ALKOL.....

Öyle şey mi olur evet demiş birde. Kesinlikle tavrini koy izin verme .yarin birgün çocuğun olunca ne olucak . sana bir şey diyim mi. Çok çok sevmiyorsan evlenme arkadasim . Alkol alinca amca dahi enişte vs vs küfürler havada ucusacak saçma alkolik kahkalari filan aklima geliyor filmlerden kalma.. Ben olsam bu adamla evlenirken 1 kere değil 10 kere dusunurum

Kamu spotu: İçki kötülüklerin anasıdır
Alkol kullanmayınca böyle sıkıntılarımız olmuyo çok şükür
Hayir. Icki kadni mi ki kotuluk dogursun?
O nasil hakaret oyle kadinlara??siz kadin degil misiniz, nasil boyle soylersiniz????
Bazi insanlarin alkol alerjisi ya da alkol bagimlilik geni vardir o dogru.
Ama icki kulturu almis ve bu sorunlari olmayan insanlar guzel bir sofrada cok guzel kaynasmayi bilirler.
Bu bir aileden gelen egitim meselesidir.
Ickisini tutamayan icmesin derim, kendine iskence etmenin anlami yok.
Ancak geleneksel bir sofra kulturu modern Turk ailelerinde mevcut ve bunu kotulukle bagdastirmanin hic bir anlami yok!

Tamam

durduk yere kendi başına dert çıkartıyosun.

eşimde bende alkol kullanıyoruz evimizde de içiliyo çift olarak ama. onun dışında amcasıymış dıdısıymış eşi olmayan arkadaşı gelip benim evimde içemez.

ağzıyla içmiyo herkes.

ha sen istemiyosan biz evlenince diye soru sormaz ben eclenince evimde böyle şeyler istemem der konu açılmadan kapatırsın.

bi kadın çalışsada çalışmasada ev kadınındır kadın kimi isterse onu ağırlar bukadar basit.

düğün gübü mezarlıkta komikmiş yani kendi nenen olsa gider miydin ?
çok istiyosa kendi gitsin

Bendede içki var babamdada vardı arkadaşıyla dışarda içer ama akrabalarlada içer bizim evde herkese göre değişir bu soru

ne münasebet izin vermeyin tabiki........rica ederim tavrınızı koyun alkol tehlikelidir alkollu insanlar daha tehlilkeli günahına girmiyorum bile

Yani sunu kabul edelim.
Eger siz gercekten kadinsaniniz, bir maddeyi " kotuluklerin anasi "olarak tarif etmezsiniz. Kotu olan insandir, alkol degil.
Gercekten cok fena cinsiyetci, anti-kadin, nefret dolu bir soylem.
Lutfen bilinclenin ve bu soylemlere DUR deyin!

Çokkk ama çookkk iyi düşün..
Geri dönüşü olmayan yada sıkıntıların olduğu birşeye doğru gidiyorsun.
İçki içene hele de evde içene zerre saygım yok ,kimsede savunmasın bana. Kötülüklerin çirkinliklerin telafisi edilmeyen sözlerin başıdır!
Çok dikkat et canım. Artık istediklerini dile getir. Bu böyle olmaz

Ya dini boyutunu bir kenara bırakalım nitekim herkesin kendi hayatı, seçimi, inancı ama içki hem bedene zararlı hem de ruhsal yönden içtiğin an sapıttıran bir şey.

Bunun azı çoğu, bünyeden bünyeye farkı, içmesini bileceksen içeceksin,.. vb. gibi sözlerle kendince uygun kılıflar uydurmak yalnızca kendini ikna etmek adınadır.

Sarhoşların o dengesiz halleri, o an bir nevi doğru düşünemedikleri için kendilerini kontrol edememeleri, dışarıdaysa herhangi bir yerde sızıp kalmaları,.. bunlar sadece kendilerine verdikleri zararlar. Ya alkollü araç kullananlar, içki içip çocuklarını, karısını dövenler, alkol bağımlısı olup annesinden zorla hatta dayak atarak para koparmaları, dışarıya savurdukları küfürler, şiddetler,...

Demek istediğim sadece bir kaç saat sizi mutlu edip hemen sabahında mide bulantısı, baş ağrısı, iştahsızlıkla size olumsuz dönen bir şeyi neden doğal bir şeymiş gibi savunurlar anlamam.

Alkolün Zararları dendiğinde, bunu en kısa ve öz olarak anlatmak istersek "İçki, bütün kötülüklerin anasıdır." ifadesi en doğru olanıdır. Çünkü Alkol, içen kişinin fiziksel sağlığını bozmasının yanında, ruhsal sağlığını da olumsuz yönde etkiler. Maddi olarak kayba uğratır. Ailesiyle ve sevdikleriyle sorunlar yaşamasına neden olur. Toplum yapısını ve huzurunu olumsuz etkiler. Suça teşvik eder ve suç oranını arttırır. Yani, alkolün zararları fiziksel ve ruhsal zararlar, topluma zararları, aileye etkisi, suç oranlarını arttırması, trafik kazaları gibi çok geniş bir açıdan ele alınabilir. Bu nedenle, "Bütün kötülüklerin anası" ifadesi oldukça yerindedir.

Alkol, insanın zihnini bulandıran ve sağlıklı düşünmesine engel olan bir maddedir. Yani, bir çeşit uyuşturucudur. Alkol alan kişi, alkollü iken sağlıklı düşünemez ve sağlıklı hareket edemez. Bu nedenle, alkol hem kullanan kişi için hem de çevresi için bir tehlikedir.

Dünya Sağlık Örgütü'nün, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 30 ülkede yaptığı araştırmalara göre;

Dünya'daki
Cinayetlerin %85
Tecavüzlerin %50
Şiddet Olaylarının %50
Ölümcül Trafik Kazalarının %65
Aile içi kavga ve geçimsizliklerin %70
Sonradan Olan Akıl Hastalıklarının %60
oranında etkili unsuru ya da sebebi ALKOL'dür!!!

Diğer bir ifadeyle bu suçları işleyenlerin, yukarıda verilen oranlarda bir kısmının suç işlerken alkollü olduğu tesbit edilmiştir.

İzmir Adli Tıp Grup Başkanlığı'nın yaptığı bir diğer çalışma da bu tespitleri destekliyor. Buna göre Türkiye'de ölümlü kazaların yüzde 55'inde alkol etkili.

Daha fazla kaynak isteyenler için bu konuda yapılmış istatistikler ve uluslararası resmi kurumların sayfaları:
Amerikan Ulusal Alkolizm Enstitüsü
Dünya Sağlık Örgütü trafik kazalarında alkolün etkisi istatistiği
Alkolün beyin üzerindeki etkileriyle ilgili
Alkolün özellikle 21 yaşından önceki kullanımlarında beyne verdiği zararla ilgili
Amerikan Alkol ve Uyuşturucu ile Mücadele Konseyi Alkol ve Suç raporu
Alkolün suça etkileriyle ilgili bir araştırma

Alkol, aynı zamanda vücut sağlığını da çok olumsuz olarak etkilemektedir. Erkeklerde iktidarsızlığa, kadınlarda ise adet düzensizliğine sebep olmakta, anne karnındaki bebeğin gelişimini de çok olumsuz etkilemektedir. Ayrıca, vücudun tez zamanda yaşlanmasına ve erken bunamaya yol açan alkol pek çok hastalığın başlıca sebebidir.

Ayrıca, evliliklerin huzursuz oluşunun ve boşanmaların ilk sebebi de alkoldür.

2006 TUİK raporuna göre ülkemizdeki boşanmaların %12,2’sinin resmi sebebi içki ve kumardır. Ancak diğer boşanma sebepleri olan sorumsuzluk ve ilgisizlik, evin geçimini sağlayamama, saygısız davranma, dayak, eşe ve çocuklara karşı kötü muamelenin ana faktörlerinden birinin de alkol olabileceği düşünüldüğü takdirde alkolün boşanmalardaki etkisi belirtilen yüzdenin çok üzerine çıkmaktadır. Türk halkının %83’ü ana boşanma sebepleri arasında alkolü saymaktadır.

Kısacası alkol kişiye, aileye ve topluma ciddi zararlar vermektedir.

Alkol sorunları unutmanın ya da çözmenin aracı değil, sorunların kaynağıdır.

İşte alkollü içkilerin haram olmasının nedeni de budur. Allah, Kuran'da şöyle buyuruyor:

"Ey iman edenler! (Aklı örten) içki (ve benzeri şeyler), kumar, dikili taşlar ve fal okları ancak, şeytan işi birer pisliktir. Onlardan kaçının ki kurtuluşa eresiniz.

Şeytan, içki ve kumarla, ancak aranıza düşmanlık ve kin sokmak; sizi Allah'ı anmaktan ve namazdan alıkoymak ister. Artık vazgeçiyor musunuz?" Maide Suresi, 90-91

(alıntıdır)

şimdi ben asıl sorunu anlamadım

sözlünüz içki içiyor ama siz bundan şikayetçi değilsiniz

babası amcası vs gelip sizde içerler mi dediniz o da evet dedi

sözlünüz içki içen bir insan ve akrabaları da içiyorsa yılbaşında içki içilmesi bana garip gelmiyor

mesela evde içilmesin demişler ama dışarısı daha beter değil mi

dışarı erkekler toplanıp gidecek evde aile ortamında içilecek

içki içilmesi demek herkesin son sürat sapıtması demek değildir ki

arkadaşında içersin iki kadeh içersin evde kendin yalnız içersin dört kadeh içersin

misafir senin evindedir tek kadeh içer misafir ağırlarsın

yerine zamanına göre hareket edince doz aşılmayınca sorun olmaz

ama eğer siz ben evimde alkollü içecek istemiyorum diyorsanız bunu da nişan dahi olmadan konuşun

çünkü aile kültüründe misafir içki ile ağırlanıyor olabilir

ya da içkili lokantada yemek yenilebilir

balık yiyecektik lokantalar kapalı aa neden dedik sonra aklımıza geldi kandildi o nedenle kapalı oğlum dedi ki biz de içki içmez ayranlı sulu lokantaya gideriz, dedi. 5 yaşında ve tabii ki içki içmiyor ama o bile içmek istemiyorsan alternatif bir şeyler içileceğini de biliyor

İçen içer içmeyen içmez ama bu konuda hassasiyetiniz varsa baştan söyleyin, evlilik planınızı da gözden geçirin

Konu sahibinin nişanlısıyla,sürekli bir yeme -içme sorunu var..herkesin damak tadı,yemek kültürü farklıdır bunu dert etmek biraz ufku darlık

Daha once de sordum. Neden ANASI???
Peygamber Efendimizin sözüdür. O yüzden kalıplaşmıştır. Anne doğurandır, içkide kötülük doğurur demektir. Sakınılması gerekliliği böyle anlatılır. Yoksa Kadın değildir kötülenen. Açıklık getirelim:)

Burada ''ana'' kelimesi kadınlara hakaret edilip de zikredilen bir şey değildir.

''ana''dan kasıt ''kaynağı'' demektir. Herhangi bir şeyin önemli, olmazsa olmazını kastetmektir. Bu da yalnızca bir damla sıvı iken anne karnında olgunlaşıp uzuvlarının gelişmesini anne karnından olmasındandır.

Türkçemiz de ve başka dillerde de ''ANA'' kelimesi ''kaynak'' manasını içerir. Nitekim bir çok deyim, kelimeler ve atasözleri de vardır:

ÖR: Ana kaynak, Ana trafo, Ana karargah, Ana kadro, Ana sayfa, Ana ocağı (kastedilen anne-kadın değil ev (!)), Ana düşünce, Ana fikir, Ana dergah, vb...

Kötülük insanların mayasında olsa bile alkol bunu daha kolay ve düşünmden, idrak etmeden yapmamıza neden olur. Burada kimseyi savunma gibi bir derdim yok hele ki tartışmaya asla... ama bilinçlenin derken asıl siz düşünmeden yorum yazmışsınız yazamadan edemedim (!)

Son düzenleme:

Ben alkole karsi bi insan degilim babam alkolu tamamen birakana kadar bizimde evde keyfe keder masalarimiz , disarda eglencelerimiz olurdu ama herkes dozunu bilirdi ne ben babami ayyaş gibi sallana sallana eve gelirken gördüm ne de ayarini kacirip huzursuzluk yaptigini gördüm cokta eglenceli zevkli zamanlardi....

Fakat hic bir zaman eve akrabasida olsa adamlari toplayip ictigini bilmem boyle seyleri zaten sevmez... Yapilacaksa bu tür organizasyon aile icinde yapilirdi...

Amcasi dayisi ne olursa olsun karisi varken eve toplamasi dogru degil bu insanlarin nasil ictiklerini bilmiyorsun dozunu kacirinca insan annesini bile tanimiyor bence dogru degil bu aliskanligindan siyirmalisin onu...

Eşimin ailesi de içer. Nişanlı iken aynı konu bizde de oldu. Bende Ozman evlenmeyelim ben evimde istemiyorum bu sana tehdit değil çünkü ben yapamam dedim. Oda insanların zevkine karışamayacağımı söyledi. Bende kendi evlerinde vs istediği gibi içer banane ama evimde istemem dedim. 8 yıldır konusu olmadı. Arkadaş lardan teklif eden oldu evdeyken başımın üstünde yeriniz var ama eve içki sokmam dedim. içki içer İçmez orası benim sorunum değil herkese saygım var ama benim evimde bir kuralım var bende karşımdakinden saygı beklerim. Biz onlara gidince İçiyor lar onada laf etmeye hakkım yok orası onun evi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…