ALKOL.....

Sen bu adamla evlenmek konusunda hala kararlı mısın??

Bir daha düşün

Iste tam da bu SIG ve cinsiyetci dile karsiyim KaraTurna. sen kullandigin dilin cinsiyetci oldugunu bile anlayamiyorsun. Iste bu yuzden bu ulkede kadin cinayetleri cezalandirilmiyor.
Alkolu gercekten kaldiramayan bunyeler var. Alkol tek tur degil, cesitleri var. Bazi genetik yapilarda bir "dugme" var. O dugmeye basilinca bunye eroin gibi alisiyor ama, bu tur insanlar dusuk yuzdeli. Diger tur insanlar ise tamamen bilincsizce alkol tuketiyorlar. Kendi vucutlarinin neye tepki gosterecegini bilmeden sirf sarhos olmak icin icenler var. Iste bu kategoride olanlarin bir kismi gercekten SORUMSUZ . Iste gelismis ulkelerde kanunlar bunun icin var. Mesela alkol alip araba kullanmak cok buyuk para cezalariyla engelleniyor. Bilincli sahislar bununla basa cikabilmek icin cesitli yontemler gelistirmisler, mesela taksi cagiriyorlar ya da onceden ayarlanmis toplu tasima araci ile ulasim saglaniyor. Tanidigim her bilincli icici, araba surecekse ASLA alkol kullanmaz, buna hep tanik oldum. Alkollu suruculer her zaman yakalaniyorlar, cunku polis cok verimli teftisler yapabiliyor, cezalarini alip oturduklarinda bir daha da yapmiyorlar. Ancak, genetik dugmesi olanlar... iste onlar en buyuk tehlike. Alkolik olmak, geri donusu olmayan bir yoldan karacigerini, bagirsaklarini, kalbini yok etmek demek. Ustelik mutevazi olmayan bir alkol tuketiminin kanser tehlikesi yarattigi ispatlandi. Ona diyecek sozum yok. Bir de isin siddet boyutu var. Alkolikler siddete basvurduktan sonra hatirlamazlar yaptiklarini. Onlar tibbi olarak bagimli insan kategorisindedirler. Asla iyilesmezler.
Ancaaaak, gelgelelim alkolu bilincli tuketen, sorumluluk sahibi %99.9'a. Simdi onlar " kotuluklerin ANA si" denen bir soylemle kotu insan mi oldular? Elbette hayir. Adabiyla, kurallariyla icmesini bilen insanlar var. Nasil onlarla klinik alkoliklerle karistiriyorsunuz? Buyuk bir ihtimalle siz ickisini midesinde tutamayan sorumsuz nefissiz terbiyesiz insanlarin davranisina tanik oldunuz. Alkol insanlarin ic yuzunu ortaya cikarir. Insanin ici kokmus ise alkol alinca suc islemeye baslar. O yuzden alkolu bahane ederler ama hayat sizin gorduklerinizden ve yasadiklarinizdan daha buyuk. Dunyada bilincli sosyal alkol kullanan insanlari rencide etmeyin.
Sorumsuzlari, bagimlililari ve normal insanlari biribirine karistirmayin! Hayat sizin gordugunuz gibi siyah ve beyaz degil.
Alkol tuketimi sadece siddet ve bagimlilikla bagdastirilamaz. Alkol insanlari kaynastirir, stresli insanlarin ruh halini yumusatir, dostla dusman arasinda duvarlari yikar, cok siddetli soguklarda donmaktan kurtarir, cok az miktarda kansizlik, kalp ve dolasim icin ilac gorevi gorur. Bunlari da inkar edemezsiniz.
Demek ki alkol BILINCLI olarak tuketimi gereken bir maddedir. Bu da ancak egitim ve adapla mumkundur. Icmeyen kesinlikle icmesin, tek kaybi, stressiz ve kaynasmaci bir sosyal ortami kacirmak, guzel bir yemegin yaninda tadilan guzel damak tatlari olur. Ama kalkip ta bir maddeyi kotuluklarin KAYNAGI ilan etmek son derece sacmadir.

içen bir eside, içen aile fertlerinde istemezdim o evde çocuk yetişecek !

O zaman neden kotuluklerin KAYNAGI demiyorsunuz?
Kotuluk kelimesi ile ana kelimesinin olumsuz bir sekilde ilintilendigini anlayamadiniz mi?
Siz cinsiyetcilik nedir, nasil dusuncelerimizi etkiler, bunu bile anlayamadiktan sonra daha cok Ozgecan vak'alari yasariz biz.

Bizim aile yapımız kinandigi icin geldim. Annemle de dayimla da amcamla da kuzenlerle de iceriz. Evlendim esim ve ailesiyle de esim benim ailemle de icer. Ne sapitiyoruz ne sapigiz. Hatta arkadaslarimiz geliyor cilingir sofraai yine kuruluyor. Ahlaksizlik ve aarhosluk her icene yaftalanmasin lutfen. Gayer agziyla ixen sarhos olnayan ve mutlu bir aileyiz. Bu kadar da sayfalarca bizim givi ailelere kinama felmesin lutfen. Benim esim icer ama lan demez kufur etmez. İcmeyip her tur saygisizligi olanlar varken kimse de benim guzel aileme laf etmemeli

içen bir eside, içen aile fertlerinde istemezdim o evde çocuk yetişecek !

Yahu ickiyi ne zannediyorsunuz cok merak ediyorum. Sanirim filmlerden ya da gazetelerin 3.sayfalarindaki haberlerden baska hayatinizda icen insan gormediniz. Alkolizmden bahsedilmiyor burada hemen yapistirmissiniz cevabi ; o evde cocuk yetisecek !

Alkol alan insan ile alkolik insani bir ayirin artik. Goren de 7 24 icki iciliyor sanir.

Bu insanlar gercektem baska gezegende yasiyorlar. Dunya hallerine o kadar uzak kalmislar, o kadar izole olmuslar ki hersey gozlerinde ya siyah ya beyaz.

Benim evimde hiç bir Allahın kulu içki içemez,benim babam çok içerdi nefret ederim içkiden niye böyle bi soru sordunuz onuda anlamış değilim

sorunda orda ben içki içilen bi evde çocuk yetistirmek surda dursun evime dahi sokmam! ister umursa ister umursama benim dinimce haram bu benim fikrim ister Beğen ister beğenme

Egeligim ve ilk ickimi de amcamla halamla icmistim. Gayet akli baainda buyutuldum ve ozgurce ailemle kadeh tokusturdugum ve aksam beste evde ol demeden bana guvenip yalana sevketmedwn ozgurluk veren ailemle gurur duyuyorum. Erkek erkege muhabbwt yerine benle esli kaliteli icki sofralrinda duran esimi de seviyorum ve anne olursam benim givi icki sofrasini evde gorup benle ilk ickisini icen ahlakli cocuklarim olacak.

Iste orumlu ve bilincli olarak alkol tuketen ornek aile modeli.

Sevgili arkadaşım, sen benim hayatta ne gördüğümü nerden biliyorsun? İnan hayatın bütün renklerini muhtemelen senden daha çok gördüm. Ki üstelik etrafında bırak içkiyi sigara içen dahi olmadı.
Hayatımda şiddet hiç görmedim ne baba evinde ne kendi yuvamda hamdolsun. Ama kadın cinayetiyle ilgili dediklerini hepimiz biliyoruz.
Sizinde dediğiniz gibi bir iddiayı kör kütük savunmak SIĞ bir zihniyettir.
Burdan çok arkadaşım var beni bilen bilir asla ne ccisiyetçi ne sizin deyiminizle SİYAH BEYAZ yaşamam..
Şu hayatta evlat acısı baba acısı dibine kadar yokluk dibine kadar varlık görmüş eğitimli ve modern insanım. Ama asla kimseyi küçümsemedim ve laf olsun diye konuşmadım.Kimseye kendimi anlatmaya çalışmadım.
Uzuuuun uzuuunnn yazınca çok bilmiş sayılmıyor insan kısa yazılarımın cahillik olarak atfedilmesini sevmem.
Alkol insanları yumuşatır insanları kaynaştırır cümleside size göre. Ben yumuşamak için daha başka şeyler yaparım.
Ufacık bi cümleyle hayatımla ilgili çok bilgi sahibi olmuşsunuz sanırım ama zihninizde beliren KaraTurna ben diilim :)
Bu konuşmayı burda bitirelim zira olaydan çok fazla uzaklaştınız ve burada kimsenin ifade etmek istemediği şeyleri algıladınız.
Hayırlı geceler...

Acikcasi okurken bile tirstim mi desem tiksindim mi nasil tarif etsem bilemiyorum. Kabul etmeyecegim bir sey varsa icki icen es veya icen ailesi. Ne evimde ne disarda. Dinen zaten bu sekilde dusunuyorum ama bunun yeri degil. Diger gorusum de arada sinir birakmayacagini dusunmem. Sizin eviniz meyhane mi toplanip toplanip icilsin. Cok itici ve igrenc bu ailesi ile sinirli olmayip arkadaslari bile olabilir. Dedigim gibi belli bir sinir olmazsa huzur da olmaz. Ve sizin fikrinizi sormadan evet icecekler demis. Is aile derken sizi de hayli bosluyor gibi gozukuyor. Kendi plani olamiyormuymus da yani bu kadar ailesinin dediklerine uyuyormus.

KaraTurna yanlis anlasildim, ben sadece kotuluklerin anasidir kismini aciklmak icin yazmistim, kotu niyetle de asla yazmadim. gerisini genele aciklama olarak yazmistim ama keske yaziyi ikiye ayirsaymisim ! Yazindan anladigim kadar seni kirmisim. Cok uzgunum. Bu gece tatil verecegim kendime. Bir daha da uzun yazmayacacagim. tekrar ozur dilerim. Iyi geceler.

Bu daha çok sizin bakışınıza bağlı bir durum
Ben içki kullanmam evimede sokmam
Eşim biz ilk tanıştığımızda kullanıyordu bundan haz etmediğimi söyledim
Ondan sonra birkez kullandı ve rest çektim
O son içmesi oldu çok şükür

Baldankabak seni yorumlarından tanıyorum biraz çoğu zaman beğenirimde hal böyle olunca arkadaş gibi görüyor insan bu platformda o yüzden yazmak istedim
İçkiye karşı olanlara neden tepkiverdin anlamadım
İçki içmek normal görmek de bir seçenek kabullenmemekde öyle
Bu kişiden kişiye değişir ikiside kabul edilebilir bir durum bence
Bende evime sokmam dedim eşimdende kullanmamsını istedim oda dinledi sağolsun
Benim ailemin bir tarafı içki kullanılır
Amcalar eşler çocuklar sofralar kurulur hep beraber oturur sohbet ederiz içen içer
Babam yada anemde bu tercihimiz konusunda katiyen karışmazlar kimi kardeşim içer ben ağzıma sürmedim
Hepimizin ayrı bir düşünce tarzı bakış açısı inanç bağlılığı var
Herkezin nefsi bir değil kimi içki içmez kimi dedikodu yapmaz
Tiksiniyorum o yüzden eşimin içmesini istemedim evimede sokmadım
Bence her düşünceye saygı duyulabilir

Açık olmalısın bu konuda nişanlına. Evde içki içilmesi senin için büyük bir problem olacaksa kesinlikle otur konuş kendini anlat sebeplerini sırala.
Ama eşin bilinçli bir alkol tüketicisiyse sınırlarını biliyorsa ayda-iki ayda bir evde birkaç akrabası veya arkadaşıyla içki içmesinde ben bi sakınca göremiyorum sen kullanmasan bile o masada olmak sana keyif verebilir.
Belki bana çok karşı çıkanlar olacak ama bu bile eşler arasında bir paylaşımdır.
Yine de dediğim gibi tüm düşüncelerini söyle ki o da senin istemediğini bilmeden akrabasını arkadaşını çağırmasın eve bu amaçla.

Benim tepkimi yanlis anlamissiniz. Yazmaniza sevindim. Ben icki icmeyen insana saygisizlik yapmiyorum, icki icmeyip icen insanlara aba altindan laf yollanan yorumlara saygi duymuyorum. Mesela bu konuda icki icmedigini oyle guzel ifade eden arkadaslar var ki onlara saygim sonsuz. Ama " o evde cocuk yetistirelecek !" gibi bir cumle kullanilirsa buradan cok anlam cikar. Benim tepkim buna. Hep yaziyorum bu forumda; bir cumle yazarken dusunmek lazim ucu nereye gider diye. Ha ben yapmiyor muyum, yapiyorumdur elbette, o zaman bana tepki verildiginde de mutlu oluyorum, yeri geliyor ozur diliyorum. Anlatmak istedigim ickiye karsi olanlara tepki gostermek degildi. Bkz benim babam kendimi bildim bileli ayda bir iki defa icer. Evde de ictigi olur. Ne bir kere sesi yukseldi, ne de bir yanlisi oldu. Benim bugunlere gelmem de en buyuk destek babamdir. Bkz alkol kullanan adamin yetistirdigi kadin; ben. Bu alkol kullanan adam da 60 yasinda bir kere oruc kacirdigini bilmem. Annem icki kullanmaz, babama da karismaz. Demek istedigimi anlatabiliyor muyum ? Bir insan icki kullaniyor diye onun yetistirdigi cocuklar yoldan cikmaz ya da icki icilen evde cocuk yetistirilmez e varan soylemlerde bulunulamaz. O yuzden tepki verdim. Bazi insanlar cidden alkol kullanma ile alkolizm i karistiriyor. Yoksa icki icmeyenlere niye tepki gostereyim; benim anne tarafimdan icki icen insan yoktur. Umarim demek istedigimi anlatabilmisimdir

Ayrica dipnot; onceki yorumumu gormediniz galiba ben zaten konu sahibesine orasi sizin eviniz, sizin kurallariniz oyle babasi dayisi icemez dedim. Al evine lutfen icir demedim :)

icki icmek abes olmamakla beraber, sizin eviniz de meyhane degil. cizgiyi belirlemek de fayda var ancak siz soru sekliniz ile hata yapmissiniz. Baban amcan bizde icecek mi yerine, canim ileride bizim evde boyle ickili sofralari uygun bulmuyorum gibi yaklassaydiniz farkli bir sonuc olabilirdi.

Konu sahibesi kusura bakmayın konu hem amaçlından çıkmış hemde dini yorumlar yazılmış, dini içerikler yasaktır, bu sebeple konu kapatılmıştır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…