- 15 Eylül 2022
- 2.503
- 1.664
- 63
- 33
- Konu Sahibi -SWEET MOM-
-
Evet yaşamıs görmüş biri olarak yazıyorum rabbim hepimizinn günahlarını affetsin tekrarı yaşanmasın inşallahCok dogru, bazen unutmak istiyorum ama sonra diyorum ki, unutma ki benligini kaybetme, insanligini kaybetme. Ibret alinmayacak gibi degildi cunku
Bosver. Onemseyip zaman ayirman hata. Hepsi geri gelir en azindan sag salim kurtuldunuz. Kafaniza cok takmayin hayatta olsugunuz her an icin sukredin ve nefes alin her anin tadini cikarin. Ne zehir ediyorsunuz hayatinizi bosversenizeBiliyorum, sukrediyorum ben esimle evlatlarimla o binadan sagsalim ciktigimiza seviniyorum hala. Cunku biz yikildi dedigimiz anda deprem bitti ve merdivenlerin tuz buz oldugu bi binadan surunerek cikabildik. Varsin evde olmasin sadece manevi anlamda bize kattiklarini kaybetmemiz bizi uzdu. Ha bide bunlari firsat bilip bizi burdan vurmaya calisanlar uzdu
aynen oyle zaman ayirmak degil de sindiremedim isteBosver. Onemseyip zaman ayirman hata. Hepsi geri gelir en azindan sag salim kurtuldunuz. Kafaniza cok takmayin hayatta olsugunuz her an icin sukredin ve nefes alin her anin tadini cikarin. Ne zehir ediyorsunuz hayatinizi bosversenize
Cok tesekkur ederim guzel dilekleriniz icin. Ne yazik ki ayni temiz duygulari beslemiyoruz bu insanlarla.Bu nasıl hainlik, nasıl bir utanmazlik böyle! Bazı insanlar kalp damar sistemine değil kanalizasyon sistemine sahip resmen. Üzülmeyin Mom, siz daha iyisini yaparsınız onlar da kendi batakliklarinda bogulurlar.
Nevreste ve size ayrı ayri geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.
Kim bunlar? Sizden mal kalabileceğine göre sizin kuzen , kardeş ya da eşin kardeşi, kuzeni vs mi? Direk yüzüne diyin duydum bu lafları, nasıl böyle konuşabildiniz diye? Sınra da selamı sabahı kardeş bile olsa kesinBize birsey olsaydi afiyetle yerlerdi kalanlari hicte öldüler demezlerdi. Bazi insanlarin donum noktasi olur bu deprem cogu konuda bizim donum noktamiz oldu bunu suan idrak edebilsem de Allah her konuda yuzumuze bakti
Tabi ki soyluyorum onu. Herkeste farkinda zaten eminim onlara da soylemistir ayni sozleri utanmaz cunku. Ya ben gelmemeye calisiyorum o da kaciyor zaten esimde gormek istemiyor ama karsilsiyoruz iste.Çok geçmiş olsun.
Bizler de önceki depremi yaşadık ama ev hasarla kurtuldu.
O travmayı bilen bilir.
Benim size çok net bir önerim olacak:
Yüzyüze tartışmayın ancak dediklerini her yere de yayın.
“Bizler evi yok diye vaktinde üzülüyorduk hatta yardım ederiz diyorduk ancak bu sözleri ile bir daha yıkıldık” diyin.
Hele ki evini kaybeden diğer akrabanız mutlaka bilmeli.
Zira bu noktadan sonra ilişkiniz eskisi gibi olmayacak, artık nasıl bir kalpleri olduğunu biliyorsunuz.
Bu durumda kabahatli kişiler genelde işi uzun zamana yayarak dediklerini inkar etmeye unutturmaya çalışır, inkar edemezse yüzsüz davranarak sıyrılmaya çalışır.
Çevreniz şimdi olay sıcakken olanları bilirse sizi ve bu akrabayı zorunlu olmadıkça bir araya getirmekten imtina edecektir. Çok rahat edersiniz. Üstelik çevreden çok baskı gelirse bir ihtimal sizden özür dileyebilirler.
Biliyorum ve sabrediyorum ama iki yuzlulukleri bitirdi artik beni. Bizde bu sekilde sinanacagimizi bilmiyorduk bakin iste herkesin basina hersey gelebiliyormusAllah kime ne tokat carpacaginida iyi biliyor hiç merak etmeyin. Sınav dünyası bu. Kimin neyle karsilacagi bilinmez. Sizin toparlanmanizi bile yedirememis o kişi.
Soyleyen erkek maalesefNiye kavga etmediniz. Keşke saçını başını yoldaydınız ya. Hadsize bak
Cok tesekkur ederim cok sukur hersey eskisinden. De guzel olacak, hissediyorumİnsanlar nası bu kadar kötü? Akıllarına nasıl geliyor ve nasıl söyleyebiliyorlarHa yarın ha 20 sene sonra bu lafını yutacak, eninde sonunda... Çok gördüm ben... Siz ya görür duyarsınız ya da haberiniz olmaz. Boşverin. Allah ıslah etsin. Siz de İnş maddi manevi toparlarsınız bir an önce. Canınız sağya, gerisi mühim değil
Amin insallah. Kimse gormesin bizim gorduklerimiziEvet yaşamıs görmüş biri olarak yazıyorum rabbim hepimizinn günahlarını affetsin tekrarı yaşanmasın inşallah
Depremde kaybiniz mi var? Allah rahmet eylesin insallah. Tabi ki oyle degil ama Allah beyin vermis ama kullanmayi bilene. Mesela ben gunlerce dusundum bizim ne farkimiz vardi da olmedik diye. Sehit oldu olenler biz kaldik. Kaldigimiz icin sansli miyiz yoksa tam tersi mi dusunmekten bi hal oldum.Buna söyleyecek söz bulamıyorum. Ne yani annem babam depremde öldü diye onlar bunumu hak etti. İnsanlar ne ara bu kadar kötü kalpli oldu… bence o insanla ilişkinizi bir an önce kesin. Sizi hak etmeyen insanlara kendinizle ödüllendirmeyin. Geçmiş olsun , Allahım kimseye böyle bir acı yaşatmasın
Aşağılık insanMerhaba hanimlar. Konuyu acip acmamakta kararsiz kaldim ama artik bazi seyleri sindiremiyorum. Depremzedeyiz cogu insan gibi, cok sukur ki iyi durumdayiz. Depremin korkusuydu, panigiydi derken kendimize yeni geliyoruz daha dogrusu gelmeye calisiyoruz. Ama artik kaldiramadigim durumlar soz konusu oldu. Depremde evimizi kaybettik bu bizim icin maddi anlamda sorun degil ama manevi olarak cok sarsildik. Evini kaybetmeyenler anlamadi tabi bunu herkes duzeninde devam edince. Baslikta ki sozu en yakin akrabalarimizdan duyunca benim sinir katsayilarim felaket artti. Ne demek yani Allah elinden alacagi adami biliyor. Biz emek emek bin bir turlu sorunlarla buraya geldik. Kimse nasil kazandiniz diye sormadi ama zarar gelince soylenilen cok agirima gitti. Depremi yasayan bilir binadan hep birlikte sagsalim cikinca aldigim o temiz nefesi dunyadaki hic bir seye degismem kesinlikle. Ama artik duyduklarima dayanamiyorum en agiri da buydu. Kendimi teselli edecek soz bulamiyorum. Bana biraz destek olursunuz belki
Allah gonlunuze gore versin insallah sizin gibi insanlar cogalir. Allah da kimseye yasatmasin zaten cok zor. Yasamayan bilmez goren de idrak etmez bazenYa bunlar nasıl laf bu nasıl bir beyin yapısı. Deprem bölgesinde hiç bi akrabam yok rabbim bana acı yaşatmadi cok şükür ama oradakiler kadar üzüldüm agladim yıprandım. Hatta eşime dedim çocuklu bi aile bu taraflara gelen olursa duyarsan nolur evimize alalim güç kuvvet olalım onlara dedik. Onlar orda onu yaşamışken nasıl böyle bi cümle kurabiliyorlar. Rabbim kalpleri gibi hayat versin onlara
Çok geçmiş olsun Allah bir daha ne sizlere ne de hiçbirimize böyle felaketler yaşatmasınOnlarda yasadi depremi ama evlerindeler, hatta kendi evleri bile degil. Babaevinde oturuyorlar hala, calisip kazanip sahip olmanin ne demek oldugunu bilmeyen kisi soyluyor bunu
Maalesef cok yakinlar, oncesinde de yazdim soyleyeni ortaya atamazdim herkes akraba. Aslinda guluyorum onlara kendi hallerine bakmadan ne de buyuk laflar ediyorlar diye ama kimsenin sonu belli olmuyorKim bunlar? Sizden mal kalabileceğine göre sizin kuzen , kardeş ya da eşin kardeşi, kuzeni vs mi? Direk yüzüne diyin duydum bu lafları, nasıl böyle konuşabildiniz diye? Sınra da selamı sabahı kardeş bile olsa kesin
Maalesef oyleler.Aşağılık insan
Amin Allah kimseye gostermesin mune. Tam da tabir ettigin gibi yan gelip yatiyor, o cocuklari nasil buyudu hayret edilecek is, cunku kendi emegi yok. Aslinda onlarin hayata bakis acisi bu kimde varsa bir dusman gibiler. Hatta esi 2. Bi ev aldigimda aglamistiÇok geçmiş olsun Allah bir daha ne sizlere ne de hiçbirimize böyle felaketler yaşatmasınSize bu cümleleri kurabilecek kadar hadsiz kendini bilmez kişiler çok özür dilerim en kibar haliyle olsa olsa varlık düşmanlarıdır, insanız şartlar elvermez ev bile alamayabiliriz yokluk çekmeyi vb anlarım ama bu kişiler yan gel Osman deyip devrilip yatarak şimdiye kadar bir çöp alamadılarsa varlık düşmanlığı yaparak insanlara zehirlerini de akıtmasınlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?