hiç yazmadım konuyu okudum sadece ama birkaç kişi hariç hiç kimse kendisini sakince ifade edemiyor konu sahibi ilk başta siz. hiç kimsenin çocuğuna şeytan,habis gibi sözler söyleyemezsiniz o konuda bir anlaşalım.
çocuk 10 yaşına gelene kadar ben yaptıklarında bir mantık aramıyorum. evde aile ne kadar dikkat ederse etsin sokakta bir arkadaşının yaptığını görüp onu yapabilir. burada onu siz bağırarak uyaramazsınız. herkes herkesin çocuğuna kafasına göre bağırsaydı ortalık ana baba gününe dönerdi. hukuk okuyorsunuz biliyorum,herkes kendi adaletini sağlamaya çalışsa durum ne olurdu? bir de böyle düşünebilirsiniz. yani orada o çocuğa bağıramazsınız o sizin yanlışınız ve ayıbınız.
annesi haklı değil ama ben anne olmadığım halde düşünüyorum benim çocuğum yanlış yaptıysa onu ben uyarırım benden başkası onu sokak ortasında rencide ederse o kişiye hayatının şokunu yaşatırım. ki siz de yaşamışsınız zaten.
olayın kötü oluşu,çocuğun kediye kötü davranışı vs hiçbir şekilde o çocuğa bağırmanızı haklı çıkarmıyor. o bir kedi yavrusuysa diğeri de insan yavrusu. onu da gözünüz görmüş gidip annesiyle paylaşabilirdiniz ki o zaman böyle bir tepki almazdınız.
not:kendi köpeğime sitedeki çocuklar kötü davranırken bile onlara bağırıp çağırmak yerine aileleriyle konuşmuş,ertesi gün frizbi ile oğlumun nasıl onlarla oynayabileceğini göstermiş,kendisinde milletin çocuğuna terbiye verme haddini bulmayan bir hayvanseverim. önce siz düzgün davranmalısınız ki karşıdan da öyle dönüt alın.
ekleme:konunun mübalağa içerdiğini de düşünüyorum. bir annenin çıkıp "altı üstü kedi" diyebileceğine inanmak istemiyor da olabilirim.