Allah aşkına evlilik çok mu kötü bir şey söyleyin ?

biliyorum ki maddi kazancı çok çok yüksek olsaydı
bir evi veya arabası olsaydı
kesin onu kabul ederlerdi

sevdiğim insan adam gibi adam (tabiri caizse), eşiyle annesi arasında dengeyi kurmayı bilen, ezdirmeyecek biri, namazında, saygılı, beyfendi, dürüst, içkisi sigarası yok, hemen sinrilenmez, yemek seçmez, sorumluluk bilen, vs

Hee o zaman ben yanlış anladım..
Ben sandım ki baban evlilik kurumuna karşı.. Mesela benim babam öyleydi,evlenmemi istemiyordu,Ahmet ya da Mehmet fark etmezdi yani..Bizim mesele maddiyat değildi yani.:delphin:.
Ama şimdi sizin durum farklı.. Ama ailen haklı değil mi arkadaşım?
Eviniz kira olacak,sen çalışmıyorsun,tek maaşla nasıl geçineceksiniz?:uhm:
Ailen zorluk görmeni istemiyor bence.. Ben ailene hak verdim açıkçası..
Bence sen de iş bul,çalış,para biriktirin beraber..Evlilik işini biraz erteleyin,en azından başınızı sokabileceğiniz bir ev için bir miktar para koyun..fisfisfis

Benım ıcın sımdıye kadar tecrube ettıgım kadarıyla gercekten cok guzel bırsey evlılık..hele bır de oğlum oldu..
cok mutluyum Allah bozmasın pişman etmesın. kimseyi...
Evlilik, evlenılen kısıye ve duruma göre değişir fakat, çok görecelidir..

Düsünki iki farkli insan bir evde acisiyla tatlisiyla bir hayat gecirecek, bunun icine maddi SIKINTILAR, manevi sorumluluklar, ailevi sorunlarida falan kattinmi, sorunu aslinda kendinde cevaplayabilirsin....Tabiki zor evlilik, bir erkegin sinirini bazen öfkesini tolerans etmek, hicbir sekilde anlasamadigin insanlarla bir aile olmak, gecim derdi vs. vs. bunlar öyle kolay degil canim....:delphin:

Hic kimsenin mükemmel bir evliligi yoktur her evde tartismada olur barismada bende dört dörtlük bir evlilik sürdürmüyorum cünkü dört dörtlük bir insan degilim esimde degil!!:kahve:

Hayata birsey yapmadiysam oda kendimi kandirmaktir, herseyi oldugu gibi görmek en mantiklisi...Inan bana güzelim simdi her ne kadarda ailenin yanlis düsündügnü saniyorsan ilerde evladin oldumu hak vereceksin...Her anne baba evladi icin en iyisini ister...a.s

Evlendikten sonra kirayi, elektrigi, suyu, alisverisi telefonu vs. vs. ödeyemedinmi askmis maskmis viz geliyor helede cocugun oldumu....Ne kadar iyi taniyorum desende simdi inanki evlendikten sonra bambaska bir adam duruyor karsinda, illaki negatif degil yanlis anlama, ama o deli divane pesinde kosturan adamdan eser kalmiyor vallaha..:kahve:

Iyi düsün tasin umarim kararlarini dogru verirsin, allah beraberin olsun:Saruboceq:

canım arkadasım karar senın herseyı goze alıp sevdıgıne sahıp cıkıcaksın yada vazgecıceksın
hep dıyorum ısallah hakkında en hayırlısı olur
arkadaslarımdan duydugum gordugum evlılık cok guzel muessese
tabı bu senı aılen esının aılesı ılede alakalı sen esın ıyı olursun ıkı aıle karısır duzen bozulur
demısler evlılık kumar dıye gercekten oyle dogrukı keske bızım ıcın kımın hayırlı ldugunu keske bılsek
neyın bızı ekledıgını bılemıyoruz
sevdıklermıze aıleler bazen sebepsız karsı cıkıyolar hep bızım ıcın daha ıyısını ıstıyolar muhakkak ama ısan hep bırılerını sevemıyo malesef oyuzden canım tercıh senın bence
ben varım yaparım hersekılde senınle dıyoson vazgecme
llah yolunu acık etsın

merhaba ilk önce şunu söylemeliyim evlilik insana bu dünyada cennetide yaşatabilir cehennemide en önemlisi doğru insanı seçmek bence birde insan kaderinde ne varsa onu yaşıyor allah yardımcın olsun ama şunu bil ben evlendiğim için çok mutluyum iy ki yapmışım iyi ki evlenmişim allah sanada doğru bir karar vermeyi nasip etsin

Nasıl ki biz zamanında büyüklerimizin sözlerini kulak ardı ettiysek sizde edeceksiniz...
Nasıl ki biz geçte olsa akıllandıysak sizde akıllanacaksınız...

Hayat!

Anladığım kadarıyla aileniz sevdiğiniz insanla evlenmenizi istemiyor. Bunun nedenini tam olarak söylememişsiniz. Yani sevdiğinize karşı bir garezleri mi var yoksa, tek maaşla geçinemezsiniz gibi geçerli bir nedenleri mi var bilemiyorum.
Ama genel anlamda evlilik doğru bir insanla harika olur. Ama bu şans işi. Karşınızdaki kişi flört ve nişanlılık aşamasında nasıl biridir tam olarak anlayamıyorsunuz. Yani kavun olmadığı için koklayamıyorsunuz.
Artık bahtınıza ne çıkarsa onu yaşıyorsunuz.
Ama bir genelleme yaparak evlilik kötüdür demek çok yanlış olur bence.

Bence evlenene kadar herşey güzel ve kolay
önemli olan sonrası
ailen en iyisini bilir arkadaşım
hiçbir aile çocuğunun kötü olmasını istemezki :CüvCüv:
neden karşı çıkıyorlar bir düşünsene kaydirigubbakcemile5

ben senin yerinde olsam böyle durumlarda ailemi dinlerdim. :1closedeyes:
çünkü bu dünyada bizi en çok düşünen, karşılıksız seven insanlar annemiz, babamız. ne diyorlarsa, ne düşünüyorlarsa bizim için doğru olduğunu düşündüklerinden ki bu insanlar hayatı bizden daha iyi tanıyorlar. Şeniz
maddi sorun derken ne boyutta bilmiyorum, ama şahsen ben de kızımın parasız biriyle evlenmesini istemezdim. aşk bir yere kadar malesef, maddi sorunlardı, sıkıntıydı kavgaydı derken o aşka fazlasıyla zarar gelir. aşk olsun, kuru ekmeğe razıyım diyemiyorum ben, gerçekçi olmak lazım. aşk mutluluk için yeterli değil. huzurlu 1 hayat için maddi durumun da iyi olması lazım. en azından baba evinde gördüklerini aratmaması lazım ki mutlu olabilesin. :teselli:
evlenmezdim ama ayrılırdım da demiyorum. kendisi iyi bir iş buluncaya, beni maddi olarak huzurlu yaşatacağına inanana kadar askıya alırdım evlilik düşüncesini.
tabi benim için para hiç önemli değil, yine de mutlu olabilirim ben diyorsan, eminsen bundan, mutluluklar dilemekten başka yapılabilecek birşey yok. a.s.

her iki tarafta birbirlerine saygılarını sevgilerini yitirmediği sürece sadık kaldığı sürece güzel olabilir ben evli değilim fakat evli annem babam gözümün önünde al görücü usulüyle ailesinin istediği biriyle evlenmiş annem ama tanımadanda olmuyor yani sırf ailem istedi die başkasıyla evlenmem annem babam 25 senedir evliler ve bu önümüzdeki ay sonunda boşanma davaları var tmm aileninde görüşü çok önemli ama sırf evlilik kötü kaldıramassın dediler die sevdiğim insanla evlilik hayalleri kurmaktan vazgeçmem...

KK'da neler duymadim ki...

Ailem istemedi evlenmedim, sevdigimden ayrildim mutsuzum diyenler mi dersin..
Ailem istemedi, ama ben yinede evlendim, ve su an cok mutsuzum keske ailemi dinledim diyenler mi dersin..
Yada
Ailem istemedi, ben yinede evlendim, ve su an cok mutluyum, ailemde damatlarini cok seviyorlar diyenlermi..

Bu üc cümleden birini kuracaksin ilerde ama hangisini bilmiyorum arkadasim..
Bende seninle ayni durumdayim..
Dilerim sonuncusu olur bizim icin..

Allah mutluluk versin..

KK'da neler duymadim ki...

Ailem istemedi evlenmedim, sevdigimden ayrildim mutsuzum diyenler mi dersin..
Ailem istemedi, ama ben yinede evlendim, ve su an cok mutsuzum keske ailemi dinledim diyenler mi dersin..
Yada
Ailem istemedi, ben yinede evlendim, ve su an cok mutluyum, ailemde damatlarini cok seviyorlar diyenlermi..

Bu üc cümleden birini kuracaksin ilerde ama hangisini bilmiyorum arkadasim..
Bende seninle ayni durumdayim..
Dilerim sonuncusu olur bizim icin..

Allah mutluluk versin..

umarım yeşil renkli yazılan yazı olur canım
allah kimseyi pişman ettirmesin

sevdiğim adamla evlenmek istiyorum
suç mu bu
ya evlilik çok ağır deniliyor gerçekten çok mu ağır
ya evlilik çok zorsa neden evleniliyor evlenilmesin o zaman
evet ailem iyiliğimi düşünüyorlar onlara hak veriyorum ama
ben ilerimi gördüm ki ciddiye binmesini istedim
çok sinirliyim çoooooook

ewlilik doğru insanla doğru zamanda olduğunda güzel bişey. ben mutluyum eşimi çoook sewiyorum hem eşim hem çocuğum hem kankam herşeyim benim ama bi de tersni düşünüyorum ya sewmeseydim katlanırmıydım die ASLA!!!
9 yılımız geçti beraber we anca ewlenebildik cesaret toplamak zor oldu ama şimdi değdi. iyi düşün sewginden ve sewildiğinden emin ol bence

cnm sorun maddiyatsa 2 kez diil 200 kez düşün bu zamanda,şunu unutma ki dünyada seni en çok düşünen ve seven ailendir,sinirlenme ve mantıklı ol,bu hayatının en önemli kararı ve doğru sadece bir yol senin için,duygusal diil mantıkla seç o yolu...gelişmeleri bize bildir lütfen.

Evlilik güzel birşey.Ama doğru insanla.Her güzelliğin de zor yanları var tabi.Karar verirken zorluk yaşayabileceğini düşünmek lazım.Ama bugüne kadar hiç:nerden evlendim? diye geçirmedim içimden.Allah a şükürler olsun.

hayatın kendisi zor.dolayısiyle yaşamı paylaştığın insan yanında yürüyebileceğin kızsanda birsüre sonra affedebileceğin,affedilmeyecek hatalar yapmayan.anlayışlı,seni olduğun gibi kabul edebilen en önemliside yüce rabbimin yüreğimize koyduğu o yüce duygu sevginin hep var olması.bunlar olduğu sürece evlilik harika bir paylaşım olurdu.ama kim kaybetmişki biz bulalım.umarım bulan siz olursunuz.umut herzaman baki.

valla eğer eşin evlendikten sonra değişmez, flörtlükde nasılsa aynen o şekilde olursa evlilik güzel. Hayal kırıklığına uğramazsın.kaydirigubbakcemile5

ama gerçek yüzler ortaya çıkmaya başladımı seni değiştirmeye çalışmaya başlarsa baskı yaparsa, çıkmaza sokarsa kötü :delphin:

Hem iyi hem kötü güzel oynarsan kazanırsın gamyoncuiremsu

aynen eger esın degısırse ayvayı yedın mesela ben yemiş bulunuyorum en kocamanından ayvayı:17:

Back
X