Allah aşkına akıl verin ne yapacağımı bilmiyorum ???

Aynen ya böyle insanlar var düğünü bedavaya getirmeye çalışan .ciddiyim. bir de biraz tutumlu bir aile ise. Var benim tanıdığım; iki oğulları var . ikisiyle de evlilik arifesinde küstüler. Ne ev eşyası hiçbirşey. Kızlarda seviyordu kaçmadı ama kabullendi. Sonra canciğer kuzu sarması. Hemde düğün arifesi bitince. Diğer oğlu ikinci evlilik yaptı gene aynı. Benim öyle bir oğlım yok masraf bitti. Can ciğer. Bir gramda birşey almadılar evlendikten sonra. Onuda geçtim kız aileleri ile de bağlantı kurmuyorlar. Birşey oluncada ben düğüne gelmedim deyip sıyrılıveriyorlar. Kendileri zannedersin padişah. Gerçekten böyle yol yapan insanlar var. Orda tamam askerliğini yapsın da denebilir di. Birden kalkmak sen istersen verme kız öylede böylede gelir . Hatta böyle olursa da işimize gelir durumu.
Aynen çok doğru dediniz. Şu an beklentileri bu. Kız nasılsa kaçar gelir diyorlardır. Değişmeye gelişmeye niyetleri yok. İnsanlar çok kurnaz. Bu kızın iyice gözü açılmıştır umarım.

Kurnazlığa bak bir de diyor ki "aileleri ikna edemezsek seni alcam gitçem"
Ohh herşey oldu bedava. Masraf yok sorumluluk yok. Yangından mal kaçırır gibi.
Asıl o senin babanı ikna edecek.
Senin onun ailesini ikna edecek bir vaziyetin yok.
Ohooo daha amca-kızlarına varana kadar elbiselik kumaşlar alınacak, gümüş gondolda çikolata gelecek,dış mekan fotoğrafçısı tutulacak,vitrin alınacak içi biblo doldurulacak :halay: Kırılmayın ama bu kardeşimize yanlış anlaşılmaya müsait yazmışsınız. o aile çok zengin dahi olsa asıl konu: özveri.

Ohooo daha amca-kızlarına varana kadar elbiselik kumaşlar alınacak, gümüş gondolda çikolata gelecek,dış mekan fotoğrafçısı tutulacak,vitrin alınacak içi biblo doldurulacak :halay: Kırılmayın ama bu kardeşimize yanlış anlaşılmaya müsait yazmışsınız. o aile çok zengin dahi olsa asıl konu: özveri.
Ailesiyle yaşatmasın kaynana tepesinde olmasın ekmeğini taştan çıkarsın yeter. Alıp kaçırıp nereye götürecek yine anasının evine. Aşkım işlerim yoluna girene kadar idare edelim diye diye sonra ruh ve sinir hastalıklarına randevu alınır.

Babasının sizi isteyeceğini sevgiliniz biliyor muydu? Ona da emrivaki olduysa ve sizinle aynı fikirdeyse çocuğun suçu yok bence. Ama gizli görüşmek biraz çocukça değil mi? Zamanla yıpranıp ortaya çıksın isteyeceksiniz belki o cesaret edemeyecek ve siz zaman kaybetmiş olacaksınız. Açıkçası burda ne yazılırsa yazılsın ben sizin geri döneceğinizi düşünüyorum ama sanki vazgeçmeniz daha hayırlı. Biliyorum insan gönlünden geçeni yapmak istiyor ama ben dinlemedim, insan cidden pişman oluyor. Yapmayın kendinize bunu.

bir yıllık bir ilişkim var ailem onun ailesi herkes biliyor bizi sevgilimin babası hergün beni arar sorar annesi arar sorar her şey çok güzeldi. ama babam istemiyordu çünkü askerlik yapmamış işi 3 ortaklı sıkıntılı bir iş ve çok kötü bir ilçede yaşıyor üstelik herkesi dolduruşuna sözüne çok gelen biri. babası beni çok seviyordu hastalandı ben gittim baktım düğünleri oldu gittim her şeylerine gittim iç içeydik bana artık gelinim diyordu. bir yıl sonra dün evimize habersiz geldiler bayram ziyareti diye babası aniden allahın emri dedi istedi ailece şok olduk bayram ziyaretinde nasıl kız istenir benim babamda dedi ki benim üç şartım var birincisi askerlik yapsın ikincisi üniversite bitirmiş gitsin bir işe girsin ve ilçeden çıkıp merkeze yerleşsin dedi . Babası babama cevap bile vermedi teşekkürler dedi kalkıp evden çıkıp gittiler . Ufacık bir konuşma orta yol mücadele yapmadılar . ve sonra bütün aile beni ailemi sildi çocukta gece arayıp ağlay ağlaya bütün aile oturup karar vermişler ve demişler ki biz o babayı da kızını da istemiyuoruz. Çok incindim çünkü benim hiç onlara yanlışım saygısızlığım olmadı o kadar sahiplenen insanlar tek seferde çekip gittiler 1 yıllık sevdiğim bile sildi engelledi gitti. Aradan bir gün geçmeden çıktı geldi ve bana dedi ki ben bir karar aldım ben senden vazgeçmeyecem herkese ayrıldık diyecem sende öyle herkes bittiğini bilecek ama biz ikinci telefon kullanacaz gizli gizli 8 ay görüşecez sonra aileleri ikna edemediysek seni alıp gidecem dedi kararını ver dedi ne yapacağımı bilmiyorum . Gizli saklı görüşmek daha kırıcı geliyor bana çünkü babam yanlış konuşmadı o kadar emek verdiğim o aile sildi tek seferde ben şimdi nasıl aylarca gizli saklı görüşecem bu bana çok ağır geliyor ne yapacağımı bilmiyorum bu kadar fazla emek verdim çok kötüyüm ...
İlk defa duydum böyle bişy
Samimiyetleri sahteymiş
Karşı tarafta saçmalamış
Babanda söyle yapsın böyle olsun demekle saçmalamış
Ama baban haklı çıkmış sonunda
Kaç bu aileden
Bi kalemde silmişler seni bi lafa hele o sevgilin hiç yüzene bakmı bu saaten sonra

saçmalık resmen
herşeyin yolu yordamı var
habersiz kız istememi olur
o aileden bir cacık olmaz
muhtemeln o çocuğu çalıştırıp parasını yiyorlardır
o yüzden işten çıkmasını da istemezler

babanızın ıstemedıgı kadar varmıs babanız aklı basında bır ınsanmıs dua edın evlenmeden bıttıgı ıcın bence

Ben kız tarafının babasını tutuyorum. Seven adam senin sevgilin gibi davranmaz. Kendini kandırma

Babanız ekstra bir istekte bulunmamış ki. Askerlik zaten zorunlu, iş meselesine gelirsek evlenmeyi göze alan biri işsiz güçsüz mü dolaşmayı düşünüyor? Bu makul isteklere bile bu şekilde saçma tavırlara girdilerse sonunda çok pişman olursunuz. Ailenizi dinleyin.

8 ay sonra ikna edemezseniz senden haklı olan babanı ezip gelmeni istiyo ama. Gittiğin zaman kendi babasıyla surekli görüşmenizi isteyecek

Baban 5 ev 30 bilezik istememis onlarin red tavri cok sacma. Askerlik yapmayan adama kizmi verilir zaten. Isinin duzgun olmasida seni dusundugunden. Sevgilinde bugun arkanda duramiyor korkak gbi ayrildik diyip devam edelim diyorsa zaten adamligini bi oturup dusunmen lazim. Babani sakin uzme bunlar icin. Hele hele kacar gidersen 1 sene sonra buraya konu ustune konu acarsin seni bi anda silen aile sana neler yapmaz

ama ne yapayım şimdi o da beni suçluyor diyor ben plan yaptım sen mücadele etmiyosun
Planmiymis yaptigi gizli sakli konuscakmis yoksa kacircakmis cocukca ve cok sacma bununla evlilik olmaz dik durup ailesinin karsisina gececgine is bulacagina sacma sapan hayallere kapiliyor bosversene bitir gitsin sonra daha cok uzuleceksin

Baban kızı için gayet makul isteklerde bulunmuş ve hepsi senin iyiliğin için.Lütfen böyle bir babayı ezip geçme.

Back
X