- 15 Şubat 2013
- 26.424
- En iyi cevaplar
- 1
- 102.429
- 798
Bunu da düşündüm ama o minigin d.gunu üstünden bunu yapmak istemedim.
Cocugunuzdan bir tebrik ve iyi dilegi esirgeyerek ayip etmisler, fakat ilk sayfada bi uyeninde yazdigi gibi ticari amacli (o dogum gunu daha ilgi cekici oldugundan) onun paylasmis olmalilar.Bunu konussanizda bi neticeye varacaginizi sanmam, ama orda bi kutlama varsa samimi veya degil cocugunuzu tebrik edip,kutlamaliydilar.
Şu anda çok gerginim ve agliyorum. sizlere akıl danışmaya çok ihtiyacım var.
Ikiz cocuklarim var geçen çarşamba d.gunleriydi ve kreşlerinde kutladik. Bu günde başka bir çocuğun d.gunuydu ve yine kreste kutlama yaptılar ancak bugüne kadar sosyal ağlardan tek bir çocuğun doğum günü fotoları kreş tarafindan paylasilmaz iken bu çocuğunkiler boy boy paylaşıldı. Çünkü ailesi çok zengin maddi kulfet gerektiren bir sürü hazirlik yapmışlar. ama bizler orta halli olduğumuz için sinirli şeyler yapabildik kreş bizim hazırlıkları beğenmedi galiba.
birakın foto paylasmayi kuru bir sözle kutlamadilar bile.ben bu duruma çok üzüldüm o yaştaki çocukların arasında bile ayrımcılık yapılması sınıf farkı gözetilmesi canımı çok sıktı. yoksa kutlama ya da foto önemli değil.
yarın diğer çocuklar ve kendi cocuklarim adına konuşmayı ve bu yaptıklarının çok büyük bir ayıp olduğunu söylemeyi düşünüyorum. her yerde zengin olanlar korunuyor ayrı davranıliyor ama bari çocuklar arasında bunu yapmasinlar.
haksız isem lütfen haksiz oldugumu söyleyin mantıklı fikirlere ihtiyacım var. Belki bir anne ve öğretmen olarak duygusal davranıyorumdur bilemiyorum.
dedigim gibi konu foto paylaşımı değil. anlatabildim umarım.
Aynı şey bende de odu ama çok umursamadım. Aslında işime geldi. Bıktım insanlara çocuklarımın resimlerini paylaşmayın demekten. İstemeden iyilik yapmışlar. Kendi ailem ,eşimin ailesi, kreşler, okullar gereksiz yere paylaşıyor. Bence kreşteki resimler mail adresimize gelmeli. Üzülmeyin lütfen sizi beğenmeyerek iyi birşey yapmışlar. Eğer çocuğunuz bu duruma üzülüyorsa konuşun kreşle. Ama onların birşeyden haberi yoksa hiç karıştırmayın. Kimlerki kimi beğenmiyorlar. Çocuklarınızı iyi bakıyorlar ve çocuklarınız orda mutluysa bunlara üzülmeyin.
sevde_ .!.:Belki de o çocuğun ailesi okulu sıkıştırmıştır koysunlar diye? Anlaşılan sizin okulun facebook'a en azından doğum günü fotoğrafı koyma adeti yok. Ama bir çok kreş koyuyor. O aile kendi çevresine göstermek için bizzat istek yapmış olabilir. Ben olsam hemen okulu ayrımcılıkla suçlamazdım. O albüm ayrımcılık suçlaması için yeterli değil bana göre. Kreşin bunun için bir açıklaması olabilir. Sanırım yarın sorarsın kendilerine.
sürekli oradayım öğretmenimizden çok memnunum zaten sorun kreş sahibinde bence.bu tür şeyleri o organize eder çünkü.
Ben olsam çocuklarımın fotoğraflarının sosyal medyada paylaşılmasını istemezdim.
Sizin derdiniz elbette fotoğraf değil çok net anladım ; kendi hissettiğimi söylemek istedim.
Bir arkadaş reklam demiş. Eğer görsel olarak çok iyi hazırlanmışlarsa bana da bu mantıklı geldi.
En doğrusu karşılıklı sohbet eşliğinde bunu sormanız, onlardan aldığınız cevap belkide sizi rahatlatacaktır.
Rabbim hayırlı, mutlu, sağlıklı, aşk dolu kocaaaa bir omur nasip etsin yavrularınıza. Doğum günleri kutlu olsun. :)
evet çok iyi anlattınız ve sonuna kadar haklısınız, sınıf ayrımı çok sinir bozucu.Şu anda çok gerginim ve agliyorum. sizlere akıl danışmaya çok ihtiyacım var.
Ikiz cocuklarim var geçen çarşamba d.gunleriydi ve kreşlerinde kutladik. Bu günde başka bir çocuğun d.gunuydu ve yine kreste kutlama yaptılar ancak bugüne kadar sosyal ağlardan tek bir çocuğun doğum günü fotoları kreş tarafindan paylasilmaz iken bu çocuğunkiler boy boy paylaşıldı. Çünkü ailesi çok zengin maddi kulfet gerektiren bir sürü hazirlik yapmışlar. ama bizler orta halli olduğumuz için sinirli şeyler yapabildik kreş bizim hazırlıkları beğenmedi galiba.
birakın foto paylasmayi kuru bir sözle kutlamadilar bile.ben bu duruma çok üzüldüm o yaştaki çocukların arasında bile ayrımcılık yapılması sınıf farkı gözetilmesi canımı çok sıktı. yoksa kutlama ya da foto önemli değil.
yarın diğer çocuklar ve kendi cocuklarim adına konuşmayı ve bu yaptıklarının çok büyük bir ayıp olduğunu söylemeyi düşünüyorum. her yerde zengin olanlar korunuyor ayrı davranıliyor ama bari çocuklar arasında bunu yapmasinlar.
haksız isem lütfen haksiz oldugumu söyleyin mantıklı fikirlere ihtiyacım var. Belki bir anne ve öğretmen olarak duygusal davranıyorumdur bilemiyorum.
dedigim gibi konu foto paylaşımı değil. anlatabildim umarım.
Teşekkürler.
muzurtilkicim yine patlatmışsın yorumu , dibine kadar katılıyorummesajları buraya kadar okudum, gerisini okumadan yazıyorum, belki yazılmıştır
kadesa, benden iyi bilirsin eğitim-öğretimde öğretmen çok önemlidir. hem çocuğun sevdiği hem de gerçekten iyi, duyarlı öğretmen bulmak zordur.
eğer öğretmenden memnunsan, konuşmayı mükün olduğunca1Sen 'in dediği gibi sohbet ortamında yapmaya çalış.
yapılan şeyin kesinlikle yanlış olduğunu düşünüyorum, o ayrı
fakat sen bu konuyu konuşmak için farklı bir bahaneyle git
konuyu bir şekilde buraya getir
nedenini sormak istedim, neden böyle yaptınız diye sor kibarca (kibarca derken ezilerek demek istemedim tabi)
belki gerçekten1Sen 'in dediği gibi rahatlatıcı bir cevap alırsın
yok gerçekten olay para yüzünden ayrımcılık ise o zaman da neden böyle yapıyorsunuz demek yerine, çocuklar adına rahatsız olduğunu dile getirerek bir öneri sunabilirsin
tüm çocuklara şık gelmelerini söyleyip birgün boy boy fotoğraf çekip yayınlayalım de mesela, diğer çocukların da velilerin de aklı kalmasın de, ben de öğretmenim çocukların neler hissedebileceğini düşündüm de vs vs
gerekiyorsa kendi cebinden bir fotoğrafçı tut, İstanbul'da 5 saat 2 kişi 500 TL'ye geliyorlar mesela, sen 1 saatlik 1 kişi tutsan, ödenebilir diye düşünüyorum, yuva da hayır demez bence böyle bir teklife
yani olaya çocuklar adına rahatsız olduğunu söyleyerek çözüm önerisiyle yaklaş bence, orta yolu bulmuş olursun. hem ortam gerilmez, hem tepki verilmiş olur, hem yuva hatasını anlamış olur, hem de yanlışlık düzeltilmiş olur...tabi yuva kabul ederse!
muzurtilkicim yine patlatmışsın yorumu , dibine kadar katılıyorum
Reklam olayını hiç düşünmemiştim olabilir tabii.paylasilan fotolar kresin kendi sitesinde değil feys sayfalarında var.
Ancak sadece o çocuğun olması ve diger 40-50 öğrencinin herseyinin es geçilmesi canımı çok sıktı. yoksa foto umrumda değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?