Alkolik sorumsuz bencil babası olanlar?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aaa hata sende niye akıl veriyosun ? Sen kimssiinn ? :)

bitter64 önünüzde iki yol var.Ya evi terketmek, yada herşeyi kabul etmek.. Dış dünyayı görmeyen anneniz zaten boşanmaya yanaşmaz.. Ama bi kere bu düşünceye baştan siz inanmazsanız; annenizin size inanmasını zaten beklemeyin.. Babanız her türlü bizi bulur diyorsunuz ya, bir gün şiddet gösterirken aynı ev içerisinde de aynı zararı görebilirsiniz.. Bunun için öncelikle kadın sığınma derneklerini araştırın.. Nasıl güvenlik önlemi aldıklarını ve bu durumlar hakkında bilgi sahibi olun.. Sonra doğru kararı vermeye çalışın..İsim kimlik bilgileri değiştiriliyorsa belki sizi hiç tanımayacakları bir yerde daha sakin bir hayat yaşayabilirsiniz..Bunları da düşünün... Siz artık ayakları yere basan bir bireysiniz ve annenize yardım eli uzatmanız gerekir..Herseyi ısrarla reddetmeyin.. Biraz daha düşünün..Arkadaşlar da bunu anlatmaya çalışıyor.

Şöyle sanırım dananın kuyruğunun koptuğu yere gel me dim ama bu şekil.yaşamak da agır geliyor . Yani diyorum ya bazen sevgi duyuyorum.ihtiyac duyuyorum diye tutan bu olsa gerek. Yoksa hiçbir duygu olmasaydı gitmek kolay gelirdi

Alışılmış düzen güvenli alandan cıkmadı korkusu aynı zamanda. Cünkü atıyorum gittim tek yaşıyorum cok mu güvenli olacagım dışardaki insanlarn alkol alınca deliren babamı aratmasından korkmam.normal değil.mi bu zamanda?Bu ülkede?

Sevgi ve ihtiyac duyabilirsiniz,biyolojik olarak da bir baginiz var. Ama icinde yasadiginiz gercekle yuzlesin ve annenizin elinden tutun. Sizin babaniz evet,ama annenizin o imza bittigi anda yabancisi. Hic bir seyi degil,hic bir bagi yok. Annenize yardimci olun,siddet hatlari var arayin. Ya da belediyelerin siginma evlerine basvurun. Sesiniz duyulsun biraz

Anlıyorum teşekkür de ediyorum . Duygusal olarak buna hazır değilim. Ben sürekli babam iyileşsin istiyorum buna yönelik bir çözüm arıyorum aslında. Yani mesela.içkiyi bıraksa daha iyi biri olur ama tedavi istemiyor gizli verilen ilaçlar tehlikeli imiş bu canımı sıkıyor

Yalniz yasayan pek cok insan var. Hepsinde bu korku olsaydi kendilerini bir yere yamama pesinde olurlardi. Bu kelime icin uzgunum ama baska karsiligini bulamadim. Kiminin ozgurlugu yalnizliktadir kimininki de birilerinin yaninda olmaktir. Siz babanizin yaninda guvende degilseniz bir de disariyi denemelisiniz.

Ben yaptiginiz kiyaslamalardan saglik sorununuz oldugunu dusunuyorum su anda. Kolay degil yasananlar, ama ustesinden gelmek sizin elinizde

Bunları yapmak kolay düzensizliğin bile bir düzeni var demişti psikologum bunu bozmak zor

Ne gibi kıyaslama ile s ag lık sorunu ? Evet psikolojim cok normal olmayabilir lakin aklım.yerimde . Hersey öle cok basit değil. Yeni hayat kurmak herkesten uzak yasamak anne kardes abla olarak yaşamak güllük gülistanlık teminatı vermiyor kardesim mesela annem ve benle anlasamaz o da babamın az bir otoritesi olmasa basına buyruk baska hatalar sorunlar doğuran biri olması cok olası herseyi düşünüyorum

Akliniza bir sey demiyorum zaten,psikolojik olarak normal olmamak bir saglik sorunudur ve cogu insanda vardir az veya cok.

Hersey oyle basit de demedim. Biraz alingansiniz. Hayatta pek cok secenegimiz var,hepsini de kiyisindan bucagindan degerlendirmek lazim. Benim gorduklerime duyduklarima sahit olsaydiniz insanlarin mutlu olabilmek icin nelerden feragat ettiklerini gorurdunuz. Bu yuzden ya bu sekilde yasamaya devam edeceksiniz ya da bir seyleri degisireceksiniz maalesef bir ucuncu yol yok.

Alkolik babayla büyüdüm, babamın bize bir şiddeti yoktu ama maddi sıkıntısı vardı. Bir de tabii sürekli sarhoş olmasının getirdiği utanç, rezillik.

Annem burada en benim diyen kadını gölgede bırakacak kadar güçlü, bağımsız, kendini geliştirmiş bir insan. Ancak boşanmadı ve biz babam ölene kadar onunla beraber yaşadık. Bütün maddi giderlerimizi de annem karşılıyordu.

Küçükken anlamıyorum ama nedenleri vardı. Boşansa kendi ailesi sürekli her şeyine karışır, gel yakınımızda dur derlerdi. Bizim hayatımıza karışırlar diye boşanmak istemedi. Babam bizi asla kısıtlamıyordu çünkü. Ev boşanınca paylaşılacağı için, maddi olarak sıkıntıya gireriz diye boşanmadı. Belki de hayatın yükünü çekerken mevcut durumu sürdürmek, yeni bir yük eklemekten daha kolay geldiği için boşanmadı.

Boşanmaması demek değil ki dertleşmeye ihtiyacı yoktu ya da kendisini yetersiz hissettiği zamanlar olmadı. Buradaki “evden çıkıp gitmeyeceksen, ne diyelim” tavırları çok kırıcı bence ve çok halden anlamaz.

Hayatında bu durumları yaşamamış insanlar bunları anlayamaz. Yardımcı olmaya çalışıyorsunuz biliyorum ama bence biraz daha empatik yaklaşmaya çalışın. Sığınma evinde kadınlar görmekle sığınma evindeki kadın olmak çok çok farklı şeyler. Bu ihtimaller iyi ki var ama herkes hayatının o döneminde olmayabilir.

Konu sahibi, bence kendi psikolojik durumunu düzeltmeye odaklan. Kardeşinle ilişkini düzelt. Böyle manyak bir adamın otoritesinin kardeşini hata yapmaktan koruduğunu düşünüyorsan onun da sorunları var demektir. Annenle de akıl vermeden, onun ne istediğini anlama niyetiyle konuş. Çok üzgünüm böyle bir evde yetiştiğin için. Ne yazık ki çok zor.

Benim annem boyleydi hâlâ boyle gerci de...
Evlendim kurtuldum ayni evi paylasmaktan da kadin yıl gectikce daha da cözüttü...cok az kisi kendine ceki duzen veriyor bu yastan sonra zor...her ne kadar kizsanda tek caren evden bir sekilde kurtulmak...

Çok teşekkürler. Nasrettin hoca bosuna dememiş bana eşekten düşeni bulup getirin diye. İnsanlar gördüklerini yaşamayı kolay sanıyor. Destek alıyorum devam edeceğim psikologa . Burada dertleşmek için konu acıyorsun hemen bazıları afra tafraya giriyor. Yardımcı olmak istiyorlar aslında ama işte yaşamadan anlamak cok zor ya

İşte bu zamanda evlenmek için can attığını göstermek de sorun gizlemek lazım. Cogu insan laylaylom birde. Umarım iyisi beni de bulur

İşte bu zamanda evlenmek için can attığını göstermek de sorun gizlemek lazım. Cogu insan laylaylom birde. Umarım iyisi beni de bulur
Evlenme oncesi aslinda yurtdısi denedim ben :) icime sinmedi geldim geri...oyle ahım şahim bir ulke de degildi gerci ama yinede bazen dusunuyorum donmeseymisim acaba diye :)
Cok da evlilik istemediğini gösterme ama bu da sorun :))) iyi insanlar cıkar umarim karsına...bizim gibiler daha cok hak ediyor gibi bence

Hayat karmaşık ve aslında çoğu zaman bütün seçeneklerin bizden aldıkları ve verdikleri var. Burası da genelde dertleşmekten öte çözüm bulmak için kullanılıyor. “Çözüm için harekete hazır değilim ama konuşup, şikayet edip rahatlamak istiyorum” evresi kabul görmüyor. Bunun da nedenleri var tabii ama ben daha anlayışlı yaklaşmaktan yanayım.

Umarım sizin hayatınız da iyileşir bir şekilde ama açıkçası bu düzelme babanızdan gelmez. Onu beklemeyin. Babanız düzelmez. Babanızın düzelmeyeceğini kabullenmeye çalışın ve sonrasında bu durumda düzelme umudu olmadan ne yapmak istediğinize karar verin.

Babanız hiç düzelmediğinde, evlenene kadar o evde mi kalmak istersiniz? Bu yıllar sürebilir. Sizi yanlış bir evliliğe itebilir. Kendiniz ayrı bir eve çıkmayı düşünebilirsiniz. Önce bir öğrenci evinde oda olabilir belki. Annenize kaçacak bir yer olmuş olur. Kendinize güvenmeye başlarsanız da belki annenizle ayrı bir hayat kurarsınız.

Bence birden köklü değişiklikler yapmak yerine, ufak adımlarla başlayın. İlk adım da durumu kabullenmek.

Aaa hata sende niye akıl veriyosun ? Sen kimssiinn ? :)

Ben kimim zaten o ayri mesele..

Onemli olan iyi niyet ve empatidir.
Ayni derdi herkes yasamaz herkesin farkli derdi olabilir.
Ayni derdi yasayip size iyi niyetle yaklasmadiktan sonra anlami yok.

Doktora gitseniz agrinizi tarif ettiginizde anlamasi onemlidir.
Senin agrin yok desek komik olur. :)

Ben de yıllarca hem psikolojik hem fiziksel şiddet gördüm. Çok döverdi babam. Bir gün aynaya baktığımda kendimi tanıyamadım o kadar kötüydüm. Hala daha aynı huyu. Aynı acıyı sevgisizliği paylaşıyoruz. Ben çözümü şöyle buldum. Görmezden gelin madem annen ayrılmıyor. Muhattap oldukça kavga çıkıyor bizim evde durum böyle..

Allah yardımcınız olsun bunu yaşamayan anlamaz aynı benim babamda böyle dua etmekten ve o gelince susup odalara kaçmaktan başka çare bulamadık biz. Allah tez zamanda soğutsun içkiden onları ıslah eylesin inşallah

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…