• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Allah aşkına böyleleri doğurmasın

Daha konuyu okuyup, olayın ne olduğunu bilmeden nasıl cevap yazıyorsunuz? Bravo vallahi daha size verecek cevabım yok. Rumuzunuzda yazan Tanrının ışığı umarım birgün sizede vurur sizi aydınlatır :KK66:
Konuyu okudum ne olduğunu da biliyorum.asgari müşterekte buluşabilmek güzel,benimde size verecek bi cvbım yok zira herkesin anlattığı karşısındakinin anladığı kadardan öteye gidemiyor.nickin anlamını tam da benim istediğim gibi idrak edebilmeniz ne hoş.diliyorum dediğiniz gibi olur

O kadar sinirliyim ki karman çorman anlatırsam kusuruma bakmayın.

Benim evimin yakınlarında bir çocuk parkınvar eve dönerken önünden geçiyorum. Bugün de eve dönerken parkta birkaç erkek çocuk topla oynuyordu sanırım anneleri de ordaki çardakta oturmuş sohbet ediyorlar buraya kadar her şey çok güzel. Bu arada çocuklar 8-9 yaşlarındaydı öyle küçük değiller yani ve de top ağır futbol toplarından ama öyle bakkalda satılan 1 liralık toplardan değil. Onlar oynarken bir tane kedicik de kendi halinde oralarda dolaşıyordu. Neyse olaya geliyorum.

Çocuklardan biri diğerlerine bakın napcam şimdi dedi topu aldı eline kediyi hedef aldı attı allahtan kedi kaçtığı için denk gelmedi. Napıyosun sen diye bağırdım çocuk bana cevap vermiyo gülüyo öyle gururlu gururlu bakıyo suratıma. Şeytan şappalağı. Her neyse napıyosun sen çocuğum topu kediye mi attın cevap versene dedim hala bakıyo suratıma eblek eblek. Ama yani kızlar yüzündeki ifade o kadar gururlu ki enn ufak bir pişmanlık emaresi yok. Neyse bi baktım annesi geliyo sen ne bağırıyosun benim oğluma diye bağırıyo bana. Ki niye bağırdığımı bilmeden bağırması da haklıydı biri benim çocuğuma bağırsaydı ben de kızardım. Anlattım böyle böyle çocuğunuz kediye top atıyor yazık değil mi hayvana diye. Sana en atarsa atar kedi altı üstü sen kedi için benim oğluşuma bağıramazsın gerizekalı karı seni ayağımın altına alırım ağzını yırtarım saçını başını yolarım diye konuşmaya başladı. Baktım iş mahalle kavgasına dönecek diğer anneler de bakıyo bu tarafa dedim beautiful trauma kaç yoksa dayak yiyeceksin. Bunlar olurken de çocuğu gitti diğer çocuklarla top oynuyo hiç asla umrunda değil. Neyse ben ne halin varsa gör minvalinde bi şey dedim gittim giderken arkama baktım kadın gitmiş oğlunun kafasından öpüyo bi de aferin der gibi. O kadar sinir oldum ki anlatamam. Yediğim hakaret ve tehditler de cabası zaten.

Çocuklar ki içinde kötülük barındırmayan canlılar, bir canlının canını acıtmaktan suçluluk duymaması sizce de korkunç bir şey değil mi? Daha çocukken bundan suçluluk duymayan insan ileride kim bilir ağzı dili yok diye o zavallı hayvancıklara ne yapar. Akıl vermek gibi değil bu yanlış anlamayın sizden sadece rica ediyorum nolur çoluğunuza çocuğunuza hayvan sevgisi aşılayın ya lütfen
Beyin özürlü bencil yiyip icin s..maktan baska b.ka yaramayan degersizler . Kedinin tirnagi olamazlar bu kafaylada kendilerini nimetten saymislar

Ben de bir keresinde, yaşları tahmini on-on dört arasında olan bir kaç çocuğun(!) (yaratık yavrusunun) kışkırttığı sokak köpeklerinden bir kediyi kurtarmıştım. Üzerlerine yürüyerek bağırdım o yaratıklara ve savunmaları "abla bişey yok ya bişey yapmazlar" oldu. Hem köpekleri kışkırtıp "tut tut" diyekedinin üzerine salıyorlar hem de köpekler onları da ısırmasın diye kaçışıyorlar böcek gibi etrafa, kahkalar atarak. " Madem birşey yapmazlar, niye kaçıyosunuz" diye bağırdım falan. Etrafta piknik yapan aileler, koca koca aile babaları(!) da vardı ve benden başka kimsenin umuru değildi bu durum ya insanlar ne kadar duyarsız. Zavallı kedicik ağaç tepesinde canını kurtarma derdinde ve çoluklu çocuklu bir sürü insan gık demiyor. Sonuçta çocuklar o köpeklerle birlikte orayı terkettiler, hatta köpekleri götürmelerini de engellemeye çalıştım ama sonuçta uzaktan falan seslenerek kandırdılar masum köpecikleri ve gittiler hep beraber. Aslında köpeciklerin hiç saldırmaya da niyetleri yoktu çünkü saldırgan olsalar bana saldırırlardı zaten. Çok duyarsız ve korkak bir toplumuz.
Maalesef duyarlı davrananı da dövmeye kalkacak kadar da embesil..

Ne yapalım mesela korkutup Üzerine yürüyüp kovalayıp hatta iki tokat mı çakalım ağzının Üzerine?
O yorumu yazanın bu yorumu yazması şaşırtmadı nedense. Size göre siyah ve beyaz gibi sadece birbirine zıt iki tip davranış var anlaşılan. Ya "hoşgörü" ya "ağzına iki tokat".

O yorumu yazanın bu yorumu yazması şaşırtmadı nedense. Size göre siyah ve beyaz gibi sadece birbirine zıt iki tip davranış var anlaşılan. Ya "hoşgörü" ya "ağzına iki tokat".
kinayeli bi şekilde ödül mü verelim yazdınız.karşıtı olan cezayı mı önerirsiniz tarzında bi cvp aldınız.elbetteki şaşırmamanız lazım.asıl benim şaşırdığım yorumlar;rehabilite edilmesi gereken çocukları linç etmeye korkutmaya kalkışıp bundan sonuç almayı beklemektir.o çocuğa öfkeyle bağrıldığında veya benzeri bi hareket yapıldığında çocuk bir daha hiç bir canlıya zarar vermeyecek mi?hiç sanmam.o çocuk rehabilite edilmediği ailesine cezai yaptırım uygulanmadığı müddetçe(bu da kısa vadede işe yarar tabi yararsa.hepsinden önemlisi ve tek çare eğitim) her canlıya zarar verecektir.bu da çocuğun suçu değildir.adı üstünde çocuktur.8-9yaşında bi çocuktan bahsediliyor.

kinayeli bi şekilde ödül mü verelim yazdınız.karşıtı olan cezayı mı önerirsiniz tarzında bi cvp aldınız.elbetteki şaşırmamanız lazım.asıl benim şaşırdığım yorumlar;rehabilite edilmesi gereken çocukları linç etmeye korkutmaya kalkışıp bundan sonuç almayı beklemektir.o çocuğa öfkeyle bağrıldığında veya benzeri bi hareket yapıldığında çocuk bir daha hiç bir canlıya zarar vermeyecek mi?hiç sanmam.o çocuk rehabilite edilmediği ailesine cezai yaptırım uygulanmadığı müddetçe(bu da kısa vadede işe yarar tabi yararsa.hepsinden önemlisi ve tek çare eğitim) her canlıya zarar verecektir.bu da çocuğun suçu değildir.adı üstünde çocuktur.8-9yaşında bi çocuktan bahsediliyor.
Napalım çocuğu annesinin elinden alıp eğitmeye mi götürelim. Annesi ona öğretmemişse biz ne yapabiliriz bir yabancı olarak? Çocuğum yapma vurma onların da canı var, canları acır desek ne kadar anlayacak bu şımarıklıkta bir çocuk?

Napalım çocuğu annesinin elinden alıp eğitmeye mi götürelim. Annesi ona öğretmemişse biz ne yapabiliriz bir yabancı olarak? Çocuğum yapma vurma onların da canı var, canları acır desek ne kadar anlayacak bu şımarıklıkta bir çocuk?
Elbetteki anlamaz(ne yazık ki)vicdanen yine çocuğa da söylemek lazım fakat uyarılacak kişi çocuk değildir hem de kızgınlıkla öfkeyle korkutularak.uyarılacak kişi ebeveynidir.uyarmayla olacak şey değil zaten insan olsa öyle çocuk yetiştirmez derseniz de yerden göğe kadar haklısınız derim.cezai yaptırımlar artırılmalı ve hiç bir canlıya hiç kimsenin zarar vermemesi bilinci yerleştirilmeli

Benimde cocugum var bugun ayni seyi yapsa ben nerde hata yaptim diye kendimi yerim bitiririm demekki iyi bir anne olamamisim duzgun yetistirememisim derim..bugun 8-9 yasindaki cocuk kendinden aciz bir kediye zarar veriyorsa yarin birgun cocugunada zarar verir karisinada annesinede. "zarar veriyorum su hayvana cunku yapabiliyorum hayvaninda dili yok zaten ben daha ustunum bakin bana" mantigi var surada cok belliki var yani. ailesinin yetistirme tarzi da ortada.benide korkutan sey bu. ama konudaki yorumlarin yarisi su cocugun annesiyle bir dusunuyor "aman kediden nolacak ki cocuk bu"... diyecek bisey bulamiyorum. ooof of konuya girmicem girmicem diyorum yine giriyorum kendimi tutamayip :)

Kusura bakmasin kimse de benim de hic kimse cocuguma bagiramaz. Cocuktur yanlis ya da hatali davranista bulunmus olabilir. Yanlisi bana ya da babasina soylenir. Gerekeni biz ebeveynleri olarak yapariz. Sokakta tanimadigimiz kimseye dusmez benim cocugumun egitimi.

Benimde cocugum var bugun ayni seyi yapsa ben nerde hata yaptim diye kendimi yerim bitiririm demekki iyi bir anne olamamisim duzgun yetistirememisim derim..bugun 8-9 yasindaki cocuk kendinden aciz bir kediye zarar veriyorsa yarin birgun cocugunada zarar verir karisinada annesinede. "zarar veriyorum su hayvana cunku yapabiliyorum hayvaninda dili yok zaten ben daha ustunum bakin bana" mantigi var surada cok belliki var yani. ailesinin yetistirme tarzi da ortada.benide korkutan sey bu. ama konudaki yorumlarin yarisi su cocugun annesiyle bir dusunuyor "aman kediden nolacak ki cocuk bu"... diyecek bisey bulamiyorum. ooof of konuya girmicem girmicem diyorum yine giriyorum kendimi tutamayip :)

Bi yandan dogru dedigin ama bazen cocuklar ole seyler yapiyolarki.. ben nerde yanlis yaptim diyosun evet. Genede bu senin benim kotu anne oldugumuzu gostermez.
Birinden gorur fikir edinir vs. Diziler filmler, hatta izledikkeri cizgi filmler.. cogu etkili belkide..

Bu bilimsel bir gercek kaldi ki bununla ilgili kitaplar var. Benim en sevdigim sineklerin tanrisi mesela. Cocuklarda hic bir sey olmadigi icin ne verilirse onu
Aliyorlar.
Cocuklar hamur gibidirde denir mesela, istedigin sekli ver derler.. bence tamda bu sebepten masumlar

Masumiyet hic bir gunahi bulunmayan insana masum denebilir. Ama hayvana eziyet basli basina gunah. Kaldi ki cocuklari severim ve kotu bir sey soylemrdim aslinda
Canm cocuklar belli bi yasa kdr zaten gunahsizdir, onlara gunah yazilmaz. Hatta gayri muslim cocuklar bile o yasa kdr muslumandir. Ha bu islam dinine gore tabii. Cok fazla dine kaymak istemiyorum. Yapilan hatalardan ebeveynleri sorumludur. Bazi durumda onlarda birsey yapamaz belki.. ama bu annenin tepkiside garip ztn.

Ayrica konu sahibinide hatali buldugumu soledim ilk postumda. Bagirmk yerine sorup anlatsaydi daha cok ise yarardi belki

Back
X