- 12 Eylül 2014
- 3.786
- 6.952
- 158
Yok sanmam, aynı sorunlardan 99 tane konu var dinlenilseydi başından dinlenirdi.Havadan sıkmak moda oldu dedigi insani belki insan yerine koyup dinler diye dusundum
Aaa hata sende niye akıl veriyosun ? Sen kimssiinn ? :)Ilk sayfaya uzunca yazdim.
Burada konu aclinca ya akil verilir ya da moral verilir karsit gorus de cikabilir saygi olduktan sonra hepsi olur.
Yorumum begenilmemis bile cevap da yok zaten.
Bir de akil veriyorsunuz yazilmis.
Ne yapilsin peki ne yapilabilir??
bu arada herkese yaptıgınız yorumlara söyle bir baktım uslup hep aynı sürekli azarlama akıl verme aşağılama modu . niye böylesiniz bir uzman yardımı alın hakaret sanmayın bunu cidden bir sorun olmalı bu kadar herkese saldırma uslubunde yazmak için..
Coook sahit oldum. Havadan sıkmiyorum. Siginma evinde yuzlercesi var. Kimisi anne baba siddetinden kacmis,kimisi koca siddetinden kacmis. Aralarinda alkolizm kaynakli olanlar da cok. Sayisiz hikaye dinledim,hala da dinliyorum. Ancak yetiskin uc tane kadinin bulundugu bir evde karsinizdaki kisiden kurtulmak icin birlik olmaniz gerekiyor. Cidden siz bunu dusunemediniz mi? Anneniz eskilerin tabiriyle koca evinden ancak kefenle cikabilecegini zanneden bir kadin olabilir,bilemiyor,dusunemiyor olabilir. Care uretemiyor da olabilir. Ama siz ve kardesinizle beraber 3 kisi yapiyorsunuz. El ele verip kurtulamiyor musunuz? Kurtulamiyorsaniz sebep nedir? Sizden guclu olmasi mi? Ne olursa olsun hepinizden birden guclu olamaz. 3-4 yasindaki cocuklar bile annelerini doven babalara karsi refleks olarak karsilik vermeye calisiyor. Sizin bunu yapamamaniza imkan yok.
Anneniz bosansin diyenlere verdiginiz cevaplari gordum,aileyle nasil gorusecegiz anneanne dayi nolacak demissiniz. Cok mu lazimlar?
Siz bugune kadar babanizin evde estirdigi terore ne care uretebildiniz? Neyi denediniz de olmadi mesela bir ornek verebilir misiniz? Mecbur kalan kadinlar kimliklerini bile degistiriyor,siginma evlerinde sayisiz kadin var kocasinin arayip bulamadigi. En azindan bir care uretmisler,siz onlarin hepsinden manen daha guclusunuz,anneniz icin pek cok sey yapabilirsiniz.
Coook sahit oldum. Havadan sıkmiyorum. Siginma evinde yuzlercesi var. Kimisi anne baba siddetinden kacmis,kimisi koca siddetinden kacmis. Aralarinda alkolizm kaynakli olanlar da cok. Sayisiz hikaye dinledim,hala da dinliyorum. Ancak yetiskin uc tane kadinin bulundugu bir evde karsinizdaki kisiden kurtulmak icin birlik olmaniz gerekiyor. Cidden siz bunu dusunemediniz mi? Anneniz eskilerin tabiriyle koca evinden ancak kefenle cikabilecegini zanneden bir kadin olabilir,bilemiyor,dusunemiyor olabilir. Care uretemiyor da olabilir. Ama siz ve kardesinizle beraber 3 kisi yapiyorsunuz. El ele verip kurtulamiyor musunuz? Kurtulamiyorsaniz sebep nedir? Sizden guclu olmasi mi? Ne olursa olsun hepinizden birden guclu olamaz. 3-4 yasindaki cocuklar bile annelerini doven babalara karsi refleks olarak karsilik vermeye calisiyor. Sizin bunu yapamamaniza imkan yok.
Anneniz bosansin diyenlere verdiginiz cevaplari gordum,aileyle nasil gorusecegiz anneanne dayi nolacak demissiniz. Cok mu lazimlar?
Siz bugune kadar babanizin evde estirdigi terore ne care uretebildiniz? Neyi denediniz de olmadi mesela bir ornek verebilir misiniz? Mecbur kalan kadinlar kimliklerini bile degistiriyor,siginma evlerinde sayisiz kadin var kocasinin arayip bulamadigi. En azindan bir care uretmisler,siz onlarin hepsinden manen daha guclusunuz,anneniz icin pek cok sey yapabilirsiniz.
Sevgi ve ihtiyac duyabilirsiniz,biyolojik olarak da bir baginiz var. Ama icinde yasadiginiz gercekle yuzlesin ve annenizin elinden tutun. Sizin babaniz evet,ama annenizin o imza bittigi anda yabancisi. Hic bir seyi degil,hic bir bagi yok. Annenize yardimci olun,siddet hatlari var arayin. Ya da belediyelerin siginma evlerine basvurun. Sesiniz duyulsun birazŞöyle sanırım dananın kuyruğunun koptuğu yere gel me dim ama bu şekil.yaşamak da agır geliyor . Yani diyorum ya bazen sevgi duyuyorum.ihtiyac duyuyorum diye tutan bu olsa gerek. Yoksa hiçbir duygu olmasaydı gitmek kolay gelirdi
bitter64 önünüzde iki yol var.Ya evi terketmek, yada herşeyi kabul etmek.. Dış dünyayı görmeyen anneniz zaten boşanmaya yanaşmaz.. Ama bi kere bu düşünceye baştan siz inanmazsanız; annenizin size inanmasını zaten beklemeyin.. Babanız her türlü bizi bulur diyorsunuz ya, bir gün şiddet gösterirken aynı ev içerisinde de aynı zararı görebilirsiniz.. Bunun için öncelikle kadın sığınma derneklerini araştırın.. Nasıl güvenlik önlemi aldıklarını ve bu durumlar hakkında bilgi sahibi olun.. Sonra doğru kararı vermeye çalışın..İsim kimlik bilgileri değiştiriliyorsa belki sizi hiç tanımayacakları bir yerde daha sakin bir hayat yaşayabilirsiniz..Bunları da düşünün... Siz artık ayakları yere basan bir bireysiniz ve annenize yardım eli uzatmanız gerekir..Herseyi ısrarla reddetmeyin.. Biraz daha düşünün..Arkadaşlar da bunu anlatmaya çalışıyor.
Yalniz yasayan pek cok insan var. Hepsinde bu korku olsaydi kendilerini bir yere yamama pesinde olurlardi. Bu kelime icin uzgunum ama baska karsiligini bulamadim. Kiminin ozgurlugu yalnizliktadir kimininki de birilerinin yaninda olmaktir. Siz babanizin yaninda guvende degilseniz bir de disariyi denemelisiniz.Alışılmış düzen güvenli alandan cıkmadı korkusu aynı zamanda. Cünkü atıyorum gittim tek yaşıyorum cok mu güvenli olacagım dışardaki insanlarn alkol alınca deliren babamı aratmasından korkmam.normal değil.mi bu zamanda?Bu ülkede?
Sevgi ve ihtiyac duyabilirsiniz,biyolojik olarak da bir baginiz var. Ama icinde yasadiginiz gercekle yuzlesin ve annenizin elinden tutun. Sizin babaniz evet,ama annenizin o imza bittigi anda yabancisi. Hic bir seyi degil,hic bir bagi yok. Annenize yardimci olun,siddet hatlari var arayin. Ya da belediyelerin siginma evlerine basvurun. Sesiniz duyulsun biraz
Yalniz yasayan pek cok insan var. Hepsinde bu korku olsaydi kendilerini bir yere yamama pesinde olurlardi. Bu kelime icin uzgunum ama baska karsiligini bulamadim. Kiminin ozgurlugu yalnizliktadir kimininki de birilerinin yaninda olmaktir. Siz babanizin yaninda guvende degilseniz bir de disariyi denemelisiniz.
Ben yaptiginiz kiyaslamalardan saglik sorununuz oldugunu dusunuyorum su anda. Kolay degil yasananlar, ama ustesinden gelmek sizin elinizde
Akliniza bir sey demiyorum zaten,psikolojik olarak normal olmamak bir saglik sorunudur ve cogu insanda vardir az veya cok.Ne gibi kıyaslama ile s ag lık sorunu ? Evet psikolojim cok normal olmayabilir lakin aklım.yerimde . Hersey öle cok basit değil. Yeni hayat kurmak herkesten uzak yasamak anne kardes abla olarak yaşamak güllük gülistanlık teminatı vermiyor kardesim mesela annem ve benle anlasamaz o da babamın az bir otoritesi olmasa basına buyruk baska hatalar sorunlar doğuran biri olması cok olası herseyi düşünüyorum
Alkolik babayla büyüdüm, babamın bize bir şiddeti yoktu ama maddi sıkıntısı vardı. Bir de tabii sürekli sarhoş olmasının getirdiği utanç, rezillik.
Annem burada en benim diyen kadını gölgede bırakacak kadar güçlü, bağımsız, kendini geliştirmiş bir insan. Ancak boşanmadı ve biz babam ölene kadar onunla beraber yaşadık. Bütün maddi giderlerimizi de annem karşılıyordu.
Küçükken anlamıyorum ama nedenleri vardı. Boşansa kendi ailesi sürekli her şeyine karışır, gel yakınımızda dur derlerdi. Bizim hayatımıza karışırlar diye boşanmak istemedi. Babam bizi asla kısıtlamıyordu çünkü. Ev boşanınca paylaşılacağı için, maddi olarak sıkıntıya gireriz diye boşanmadı. Belki de hayatın yükünü çekerken mevcut durumu sürdürmek, yeni bir yük eklemekten daha kolay geldiği için boşanmadı.
Boşanmaması demek değil ki dertleşmeye ihtiyacı yoktu ya da kendisini yetersiz hissettiği zamanlar olmadı. Buradaki “evden çıkıp gitmeyeceksen, ne diyelim” tavırları çok kırıcı bence ve çok halden anlamaz.
Hayatında bu durumları yaşamamış insanlar bunları anlayamaz. Yardımcı olmaya çalışıyorsunuz biliyorum ama bence biraz daha empatik yaklaşmaya çalışın. Sığınma evinde kadınlar görmekle sığınma evindeki kadın olmak çok çok farklı şeyler. Bu ihtimaller iyi ki var ama herkes hayatının o döneminde olmayabilir.
Konu sahibi, bence kendi psikolojik durumunu düzeltmeye odaklan. Kardeşinle ilişkini düzelt. Böyle manyak bir adamın otoritesinin kardeşini hata yapmaktan koruduğunu düşünüyorsan onun da sorunları var demektir. Annenle de akıl vermeden, onun ne istediğini anlama niyetiyle konuş. Çok üzgünüm böyle bir evde yetiştiğin için. Ne yazık ki çok zor.
Benim annem boyleydi hâlâ boyle gerci de...
Evlendim kurtuldum ayni evi paylasmaktan da kadin yıl gectikce daha da cözüttü...cok az kisi kendine ceki duzen veriyor bu yastan sonra zor...her ne kadar kizsanda tek caren evden bir sekilde kurtulmak...
Evlenme oncesi aslinda yurtdısi denedim ben :) icime sinmedi geldim geri...oyle ahım şahim bir ulke de degildi gerci ama yinede bazen dusunuyorum donmeseymisim acaba diye :)İşte bu zamanda evlenmek için can attığını göstermek de sorun gizlemek lazım. Cogu insan laylaylom birde. Umarım iyisi beni de bulur
Çok teşekkürler. Nasrettin hoca bosuna dememiş bana eşekten düşeni bulup getirin diye. İnsanlar gördüklerini yaşamayı kolay sanıyor. Destek alıyorum devam edeceğim psikologa . Burada dertleşmek için konu acıyorsun hemen bazıları afra tafraya giriyor. Yardımcı olmak istiyorlar aslında ama işte yaşamadan anlamak cok zor ya
Aaa hata sende niye akıl veriyosun ? Sen kimssiinn ? :)
Allah yardımcınız olsun bunu yaşamayan anlamaz aynı benim babamda böyle dua etmekten ve o gelince susup odalara kaçmaktan başka çare bulamadık biz. Allah tez zamanda soğutsun içkiden onları ıslah eylesin inşallahBabam yıllardır böyle. Çok çektik ondan hala çekiyoruz. Dövmesi olmadı ama psikolojik şiddetti hep yaptıkları. Annemi korkutup sindirmiş yıllardır kadının kendi fikri bile yok. Sinmiş kalmış. Babam deli biri asarım keserim vururum kısaca doğu zihniyeti geri kafalı. İçmeden de huysuz ama idare edilebiliyor lakin her aksam fix içiyor ve kavga cıkıyor anneme bulasıyor uzatıyor da uzatıyor. Normalde bazen babamı seviyorum ihtiyac duyuyorum belkide baba sevgisine gücüne bilmiyorum. Üni mezunuyum kızkardesim de öyle. Bu arada son 5 senedir tedavi gördüm psikolojik kaygı problemleri depresyon nedeniyle. Son dönem ilaç bırakma yoluna girdim ve kendimi bir sekilde ayakta tutmaya calısıyorm. Bu haftasonu halam geldi memleketten iki gün kalacaktı alt tarafı dün aksam annemin ne içtin sorusuna babam öyle bir tepki verdi ki delirdi. Yediremiyor cünkü hatasını biliyor sormayın etmeyin bana itaat edin bu kafada aptalca bir kafası var. Bn birden ağlama krizine girdim halam sarıldı ve babam bana vurmaya kalktı araya durdular istemiyorum böle ruh hastası evlat filan dedi zaten kendine değil kafası iyi. Halam da onlar da senin gibi baba istemiyor belki dedi. Günümüzü zehir etti. Tekrar beni mahvetti. Terketsek öle bir yapı yok anane dedi arkamızda dura ca K insanlar değil tam tersi anneme kızacak bir dedem var ve zaten kalp hastası annem onlara hiç belli etmez yıllardır babamı iş tutmaz içen olarak biliyorlar birtek. Çektiklerimiz kavgalar bilmiyorlar ama tahmin edilemeyecek gibi de değil sonuçta. Babamın psikolojisi bozuk tedavi olmuyor kendini hasta görmüyor asırı bencil annesiz babasız büyümüş ve kendini salmış boş beleş yasıyor hayatımızın içine etti ve ediyor. Bir çıkış yolu bulamıyoruz. Annem kabullenmiş bu hayatı mecbur oturup yasıyor öyle. Kardesim cok asabi sinirli bir karakter o da evlenir cok durmaz dışarıya meyilli sevgilisine düşkün doğal olarak bu ailede. Lakin ben erkeklere güvenmiyorum asırı kaygım yükseliyor biriyle konusmaya baslayınca Hos karsıma düzgün biri cıktıgı bile yok. Güçlü kalmak için cok mücadele verdim ve veriyorum. Böyle ailesi olan var mı cidden merak ediyorum . He bu arada siz babamı terkedin direk bazılarınız o da çözüm değil babam deli hayatını umursamayan biri kanunu Bile umursamaz hani su kadın ayrılınca öldürecek kafadn içer içer gelir bulur bişe yapar korkuyorum bu yüzden. Napacaıgımı bilmiyorum ama böle insanla yaşamak cok zor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?