ALKOL.....

Valla babasi ile de amcasi ile de karsilikli icen bir kadin olarak yaziyorum; hic ictik diye basimiza kotu bir sey gelmedi, evimizi bereketi kacmadi. Hic birini rahatsiz etmedik. Icki kotuluklerin anasi filan degildir. Gecelim artik bunlari. Icmeyi bilmeyen insan yapiyor o saydiklarinizi, onlar kesinliklikle icmemeli evet. Ama burada sorun icki degil bunyesi ickiye gelemeyen insan modeli ve fazla icmesi. Hic icki icmemis, dini butun kisilerden ne pislikler cikiyor bu ulkede onlari nasil aciklayacagiz? Soyle ki; kotulugun icki iceni, dua edeni olmaz. Kisinin kalbinde kotuluk varsa vardir, yoksa yoktur. Neyse konuya geceyim;

Konu sahibesi sen icmiyorsan ve ickiden rahatsiz oluyorsan oyle babasi dayisi senin evinde icemez. Orasi senin evin, senin kurallarin. Ama esin evinde bir iki kadeh icmek isterse icer, buna karismamalisin cunku onun da evi. Ha sen icki icen es istemem diyorsan ayrilacaksin baska yolu yok. Yok evleniyorsan adam icince basinda dirdir yapma lutfen, cunku biliyorsun icki ictigini. Ama icmeyen bir kadinin evinde sulalenin icki icmesine karsiyim. Hatta ben icen bir kadin olmama ragmen, karsi taraf icme adabini bilmiyorsa evimde icirmem.

Son düzenleme:
Cerrycim o gunlerde ustumde olan asiri yuklerden dolayi garip bi savunma hali mevcuttu bende. Daima kendimi savunmaya ihtiyac duyuyordum. Seni de kirdim. Hala uzuluyorum bunun icin.

Konuyu okumadim. Konu sahibesine tavsiyem Cerryi dikkate almasidir. Yorumladigi kisiyi objektif yorumlar. Disaridan bambaska bir goz ve saglikli bir bakis acisi var. Nisanlim hakkinda soylediklerini " a cerry o cok guzel bi adam nasil klavye basindan onu hic tanimadan boyle konusursun? Cok ayip" dedim hayat o adamin gercekten "oyle bi adam" oldugunu bana cok guzel gosterdi. Sansliydim ki ucuz kurtuldum.

Cerrynin en buyuk referansi benim konularima bakabilirsiniz. Olaylari Ne kadar saglikli yorumladiginin en saglam ornegi benim konularim. Erkekler hakkinda ne diyorsa hakli.

Eger teklifimi kabul ederse evlenecegim adamin elinden tutup Çeriye gelip onayini almak isterim.

Konu sahibi Cerry Kknin guzel akilli kandinlarindan. Sevgini askini bir kenara birakip oyle dusun. Burdaki kadinlar bizim askin orttugu problemleri cok sert yuzumuze vuruyor olabilirler. Ama haklilar. Burda kimse kimsenin kotulugunu de istemez

Not: konuyu hic bilmiyorum. Yorumum genel bi yorumdur

Hatta su ornegi de ekleyeyim bizim evde vitrin raflarinda bir ust rafta annemin Kuran'i, bir alt rafta babama hediye gelen arada bir kullandigi ickileri durur. Bize gelen arkadaslarim nasil bir ailesiniz derler gorunce. Annem icmez, babam icer, herkes birbirine saygili. Sen de esinle bu saygiyi oturtabilirsin.

Hiç birşey aşırıya kaçılmadığı sürece beni korkutmaz.Bu yüzden aşırılık yokken hayatındaki insanın tepesinde boza pişirenleri hiç anlamam. İnsanları olduğu gibi kabul etmek kavramı vardır.Belli zamanlarda özel günlerde akrabalar bir araya geliyo erkekler bir iki bardak kadeh neyse bişeyler içiyo sohbet ediyo diye buonları alkolikte yapmaz kötü biride.Sizinn evinizde her gece her gece yada her hafta her hafta çilingir sofraları kurulmicaksa ki öyle olucağnıda hiç sanmıyorum, neden sorun edip haaytınızdaki insanıda germek? İçkiden sigaradan çok rahatsız olan insanlar hiç kullanmayan birileriyle birlikte olmalı bence anlayış yoksa bu konuda.

Kusura bakmayın bence siz yanılıyorsunuz. İstisnalar kaideyi bozmaz. uzun yıllar yurt dışında yaşadım, kendi ailemde Amerikalı. Yurt dışında hiç böyle birşeye tanık olmadım. Benim bildiğim insanlar içince gayet saygılıdırlar, içkiyi su gibi içmezler dozunda bırakırlar.

Tamamen yasam sekli, tercih meselesi. Kimisi kullanir kimisi kullanmaz. Yani senin kararin. Biz kendi hayatimizdan ornek versek isine yarar mi? Yararsa ben ve ailem ve esimin ailesinden kimse icmiyor. İcseler istemezdim cunku aile yapimiz yetisme tarzimiz bu sekilde...

Tabii o zaman istatistik çıkarabilirsiniz, yaşamak yeter.
İstatistik çıkarmaya yetmez ama bütün akrabalarım Amerikalı. Aile ve arkadaş yaşantısını yakınen takip edebiliyorum. Üstelik akademik çalışmalarımdan dolayı Avrupada farklı üniversitelerde uzun zaman geçirdim. Orda üniversitelerin içinde bile bar vardır. Ders çıkışı bir profesör öğrencileri ile oturup bir bira içer, çok güzel sohbetler olur. Kimse kimseye de sarkmaz, herkes düzeylidir. Burdan bakınca yabancılar hep tü.. ka.. ne kadar üzücü. Türkiyede yaşamak önyargılar oldukça çok zor gerçekten.

Bir iki kişilik alkol alıp sapıtan ecnebi örnekleminden tüm dünyadaki alkol alan popülasyona ulaştınız ya pes...

Alkol almak dini görüşüne, kültürüne uymuyorsa, çekincelerin varsa senin gibi düşünen biri ile evlilik yapar ve baştan anlaşırsın olur biter.

Görüş bildirirken bir saygısızlık etmesek, dünyaya tek kendi penceremizden bakıp da öyle yorum yapmasak olmuyor değil mi?

Bunun dışında evinde edebiyle içilmesini istemek de hakkı konu sahibinin. Ben de alkol alıyorum diye şahsen içmeyi bilmeyen kayın akrabalarımın evimde sapıtmasına izin vermezdim. Eğer böyle içiyor iseler..

Boşuna yorma kendini..

Hayır yani daha evlenmeden bu kadar sorun varsa evlenmek zorunda mısın? Adam direkt evet demiş sadece kendi evi olacak sanki orası. Ben içkiden çok aklınıza takıldım

Yoo yabancılar tü ka ka değil.

Yabancıları yermek, kötü bir olay için "Avrupa'da Amerika'da yok böyle." demek kadar yersiz.

Birtakım kötü olayların yaşanması dini nasıl ne kadar uyguladığımızla kısmen ilintilidir. Eğer öyle olmasa cami hocalarının taciz ettiği çocukları, din din diye bağıran insanların el altından paralarımızı aldığı, başı secdeden kalkmaz dediklerimizin neler neler yaptığı bir ülkede yaşıyor olmazdık. Aynı şekilde alkol alınan ortamlar bana çok güven vermiyor, ama her ortam böyle midir, hayır. Adabı elden bırakmadan içilen mekanlara bir şey diyemem. Ben dini yaşayan bir insan olmama rağmen alkol alan arkadaşlarım da var, hepsini çok severim, karakterleri çok iyi çünkü. Ama evlilik çok başka bir şey konu sahibi, seçeceğin yol seni bir ömür mutlu da edebilir ya da bir ömür pişmanlıkla hatırlayacağın bir etki de bırakabilir üzerinde, sözlün senin fikirlerine önem vermiyor en önce bunu düşün istersen, adam sana ne düşündüğünü sormadan evlenince de gelip içerler demiş, senin düşüncelerin umrunda değil. Son olarak, herkes kendisine baksın içen içsin içmeyen içmesin, kimse kimsenin hayatından mesul değil, herkes kendinden sorumlu.

Öyle bi sorunumuz yok allaha şükür benim eşim bile İçmez kendisi istese midesi kabul etmiyo çok şükür ki ama doğru bişey degil yani çok sıkıntı yaşarsın hiç hoş değil sarhoş adamın nerde ne yapacağı belli mi olur

Iceceklerse bile bu senin evin olmamalı kabul etme evin bereketi kalmaz

Onun sonu gelmez. Niye gelip benim evimde içsinler niye ben onlara meze hazırlayım, afedersin niye benim evimde kussunlar. İçmek var içmek var yani. Benim evim meyhane mi de. Bunun anlaşmasını evlenmeden önce yap ama garantili bir şekilde yap gerekirse ailen konuşsun. Bunu sana boşuna söylemiyorum içen içer beni ilgilendirmez de çoook yakınım olan birisinin eşi de böyleydi. Zamanla masaya oturup dayısıyla filan içmeye zorladı kadını. Çok şükür boşandılar. Yaa her şeyi geçtim sarhoş birinin evinde bulunması hoş değil sonuçta içmelerinin dozunu da bilmiyorsun yani.

Hergun gelip icecek halleri yok ...
boyle ozel gunlerde karsi degilim...
ama bu bir surelilik olagan bir durumsa kabul etmem...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…