- 1 Ağustos 2018
- 49
- 21
- 8
- 34
Babam yıllardır böyle. Çok çektik ondan hala çekiyoruz. Dövmesi olmadı ama psikolojik şiddetti hep yaptıkları. Annemi korkutup sindirmiş yıllardır kadının kendi fikri bile yok. Sinmiş kalmış. Babam deli biri asarım keserim vururum kısaca doğu zihniyeti geri kafalı. İçmeden de huysuz ama idare edilebiliyor lakin her aksam fix içiyor ve kavga cıkıyor anneme bulasıyor uzatıyor da uzatıyor. Normalde bazen babamı seviyorum ihtiyac duyuyorum belkide baba sevgisine gücüne bilmiyorum. Üni mezunuyum kızkardesim de öyle. Bu arada son 5 senedir tedavi gördüm psikolojik kaygı problemleri depresyon nedeniyle. Son dönem ilaç bırakma yoluna girdim ve kendimi bir sekilde ayakta tutmaya calısıyorm. Bu haftasonu halam geldi memleketten iki gün kalacaktı alt tarafı dün aksam annemin ne içtin sorusuna babam öyle bir tepki verdi ki delirdi. Yediremiyor cünkü hatasını biliyor sormayın etmeyin bana itaat edin bu kafada aptalca bir kafası var. Bn birden ağlama krizine girdim halam sarıldı ve babam bana vurmaya kalktı araya durdular istemiyorum böle ruh hastası evlat filan dedi zaten kendine değil kafası iyi. Halam da onlar da senin gibi baba istemiyor belki dedi. Günümüzü zehir etti. Tekrar beni mahvetti. Terketsek öle bir yapı yok anane dedi arkamızda dura ca K insanlar değil tam tersi anneme kızacak bir dedem var ve zaten kalp hastası annem onlara hiç belli etmez yıllardır babamı iş tutmaz içen olarak biliyorlar birtek. Çektiklerimiz kavgalar bilmiyorlar ama tahmin edilemeyecek gibi de değil sonuçta. Babamın psikolojisi bozuk tedavi olmuyor kendini hasta görmüyor asırı bencil annesiz babasız büyümüş ve kendini salmış boş beleş yasıyor hayatımızın içine etti ve ediyor. Bir çıkış yolu bulamıyoruz. Annem kabullenmiş bu hayatı mecbur oturup yasıyor öyle. Kardesim cok asabi sinirli bir karakter o da evlenir cok durmaz dışarıya meyilli sevgilisine düşkün doğal olarak bu ailede. Lakin ben erkeklere güvenmiyorum asırı kaygım yükseliyor biriyle konusmaya baslayınca Hos karsıma düzgün biri cıktıgı bile yok. Güçlü kalmak için cok mücadele verdim ve veriyorum. Böyle ailesi olan var mı cidden merak ediyorum . He bu arada siz babamı terkedin direk bazılarınız o da çözüm değil babam deli hayatını umursamayan biri kanunu Bile umursamaz hani su kadın ayrılınca öldürecek kafadn içer içer gelir bulur bişe yapar korkuyorum bu yüzden. Napacaıgımı bilmiyorum ama böle insanla yaşamak cok zor.
O evde de yaşamıyorlar ki .
Ne olsun o zaman devam mi etsinler
Var mı daha ise yarar bir fikriniz?
ben şahsen doğu zihniyeti tabirinize takıldım..bozuk karakterin doğu batı kuzey güney hasılı yönlerle alakası yoktur...bozuk bozukturBabam yıllardır böyle. Çok çektik ondan hala çekiyoruz. Dövmesi olmadı ama psikolojik şiddetti hep yaptıkları. Annemi korkutup sindirmiş yıllardır kadının kendi fikri bile yok. Sinmiş kalmış. Babam deli biri asarım keserim vururum kısaca doğu zihniyeti geri kafalı. İçmeden de huysuz ama idare edilebiliyor lakin her aksam fix içiyor ve kavga cıkıyor anneme bulasıyor uzatıyor da uzatıyor. Normalde bazen babamı seviyorum ihtiyac duyuyorum belkide baba sevgisine gücüne bilmiyorum. Üni mezunuyum kızkardesim de öyle. Bu arada son 5 senedir tedavi gördüm psikolojik kaygı problemleri depresyon nedeniyle. Son dönem ilaç bırakma yoluna girdim ve kendimi bir sekilde ayakta tutmaya calısıyorm. Bu haftasonu halam geldi memleketten iki gün kalacaktı alt tarafı dün aksam annemin ne içtin sorusuna babam öyle bir tepki verdi ki delirdi. Yediremiyor cünkü hatasını biliyor sormayın etmeyin bana itaat edin bu kafada aptalca bir kafası var. Bn birden ağlama krizine girdim halam sarıldı ve babam bana vurmaya kalktı araya durdular istemiyorum böle ruh hastası evlat filan dedi zaten kendine değil kafası iyi. Halam da onlar da senin gibi baba istemiyor belki dedi. Günümüzü zehir etti. Tekrar beni mahvetti. Terketsek öle bir yapı yok anane dedi arkamızda dura ca K insanlar değil tam tersi anneme kızacak bir dedem var ve zaten kalp hastası annem onlara hiç belli etmez yıllardır babamı iş tutmaz içen olarak biliyorlar birtek. Çektiklerimiz kavgalar bilmiyorlar ama tahmin edilemeyecek gibi de değil sonuçta. Babamın psikolojisi bozuk tedavi olmuyor kendini hasta görmüyor asırı bencil annesiz babasız büyümüş ve kendini salmış boş beleş yasıyor hayatımızın içine etti ve ediyor. Bir çıkış yolu bulamıyoruz. Annem kabullenmiş bu hayatı mecbur oturup yasıyor öyle. Kardesim cok asabi sinirli bir karakter o da evlenir cok durmaz dışarıya meyilli sevgilisine düşkün doğal olarak bu ailede. Lakin ben erkeklere güvenmiyorum asırı kaygım yükseliyor biriyle konusmaya baslayınca Hos karsıma düzgün biri cıktıgı bile yok. Güçlü kalmak için cok mücadele verdim ve veriyorum. Böyle ailesi olan var mı cidden merak ediyorum . He bu arada siz babamı terkedin direk bazılarınız o da çözüm değil babam deli hayatını umursamayan biri kanunu Bile umursamaz hani su kadın ayrılınca öldürecek kafadn içer içer gelir bulur bişe yapar korkuyorum bu yüzden. Napacaıgımı bilmiyorum ama böle insanla yaşamak cok zor.
Siz resmen beni anlatmışsınız. Şaşkınlıkla okudum. Malesef ki çok benzer hayatlar yaşamışız.Babam 55 yaşında gergin alkolik olarak yaşadı .. belki gençliğinde kaldırdığı bu durum artık ayakta durmayıp yere yığılmasını bile sağlıyor ona etik sadece açıyorum . Birde düğün ve davetlerde hep bizi rezil eder alkolik biri dolaşıyor ortada da ve herkes ona gülüyor yani daha ne olsun
Psikolojik şifreni küçüklüğünden beri yaşadım sabahlara kadar kavgalar la uyumayı o okula gidip ders dinlemeye çalıştım .arkadaşlarıma öğretmenlerime hiç bişey anlatmadım hiç kimse bilmezdi çok neşeli ve başarılı bir öğrenciydim ama hep 2.3. düm .1.olamadim hiç birşeyler eksikti .mesela baba şefkati mesela anne sevgisi mesela ilgili bir ortam .. ilkokul öğretmenim anneme şey demiş işte kızınız birgün çok aktif derslere katlıyor bir gün çok durağan neden anlamiyorum ?
Anlamaması normaldi çünkü iğrenç şeyler yaşadığım küçücük kalbimle Allah'a dua Edip lütfen kavga etmesinler Allah'ım Allah'ım ne olur babam içmesin..
Ama hiç bunlar bitmedi dualarım kabul olmadı demek kötü bir cümle belki ama babam hiç düzelmedi . Ben üni okudum annem okuttu çalışıp eve birşey alincak ablam annem ben yaptık o sadece içti dağıttı , dağıttı diyorum mesela bir gece fortmanto yüzden kırmıştı aynaliydi gümbür patır çok ağlamıştım. Birgün ev telefonu vardı evde yine gürültüye uyandık onu kırıyordu ....
Ablam evlendi , ben mezun oldum ablamin çocuğu oldu ben ise öğretmenlik mesleğine başladım babam yine aynı hiç faydası olmayan sürekli psikolojik şiddet ve baskı..anneni psikoloğa götürdüm terapi ilaç tedavisi derken annemde tiroid de sorun çıktı ilaçlar kullanmaya basladi ,sırtında yağ bezesi çıktı kocaman onu aldırdık vs. Yani annem rahatsız resmen bunun suçlusu yine babam umrunda mı değil .. evlendim çokta mutluyum . Ama bir babamı sevmek babamdan nefret etmek arasında yaşadığım duygular çok fazla ..baba kız olmak çok güzel normal içmediği zamanlarda çok eğlenceli şefkatli bir baba asla uzulmemin istemez ama maddiyatçı ve alkol kullanımı beni yıkıyor . Şimdi eşimle gittiğimde annemin evine babam yine sarhoş ortalarda dolanıyor saçmalıyor ,ve o anason kokusu ...
Beni ablamı annemi maddi manevi her şekilde yordu çok daha fazla yaşamıcağım şeyler yaşadım .halime şükür ediyor muyum evet ama bu sorundan yani babamdan kurtulamdik asla boşanmak istemedi tehtidler vs var tabi ....
Bende kalan sorunlar ani öfke patlamaları , eşim sesini yükselttiğinde direk gözlerimin dolması, uyuyup uyanınca çok gergin ve sinir olmam ...çünkü gece yarıları hep büyük gürültülerle uyandım hep ....
Canım bu ve bunun gibi sorunları herkes yaşıyor bende yaşadım ve yaşıyorum .. uzun bir yazı oldu ama sana bunları yazmak istedim . Lütfen güçsüz hissetme kendini anneni yalnız bırakma ve kendinden asla nefret etme kendini sev
Evet canm elbette öyledir , bununla beraber çevremde herkesin mutlu aileleri vardı çoğu zaman onların yanında sığındım mutluluklarına ortak oldum çok acı bişey ama neyabilirim ki bu böyle olmalıydı hep başkalarını örnek aldım mesela ..vs vsSiz resmen beni anlatmışsınız. Şaşkınlıkla okudum. Malesef ki çok benzer hayatlar yaşamışız.
Uzgunum ama is size ve kardesinize dusuyor. İki yetiskin kadinsiniz,annenize sahip cikabilirsiniz. Babanizin karsisina dikilebilirsiniz. Hic bir sey yapmayip da annem cahil demeyin. Elinizden gelen bir seyler mutlaka vardir. Benim babam sorumsuzdu ama alkolik falan degildi,20 yasindaydim babamin karsisina gecip ona sorumluluklarini anlattim. Agzini acamadi. Acsaydi da yine konusurdum ve annemin haklarini korurdum. Sesiniz ciksin ozetle
Gecen yıl bir sevgilim oldu uzun zaman sonra işte. Ailesinin durumu iyiydi ama o bana karsı cimrilik yaptı bunu hissettim birde para gücüyle gözüme girmeye meyletti. Sırf parası pulu var diye basıma kakardı eminim hissettim. Tip olarak zaten ısınmamıstım.böyle hareketler de görünce koşarak uzaklastımÜzüldüm. Dediğiniz gibi annenizin "kaderi" bu, o da kabullenmiş. Şu an için kendinizi öncelemelisiniz. Belki ileride imkanınız olursa ona yardımcı olursunuz. Babanızın başına ciddi bir olay-hastalık gelmesi gerekiyor sizin ve annenizin kıymetini anlaması, aklının biraz başına gelmesi için. Alkolik olmasa sevdiği bir şey yapın, hep berber gönlüne girin, konuşarak yola getirmeye, psikolojisini rayına oturtmaya çalışın diyeceğim ama bu haldeyken tesir etmez, çok zor. Umarım düzgün biri ile evlenip kurtulursunuz. Başka şehirdeki işleri de araştırın, gerekirse öğrenci evinde kalırsınız. Fakat oradam kurtulmak için sakın babanız gibi adamlara meyletmeyin. Yanlış yola sapmayın. Sabırlar diliyorum.
Evde 3 kadinsiniz. Neden buna izin veriyorsunuz? Bu sizin durusunuzla alakali bir durum. Babanizin normal olmamasi apayri bir konu. Sorumsuzlukla,alkolle,bencillikle alakali asla degil.Ağzını açamamış baban ooo sen yat kalk dua et. . Biz bizimkine en ufak hatasını söylesek kırıp geçiriyor . Neden bahsediyorsun
Benim babam tam olarak böyleydi vurmasi yok psikilojik siddeti vardi ama ben anneme acımıyorum zerre kadar kendisi bunu secmis. Benim anneannem zengin dayım var oda modern bosansa kimse ona bise demezdi . Hatta gecen anneannemle konustum dediki "annen babandan korkuyor" annem kendisi iğrenç yobaz zihniyette aman kocam aman kizim susun kizim idare edip herseyi sineye ceken geleneksel olursan boyle bide essek olursan kamburuna vuran cok olur demisler
Annene neden üzülüyorsun? Kendini ezdirmeyi reva goren o. Babana Allah bilir hala yemekte hazirliyordur gomlegini de yikiyordur . Benim annem oyle ben biliyorum. Babamda senelerdir sarhoş ve ruh hastası..
Simdi ceplerinde bir kurus para yok el iyisi oldugu icin ele yedirdi ustune annemin bilezigi bilmemnesini bozdurdu zor durumlarda vicdan ya uzuluyorum o evde kizkardesim var diye market alisverislerini yapiyorum . Arada bir harclik veriyorum. Anneme oda babama versem icki alır çünkü ben evlendim mutluyum iyiyim baba evinden daha iyiyim esimde cok muhteşem fevkalade birisi degil ama birgun icki icsin icki icincede cok sevimli olur esprili olur hehehe guler soytarılık yapar,(her zaman icmez ayda 1 yada bazen ayda 2) ona bile tahammulum yok ertesi gun onune kahvalti koymam. Herseyi biz kadinlar yapiyoruz yani babaniza solicek biseyim yok konusursam banlanirim site yoneticileri tarafindan . Çalışma imkanin yokmu senin internetten biseyler satsan?
Evde 3 kadinsiniz. Neden buna izin veriyorsunuz? Bu sizin durusunuzla alakali bir durum. Babanizin normal olmamasi apayri bir konu. Sorumsuzlukla,alkolle,bencillikle alakali asla degil.
Coook sahit oldum. Havadan sıkmiyorum. Siginma evinde yuzlercesi var. Kimisi anne baba siddetinden kacmis,kimisi koca siddetinden kacmis. Aralarinda alkolizm kaynakli olanlar da cok. Sayisiz hikaye dinledim,hala da dinliyorum. Ancak yetiskin uc tane kadinin bulundugu bir evde karsinizdaki kisiden kurtulmak icin birlik olmaniz gerekiyor. Cidden siz bunu dusunemediniz mi? Anneniz eskilerin tabiriyle koca evinden ancak kefenle cikabilecegini zanneden bir kadin olabilir,bilemiyor,dusunemiyor olabilir. Care uretemiyor da olabilir. Ama siz ve kardesinizle beraber 3 kisi yapiyorsunuz. El ele verip kurtulamiyor musunuz? Kurtulamiyorsaniz sebep nedir? Sizden guclu olmasi mi? Ne olursa olsun hepinizden birden guclu olamaz. 3-4 yasindaki cocuklar bile annelerini doven babalara karsi refleks olarak karsilik vermeye calisiyor. Sizin bunu yapamamaniza imkan yok.Alkolik biriyle yasadın mı ? O kişinin kontrolsuzlugune şahit oldun mu böle havadan sıkmak da moda oldu
Ay ayni benim babam inanamiyorum yaaa bende anneme veriyorum.Canım ben zaten calısıyorum. Sadece işimin garantisi yok. Olay bu değil ona kalsa eline para sayalım istiyor ama gururundan öyle de diyemiyor. Bende anneme veriyorum lazım oldukca.
Boşuna yazmışsınız bu kadar, iki gün sonra yine aynı konu açılacak yine çözüm üretenlere karşı o olmaz bu olmaz denilecek. Sabit yani.Coook sahit oldum. Havadan sıkmiyorum. Siginma evinde yuzlercesi var. Kimisi anne baba siddetinden kacmis,kimisi koca siddetinden kacmis. Aralarinda alkolizm kaynakli olanlar da cok. Sayisiz hikaye dinledim,hala da dinliyorum. Ancak yetiskin uc tane kadinin bulundugu bir evde karsinizdaki kisiden kurtulmak icin birlik olmaniz gerekiyor. Cidden siz bunu dusunemediniz mi? Anneniz eskilerin tabiriyle koca evinden ancak kefenle cikabilecegini zanneden bir kadin olabilir,bilemiyor,dusunemiyor olabilir. Care uretemiyor da olabilir. Ama siz ve kardesinizle beraber 3 kisi yapiyorsunuz. El ele verip kurtulamiyor musunuz? Kurtulamiyorsaniz sebep nedir? Sizden guclu olmasi mi? Ne olursa olsun hepinizden birden guclu olamaz. 3-4 yasindaki cocuklar bile annelerini doven babalara karsi refleks olarak karsilik vermeye calisiyor. Sizin bunu yapamamaniza imkan yok.
Anneniz bosansin diyenlere verdiginiz cevaplari gordum,aileyle nasil gorusecegiz anneanne dayi nolacak demissiniz. Cok mu lazimlar?
Siz bugune kadar babanizin evde estirdigi terore ne care uretebildiniz? Neyi denediniz de olmadi mesela bir ornek verebilir misiniz? Mecbur kalan kadinlar kimliklerini bile degistiriyor,siginma evlerinde sayisiz kadin var kocasinin arayip bulamadigi. En azindan bir care uretmisler,siz onlarin hepsinden manen daha guclusunuz,anneniz icin pek cok sey yapabilirsiniz.
Havadan sıkmak moda oldu dedigi insani belki insan yerine koyup dinler diye dusundumBoşuna yazmışsınız bu kadar, iki gün sonra yine aynı konu açılacak yine çözüm üretenlere karşı o olmaz bu olmaz denilecek. Sabit yani.
Boşuna yazmışsınız bu kadar, iki gün sonra yine aynı konu açılacak yine çözüm üretenlere karşı o olmaz bu olmaz denilecek. Sabit yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?