Allah aşkına bana bir akıl verin arkadaslar

Bu olaydan cikarttigimiz ders cocuklarimizi yuvaya okula verirken oraya yazilan cocuklarin ailelerinin ekonomik durumunuda goz onunde bulundurmamiz gerektigi..

O zaman kreş girislerine tablo assinlar.
Burasi zenginlerin bebelerinin olduğu kres.
Burasi orta hallilerin olduğu kres diye.
Söylediğinizin mantiksiz oldugunu çocuğunuz dogdugunda anlarsiniz umarim :)

Ah kadesa bunu en iyi bizim bilmemiz lazim zaten degil mi ? Gecen baslikta demedik mi veli =para zengin veli = cok para...Ne yazik ki ya okula yardimlarindan ya da velinin mesleginden faydalanacaklar...
Uzulmekte haklisin.Gideceksin ve senin karsinda ivirip kiviracaklar mevzuyu.Biraz sakinlesmekte fayda var.

Nasıl yani?

kreş benim gibi öğretmen, polis, asker vb... tipten insanların çocuklarının olduğu bir kreş. Orta halli insanlarız yani.

Bende soyle dusunmustum kreste hep yuksek gelirliler var siz orta halli oldugunuz icin ayrimciliga maruz kaldiginizi dusundunuz..
Zenginlern icine vernce dislanmayalim butun mesele taksitleri odemek degil birseylerden geri kalmasin cocuklar fakat istisnalar oluyormus demek ki arada ..

Canim haklısın kim bilir yardım mi yapıyor ne yapıyor.

ama çok ayıp ya çocuk onlar daha minicikler.

konuyu okumadınız mi? hepimiz orta gelirliyiz memuruz genelde bir tek o aile ciddi anlamda zengin :)

ve bir tek onun çocuğuna özel davraniliyor diğer 40 çocuk aynı düzeyde.

O zaman kreş girislerine tablo assinlar.
Burasi zenginlerin bebelerinin olduğu kres.
Burasi orta hallilerin olduğu kres diye.
Söylediğinizin mantiksiz oldugunu çocuğunuz dogdugunda anlarsiniz umarim :)

Tabi ki yazmazlar oyle de hani dedim muhite gore ne biliyim tipine gore belli olur kresi hangi aileler tercih ediyor ona gore yollariz demistim ama arkadasin dedigi mesele farkliymis

konuyu okumadınız mi? hepimiz orta gelirliyiz memuruz genelde bir tek o aile ciddi anlamda zengin :)

Diğer velilerin bu kadar alınmamasının sebebini sizin aşırı duyarlılığınıza mı vereyim, yoksa başka şeylerin etkisiyle bir sinir boşalmasına mı bilemedim. Yani çocuğum yok ama ancak gelip bana bunu söylerse takılırdım sanırım.

Arkadaslar benim yaşadığım şehir öyle büyük şehirler gibi maddi duruma gore falan semt semt ayrılmiyor maddi gelir hemen hemen herkesin aynı memur ve işçi şehri. durumu çok iyi olanlar belli zaten.

Canim haklısın kim bilir yardım mi yapıyor ne yapıyor.

ama çok ayıp ya çocuk onlar daha minicikler.

Yardim yapiyor olabilir.Varsa muduru,ogretmeni velinin meslek grubu neyse artik doktor,esnaf vs burdan nemalaniyor olabilir ki kuvvetle ihtimal 2.si.

Ben derim ki yine sakinligini koru.Ozellikle bunun icin gitmis olma.Hani bir tabir vardir ya taşı gedigine koymak diye elbet bunu yapip yani yeri ve zamaninda onlari utandiracagin vakit gelecektir.

Kreş yönetimi 80 lerden mi kalmış ne o zamanlarin turk filmlerinde boyle ayrımcılık yapılırmış zengin çocuğu el üstünde tutulup orta halliler ezik muamelesi görürmüş öyle filmer yapılırdı.
Okul yönetimi ile konuşun çocukların psikolojisi etkilenmiştir tabikide.

belki onlar da takılıyordur bilemiyorum ki.olay bu aksam oldu çünkü. kimseyle konuşmadık henüz. milleti kiskirtmak istemem sonuçta orada hiç suçu olmayan bir çocuk ve aile var. İnan başka şeylerin birikimi değil.

son kismi anlamadım neyi söylerse?

Ben normalde fevri biri değilim ama olay çocuk ve ayırt etme olunca sakin olamadım.

kk yi seviyorum farklı fikirler okumak İyi oldu.

Oku

Okudum canim bence sende 40 cocukla birsen mesele cokta canini sikacagin bir mesele olmasin. Yuvada boyle gosterisli bi kutlama gormedigi icin mest olmus bunu sergilemek istemis onemli olan cocuklara bire bir muamelede ayrimcilik yapiyorlar mi onu gozlemleyin

Ben olsam çocuklarımın fotoğraflarının sosyal medyada paylaşılmasını istemezdim.
Sizin derdiniz elbette fotoğraf değil çok net anladım ; kendi hissettiğimi söylemek istedim.

Bir arkadaş reklam demiş. Eğer görsel olarak çok iyi hazırlanmışlarsa bana da bu mantıklı geldi.
En doğrusu karşılıklı sohbet eşliğinde bunu sormanız, onlardan aldığınız cevap belkide sizi rahatlatacaktır.
Rabbim hayırlı, mutlu, sağlıklı, aşk dolu kocaaaa bir omur nasip etsin yavrularınıza. Doğum günleri kutlu olsun. :)

sürekli oradayım öğretmenimizden çok memnunum zaten sorun kreş sahibinde bence.bu tür şeyleri o organize eder çünkü.

birsen çok teşekkürler amin.konuyu ilk açtığımda ki sinirim geçti ama yarın bunu konuşmayı düşünüyorum. yaptıklarının yanlisligini anlatmam lazım. belki de diğer veliler de konuşur.

Canım öyle ıyi diyosunuz ama çocuk bunu anlarmi bana niye yapmadilar psikolijisinde onlar daha küçük kendisinede yapilsin ister.Burda yönetim hatali her ne olursa olsun ayrımcılık yapilmayacakti

Canım öyle ıyi diyosunuz ama çocuk bunu anlarmi bana niye yapmadilar psikolijisinde onlar daha küçük kendisinede yapilsin ister.Burda yönetim hatali her ne olursa olsun ayrımcılık yapilmayacakti

Haklisin arkadasim ama suan ki dg foto konusunda ufakliklarin orada fotografi gorecegini zannetmiyorum yinede onemli olan yada daha onemli olan sey yuva da gecirdikleri sure boyunca esitlik ne durumda bunu gormek lazim

Yani çocuğum bana gelip anne neden böyle yapıldı, bizim fotomuz yokken x'in neden var? dese evet çok üzülür ve ona bu durumun onu üzmemesi gereken bir şey olduğunu anlatmaya çalışırdım ama yalnız kendim görsem, öff yaptıkları saçmalığa bak der geçerdim, çocuğumun farkındalığı beni üzerdi yani, kendim için öyle bir şey olmazdı işgüzar insanlar her zaman var nasıl olsa. Maddi zenginlik ve bazen beraberinde gelen yalakalığı yetişkinler olarak kaçınabildiğimiz bir şey değil ne yazık ki.

sürekli oradayım öğretmenimizden çok memnunum zaten sorun kreş sahibinde bence.bu tür şeyleri o organize eder çünkü.

Ogretmenden eminseniz sikmayin caninizi ogretmen zenginden birsey kazanmaz bu yuzden onun icin esittir cocuklar ama yuva sahibi ise ticari olarak bakan kisim ona birsey diyemem iste :/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…