Allah aşkına yardım edin! Ben yollu muyum sanki!!

sefkatlizombi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2013
11
0
36
35
İstanbul
Merhaba kk,
Çok uzunca zamandır takip ediyordum burayı ama artık dayanamadım üye olmak istedim belki yardımınız olur diye.
Ben 27 yaşındayım ve 5 senedir görüştüğüm birisi var. Aynı üniversitede aynı bölümdeydik, ailesi ile aramızda ortak tanıdıklar da var. Ama malesef o benden geç başladığı için okulun bitmesini bekledik ailelere açmak için.aileme geçen sene açtım mevzuyu asla olmaz dediler, memleketine, babasının aldığı maaşa, annesinin temizlik alışkanlıklarına, kardeşinin ağız kokusuna bile taktılar
Onlar dengimiz değil dediler çok üzüldüm kahroldum ama içime attım. Sırf ailem üzülmesin diye bitirdim. Ama en fazla iki ay dayanabildim.
Ailemden izinsiz (Evet biz flört için bile izin almak zorundayız!) habersiz tekrar başladım.
Sorun şu ki ailemin için rahat etsin diye ortak tanıdıklar soktuk araya ve yine de olmaz dediler. Hepsini geçtim bu esnada bana söz verdiği bir şeyi yaptım dediği halde yapmadığını öğrendim yıkıldım ona bitti dedim dün gece ama içim hala affettirse keşke diyor:84:
Herneyse asıl mesele şu bugün aksi gibi daha önce gelen ama hep hayır dediğim adam tekrar geldi talip oldu ve ailem de olmasını istiyor. Ben de onu istemediğimi söylemeye çalışırken tekrar bu mesele açıldı ve kızkardeşim bana benim hayatımı mahvediyorsun herkes biliyor görüştüğünü flörtünü rezil edioyrsun admımı çıkararak dedi çok ama çok içerledim bu lafa.önce ağladım sonra tartıştık çekip gitti içeri.Annemle babam da konuşmuyor benimle
Ben ne yapmalıyım
Sanki arsız hırsız birini mi istiyorum diyorum, napiim yani babası öyleyse bu çocugun suçu mu o da memnun değil
Sonra diyorum bana sözünü bile tutmadı ve üstelik bunu gizlemek için yalana başvurdu sonra da seni kaybetmemek içindi dedi acaba babam haklı mı diyorum
Ama çok da seviyorum
Kardeşimin benimle bu kadar rencide edici konuşmasını ailemin bana kararıma saygı duymamasını da kaldıramyıroum ne yapacağım Allah rızası adına yardım edin

Merhaba kk,
Çok uzunca zamandır takip ediyordum burayı ama artık dayanamadım üye olmak istedim belki yardımınız olur diye.
Ben 27 yaşındayım ve 5 senedir görüştüğüm birisi var. Aynı üniversitede aynı bölümdeydik, ailesi ile aramızda ortak tanıdıklar da var. Ama malesef o benden geç başladığı için okulun bitmesini bekledik ailelere açmak için.aileme geçen sene açtım mevzuyu asla olmaz dediler, memleketine, babasının aldığı maaşa, annesinin temizlik alışkanlıklarına, kardeşinin ağız kokusuna bile taktılar
Onlar dengimiz değil dediler çok üzüldüm kahroldum ama içime attım. Sırf ailem üzülmesin diye bitirdim. Ama en fazla iki ay dayanabildim.
Ailemden izinsiz (Evet biz flört için bile izin almak zorundayız!) habersiz tekrar başladım.
Sorun şu ki ailemin için rahat etsin diye ortak tanıdıklar soktuk araya ve yine de olmaz dediler. Hepsini geçtim bu esnada bana söz verdiği bir şeyi yaptım dediği halde yapmadığını öğrendim yıkıldım ona bitti dedim dün gece ama içim hala affettirse keşke diyor:84:
Herneyse asıl mesele şu bugün aksi gibi daha önce gelen ama hep hayır dediğim adam tekrar geldi talip oldu ve ailem de olmasını istiyor. Ben de onu istemediğimi söylemeye çalışırken tekrar bu mesele açıldı ve kızkardeşim bana benim hayatımı mahvediyorsun herkes biliyor görüştüğünü flörtünü rezil edioyrsun admımı çıkararak dedi çok ama çok içerledim bu lafa.önce ağladım sonra tartıştık çekip gitti içeri.Annemle babam da konuşmuyor benimle
Ben ne yapmalıyım
Sanki arsız hırsız birini mi istiyorum diyorum, napiim yani babası öyleyse bu çocugun suçu mu o da memnun değil
Sonra diyorum bana sözünü bile tutmadı ve üstelik bunu gizlemek için yalana başvurdu sonra da seni kaybetmemek içindi dedi acaba babam haklı mı diyorum
Ama çok da seviyorum
Kardeşimin benimle bu kadar rencide edici konuşmasını ailemin bana kararıma saygı duymamasını da kaldıramyıroum ne yapacağım Allah rızası adına yardım edin

kardeşinizi o an belki kızgınlıkla söylemiştir bence kesin oda üzülmüştür. aileniz bu sebeplerden mi istemiyor gerckten sizden sakladıkları birşey olabilir mi ?

kardeşinizi o an belki kızgınlıkla söylemiştir bence kesin oda üzülmüştür. aileniz bu sebeplerden mi istemiyor gerckten sizden sakladıkları birşey olabilir mi ?

Benden sakladıkları ne gibi bir şey olabilir ki, hem böye bir şey varsa da benle paylaşmalı değillermi
ben başka türlü vazgeçemiyorum ki ondan
bu arada aksi gibi dün gece yıllardır reddettiğim çocuk tekrar geldi, ailem onunla görüşmem için baskı yapıyor şu aşamadayken ne yapmalıyım kafam çok karışık?
Bir yandan sevdiğim insanın pasifliği bana yalanı bir yandan bu napıcam ben naoıcam

töbe töbe ben yollumuyum ne demek yaw insan kendısıne bu cümleyi nasıl yakıştırır?

Kaldıki ne yapıyormuşssunuz nasıl rezil ediyormuşsunuz?

Bir insanın aldığı maaş ile yargılamak bılmıyorum ama bence aılenız cok büyük size ve karşınızdaki insana haksızlık ediyor?

Babanız çokmu zengin ki ,kimseleri çok beğenmiyor ki bu bıle bır ınsanın maaşını aşağılamyı mazur göstermez ..

töbe töbe ben yollumuyum ne demek yaw insan kendısıne bu cümleyi nasıl yakıştırır?

Kaldıki ne yapıyormuşssunuz nasıl rezil ediyormuşsunuz?

Bir insanın aldığı maaş ile yargılamak bılmıyorum ama bence aılenız cok büyük size ve karşınızdaki insana haksızlık ediyor?

Babanız çokmu zengin ki ,kimseleri çok beğenmiyor ki bu bıle bır ınsanın maaşını aşağılamyı mazur göstermez ..

cevabınız için çok teşekkür ederim. Allah razı olsun
Olayın sıcaklığı ile çok ama çok içerledim duruma çok ağladım ama şu an sizden gelen cevaplarla bir nebze de olsun rahatlamış durumdayım.
Babam çok zengin denemez kime göre neye göre zenginlik, bir sosyete gülü değilim yani:) ama onlara göre kat be kat zenginiz.
Esasen biz ilk görüşmeye başladığımzda onların durumu bizden iyiydi. Ama babası iflas etti vs. Allahın imtihanı neticede fakirlik de. Şimdi çok sıkıntılı bir durumdalar. Özel üniv.de okurken arabası varken şimdi hiçbiri yok elinde. Ama tabi ben bu durumu hiç takmadım banane babasıdan neticede o meselk sahibi olcak dedim. Yatlarımız katlarımız olmasa da sevgimiz yeter dedim. En nihayetinde mesleğinin önü çok açık
Her neyse babamın zenginliğinden öte sıkıntı olan durum şu; babamın mesleğinden ötürü çok ciddi ve saygın bir ortamı var ailemin.Ve bir kızın ailesinden izinsiz biriyle görüşmesi, hele ki onların onayını almadan birine evet demem kabul edilebilir bir durum değil onlar için.
Kardeşim de bundan ötürü bana adımızı çıkartıyorsun dedi. Gezip tozmuşum kaçmış gelmişim gibi. Sadece etrafımızdakiler artık biliyor benim istediğimi ama ailemin onay vermedğini
Benim asıl kafama taktığım husus şu ki; ben bana sevdiğimin söylediği yalana ve aileme rağmen devam etmelimyiim yoksa bu çocuk aciz deyip kalbime tuuz basıp tekrar gelen çocukla denemeli miyim akıl verin

Allah Allah ne yapıp da rezil ediyormuşsunuz ki?

aileme rağmen ben istiyorum diyerek:(((
kaldı ki ben izin vermedikleri müddetçe asla onlara sırtımı çevirip gitmem

sadece tatlılıkla ikna olsunlar istiyorum
Çünkü taktıkları şeyler bana çok boş ve aptalca geliyor
yok ailesi köylü yok parasızlar kabalar vs vs
Evet pek yol yordam bilmeyen bir ailesi var ama ne yapalım yani onlar şehir dışında yaşıyorlar biz ist.dayız çok mühim gelmiyor bana
sizce çok mu önemli ailelerin denkliği bu hususta
çok alakasız tipler değiller ama biraz farklılar işte kaba sabalar

merhaba :)

bence siz ilişkinizden emin değilsiniz. emin olmadığınız biri için ailenizi karşınıza almayın derim. muhtemelen yaşadığınız uzun ilişki sizi bağlıyor. yani "bunca yıldır birlikteyiz nasıl ayrılırım?" gibi bir düşünce var kafanızda. verdiğiniz emeğe üzüleceğiniz için ayrılık fikrine sıcak bakmadığınızı düşünüyorum. ama ne ilişkiler bitiyor, insanlar boşanıyor. hiçbir zaman yaşadığımız şeyleri kayıp olarak saymamak gerek. hepsi güzel tecrübeler olarak bizi büyütüyor.

eğer benim düşündüğüm gibi değilse,gerçekten seviyorsanız sevgilinizi, bence bir süre daha evlilik konusunda diretmeden onu tanımaya çalışın. belki ileride kesin bir şekilde ayrılmak isteyeceksiniz başka şeylerini görüp. bu yüzden hemen aileyi karşımıza almamamız gerekiyor diye düşünüyorum ben. insanın anne babasından başka sapasağlam sırtını dayayabileceği kimse olamaz bence. ama ilişkinizi devam ettirme konusunda kararlıysanız da ailenizle zıtlaşmadan açıklamaya çalışın, babasının iflas ettiğini, ama sizin de hiçbir şey için hayatta garantinizin olmadığını anlatın.

en hayırlısını dilerim hakkınızda ..

eğer ailenin istediği gibi bu yeni çocuğa şans verir görüşmeye başlarsan bu işin sonu evliliğe gider diye tahmin ediyorum yani olmadı ben yapamıyorum deyip bırakırsan ailen daha çok üzülür sinirlenir.. oyun mu oynuyorsun derler gibime geliyor.. şimdi zaten senin aklın ne kadar yalan da söylese erkek arkadaşında olduğu için diğer çocuğa ne kadar samimi ve içten olabilirsin ki.. şunu da belirtmek isterim aile o sana göre değil diyorsa mutlaka birgün dedikleri çıkıyor.. ne hikmetse onlar zaman küresi gibi olacakları önceden görüyor sanki.. sonuçta evlatlarısın senin mutluluğunu istiyorlar.. bence bir süre kafanı dinle.. erkek arkadaşın güvenini sarsmış.. güvende bir ilişkinin temelidir.. kardeşinin söyledikleri üzücü.. sen üzme kendini bekle bakalım erkek arkadaşın ne yapacak.. ona göre bişeyler düşünürsün..

aileler hep kendi istediği gbi olmasını istiyor ama konu evlilik ve aşk olunca bu pekte mümkün olmuyor ailemi karşıma alamam diyorsanız ki almayında sabırla bekleyin sevdiğiniz insanı aileni de ikna etmeye çalışıcaksın başka yolu yok istemediğin insanla evlendiremezler sonuçta seni

aileler hep kendi istediği gbi olmasını istiyor ama konu evlilik ve aşk olunca bu pekte mümkün olmuyor ailemi karşıma alamam diyorsanız ki almayında sabırla bekleyin sevdiğiniz insanı aileni de ikna etmeye çalışıcaksın başka yolu yok istemediğin insanla evlendiremezler sonuçta seni

istemediğim biriyle evlendirmezler tabiki ama öyle bir ayılıp bayılıyorlar ki evde ortam sanki cenaze nhavasında
akşam işten eve dönesim gelmiyor herkeste beş karış surat ah ah x kişisi ne ii kafasız zombi vs tadındalar
bir değil iki değil psikoljim bozuluyo biz senin iyiliğini düşünüoruz sadece git görüş havasındalar
kaç defa gttim sırf mutlu olsunlar die istemedeğim insanlarla oturdum onlara olmayacagını söleyip söleyip geldim ama artık bana da yetti
ailem ikna olmıcaz dio

merhaba :)

bence siz ilişkinizden emin değilsiniz. emin olmadığınız biri için ailenizi karşınıza almayın derim. muhtemelen yaşadığınız uzun ilişki sizi bağlıyor. yani "bunca yıldır birlikteyiz nasıl ayrılırım?" gibi bir düşünce var kafanızda. verdiğiniz emeğe üzüleceğiniz için ayrılık fikrine sıcak bakmadığınızı düşünüyorum. ama ne ilişkiler bitiyor, insanlar boşanıyor. hiçbir zaman yaşadığımız şeyleri kayıp olarak saymamak gerek. hepsi güzel tecrübeler olarak bizi büyütüyor.

eğer benim düşündüğüm gibi değilse,gerçekten seviyorsanız sevgilinizi, bence bir süre daha evlilik konusunda diretmeden onu tanımaya çalışın. belki ileride kesin bir şekilde ayrılmak isteyeceksiniz başka şeylerini görüp. bu yüzden hemen aileyi karşımıza almamamız gerekiyor diye düşünüyorum ben. insanın anne babasından başka sapasağlam sırtını dayayabileceği kimse olamaz bence. ama ilişkinizi devam ettirme konusunda kararlıysanız da ailenizle zıtlaşmadan açıklamaya çalışın, babasının iflas ettiğini, ama sizin de hiçbir şey için hayatta garantinizin olmadığını anlatın.

en hayırlısını dilerim hakkınızda ..

evet sanırım çok haklısın bitterciğim, bu söylediklerini iyice düşüneceğim
ama sorun şu ki benim ilişkimden emin olmak için çok fırsatım olmuyor hemen yeni birini dayatacaklar bana
ben de gizli saklı diğerini iice tanımaya çalışıp emin olmaya çalışcam vs vs
ama evet emeğime ziyan olmasını istemiyorum
yeni biri fikri o kadar itici ki şu an hiç başka birine alışamam gibi geliyor
içimde hep suçluluk psikolojisi onu aldatıyormuşum gibi hissediyorum bunları düşününce bile
of ben saf mıyım normal mi böyle olmam

arkadaşımsorun bana böyle bir imada bulunulması ben de bunu başlıkta paylaştım neden kızıyorsun

Arkadaşım kardeşin sana böyle bir imada bulunmaz heralde..nasıl geçerki aklından böyle şeyler..Bu kadar basit mi görünüyor yok yollu , yok bilmem ne töbe töbe..İması bile olmaz bunun

eğer ailenin istediği gibi bu yeni çocuğa şans verir görüşmeye başlarsan bu işin sonu evliliğe gider diye tahmin ediyorum yani olmadı ben yapamıyorum deyip bırakırsan ailen daha çok üzülür sinirlenir.. oyun mu oynuyorsun derler gibime geliyor.. şimdi zaten senin aklın ne kadar yalan da söylese erkek arkadaşında olduğu için diğer çocuğa ne kadar samimi ve içten olabilirsin ki.. şunu da belirtmek isterim aile o sana göre değil diyorsa mutlaka birgün dedikleri çıkıyor.. ne hikmetse onlar zaman küresi gibi olacakları önceden görüyor sanki.. sonuçta evlatlarısın senin mutluluğunu istiyorlar.. bence bir süre kafanı dinle.. erkek arkadaşın güvenini sarsmış.. güvende bir ilişkinin temelidir.. kardeşinin söyledikleri üzücü.. sen üzme kendini bekle bakalım erkek arkadaşın ne yapacak.. ona göre bişeyler düşünürsün..

evet ben de öyle yapmayı düşünüyorum iki gündür biliyiorum çok üzgünsün mesajından başka bir şey yollamadı dur baskalım neler olcak:( bgn de aradı açmadım
diğer mevzuyu da bekletemem ki istemiorum dediğim halde aşırı ısrarcı çocuk yrn sabah buluşçaz ona olmayacağını sölicem
bana ikide bir sebep sorup duruo zamanla seversin dio bişi de diemiyrum aklım başkasında desem ailemin kulağıına gider beni haşlamaktan beter ederler
ona da yrn ne dicem bilmiyorum nolur yardım edin ya

Arkadaşım kardeşin sana böyle bir imada bulunmaz heralde..nasıl geçerki aklından böyle şeyler..Bu kadar basit mi görünüyor yok yollu , yok bilmem ne töbe töbe..İması bile olmaz bunun

oldu malesef... canımdan çok sevdiğim bana öyle dedi
adımızı çıkarıyorsun dedi ben de kızım benim de hayatımı mahvediosun yollu gibi oluyoo dedi
ben bunu kaldıramadğım için ve bunu utancımdan kimseye anlatamıcagım için geldim buraya anlattım

şöyle aileler beni deli ediyor.. karşındaki adam aklı başında biriyse gerçekten, ailen haksızlık ediyor.
neden aileler bu kadar diretiyor, sence haklılar mı?
nasıllarmış ki ailesi? sana zıt gelen bir durum var mı?
kardeşinin de yaptığı büyük bir ayıp...

Merhaba kk,
Ben ne yapmalıyım
Ama çok da seviyorum

Ailenin onaylamadığı biriyle evlenmen çok da iyi olmayabilir..sonuçta sadece o kişiyle evlenmiyorsun sevmediğiniz babasıyla da akraba oluyorsun.. İnan içine girince çok farklı olur.. Zaten yalanını yakalamışsın ve ilişkinden emin değilsin,güvenin sarsılmış...

Tabi bu ailenin istediği kişiyle evlenmek zorundasın demek değil. İkisiyle de evlenme o zaman..

Yollu kısmına zaten girmiyorum,kim ne derse desin,sen kendini bilip,utanılacak bir şey yapmadıysan millete bakma.. Kimseyi memnun edemezsin..Milleti susturmak için bir şey yapmaya kalkarsan emin ol daha çok konuşurlar.. Sen kendine bak.İç sesini dinle... :34:

bazen ailerimiz bizim görmedigimiz şeyleri görüyorlar aynı bende sizin gibi ailem karşı çıktı ailesi yüzünden evet haklı çıktılar ailesi yüzünden ama eşimin onlardan farklı oldugunu gördüler

Back
X