- Konu Sahibi eskidenolsa
-
Yazdıklarımı dikkatle okursanız düşükle kürtajı değil çocuğunun ölmesini kıyasladım, 8 haftalık embriyonun düşüğüyle, 8 yaşında çocuğun ölmesi nasıl aynı şey değilse, 8 haftalık kürtajla, 8 yaşında çocuğun anne tarafından öldürülmesi de aynı şey değildir. (Aynı demeyin ne olur, bir yakınım 12 yaşındaki oğlunu trafik kazasında kaybetti, üzüntüden düşük yaptı, sizce hangisi için daha çok üzülmüştür?)
Kürtaj cinayettir, kürtajla çocuk öldürmek aynı şeydir diyenleri zerre anlamıyorum. Konu sahibini tamamen ayrı tutarak örneklendireceğim tuvaletlerde doğum yapıp bebeğin üstüne sifon çekerek, başını taşla ezerek öldüren kadınlarla, bebeğine iyi bakamayacağını bildiği için kürtaj olan kadını aynı kefeye koymayı benim vicdanım kabul etmiyor.
Eğer konu sahibi, o bebek doğduğunda çok kötü şeyler yaşayacağına, bakamayacağına eminse aldırması belki de daha iyidir diyorum.
Şunu yap bunu yap,o doğru bu yanlış diyemem.Sadece ben olsam diyeceğim.
Ben olsam bebeği aldırmam.Eşime rest çekme hakkı kesinlikle vermem.Resti ben çekerim.
Ya bu evde benimle kalırsın,aile olup bebeğimizi birlikte büyütürüz,ya da çeker gidersin.Bu kadar.
Büyük ihtimalle kalır veya gitse de döner.En azından bebeği görünce dayanamaz diye düşünüyorum.
Gelmezse de kendi bilir.Madem yalnız yaşayacak,yeni bir hayat kuracak gücüm var,bebeğime de aslanlar gibi bakarım.Bu arada başka teklifle gelirse,yeni bir ev önerirse ne ala.
Hem adam çocuğu istiyor anladığım kadarıyla.Zayıf görünmem,kendi isteğimi dayatırım.Zaten verilmiş sözler var.Hamileyim diye ona mecburmuşum havasına girmem.
Beni ve bebeği istiyor musun ? Burada kal o zaman.Haa gidiyorsan buyur git,biz buradayız.
belikde bu sizin için bir şanstır yüce rabbim o bebeği aranız iyi olsun diye vermiş bence kıyma ona herşey düzelir inşalhh
Evet şimdi şu noktayı aydınlatalım o zaman..düşük olayını o zaman hiç işin içine katmayalım çünkü o kişilerin kararında olan bir durum değil doğrumudur? hem fikirmiyiz bu konuda ?
Eğer diyorsanki 8 haftalık bir can ile 8 yaşında bir çocuk aynı şey değil onu bir yerde anlarım çünkü bazı insanların mantığı vicdanından çok öndedir ve 8 yıl bir şeyler paylaşmış oldukları çocuk ile daha şekli ortaya çıkmamış yani elle tutulup gözle görülür hale gelmemiş bir canlıyı bir tutamazlar.Bu durumda eli kolu olsa beyni olsa kalbi atıyor olsa bile onlar için çocuk değildir ve öldürülmesi ne cinayettir ne de günahtır. Bunu bana bu şekilde açıklarsanız anlarım çünkü ben fazlası ile vicdanı boyutundayım işin.. Siz ise mantık noktasında olabilirsiniz hak veririm..
Ama bence bir kadın eğer bir bebeğe bakamayacağını düşünüyor ve onun doğduğunda çok kötü şeyler yaşama ihtimalini var ise o zaman ilişkiye girerken dikkatli davranmlaı. Ne onun rahatı kaçsın ne o zavallı can versin yoktan yere..
ben zaten o şekilde bebeği doğurupta oraya buraya bırakan yada öldüren ........ler haklılık payı hiç çıkarmasınlar diye en baştan önlem alınmalı diyorum. Çünkü onlarında savunması aynı nokta.. ben bakamazdım.Sürünür sefil olurdu camiye bırakyım bir hayır sever bulur bakar diye ya da öldürdüm ki dünyada sefalet çekmesin diyee mantığı.. bunun arkasına gizleniyorlar sonra..
İnşallah anlatabilmişimdir..
KArar mevkii olarak elbette görmüyoruz İpektuncer .Kendi adıma konusuyorum sadece empati yapıyorum ben..Arkadaşın yaşadıgı çok zor bir durum..Bir bebeğin alınması taraftarı hiçbir zaman olmadım olmam da ama bazen mevcut gerçekllerr tokat gibi vurur insanın yüzüne..
Bir oğlum var ve onun büyüme sürecini ,şu sağlam bünyemle hem maddi hem de manevi açıdan uygun yaşam şartlarımla değerlendiriyorum olayı..
Bir bebek dünyanın en zor ve en muhteşem olayı..
Bebek dünyaya geldikten sonra zaten o kadar zavallı ve muhtaç oluyorlar ki...onun bakımı alakası vs..çok zor gerçekten, çok zor ve iyi düşünülmesi gerekn bir konu..
Hiçbirimiz konun ayrıntılarını bilemeyiz ama özellikle tvlerde izlediğimiz bebeğini ,evladını öldüren cinnet geçiren ailelleri gördükten sonra bakamayacaksan ya koruncaksın sıkı sıkı ya da dünyaya getirmeyeceksin demekten insan kendini alamıyor..
isin diini ve vicdan boyutu konu sahibine kalmis
bu kadar ustune gitmeye hakkimiz yok diyorum!
yasal aldirmasi aldirmak istiyorsa aldirir
guvenmiyorsa kendisine "anne" olamam diyorsa
kadinin hakkidir dogurup dogurmamak!
sadece iyi dusun!
yurekli ol!
pisman olma ihtimalin buyuk!
istesen anne olmayi basarabilirsin kocan bile olmasa basinda!
diyebilirim ben ancak
tek diyecegim ve kizarsam kizacagim nokta su
aldiracaksan bebegini ikinci kez olacak sanirim
bir kere kaza diyelim
ikinci kez sorumsuzluk degilmi?
Yaaa tabi allah araları iyi olsun diye yollamıştır o bebeği..Allah rızkını verir,vardır bir hayrı bir de okuyun üfleyin bitti gitti işte hop o bebek bu acımasız dünyayla baş başa....
Eşine şiddet uygulayan bir adam, sorumsuzca kalınan bir 2. hamilelik (ilk hamilelikten yeni haberim oldu)
ve hala doğur diye verilen akıllar..
Konu sahibi arkadaşım konuyu buraya açmanın yanlış olduğunu söylemiştim değil mi????
Geçmişte bir arkadaş kim olduğumu sormuştu, siz kimsiniz ki bir bebeği öldürmeyi salık verebiliyorsunuz diye?
Ben de soruyorum şimdi peki siz kimsiniz ki o çocuğun nasıl bir hayatı olacağını bilmeden ille de doğur diyorsunuz? Sizce benim ben olsam aldırırdım dememle aynı sorumluluğu taşımıyor mu bu dedikleriniz de??
Ki ben akıl vermedim hep bence dedim."bence"...
Ne desek boş o kişiye kalmış..Allah ile kul arasına istesek de giremeyiz zaten. Ne kadar sorumludur, yoksa sorumsuzca mı davranmıştır kendi bilir. Fikir sormuş ben de fikrimi söyledim..
Herkes kendi fikrini uygular..
Yanlış anlaşılmadan önce belirteyim: kürtaj taraftarı falan değilim, normal gördüğüm ya da insanları kürtaja yönlendirdiğim falan da yok, ama 10 haftaya kadar kürtaj kadına tanınmış yasal bir hak tır ve kullanması onu katil yapmaz. Her kadının anne olma kadar olmamaya da hakkı vardır ve yasal olarak istenmeyen gebeliği sonlandırabilir (işin dini boyutu ona kalmış, Allah'la kul arasına girmenin ne büyük günah olduğunu bildiğim için bu konuda yorum yapmayacağım) bir kadının İSTEMEDİĞİ bir çocuğu dünyaya getirmesi mi daha büyük kötülüktür, aldırması mı? Hem kendisinin, hem çocuğunun hayatını mahvetmesindense, o çocuğu hiç dünyaya getirmemesi daha iyi değil midir? Çok büyük bir hata yapmış evet, ama bunun bedelini kendiyle birlikte çocuğa da ödetmesi doğru mu? iyi o zaman doğursun gitsin cami avlusuna bıraksın, aldırmasın cinayet olur.
Bir de “ana rahmine düşmüş bir bebeğin, doğmuş bir çocuktan farkı yok bana göre” şeklinde yorumlar olmuş yapmayın Allah aşkına, atıyorum 6 haftalık düşük yapmakla, (3-5-15 yaşında farketmez) çocuğunun ölmesi aynı şey mi? Size göre aynı şey yani, bu durumda yas tutun ey kadınlar çünkü ilk gebeliklerin neredeyse %50 si regl döneminde düşükle sonlanıyor. Eğer embriyoyla çocuk aynı şeyse burada 5 haftalıkken düşük yaptım tekrar deniyorum diyenlere, 5 yaşındaki kızım öldü yenisini yapacağım diyormuş muamelesi yapalım.
Çok iyi düşünülmesi gerektiği konusunda sizinle hemfikirim.
Ama bu düşünme süreci, hamile kalmadan önce gerçekleşmeli. Bu konuda da hemfikir olduğumuza eminim.
Gidip mağazadan aldığımız birşey değil ki bebek, üzerimize uymadıysa geri verelim?
Bir bebeği dünyaya getirdiğimizde ona gereken maddi-manevi koşulları sunamayacak olmanın o çocukta kesinlikle çok büyük bir eksiklik yaratacağına da hemfikirim.
Ancak bu durumda, bizim o bebeği aldırmak gibi bir seçeneğimiz, böyle bir çıkış yolumuz olabileceği konusunda hemfikir değilim.
Yani hamilelik ve doğum sürecinin doğasında, "Hamile olduğumu öğrendim. Doğurmam mı mantıklı yoksa aldırmam mı" gibi bir seçeneğimiz olmadığını düşünüyorum.
Tıp bize bu imkanı veriyor, ancak bu imkanı kullanabileceğimiz durumu sınırlamak bize kalıyor.
Konu sahibi arkadşaın özelinde düşünürsek.
Eşi bazı hatalar yapmış, boşanma davaları dahi açılmış. Bir şekilde yeniden birleşilmiş, evliliğe şans verilmiş. Birlikte olunmuş, korunulmamış. Hamile kalınmış. Durum bu. Şimdi arkadaşımız kendi tabiri ile "kucağında bebek, elinde valiz mahkeme kapısında" olmaktan endişe duyuyor.
Bu durumun çıkış yolu o bebeği aldırmak mı hakikaten.. Kaldı ki arkadaşımız "ben kesin boşanmaya karar verdim" de demiyor. Ne malum kürtaj olup, sonra yeniden hamile kalmayacağı. Elbette bu onun özel hayatı, benim vurgulamak istediğim ortada bir boşanma kararı yok. Ev mevzusunda ortaya çıkmış bir hayal kırıklığından başka bişey anlatmamış.
Yaaa tabi allah araları iyi olsun diye yollamıştır o bebeği..Allah rızkını verir,vardır bir hayrı bir de okuyun üfleyin bitti gitti işte hop o bebek bu acımasız dünyayla baş başa....
Eşine şiddet uygulayan bir adam, sorumsuzca kalınan bir 2. hamilelik (ilk hamilelikten yeni haberim oldu)
ve hala doğur diye verilen akıllar..
Konu sahibi arkadaşım konuyu buraya açmanın yanlış olduğunu söylemiştim değil mi????
Geçmişte bir arkadaş kim olduğumu sormuştu, siz kimsiniz ki bir bebeği öldürmeyi salık verebiliyorsunuz diye?
Ben de soruyorum şimdi peki siz kimsiniz ki o çocuğun nasıl bir hayatı olacağını bilmeden ille de doğur diyorsunuz? Sizce benim ben olsam aldırırdım dememle aynı sorumluluğu taşımıyor mu bu dedikleriniz de??
Ki ben akıl vermedim hep bence dedim."bence"...
Ne desek boş o kişiye kalmış..Allah ile kul arasına istesek de giremeyiz zaten. Ne kadar sorumludur, yoksa sorumsuzca mı davranmıştır kendi bilir. Fikir sormuş ben de fikrimi söyledim..
Herkes kendi fikrini uygular..
ben sizin fikrinize çok saygı duyuyorum..Dediğim gibi bilmediğimiz bir ton şey vardır..
Ben şöyle bir düşünüyorum...Güvenmediği, anlaşamadıgı bir adamdan hamile kalmaması gerekirdi bir kere hata orda başlıyor ama doğdugu zaman düşünürsek ne olcak,mutsuz bir anne ,baba var mı yok mu onu bilemem ,maddi imkanlar ne?? vs...vs.. bir ton şey..hayat zaten yeterince zor..
şuan kaza eseri hamile kalsam,Ki şuan şartlarım 2.bebeğe elverişli değil,hiç düşünmeden dünyaya getiririm..Ama bu konu çok daha farklı..Bir evladım var ,anneyim ve bu şekilde düşünüyorum..
Farkı her düşünceyede sonsuz saygı duyuyorum..
Sevgili dogaa,
ne karnımda taşıdığım, ne de doğurmuş olduğum bir evladımı kaybetmedim şu ana dek, dilerim hiç birimiz de yaşamayız bu acıları. Yaşamış olanlara Allah bin sabır versin. Ancak ikisinin aynı dozda acı olmadığını hissediyorum uzaktan. Yani hemfikirim seninle bu konuda.
Fakat sen de regl döneminde düşükle sonuçlanan bir gebelikle, kasten kürtaj ile sonlandırılan gebeliği aynı statüye koymakla aynı hataya düşmüyor musun arkadaşım?
Biri doğal seleksiyon.. Bir müdahalemiz yok.. Bebek o dönemde çok az sayıda hücreye sahip ve bu hücreler zarar gördü ise gebelik kendiliğinden sonlanıyor ve bu durum Allah'ın bize bir lütfu. Aksi takdirde insanların yarısından fazlası engelli doğardı..
Ancak kürtaj doğal bir olay değil, bir müdahale, bilinçli bir eylem..
Yanılıyor muyum..
Tabi ki kürtajla düşüğü kıyaslamıyorum, aslında cinayetle kürtajı kıyaslayanlaraydı lafım, kürtaj cinayetse düşük de veladının kaybıdır (bu mantıkla, yani düz mantıkla) kürtajla cinayet ne kadar aynıysa düşükle çocuğumuzun ölümü de o kadar aynıdır (yani aynı değildir) Bir önceki sayfadaki mesajımda da daha detaylı açıkladım zaten düşüncelerimi, uzun uzun yazıp tekrar etmiş olmayayım.
Sizin için söylemiyorum, birileri kalkmış evlat katili, yok bilmemne o kadar acımasızca yorumlar yapmışlar ki, belki azcık beyin fırtınası yapar, asıl cinayetin kürtaj değil, ne olduğunu anlarlar diye yazdım bunları. “ana rahmine düşmüş bir bebeğin, doğmuş bir çocuktan farkı yok bana göre” demiş biri, okutup adam edip yıllarca emek verdiği evladıyla, karnındaki 3-5 haftalık embriyoyu kıyaslamış (Allah kimseye ikisinin de acısını yaşatmasın ama kıyaslamak bile mümkün değil) sanki konu sahibi x yaşında çocuğum var, kocamla sorun yaşıyorum, çocuğumu öldürmeye karar verdim demiş gibi yorumlamışlar olayı.
her konuda olduğu gibi bu konuda da yorum yapmak oldukça kolay,herkes de yapmış zaten.anladığım kadarıyla çalışıyosun;yalnız bi anne olabilmeyi göze alıyosan ve ayrı olmanıza rağmen babasıyla sağlıklı bi ilişki yürütebileceğine inanıyosan bebeğinden vazgeçme bence.
ama eşine güvenemiyosan ( ki bence güvenmemelisin,başka bir eve taşınmak bu kadar zor olmasa gerek,ilk zorlukta sana sırtını dönmüş) hiç düşünme.dünyada yeterince mutsuz çocuk var,eğer sana hesap sorulacaksa neden bir cana kıydın diye,emin ol neden mutsuz olacağını bile bile dünyaya getirdin diye de sorulacaktır ki bence bunun hesabı diğerinden daha ağırdır...hayatının öznesi sensin,herşeyden önce kendini düşünmelisin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?