- Konu Sahibi Bremenmizikacisi
Aslinda o biraz tartisilan bir konu. Tek bir gen etkili bulunmussa cok ileri derece bir psikopatliktir soz konusu olan. Genetik de etkilidir insan davranisinda, ancak cevre de en az genetik kadar belki daha fazla etkilidir. Soz konusu durumdaki cocuk sevgiyle egitilseydi buyuk ihtimalle kendini kontrol edebilirdi. Ancak egitim de verilmediysa zaten kayip bence de.Amerika'da yapılan bir araştırmaya göre kötülük bir gen ve doğumdan itibaren insanda bulunuyor.. hatta bir ara bu gene sahip olan bebeklerin öldürülmesinin etik olup olmadığı, iyi bir terapi ile bu genin bastırılıp bastırılmayacağı araştırılıyordu.. yani evet, her çocuk masumdur diyemeyiz.. yok öyle anlamıyor, bilmiyor.. bunun yanında bizim ülkede sadece hayvana karşı değil, kendi ve "minik uzantıları" hariç kimsenin varlığını önemsememe olayı gittikçe yayılıyor.. en basitinden bugün bir pastanede sıra beklerken kadının biri kızına poğaça almak için beni ezdi :) hani kediyi geçtim 1.60 - 80 kiloyu farketmeyecek kadar bencil ve vurdumduymazlar.. ha bunu şiddetle falan çözemeyiz, ben direkt böyle tipleri akıl hastanesinde sünger kaplı bir odaya 1 ay yatıralım derim.. hem kendileri terapi olurlar hem biz nefes alırız..
Yalniz burada gozden kacan su ki, olaya toplumsal olarak bakmamiz lazim, cunku bu cocuk ileride bu toplumun bir uyesi olacak, ve onu duzgun bir birey olarak anasi yetistiremediyse okulu ve cevresi duzgun yetistirmeye calismali, yoksa ilerde herkesin problemi olabilir. Cocuga daha anlayisla bakmak, asil sucu annede aramak lazim.
Ay yok ya bunlari egitmeyle mi ugrascaz ya, biktim yeminle. Surada 30 40 yasindaki kadinlara anlatamiyorsun bazi seyleri, 9 yasindaki cocuk tabi arsiz arsiz siritir. Kayip nesil iste. Birgun kendinden beter biri gelirse ancak o verir agzinin payini. Biz de aman merhametli cocuk, aman adaletli cocuk diye dusunup duralim.