Allah aşkına evlilik çok mu kötü bir şey söyleyin ?

denizkabugu

Evli, mutlu, ...
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2007
725
6
96
Diğer
sevdiğim adamla evlenmek istiyorum
suç mu bu
ya evlilik çok ağır deniliyor gerçekten çok mu ağır
ya evlilik çok zorsa neden evleniliyor evlenilmesin o zaman
evet ailem iyiliğimi düşünüyorlar onlara hak veriyorum ama
ben ilerimi gördüm ki ciddiye binmesini istedim
çok sinirliyim çoooooook

hep öyleler zaten
evleninceye kadar öcüüüüüüüüüü derler
evlendikten sonra bebeeeeeeee derler

Düğünümün olduğu gün,babam beni kuaföre bırakacaktı..
Aylardır beninle küs olan adam konuşmak istediğini söyledi..benneyaptımki
Oturdum karşısına hemen.. Babacığım yaktı bir sigara..:delphin:
"Yavrum evlilik gerçekten çok zor,kaldıramazsın,yapamazsın iyi düşün.. Çıkar yüzüğü diyecem ama Allahın emri işte bir yandan da" demişti..:1closedeyes:
İşte o gün babamı dinlemediğime çok pişmanım ben:delphin:

valla eğer eşin evlendikten sonra değişmez, flörtlükde nasılsa aynen o şekilde olursa evlilik güzel. hayal kırıklığına uğramazsın.kaydirigubbakcemile5

ama gerçek yüzler ortaya çıkmaya başladımı seni değiştirmeye çalışmaya başlarsa baskı yaparsa, çıkmaza sokarsa kötü :delphin:

hem iyi hem kötü güzel oynarsan kazanırsın gamyoncuiremsu

Aileniz bu evliliği istemiyorsa onların dediklerini dinlemekte fayda var,büyükler bi şeyleri bilipte söylüyorlar.Evliliğe gelince bazen rüya bazen kabus gibi,iyi düşünmek gerekiyo.Sevdiğin adamle evlenmek tabiki suç değil,ama evlilikler öyle değiştiki...Bunlar benim başıma gelmez deme...Sevgiyle kal....

canım ben evlı dıılım yenı nısanlndım ama bence aılenın soyledıklerını dıkkate al cunku onlar gelecegı senden daha ıyı gorebılıyorlr.sana tavsıyem acele etmeden ve etraflıca dusunerek karar ver canım

evlilik zor değil arkadaşım...
zor olan insanlar....
eğer karşındaki insanı tanıyabildiysen,huyunu suyunu öğrenebildiysen
bir ömür beraber yaşlnırsınız....
yeri gelecek alttan almayı bileceksin,yeri gelecek susmayı bileceksin...
yeri gelecek sesini çıkarmayı,hakkını aramayı bileceksin ama saygıyı kaybetmeden yapacaksın bunları...
biliyoruz ki sadece eşle evlenilmiyor,ailelerde çok ama çok önemli...
aileniz neden istemiyor bilemiyorum ama ailenizi mutlaka dinleyin..
hep diyoruz ya,hiçbir anne baba evladının mutluluğunu engellemez...
sevgiler...

niye kötü olsun ayol evlilik.dünyanın en güzel şeylerinden biri.kendine ait bi düzenin ve hayatın olucak.Allah nasip ederse çocukların.eşinle anlaşabiliyosan(tabiki her konuda anlaşmak çok zor),birbirinizi mutlu edebileceğinize inanıyosanız hiç de kötü değil.her ailede olur tatsızlık.ama çoğu günün güzelse boşverirsin onları.
yalnız şu var ki,özellikle babalar bazı şeyleri bizden daha iyi görebilirler.sen şimdi aşkla karşındaki insanın yanlışlarını görsen de düzelir diye umut edebilirsin.ya da bu yanlışları hiç görmezsin.ama erkek gözüyle görmek daha farklı.babanın ya da ailenin niye istemediğini iyi anlamışsındır umarım.eğer yanlış düşünüyolarsa onlara doğruyu anlat.mutlaka ortak bi payda vardır canım

evlilik elbette zor! ama onu kolaylaştırıp,yaşanılası hale getirecek olan yegane varlıklar biziz!

evlilik; sevgidir,saygıdır,sorumluluktur,güvendir,fedakarlıktır.paylaşabilmektir,dayanabilme gücüdür,karşındaki hissetmek,eğrisi ve doğrusu ile sevip ,kabullenebilmektir,tüm engellere beraber karşı koyabilme gücünü gösterebilmektir...birbirinizle iletişim kurup en iyi şekilde anlama ve anlayabilme kabiliyetine sahip olabilmektir...

aslında evlilik; tüm bunları paylaşmaya hazırım,varım diye imza attığımız bir kira kontratı gibidir... ''ya kiracı olursun yada evin sahibi...''

Son düzenleme:
DOĞRU İnsanla evlilik çok güzel olur. Bazen eğriyi doğru görür gözlerin aldanır, çünkü gözlerin aşktan yanlış görür. Ama senin üzerine titreyen ailen ; doğruyu doğru, eğriyi eğri görür.
Bazen onları dinlemekte fayda var.

ben ce çokk iyi karar vermen lazım.yeri gelecek keşkelerin olcak yeri gelecek iyikilerin temennim keşkelerin az iyikilerin fazla olsun çünkü evlilik büyükkkkkkkkkk sorumluluk istiyor çok iyi karar ver.aileni dinle aşk biter zamanla ama aile asla

eşinle evlilik sürdürmek hiç ama hiç zor değil şayet doğru insan ise..
zorluk çıkaranlar aile ve çevre :delphin:

Eğer ailen aman kızım evlenme iyi düşün diyorlarsa bence dur bir daha düşün.
Şimdiki aklım olsaydı öyle yapardım:delphin:
Mutsuzmuyum hayır.Ama insanın ailesi bazen seni senden iyi biliyor

bundan yaklasık 3,5 yıl once aynı sorunlarla bende karsılasmıstım kı belkıde benım durumum senınden daha zordu cunku daha yenı unıversıteyı kazanmıstım ve ben unıversıteyı bırakıp evlenmeye karar vermıstım bu kararımdam benı vazgecırebılmek ıcın aılemın neler neler yaptıgını anlata anlata bıtıremem psikologlarımı goturmedıler ewe mı kapatmadılar karsılarına alıp en agır konusmaları mı yapmadılar .. kı ewlenıcegım kızı benden 10 yas buyuktu. bu onlar ıcın ayrı bı sorundu. ama ben goturdujlerı psıkologuda ıkna ederek bu kararımdam vazgecmedıgımı herkes gosterdım. nıkahımda annem baygınlık gecrmıs oyuzden ne annemı gorebıldım ne babamı gorebıldım. tabı bunları yasamak en buyuk acı keske boyle olmasaydı keske benım mutlu olabılcıegıme bıraz ınanıp yanımda olmayı tercıh etselerdı ama bu sure zarfında onlara hıc kızmadım kızamadım cunku haklılardı sadece 6 aydır tanıdıgım bırıyle benden 10 yas buyuk bırıyle ve unıversıteyı bırakma ugruna hemde onlara yuz cevırme ugruna evlenmek ıstemıstım davranıslarında cok hakılılardı... ama sımdı 3.5 yıl sonra benım ne kadar haklı oldugu gorduler sımdı esımı cok sewıyolar belkı ben sanslıydım aılem haklı cıkmamıstı ama tam tersıde olabılırdı.sımdı bı bebek beklıyoruz buda mutlugumuzu kat kat arttırır ınsallah.. ama yıne ewlılık zor bı kurum gercekten ne kadar tanıyorumda desen yabancı bırıyle bı ewı paysmak gercekten zor ılk 1 yılı asabıldıkten sonra bırbırını yıpratmadan gerısı gelır ve daha kolay olur ama sen benım gıbı yapma aılenı ıkna etmeye bak cunku benım ewlenmeden once ve ewvelndıkten 1 yıl boyunca neler yasadıgı bı ben bıde allah bılır.. oyuzden cok dusun ve senin ıcın dogru kararı ver.. bu kararın hayatının en zor ve onemlı kararı oldugunu bılerek dusun ve ona gore davran..
mutlu call.

Canim benim hakketten sorumluluklarin artiyor herkes gözünün içine bakiyor birde eşinle yaşayacağin sorunlarda eklenirse hayat çekilmez hale geliyor acaba yanlişmi yaptim diye düşünüyor ve hayat öylece devam ediyor..çoğu konuda evlendikten sonra aileme okadar çok hak verdim ki,
dinle canim ailen kötülüğünü istemez evlilik zor zanaat..

arkadaslar peki aileniz maddi durumu iyi olmadından dolayı karşı çıkarsa ne yapardınız?

semacim nasil bir maddiyatsizliktan kastin çünkü,aşkla hayat sürmüyor karşinda çalişan biri ahlakli,dürüst varsa koru diren derim..
Tembel işi olmayan biriyse yol ver hayati yaşamak zor çünkü..

evliliği zorlaştıran,olumsuzlaştıran tabir yerindeyse ÖCÜ haline getiren eşlerdir..ya siz yada eşiniz...sizin evliliğinizin nasıl şekil alıcağını siz bile bilemessiniz..evlilikler kapalı kutu..yaşamadan anlamnız mümkün değil..ailenizin işte damat budur bu adamla evlenilir dedikleri bi erkek evlendikten sonra hayatınızı kabusa çevirebilir..istenilmeyen eş adayıda sizi bi o kadar mutlu eder..kimse bilemez..bitek Allah. uzun uzun düşünüp tartıp ölçüp ondan sonra karar verin.

milli piyango gibi derdi arkadasım o kadar mutluyduki
öyleymiş gerçekten evet ağır zor evlilik kuralları olan bişey şans işi ama güzel bence
doğru insansa karsındaki herşey çok keyifli

Evli değilim...
Evlilik nasıl bir şey bilmem...
Ama çevremden gördüğüm kadarı ile evliliği zorlaştıran yada kolaytıran sadece çitfler...
Hayatta olduğu gibi...İnsanlar iyi ise hayatta güzeldir herşey güzeldir ama kötü şeyler olursa kötü insanlar çoğalırsa hayatta kötüdür herşey....
Bizim yaptığımız herşey iyiliği yada kötülüğü doğuruyor...Evlilikte buna dahil..

Back
X