Alkolik sorumsuz bencil babası olanlar?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

bitter64

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2015
1.916
548
123
Babam yıllardır böyle. Çok çektik ondan hala çekiyoruz. Dövmesi olmadı ama psikolojik şiddetti hep yaptıkları. Annemi korkutup sindirmiş yıllardır kadının kendi fikri bile yok. Sinmiş kalmış. Babam deli biri asarım keserim vururum kısaca doğu zihniyeti geri kafalı. İçmeden de huysuz ama idare edilebiliyor lakin her aksam fix içiyor ve kavga cıkıyor anneme bulasıyor uzatıyor da uzatıyor. Normalde bazen babamı seviyorum ihtiyac duyuyorum belkide baba sevgisine gücüne bilmiyorum. Üni mezunuyum kızkardesim de öyle. Bu arada son 5 senedir tedavi gördüm psikolojik kaygı problemleri depresyon nedeniyle. Son dönem ilaç bırakma yoluna girdim ve kendimi bir sekilde ayakta tutmaya calısıyorm. Bu haftasonu halam geldi memleketten iki gün kalacaktı alt tarafı dün aksam annemin ne içtin sorusuna babam öyle bir tepki verdi ki delirdi. Yediremiyor cünkü hatasını biliyor sormayın etmeyin bana itaat edin bu kafada aptalca bir kafası var. Bn birden ağlama krizine girdim halam sarıldı ve babam bana vurmaya kalktı araya durdular istemiyorum böle ruh hastası evlat filan dedi zaten kendine değil kafası iyi. Halam da onlar da senin gibi baba istemiyor belki dedi. Günümüzü zehir etti. Tekrar beni mahvetti. Terketsek öle bir yapı yok anane dedi arkamızda dura ca K insanlar değil tam tersi anneme kızacak bir dedem var ve zaten kalp hastası annem onlara hiç belli etmez yıllardır babamı iş tutmaz içen olarak biliyorlar birtek. Çektiklerimiz kavgalar bilmiyorlar ama tahmin edilemeyecek gibi de değil sonuçta. Babamın psikolojisi bozuk tedavi olmuyor kendini hasta görmüyor asırı bencil annesiz babasız büyümüş ve kendini salmış boş beleş yasıyor hayatımızın içine etti ve ediyor. Bir çıkış yolu bulamıyoruz. Annem kabullenmiş bu hayatı mecbur oturup yasıyor öyle. Kardesim cok asabi sinirli bir karakter o da evlenir cok durmaz dışarıya meyilli sevgilisine düşkün doğal olarak bu ailede. Lakin ben erkeklere güvenmiyorum asırı kaygım yükseliyor biriyle konusmaya baslayınca Hos karsıma düzgün biri cıktıgı bile yok. Güçlü kalmak için cok mücadele verdim ve veriyorum. Böyle ailesi olan var mı cidden merak ediyorum . He bu arada siz babamı terkedin direk bazılarınız o da çözüm değil babam deli hayatını umursamayan biri kanunu Bile umursamaz hani su kadın ayrılınca öldürecek kafadn içer içer gelir bulur bişe yapar korkuyorum bu yüzden. Napacaıgımı bilmiyorum ama böle insanla yaşamak cok zor.

Böyle bir babam yok çok şükür.
Babamda içer ama 32 yıldır bir kere bile sarhoş görmedim .
Bir kere bile yüksek sesle witch bile demedi .
Ama ben öyle bir babam olsa o evde durmam .
Annemi de bırakmam .
Nereye buluyor,asıyor ,kesiyor ..
Tiri viri siz o evden kafanızı çıkarmazsanız
Kaybolup izinizi de silmezseniz
Hayatınızda bir şey değişmez!
Üzgünüm ama kabullenilmiş caresizlik sizinki

Şöyle düşün. annen hayatında hiç çalışıp etmemiş dış dünyayı bildiği yok. tek bildiği kafaısnı gömdüğü o ev babam saolsun. kendi de talepkar değil baskınlık sıfır. cahil biri üzüleyerek diyorum teleofn bile kullanamıyor öğrenmiyor da öyle bir yapısı var. ben suan calısıyorum lakin kime güveneceğim işim sğalam değil 3 aydır buradayım sektörüm hep sallantılı. kardesim desem yeni mezun. hadi bunları da gectim bir sekilde calısın edin dediniz.. nereye kacıcaz iz belli etmicez nasıl olacak bu ? herkesten uzak mı yasayacagız anane teyzeler dayılar bu zamanda o kadar korumasız yasamak kolay mı cidden bilmiyorum.. ve tırı vırı deme öyle insan tanımadan bbilemezsin bu haberlere gazeteye cıkanlar mesela nasıl yaptılar :? hepsi alkol cinnet ve sağlıksız akılların ürünü.. babam da öle

Anneanne dayı dede madem ki bir halta faydaları yok .
Gorusmenize gerek te yok o zaman.
Annen hicbir şey yapmasa bile evde çocuk bakabilir öyle değil mi ?
Hiç birikimisiniz yok mu ?

Anneanne dayı dede madem ki bir halta faydaları yok .
Gorusmenize gerek te yok o zaman.
Annen hicbir şey yapmasa bile evde çocuk bakabilir öyle değil mi ?
Hiç birikimisiniz yok mu ?

dedemi ananemi seviyorum iyi insanlar dayılarım içki ağzına koymaz. ama napsınlar ki sonucta babam deli biri annem bulastrımak istemez bile. aileme birşey yapar diye de korkuyor hani ben bazen bunu terkedip gideceksin asıl dediğimde. yani görüşmesem olur seklinde düşünmüyorum onlara karsı. Evet annem cocuk bakabilir bu doğru ben suan kendimde bu gücü bulamıyorum hala. zaten bu gidişle ya biri cıkarsa evlenip kurtulcam biz olmayınca annemle daha iyi olurlar gibi geliyor cünkü annem herseyine katlanan evet diyen biri bizden yana kavgalar cıkıyor biz baskaldırdıgmız için. yada birgün birimize vuracak ve kıyamet kopacak bilmiyorum

bir insan kızı ağlarken hala vurmaya mı kalkısır ? sevgisinden şüpheliyim artık sözde cok seviyor bizim için yasıyor lafta dedim icraata bakacaksn dedim tabi anlamadı kafası iki trilyon

E o zaman siz de ses çıkarmayın hanımefendi madem çözümü biliyorsunuz. Mantıklı olan ayrı ev tutup annenizi yanınıza almanız iki tane koca kadın bunu yapamıyosanız annenize bu hayatı layık görüyosanız ve çözümünüz ben evlenirim annemde hep susmuş yine susar nasıl oysa sizde evlenene kadar susuverin madem.

Tabi ki ne yazikki babasi alkolik olan insanlar var yalniz degilsiniz herkes anlatmiyor ama cok rastlanilan bir sey emin olun.
Calisiyorsaniz eve cok ugramamaya calisin oyalanin.
Eger ailede gercek manada manevi destek olucak olan erkek varsa anneniz kardesiniz de calissin ayri eve beraber cikin bir odali bile olsa huzur olur.
Anneniz de caba sarfetmiyorsa kendi rizasiyla bir seyi kabul edene kim bir sey diyebilir ki kabul etmistir.
Allah yardimciniz olsun bu yasa nasil geldiniz degil mi zaman geciyor.
Bu durum yillardir vardi ve oyle olucak tabi bir sey yapilmasi lazim ya da durumu kabullenmek lazim uzulseniz de bir sey degismicek hepimizin hayatinda boyle noktalar olabilir.

Ya kusura bakmayın ama hayatınızda tek derdniz sevgilinizden ayrılmak tarzı seyler olduysa zaten anlamanızı bekleyemem. bu sert usluba baska sözüm yok anlayamamıssınız.

bu arada herkese yaptıgınız yorumlara söyle bir baktım uslup hep aynı sürekli azarlama akıl verme aşağılama modu . niye böylesiniz bir uzman yardımı alın hakaret sanmayın bunu cidden bir sorun olmalı bu kadar herkese saldırma uslubunde yazmak için..

Babam 55 yaşında gergin alkolik olarak yaşadı .. belki gençliğinde kaldırdığı bu durum artık ayakta durmayıp yere yığılmasını bile sağlıyor ona etik sadece açıyorum . Birde düğün ve davetlerde hep bizi rezil eder alkolik biri dolaşıyor ortada da ve herkes ona gülüyor yani daha ne olsun
Psikolojik şifreni küçüklüğünden beri yaşadım sabahlara kadar kavgalar la uyumayı o okula gidip ders dinlemeye çalıştım .arkadaşlarıma öğretmenlerime hiç bişey anlatmadım hiç kimse bilmezdi çok neşeli ve başarılı bir öğrenciydim ama hep 2.3. düm .1.olamadim hiç birşeyler eksikti .mesela baba şefkati mesela anne sevgisi mesela ilgili bir ortam .. ilkokul öğretmenim anneme şey demiş işte kızınız birgün çok aktif derslere katlıyor bir gün çok durağan neden anlamiyorum ?
Anlamaması normaldi çünkü iğrenç şeyler yaşadığım küçücük kalbimle Allah'a dua Edip lütfen kavga etmesinler Allah'ım Allah'ım ne olur babam içmesin..
Ama hiç bunlar bitmedi dualarım kabul olmadı demek kötü bir cümle belki ama babam hiç düzelmedi . Ben üni okudum annem okuttu çalışıp eve birşey alincak ablam annem ben yaptık o sadece içti dağıttı , dağıttı diyorum mesela bir gece fortmanto yüzden kırmıştı aynaliydi gümbür patır çok ağlamıştım. Birgün ev telefonu vardı evde yine gürültüye uyandık onu kırıyordu ....
Ablam evlendi , ben mezun oldum ablamin çocuğu oldu ben ise öğretmenlik mesleğine başladım babam yine aynı hiç faydası olmayan sürekli psikolojik şiddet ve baskı..anneni psikoloğa götürdüm terapi ilaç tedavisi derken annemde tiroid de sorun çıktı ilaçlar kullanmaya basladi ,sırtında yağ bezesi çıktı kocaman onu aldırdık vs. Yani annem rahatsız resmen bunun suçlusu yine babam umrunda mı değil .. evlendim çokta mutluyum . Ama bir babamı sevmek babamdan nefret etmek arasında yaşadığım duygular çok fazla ..baba kız olmak çok güzel normal içmediği zamanlarda çok eğlenceli şefkatli bir baba asla uzulmemin istemez ama maddiyatçı ve alkol kullanımı beni yıkıyor . Şimdi eşimle gittiğimde annemin evine babam yine sarhoş ortalarda dolanıyor saçmalıyor ,ve o anason kokusu ...
Beni ablamı annemi maddi manevi her şekilde yordu çok daha fazla yaşamıcağım şeyler yaşadım .halime şükür ediyor muyum evet ama bu sorundan yani babamdan kurtulamdik asla boşanmak istemedi tehtidler vs var tabi ....
Bende kalan sorunlar ani öfke patlamaları , eşim sesini yükselttiğinde direk gözlerimin dolması, uyuyup uyanınca çok gergin ve sinir olmam ...çünkü gece yarıları hep büyük gürültülerle uyandım hep ....
Canım bu ve bunun gibi sorunları herkes yaşıyor bende yaşadım ve yaşıyorum .. uzun bir yazı oldu ama sana bunları yazmak istedim . Lütfen güçsüz hissetme kendini anneni yalnız bırakma ve kendinden asla nefret etme kendini sev

Ve
Annenin yanında kimse de olmadı annesi babası dayimlae ve onlarla asla samimi değilim çünkü kimse huzurunu bozmak istemediler

Benim bi arkadaşım var kadın 28 yaşında kendisi.
Yıllar önce üniversiteye başlarken babasıyla alkol yüzünden tartışıyo aynı anlattığınız gibi bir baba onun babasıda. Alkol yüzünden evler felanda satılmış. O tartıştığı gün evden cıkıp gidiyor madem böyle ben yokum artık diye 10 senedir yalnız yaşıyor. bi şekilde hem çalışıp hem okumuş belki akrabalardan da maddi destek almıştır onu bilemicem çok detaylı sormadım. Annesinede gel başımızın çaresine bakarız demiş ama kadın kabul etmemiş hala anneme diyorum ne çekiyosun gel beraber yaşayalım diye de gelmiyor diyor. Belki bu hikaye size örnek olur, bi çıkış yolu bulursunuz.

Saol canım desteğin için. Bende de kaygı sorunu var işte hep ne olacak ne bitecek depresyon karamsarlık var yani hayatım babam yüzünden hep kötü olacakmış gibi. Senin adına cok sevindim inşallah benim de karsıma istediğim gibi bir insan cıkar cıkmadıkca da üzülüyorum cünkü tek kurtuluş yolu o iyi halde ayrılmak için

Uç bir örnek ve cok zor demekki psikolojisi tek olmayı kaldırmış ben o yapıda değilim annemi de bırakıp gidemem öyle

Uzgunum ama is size ve kardesinize dusuyor. İki yetiskin kadinsiniz,annenize sahip cikabilirsiniz. Babanizin karsisina dikilebilirsiniz. Hic bir sey yapmayip da annem cahil demeyin. Elinizden gelen bir seyler mutlaka vardir. Benim babam sorumsuzdu ama alkolik falan degildi,20 yasindaydim babamin karsisina gecip ona sorumluluklarini anlattim. Agzini acamadi. Acsaydi da yine konusurdum ve annemin haklarini korurdum. Sesiniz ciksin ozetle

İnsanın kendi ailesi yzunden yıpranmıslıgı ahhhh okdr iyi bilirimki...
Kaybolmus bir cocukluk genclık neler neler var deyip kendini avutmalar en azndan aldatmıyor diye ses etmeyen anneler bozulan pskolojilrrr..
Ksrdesin careyi kacmakta bluyorss b yerde sende bulmalısın briine guvenemen normal ama yasadıgın hayatı sen secmelisin ileride duzen kurup en azndan sana verilen cana sahip cıkmalısın.. annenede yazık ama bazen anneler susunca kacmıs oluyor sadece benm annemde senelerce sustu ben konustım o sustu ben kin kustım o sustu siz annenizi deil anneniz sizi savunmalı dunyaya getrdkleri evlatlara bası bos muamelesi yapamazlar baban bunca senedrn snrada ıflah olmaz.. kmseden destek gormessnde zaten oda b kural turk toplumunda ne yazıkkı o yzden sen bseyler yapdın yapdın kendini dusun

Öyle terk edip gitmek kolay mı? Hele ki arkalarında akraba yok, adam deli, ne yapar belirsiz. Ne kadar kolay söylüyorsunuz.

Öyle terk edip gitmek kolay mı? Hele ki arkalarında akraba yok, adam deli, ne yapar belirsiz. Ne kadar kolay söylüyorsunuz.

O evde de yaşamıyorlar ki .
Ne olsun o zaman devam mi etsinler
Var mı daha ise yarar bir fikriniz?

Biliyormusn benim babami anlatmissin.ama hani arada ayrinti vermissin ya arada seviyorum diye. Eger o azicik duygu varsa emin ol cok ozlersin.
Sana tum samimiyetimle ictenligimle soyluyorumki babama hep beddua ederdim olsede kurtulsak diye ama arada severdim.sonra ne oldu biliyormusn bir kocam olduki yetmedi birde kayinlederim oldu. Agzim acikta kaldi.hayatimda hic gormedigim inanilmaz degisik huylari olan cimri bir kayinpeder ve dengesiz bir es. Yattimm kalktim babamin kirli corabina hasret kaldim.en kotu baba bile iyi bir esten daha iyi dedim kendime

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…