• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Allah aşkına böyleleri doğurmasın

Canm cocuklar belli bi yasa kdr zaten gunahsizdir, onlara gunah yazilmaz. Hatta gayri muslim cocuklar bile o yasa kdr muslumandir. Ha bu islam dinine gore tabii. Cok fazla dine kaymak istemiyorum. Yapilan hatalardan ebeveynleri sorumludur. Bazi durumda onlarda birsey yapamaz belki.. ama bu annenin tepkiside garip ztn.

Ayrica konu sahibinide hatali buldugumu soledim ilk postumda. Bagirmk yerine sorup anlatsaydi daha cok ise yarardi belki
Benimn kizdigim cocuk 13-14 yasindaydi. O cocuk artik o kediye o davranisi yaparken sonucunu bilir. Bu masumiyet degil bence.

Kusura bakmasin kimse de benim de hic kimse cocuguma bagiramaz. Cocuktur yanlis ya da hatali davranista bulunmus olabilir. Yanlisi bana ya da babasina soylenir. Gerekeni biz ebeveynleri olarak yapariz. Sokakta tanimadigimiz kimseye dusmez benim cocugumun egitimi.
Hiç umrumda olmaz çocuk çocuk değil habis bi şey

hiç yazmadım konuyu okudum sadece ama birkaç kişi hariç hiç kimse kendisini sakince ifade edemiyor konu sahibi ilk başta siz. hiç kimsenin çocuğuna şeytan,habis gibi sözler söyleyemezsiniz o konuda bir anlaşalım.

çocuk 10 yaşına gelene kadar ben yaptıklarında bir mantık aramıyorum. evde aile ne kadar dikkat ederse etsin sokakta bir arkadaşının yaptığını görüp onu yapabilir. burada onu siz bağırarak uyaramazsınız. herkes herkesin çocuğuna kafasına göre bağırsaydı ortalık ana baba gününe dönerdi. hukuk okuyorsunuz biliyorum,herkes kendi adaletini sağlamaya çalışsa durum ne olurdu? bir de böyle düşünebilirsiniz. yani orada o çocuğa bağıramazsınız o sizin yanlışınız ve ayıbınız.

annesi haklı değil ama ben anne olmadığım halde düşünüyorum benim çocuğum yanlış yaptıysa onu ben uyarırım benden başkası onu sokak ortasında rencide ederse o kişiye hayatının şokunu yaşatırım. ki siz de yaşamışsınız zaten.

olayın kötü oluşu,çocuğun kediye kötü davranışı vs hiçbir şekilde o çocuğa bağırmanızı haklı çıkarmıyor. o bir kedi yavrusuysa diğeri de insan yavrusu. onu da gözünüz görmüş gidip annesiyle paylaşabilirdiniz ki o zaman böyle bir tepki almazdınız.

not:kendi köpeğime sitedeki çocuklar kötü davranırken bile onlara bağırıp çağırmak yerine aileleriyle konuşmuş,ertesi gün frizbi ile oğlumun nasıl onlarla oynayabileceğini göstermiş,kendisinde milletin çocuğuna terbiye verme haddini bulmayan bir hayvanseverim. önce siz düzgün davranmalısınız ki karşıdan da öyle dönüt alın.

ekleme:konunun mübalağa içerdiğini de düşünüyorum. bir annenin çıkıp "altı üstü kedi" diyebileceğine inanmak istemiyor da olabilirim.

hiç yazmadım konuyu okudum sadece ama birkaç kişi hariç hiç kimse kendisini sakince ifade edemiyor konu sahibi ilk başta siz. hiç kimsenin çocuğuna şeytan,habis gibi sözler söyleyemezsiniz o konuda bir anlaşalım.

çocuk 10 yaşına gelene kadar ben yaptıklarında bir mantık aramıyorum. evde aile ne kadar dikkat ederse etsin sokakta bir arkadaşının yaptığını görüp onu yapabilir. burada onu siz bağırarak uyaramazsınız. herkes herkesin çocuğuna kafasına göre bağırsaydı ortalık ana baba gününe dönerdi. hukuk okuyorsunuz biliyorum,herkes kendi adaletini sağlamaya çalışsa durum ne olurdu? bir de böyle düşünebilirsiniz. yani orada o çocuğa bağıramazsınız o sizin yanlışınız ve ayıbınız.

annesi haklı değil ama ben anne olmadığım halde düşünüyorum benim çocuğum yanlış yaptıysa onu ben uyarırım benden başkası onu sokak ortasında rencide ederse o kişiye hayatının şokunu yaşatırım. ki siz de yaşamışsınız zaten.

olayın kötü oluşu,çocuğun kediye kötü davranışı vs hiçbir şekilde o çocuğa bağırmanızı haklı çıkarmıyor. o bir kedi yavrusuysa diğeri de insan yavrusu. onu da gözünüz görmüş gidip annesiyle paylaşabilirdiniz ki o zaman böyle bir tepki almazdınız.

not:kendi köpeğime sitedeki çocuklar kötü davranırken bile onlara bağırıp çağırmak yerine aileleriyle konuşmuş,ertesi gün frizbi ile oğlumun nasıl onlarla oynayabileceğini göstermiş,kendisinde milletin çocuğuna terbiye verme haddini bulmayan bir hayvanseverim. önce siz düzgün davranmalısınız ki karşıdan da öyle dönüt alın.

ekleme:konunun mübalağa içerdiğini de düşünüyorum. bir annenin çıkıp "altı üstü kedi" diyebileceğine inanmak istemiyor da olabilirim.
Eğer bu kadar metanetli bi insansanız ne mutlu size ama ben o yaşta muhakeme yeteneği bu konuda gayet gelişkin olmasına rağmen bunu yapan bi çocuğa karşı sakin kalabilecek olsam da kalmamayı tercih ederim. Hele ki o çocuk yaptığıyla gurur duyuyorsa. Hele ki annesi de gidip tebrik eder gibi çocuğunu alnından öptüyse. Çocuğa bağırdığım için pişmanlık duymuyorum. Ayrıca şeytan ve habis benzetmelerim de çocuğa kediye mi attın topu diye sorduktan sonra çocuğun yüzündeki o gülüşten kaynaklanıyor. Ki o ifadeyi siz görseydiniz siz de ürkerdiniz eminim. Bi başka canlıya eziyet etmekten bu denli onur duyan bi çocuk umarım ilerde büyüdüğünde benim karşıma çıkmaz çünkü iyi bir insan olma ihtimali ne yazık ki çok düşük. Bir de kendi köpeğinizden örnek vermişsiniz. Benim de kedin sitedeyken ona zarar vermeye çalışan çocuklarla sakince konuşurdum canı acır yapma derdim yapmazlardı nitekim ben hep kedimin yanındaydım onu koruyabilirdim. Ama o zavallı kedicik zaten sokak kedisiydi kim bilir günde kaç kez böyle şeylerle karşılaşıyor ve kim bilir kaçından kurtulup kaçından kurtulamıyor. Bu durumda sakin kalmak güç ve manasız bence

Bu mahlukata deseydiniz keşke sokak hayvanları için bilerek isteyerek işkence yapmanın bir cezası var kasten hiçbir canlıya işkence edemezsiniz sizde çocuğunuza destek verdiğiniz için bir katil yetistiryosunuz deseydiniz belki caydiricii olurdu bir sonraki sefere kadın bu tutumundan dolayi ogretebilirdi

Eğer bu kadar metanetli bi insansanız ne mutlu size ama ben o yaşta muhakeme yeteneği bu konuda gayet gelişkin olmasına rağmen bunu yapan bi çocuğa karşı sakin kalabilecek olsam da kalmamayı tercih ederim. Hele ki o çocuk yaptığıyla gurur duyuyorsa. Hele ki annesi de gidip tebrik eder gibi çocuğunu alnından öptüyse. Çocuğa bağırdığım için pişmanlık duymuyorum. Ayrıca şeytan ve habis benzetmelerim de çocuğa kediye mi attın topu diye sorduktan sonra çocuğun yüzündeki o gülüşten kaynaklanıyor. Ki o ifadeyi siz görseydiniz siz de ürkerdiniz eminim. Bi başka canlıya eziyet etmekten bu denli onur duyan bi çocuk umarım ilerde büyüdüğünde benim karşıma çıkmaz çünkü iyi bir insan olma ihtimali ne yazık ki çok düşük. Bir de kendi köpeğinizden örnek vermişsiniz. Benim de kedin sitedeyken ona zarar vermeye çalışan çocuklarla sakince konuşurdum canı acır yapma derdim yapmazlardı nitekim ben hep kedimin yanındaydım onu koruyabilirdim. Ama o zavallı kedicik zaten sokak kedisiydi kim bilir günde kaç kez böyle şeylerle karşılaşıyor ve kim bilir kaçından kurtulup kaçından kurtulamıyor. Bu durumda sakin kalmak güç ve manasız bence

konu merhametle değil had bilmekle alakalı. benim çocuğa hak verdiğimi filan düşündünüz sanırım ama çocuğun yaptığı kadar sizinki de ve benzetmeleriniz de yanlış anlatmaya çalıştığım bu.

olaylara geniş bakabilmeyi öğrendiğinizde haber verin bu konuyu tekrar konuşalım.

Konu sahibi boyle vahsice ve canavar hislerle bahsettigini kisi de bir cocuk. Nihayetinde temyiz gucu olmayan bir insandan bahsediyruz. Cocuklar acimazsizdir bu bir gercek evet yaptiklari dogru degil ama siz de bagirip cagirip milletin cocuguna boyle saldrganca yaklasamazsiniz. Insan gbi soyleseydiniz belki daha ogretici ve yararli olurdu saciniz basini yolmadiklarina dua et seytan habis falan nedir ya cocuktan bahsediyoruz korkunc bu dusunceler

Hiç umrumda olmaz çocuk çocuk değil habis bi şey
Yazdigim gibi kimse bagiramaz. Bagirirsa benim cocuguma agzinin payini alir. Yaptiysa bi yanlis bana iletilir ben gerekeni yaparim.

Ayrica cocuklar icin seytan, mahluk, habis gibi kelimeler kullanmaniz cok yanlis. Siz de sozlu siddet uyguluyorsunuz. Kusura bakmayinda o annenden pek de bi farkiniz yok.

O kadar sinirliyim ki karman çorman anlatırsam kusuruma bakmayın.

Benim evimin yakınlarında bir çocuk parkınvar eve dönerken önünden geçiyorum. Bugün de eve dönerken parkta birkaç erkek çocuk topla oynuyordu sanırım anneleri de ordaki çardakta oturmuş sohbet ediyorlar buraya kadar her şey çok güzel. Bu arada çocuklar 8-9 yaşlarındaydı öyle küçük değiller yani ve de top ağır futbol toplarından ama öyle bakkalda satılan 1 liralık toplardan değil. Onlar oynarken bir tane kedicik de kendi halinde oralarda dolaşıyordu. Neyse olaya geliyorum.

Çocuklardan biri diğerlerine bakın napcam şimdi dedi topu aldı eline kediyi hedef aldı attı allahtan kedi kaçtığı için denk gelmedi. Napıyosun sen diye bağırdım çocuk bana cevap vermiyo gülüyo öyle gururlu gururlu bakıyo suratıma. Şeytan şappalağı. Her neyse napıyosun sen çocuğum topu kediye mi attın cevap versene dedim hala bakıyo suratıma eblek eblek. Ama yani kızlar yüzündeki ifade o kadar gururlu ki enn ufak bir pişmanlık emaresi yok. Neyse bi baktım annesi geliyo sen ne bağırıyosun benim oğluma diye bağırıyo bana. Ki niye bağırdığımı bilmeden bağırması da haklıydı biri benim çocuğuma bağırsaydı ben de kızardım. Anlattım böyle böyle çocuğunuz kediye top atıyor yazık değil mi hayvana diye. Sana en atarsa atar kedi altı üstü sen kedi için benim oğluşuma bağıramazsın gerizekalı karı seni ayağımın altına alırım ağzını yırtarım saçını başını yolarım diye konuşmaya başladı. Baktım iş mahalle kavgasına dönecek diğer anneler de bakıyo bu tarafa dedim beautiful trauma kaç yoksa dayak yiyeceksin. Bunlar olurken de çocuğu gitti diğer çocuklarla top oynuyo hiç asla umrunda değil. Neyse ben ne halin varsa gör minvalinde bi şey dedim gittim giderken arkama baktım kadın gitmiş oğlunun kafasından öpüyo bi de aferin der gibi. O kadar sinir oldum ki anlatamam. Yediğim hakaret ve tehditler de cabası zaten.

Çocuklar ki içinde kötülük barındırmayan canlılar, bir canlının canını acıtmaktan suçluluk duymaması sizce de korkunç bir şey değil mi? Daha çocukken bundan suçluluk duymayan insan ileride kim bilir ağzı dili yok diye o zavallı hayvancıklara ne yapar. Akıl vermek gibi değil bu yanlış anlamayın sizden sadece rica ediyorum nolur çoluğunuza çocuğunuza hayvan sevgisi aşılayın ya lütfen
Sizin yaptığınız da yanlış bağırarak hayvan sevgisini kazandırmaya calismissiniz onun annesinden ne farkiniz kaldı ? Yavrum kediye top atma kediyi sev güzel güzel deseydiniz ? Kusura bakmayın. Kediyi koruyacagim derken gururun daha ne olduğunu bilmeyen bir çocuğa çok yanlış bir izlenim verdiniz

İlk 6 sayfa ve son sayfayı okuyup dehşete düştüm. Kötü içerik bildirimi yapılmamış sanırım. Eğer kötü içerik yapılıp hala konu kapanmamışsa içerikten daha vahim bir durm olmuş.
Allah aşkına bir kısım yorumcular size soruyorum. Vicdandan bahsederken kendi vicdanlarınızı nerede unuttunuz.
18-20 yaşlarında yapılan hatalara hpşgörüyle yaklaşırken, ahkam keserken çocukların yaptıkları hatalarda o çocuklara yapılması hayal edikenler nedir yahu. O çocuklar hakkında söylenenler nedir. Hangi bilimsel verilere göre çocukları geleceğin hırsızı, katili, tecavüzcüsü ilan ettiniz.
Hayvanları koruyalım onlara işkenceyi kaldıralım buna engel olalım derken 8-10 yaşındaki çocukları asıp kesmek mantığı nedir.
Anneyi babayı suçlayalım tamam ama çocuklar hakkındaki bu ifadeler nedir.
Çocukları korumayaçalışanlar hayvan düşmanı ilan edilmiş. Resmen yargısız infaz resmen benim gibi düşünmeyen tü kaka mantığı.
Öğretelim yahu, işkence yapan çocuk görünce ona bunun yanlışlığını söyleyelim. 100 çocuktan birini değiştirirse ne mutlu. Yok 100 çocuğu da süasıp keselim demek şiddeti engellemek için şiddet göstermek çözüm mü acizlik mi kolaycılık mı?
Tamam çocuklarımız kötü bir şey yaptığında kafakarını duvara sürtelim, kapıya atalım vs.
Benim için hayvana 3ziyet kötü başkası için de yere tükürmek. Biri çocuk eziyet etsin diye kessin, diperi tekme attı diye kessin. Nede olsa çocuk kötü.
Helal yaaa.

Her şey '' O daha küçücük bir çocuk, ne anlar ki?'' ile başladı..
Önünü alamadık..

Maalesef öyle, çocuklara güzel davranalım, öğretelim, evet katılıyorum önce ebeveynler sorumlu çocuklarının yaptıklarından ama o daha küçük deyip geçmemek gerekiyor, herşey küçükken başlıyor, bakın bir olay anlatayım, sabahtan akşama kadar sokağa salınıp arkası aranmayan çocuklar var burada, bir sabah köpeğimi yürüyüşe çıkardığım sırada 10-11 yaşlarında bir erkek çocuğu mahallede dolanan dişi köpeğin yanındaydı, ne güzel aferin bak köpekle oynuyor diye düşünüyordum ki baktım çocuk köpeğin cinsel organıyla oynuyor, uyarsam teyze birşey yapmıyorum diyecek, ben de çocuk yaştaki birine laf söyleyen erişkin denip tepki alacağım, la havle çekip gittim, yürüyüş bitti dönüyorum baktım yine o çocuk yine o dişi köpekle, bu sefer başka bir erkek köpek bulmuş ikisini çiftleştirmeye çalışıp gülüyor, ailesini tanımıyorum, herkesi iyi tanıdığını bildiğim birine durumu söyledim, çocuğu tarif edince heee o çocuk mu biliyorum, ailesine defalarca söyledik, bunu ilk kez yapmıyor, apartmanda çocukları da sıkıştırıyormuş, o köpeği de sıkıştırmış birşeyler yapmak için, ailesine söyledik ama umursayan bir aile değil, o yüzden onlarla konuşmaya çalışmak nafile bir çaba dedi.

Ben bu çocuğu o dişi köpeğin orasını burasını sıkıştırırken defalarca gördüm, bu çocuk bu zihniyetle büyüyecek, peki ya sonra?

Back
X