğitimli biri elektronik mühendisi üstelik ama bildiğimiz Suudi Arap kıyafeti giyiyor sakal makal bırakmış işten kovacaklardı galiba öyle sakalını kesti kılığı düzeltti.
Yani uymuyorsa uymuyor diyerek ben bizim topluma dönüyorum, konu sahibesi için de başka reçete görmüyorum açıkçası. Konu sahibesinde anksiyete falan yok, hayatımdaki koskoca boşluğu doldurayım derken içkiye bağımlı olmuş işte. Tedavi olur, işkiden temizlenir ama sonra ortaya çıkan boşluğu nasıl doldurur bilinmez.

Bazen diyorum ki keşke şarap pahalı olsaydı 😬 yurtdışındayım, ve 1.40 euro bir şişe ve 0.60 cent bir bira. Sanki hiç para harcamamışım gibi hissediyorum alkol aldığımda. Bu para harcama şeyi beni etkileyip durdurmuyor o yüzden. Sadece sağlığım çok iyi değil ve psikolojik sağlığım en önemliside

bu alkolde ise yarar mi bilemiyorum ama, saglikli beslenme uzmanlari genelde cheat yapilacagi zaman gidin en iyisini yiyin derler, atiyorum dondurma mi, vanilyali bir dondurma kutusu alip eve gelme de, sehrin en guzel dondurmacisina git. Ekmek mi yiyeceksin, gidip bir beyaz baton ekmegi gomme de, eksi mayali bilmem ne unundan yapilmis ekmekle sandvic yap ye,... gibi gibi. Hem gozun doyar, hem gonlun doyar, hem kendini iyi hissedersin, hem de istesen de cok yiyemezsin (cuzdan yetmez)

daha pahali sarap alsaniz, sonucta 20-30 euroya da sarap var, o zaman icmeye degil acmaya bile kiyamazsiniz :KK48:. sizin aldiklariniz ne ise artik zaten onlari icmeyin, 5 euronun altindaki saraplari almayin en basitinden.

Hayır altta yatan bisey ortaya çıkar ancak. Espri yapiosun anliyorum da ben düzelteyim okuyanlar için, misal anksiyete zaten olamaz. Alkol benzodiazepin türevi etki yapar alkolik olmanin mantigi o zaten anksiyeteyi azaltmasi. Vucuttan geri cekilirken anksiyete oluşur ancak. Yazdiklarin dogruysa ciddi bi psikolojik rahatsizligin var altta yatan baskilamamani onerebilirim.
hangi yazdıklarım?

Bazen ne yapacağımı bilmiyorum iki şey arasında kaldığımda, hangisini seçeyim biri beni yönetsin istiyorum. Bazen ufak bir adım dahi olsa birinden fikir almak istiyorum. Bazen sadece boş boş konuşmak istiyorum. İletişim kurmayı sosyalleşmeyi unutuyorum gibi gelmeye başladı.

oradaki insan ilişkileri nasıl bilmiyorum ama gavur memleket yahu soğukturlar eminim :KK53: şaka bir yana spor salonunda ya da kafelerde ne bileyim kütüphanede parklarda insanlara laf atarak iletişim kurabilirsin bence. ya ne bileyim bana sevimli gelirdi :D bir yalnızlığın içine girmişsin çıkmak için de çaban yok gibi sanki alkol senin arkadaşın olmuş. bunu biliyorum çünkü ben de öyleydim o zamanlar.
mesela Türkiyede arkadaşların yok mu, iletişimi koparmadan gittiysen ne bileyim sıkılınca arayıp dertleşip fikre ihtiyaç duyduğunda sorabileceğin birileri?

Dürüst olayım pazar gününden beri içmiyordum ama dün iki bira içtim duramadim. Ama allahtan 2 bira sonrası durdum 💪 Ama çok gel git yaşadım.

bravo sana. çok da söyleme kendine, azalttım bak diye sonra yeniden "hemen çok içmeliyim perileri" gelmesin, böyle çaktırmadan kıyıdan kıyıdan yavaş yavaş azaltabilirsin bence. ben yaptıysam sen de yaparsın :KK19:
Bu arada akrabalar arayıp ağladığınız günleri unuttu mu?🥲🥲🥲 Ay inşallah benimkiler unutur o günkü yazışmaları. Çok duygu sömürüsü yaptım şizofren gibi ama ortada bişeyde yok.
amaaaan unuttular tabi herkesin kendince kendine kadar derdi var boşversene, benim alkol kullandığımı ondan duygusallaşıp onlara sardığımı bilenler de bir ya da iki kişidir, çocuğnu özlemiş içip zırlıyorsun dediler :D
ama bak sana tavsiye her seferinde aynı kişilere yazarsan olmaz şahısları değiştir ki anlamasınlar :D şaka tabi ki!

universite 2.siniftayken ben de surekli sarhos geziyordum, arkadaslarimla haftalik 40li kasa sarap aliyorduk. ama o zaman benim hicbir amacim yoktu bombos geziyordum, dersleri falan da salmistim. gunduzleri yatip sarap icip sohbet ediyorduk gece disari cikip alkol ve farkli seyler iciyorduk 6 ay falan bu sekilde devam ettik. sonra geri duzeldik bu duzenden de sikildik yani.

hayatinizi nasil devam ettiriyorsunuz peki gunde 3 sise sarap icip islerinizi nasil takip ediyorsunuz? ben mesela bu duzendeyken derslerimi hic takip edemiyordum.
yani gün içinde içmiyorum genelde. Sadece haftasonları sabahtan içmeye başlıyorum. Hafta işi bitirince yada son 1 saat kala falan başlıyorum içmeye. Zaten çalışırken ağzımı bardağa götürecek vaktim bile olmuyor genelde. Sadece gece içtiğimde ertesi gün çok hangover uyanıyorum ama allahtan biraz geç çalışmaya başlıyorum zaten. Ama gün içinde başım ağrıyor evet, akşamı iple çekiyorum genelde, içip uyuşmak için.

bu alkolde ise yarar mi bilemiyorum ama, saglikli beslenme uzmanlari genelde cheat yapilacagi zaman gidin en iyisini yiyin derler, atiyorum dondurma mi, vanilyali bir dondurma kutusu alip eve gelme de, sehrin en guzel dondurmacisina git. Ekmek mi yiyeceksin, gidip bir beyaz baton ekmegi gomme de, eksi mayali bilmem ne unundan yapilmis ekmekle sandvic yap ye,... gibi gibi. Hem gozun doyar, hem gonlun doyar, hem kendini iyi hissedersin, hem de istesen de cok yiyemezsin (cuzdan yetmez)

daha pahali sarap alsaniz, sonucta 20-30 euroya da sarap var, o zaman icmeye degil acmaya bile kiyamazsiniz :KK48:. sizin aldiklariniz ne ise artik zaten onlari icmeyin, 5 euronun altindaki saraplari almayin en basitinden.
çok mantıklı uyhhh ama bir seferliğine bile 20-30 euro vermem ya şaraba o nee

oradaki insan ilişkileri nasıl bilmiyorum ama gavur memleket yahu soğukturlar eminim :KK53: şaka bir yana spor salonunda ya da kafelerde ne bileyim kütüphanede parklarda insanlara laf atarak iletişim kurabilirsin bence. ya ne bileyim bana sevimli gelirdi :KK70: bir yalnızlığın içine girmişsin çıkmak için de çaban yok gibi sanki alkol senin arkadaşın olmuş. bunu biliyorum çünkü ben de öyleydim o zamanlar.
mesela Türkiyede arkadaşların yok mu, iletişimi koparmadan gittiysen ne bileyim sıkılınca arayıp dertleşip fikre ihtiyaç duyduğunda sorabileceğin birileri?

bravo sana. çok da söyleme kendine, azalttım bak diye sonra yeniden "hemen çok içmeliyim perileri" gelmesin, böyle çaktırmadan kıyıdan kıyıdan yavaş yavaş azaltabilirsin bence. ben yaptıysam sen de yaparsın :KK19:

amaaaan unuttular tabi herkesin kendince kendine kadar derdi var boşversene, benim alkol kullandığımı ondan duygusallaşıp onlara sardığımı bilenler de bir ya da iki kişidir, çocuğnu özlemiş içip zırlıyorsun dediler :KK70:
ama bak sana tavsiye her seferinde aynı kişilere yazarsan olmaz şahısları değiştir ki anlamasınlar :KK70: şaka tabi ki!
Yani burada o şekilde insanlarla tanışmak TR den daha basit ve yaygın aslında. İnsanlar o şekilde tanışıyor, sokakta, barda, spor salonunda, bi aktivitede falan. Ama derin ilişki gerçekten kuramıyorum çok yüzeysel arkadaşlıklar oluyor. O açıdan soğuklar sadece. Bi flört dahi edinsem, samimileşemiyoruz bir türlü. Arkadaş edinsem, bişeyimi anlatsam bön bön bakıyorlar. Sanırım buradakilerin o derece bir yakınlık kurmaları için yıllar lazım.
Bi yerden sonra birileriyle dışarı çıkıp yemek yiyip boş konuşup yine yalnız eve dönüyorum, içimde tuttuklarım yine içimde kalmış bir şekilde.
TR de ise 2-3 tane yakın arkadaşım var, ama herkes kendi hayat düzeninde, öyle sık sık araşamıyoruz. Hele de benim son aylarda ki ses kayıtlarım ve depresif aramalarımdan sonra daha çok ' Aurora şimdi müsait değilim sana sonra döneyim mi' ler çoğaldı. (doğal olarak anlıyorum, kimse hergün hergün arayıp negatiflikler konuşan birini istemez hayatında)

Samantha hiçbir alakası yok, ayrıca bildiğim kadarıyla sağlık profesyoneli değilsin yani burdan teşhis! koyman da pek olmuyor.

Konu sahibesi sosyal izolasyon yaşıyor, aynı problem bende de var. Bu normal bir can sıkıntısı değil, basbayağı sosyal izolasyon. İnsan sosyal bir varlık etrafından sosyal çevreyi çekince sağlığın bozulması gayet normal. Toplum yaşadığımız, büyüdüğümüz toplumdan farklı, insanlar çok içe dönük, dillerimiz ayrı, kültürel geçmişimiz ayrı her şey farklı. Can sıkıntısından dine sarıp sonra cemaate yem olan birini tanıyorum, üstelik gayet eğitimli biri elektronik mühendisi üstelik ama bildiğimiz Suudi Arap kıyafeti giyiyor sakal makal bırakmış işten kovacaklardı galiba öyle sakalını kesti kılığı düzeltti.
Yani uymuyorsa uymuyor diyerek ben bizim topluma dönüyorum, konu sahibesi için de başka reçete görmüyorum açıkçası. Konu sahibesinde anksiyete falan yok, hayatımdaki koskoca boşluğu doldurayım derken içkiye bağımlı olmuş işte. Tedavi olur, işkiden temizlenir ama sonra ortaya çıkan boşluğu nasıl doldurur bilinmez.
Evet öyle bir sosyal izolasyon ki, mesela buraya yazıdığım konuyu, akıl almaktansa, paylaşacak kimsem olmadığı için açtım.
Ama Türkiye'ye dönmekte radikal bir karar şimdilik, daha sonra keşke gelmeseydim dersem, buraya dönme ihtimalim öyle kolay olmaz. Vatandaşı yada düzenli oturumu olan biri değilim. :(
O boşluk nasıl dolacak onu bilmiyorum ama... Büyük aile yemeklerini, arkadaşlarımı, kuzenlerimi, komşularımı özlüyorum.. 8 aydır yaşadığım binada komşuların yüzünün neye benzediğini bile bilmemem normal mi yav?

2-3 şişe şarap mi 🤯🤯🤯
Ben tek şişeyi bir başıma yuvarlayamiyorum,uykum geliyor. O nasıl bir bünye.
Avrupa'da alkolizm yaygın bir sorun. Eminim danışma alabileceğiniz güvenilir kurumlar vardır. Bence bir arastirin , belki size iyi gelir
Ayrıca kendinize sabah uyanmak için çalar saat alın, içmeye başlayınca telefonunuzu kapatıp yüksek bir yere kaldırın. Böylece ona buna yazıp pişman olmazsınız

Yani burada o şekilde insanlarla tanışmak TR den daha basit ve yaygın aslında. İnsanlar o şekilde tanışıyor, sokakta, barda, spor salonunda, bi aktivitede falan. Ama derin ilişki gerçekten kuramıyorum çok yüzeysel arkadaşlıklar oluyor. O açıdan soğuklar sadece. Bi flört dahi edinsem, samimileşemiyoruz bir türlü. Arkadaş edinsem, bişeyimi anlatsam bön bön bakıyorlar. Sanırım buradakilerin o derece bir yakınlık kurmaları için yıllar lazım.
Bi yerden sonra birileriyle dışarı çıkıp yemek yiyip boş konuşup yine yalnız eve dönüyorum, içimde tuttuklarım yine içimde kalmış bir şekilde.
ya zaten ilk etapta öyle derin ilişkiler kurmayı bekleme, kalsın bakalım yüzeysel bir şekilde
ama en azından tanıdık seviyesinde de olsa insanlarla iletişim kurmayı dene tekrar
seni o evden ve yalnızlıktan şişelerden bir süre uzaklaştırsalar yeter diye düşünüyorum
burada da tamam memleket sıcaklığı var ama hemen can ciğer olmuyoruz ilk tanıştıklarımızla öyle düşün
ilk etap için tanıdıktan öteye geçmese de tanışma aşamalarını dene, belki zaman geçtikçe çok sağlam dostluklar mükemmel ilişkiler kurarsın neden olmasın
ben sana inanıyorum burada böylesine içten anlatmandan da belli zaten çok tatlı hassas çok içten bir kızsın sadece çok yalnız kalmışsın

3 şişe şarabı iyi içiyorsunuz, çok sık olmasa da böyle ayda yılda bir eşimle birkaç kadeh bir şeyler içtiğimiz olur. Ben bir şişe bile içemem tek başıma. Maksimum 5 - 6 bardak filan. Yine eşim de benzer o da olsun olsun 10 civarı

1,4 degilde 14 demek istemiştir belki

Almanyada hakikaten ucuz.
Yarım litre Bira 0,32 Cent ve 3 Litre kırmızı şarap 4,99. Litresi 1.66 Euro.
Bunlar tabiki en ucuzu konu sahibinin yazdığı rakamlar absurd değil.

Eklentiler

• Screenshot_20220421_195229_com.android.chrome.webp
    Screenshot_20220421_195229_com.android.chrome.webp
    21,4 KB · Görüntüleme: 38
  • Screenshot_20220421_195105_com.android.chrome.webp
    Screenshot_20220421_195105_com.android.chrome.webp
    26,8 KB · Görüntüleme: 39
Almanyada hakikaten ucuz.
Yarım litre Bira 0,32 Cent ve 3 Litre kırmızı şarap 4,99. Litresi 1.66 Euro.
Bunlar tabiki en ucuzu konu sahibinin yazdığı rakamlar absurd değil.

ben de yazdım sanırsam Aldi ve Lidlda 2 -3 Euroya gayet iyi şaraplar bulunuyor .. kimse neden inanmadı :olamaz: Doğu Avrupada da içki delice ucuzzzzzz

Son bi kaç yıldır, bir şey elde edemeden çalışıyorum. Bulunduğum yerde arkadaşım yok, erkek arkadaşım yok, ailemde burada değil. Bi Amerikan firmasında, tamamı US saat diliminde olan bir ekipte staj yapıyorum ve akşam o yüzden (birazda kendimi gösterip normal bir pozisyon kapabilmek için kendimi gösterme amacı ile) onların gününün başlamasından sonrada birkaç saat durup çalışıyorum. Dolayısı ile bir şekilde kendi kendime bile sosyalleşip yeni insanlar ile tanışmak için çaba harcayabilecek bir durumda değilim.

Yanlızlık, çok çalışmak ama kazanmamak, aile özlemi, bi arkadaşa muhtaç olmak gibi şeyler artık zor gelmeye başladı. Ve son 3 aydır sadece inişte olan bir ruhsal durumum var. Çok fazla alkol tüketmeye başladım. 3 aydır her akşam 2-3 şişe şarap içiyorum. Başta amaaan zaten evde yalnızım, işte bitti kendi kendime sarhoş olup eğleneyim modundaydım. Eğleniyordum. Ama aradan zaman geçtikçe sigarayı canımın istemesi gibi, şarabı da günün belli saatlerinde başlayarak şiddetli bir şekilde istemeye başladım. Arada sadece 2 yada 3 gün olmuştur boş geçtiğim.
Bi şekilde kontrol edememeye başladım. Ve daha da kötüsü, elbette ki bazı sarhoş günlerimde ne yaptığımı çok bilmiyorum 😣🥲 Bi date ım vardı, bi kaç hafta önce bi sarhoş anımda mesajla öyle saydırarak ayrıldım ki. O kadar abarttıgım için sonra günlerce çok utandım... Bazen arkadaşlarımı da arayıp bazı şeyleri fazlaca egzajere edere kağlıyıp konuşuyorum. (bi süre sonra onlar alıştı artık ciddiye almaktansa gülmeye falan başlıyorlar telde), bazen alakasız çok nadir konuştuğum kişileri (örneğin eski bir iş arkadaşımı, yılda 1 konuştuğum biri falan) arıyorum ve duygusal duygusal konuşuyorum.. ama dün bir kaç akrabama birşeyler yazdım, (annem çok kötü durumda çok yalnız arayın onu) falan gibi. 🥺 Utancımdan sabahtan beri yataktan kalkmıyorum ve telefonu elime alamıyorum. Ayyyy deliricem tüm bunları düşündükçe

Benim bundan ve bu ruh halinden kurtulmam gerek. ama nasıl?
bu bir hastalik ve iyice ciddilesmeden bir psikiyatriste gidin. altta yatan depresyon gibi bir sebep varsa tedavi edilir. ayrica alkolden alinan zevki azaltan ilaclar var, alkol alinca mide bulantisi yapan ilaclar var. bir de wellness uzerine egilin, saglikli yasam kocu vs gibi bir seyler bulun.

destek almanız gerek bence :( bu tarz şeyler tek başına çözülebilecek gibi şeyler değil alkol bağımlılığınız oluşmuş duygusal boşlukta var ikisi bir araya gelince iyi şeyler olmamış :(

Back
X