- 20 Ocak 2019
- 2.998
- 2.690
- 133
- 34
- Konu Sahibi -SWEET MOM-
-
Gercekten can yakmak istemekten baska birsey degil, cunku bizim evimiz genis kapsamli sigortaliydi maddi degeri ne ise verdi sigorta sirketi. Bu zavalli bizim maddi degilde manevi kaybimiza uzuldugumuzu bildigi icin( ilk zamanlar sarilip agladik sozde) bizi uzmeye calisiyorO nasıl bir kötü kalplilik nasıl aklına gelmiş nasıl dile dökmüş şok oldum
Gerçekten ölüm yok gibi yaşıyor insanlar düşmanına etmezsin şu lafı insan Allah'tan korkar
Üzülmeyin lütfen sizinki sinavdi verdiniz isyan etmeyin Allah'a siginin çalışır yerine koyarsınız asla yerine konulamayacak ne kayıplar verdi insanlar
Rabbim bir daha yaşatmasın hepimizin yardımcısı olsun bizlere merhamet etsin amin
Gönlü kara insanların söylediklerini umursamayin rabbim görüyor duyuyor bir an önce eski düzeninizi tekrar kurmanız dileğiyleMerhaba hanimlar. Konuyu acip acmamakta kararsiz kaldim ama artik bazi seyleri sindiremiyorum. Depremzedeyiz cogu insan gibi, cok sukur ki iyi durumdayiz. Depremin korkusuydu, panigiydi derken kendimize yeni geliyoruz daha dogrusu gelmeye calisiyoruz. Ama artik kaldiramadigim durumlar soz konusu oldu. Depremde evimizi kaybettik bu bizim icin maddi anlamda sorun degil ama manevi olarak cok sarsildik. Evini kaybetmeyenler anlamadi tabi bunu herkes duzeninde devam edince. Baslikta ki sozu en yakin akrabalarimizdan duyunca benim sinir katsayilarim felaket artti. Ne demek yani Allah elinden alacagi adami biliyor. Biz emek emek bin bir turlu sorunlarla buraya geldik. Kimse nasil kazandiniz diye sormadi ama zarar gelince soylenilen cok agirima gitti. Depremi yasayan bilir binadan hep birlikte sagsalim cikinca aldigim o temiz nefesi dunyadaki hic bir seye degismem kesinlikle. Ama artik duyduklarima dayanamiyorum en agiri da buydu. Kendimi teselli edecek soz bulamiyorum. Bana biraz destek olursunuz belki
Sende tavirli açTavırlı arıyor
Dimi ama sozle degil yasadik elimiz kolumuz baglandi hic birsey yapamadikHayatım, rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun bir sözü vardır. Bir saniyesine bile hakim olamadığımız bir hayat için bu kadar fırıldak olmaya gerek yok. Gerçekten ne olacağımız belli değil ben Burda da yaşıyorum mesela büyük Marmara depreminde bizim de ne olacağımız belli değil. O yüzden sizin psikolojiniz çok önemli, kimsenin bozmasına da izin vermeyin. Benim ailem Samsun lu deprem bilmezler, askeri personel olan kardeşimin yanına Osmaniye ye gelince yakalandı depreme belki annem babam kardeşim gelinimiz ve 1 buçuk yaşındaki yeğenimi de kaybedecektim. Ben ne stresler yaşadım ki ailem için sizler hepten orada hala depremle yaşiyorsunuz. Herşey geçecek hayat tekrar normale gidecek eskiden olduğu gibi sadece biraz zaman lazım. Allah iyi insanlar ile karşılaştırsın sizi ve ailenizi. Gerçekten boşverin sizi kıskanan insanlarmış önünüze bakın bu düşünceler sizi yıldırmasın. Hadi ordan fırfır deyin geçin ☺
Keşke bunu ona söyleseydiniz. "Alın teri ile birşeylere sahip olamayan anlayamaz bizi .Üstelik demek ki Allah kime vermeyeceğini de biliyor o zaman" deseydiniz.Bence ömür boyu görüşmeyi böyle insanlarla.Onlarda yasadi depremi ama evlerindeler, hatta kendi evleri bile degil. Babaevinde oturuyorlar hala, calisip kazanip sahip olmanin ne demek oldugunu bilmeyen kisi soyluyor bunu
Bi gun hic umursamayacagim gunler gelecek insallah. Amin cok tesekkur ederim, sizlerden uzak olsun insallahGönlü kara insanların söylediklerini umursamayin rabbim görüyor duyuyor bir an önce eski düzeninizi tekrar kurmanız dileğiyle
Ben kötü insanlar için şey diyorum Şeytan dan tek farkı henüz Allah'a isyan etmemiş olmamasıDimi ama sozle degil yasadik elimiz kolumuz baglandi hic birsey yapamadiksizede cok gecmis olsun, kurtulduk ama ufacik bi ses bile korkutuyor hala. Amin insallah kotuler kendinden bulsun. Konusmuyorum zaten konusmayi da dusunmuyorum benim icin ayni gezegende yasadigim kisiler degil artik.
Kendine soyleyemedim ama kardesine soyledim direk bunu insallah yetistirirKeşke bunu ona söyleseydiniz. "Alın teri ile birşeylere sahip olamayan anlayamaz bizi .Üstelik demek ki Allah kime vermeyeceğini de biliyor o zaman" deseydiniz.Bence ömür boyu görüşmeyi böyle insanlarla.
Onlar öyle söyledi diye o durum öyle değil elbette o günleri insanlar ibret almaliydi ama bizim insanlarımız daha çok sapittilar bu da bir gerçekBi gun hic umursamayacagim gunler gelecek insallah. Amin cok tesekkur ederim, sizlerden uzak olsun insallah
Amin. O zaman bizimki seytanlasmaya baslamis ona da isyan ediyor tovbe hasa!Ben kötü insanlar için şey diyorum Şeytan dan tek farkı henüz Allah'a isyan etmemiş olmamasıuzak olsun hepimizden
Cok dogru, bazen unutmak istiyorum ama sonra diyorum ki, unutma ki benligini kaybetme, insanligini kaybetme. Ibret alinmayacak gibi degildi cunkuOnlar öyle söyledi diye o durum öyle değil elbette o günleri insanlar ibret almaliydi ama bizim insanlarımız daha çok sapittilar bu da bir gerçek
Keske o agzinda bi ayari olsa. Ne yazik ki baska birseyle eslestiremiyorum bende.Ağzı olunca birde konuşma yetisi varsa herkes konuşuyor. Kıskançlık sezdim ben akrabanızda. Uzak durun.
Ya umarim bir an once eskisi gibi olur hayatiniz. Maddi manevi atlatirsiniz umarimMerhaba hanimlar. Konuyu acip acmamakta kararsiz kaldim ama artik bazi seyleri sindiremiyorum. Depremzedeyiz cogu insan gibi, cok sukur ki iyi durumdayiz. Depremin korkusuydu, panigiydi derken kendimize yeni geliyoruz daha dogrusu gelmeye calisiyoruz. Ama artik kaldiramadigim durumlar soz konusu oldu. Depremde evimizi kaybettik bu bizim icin maddi anlamda sorun degil ama manevi olarak cok sarsildik. Evini kaybetmeyenler anlamadi tabi bunu herkes duzeninde devam edince. Baslikta ki sozu en yakin akrabalarimizdan duyunca benim sinir katsayilarim felaket artti. Ne demek yani Allah elinden alacagi adami biliyor. Biz emek emek bin bir turlu sorunlarla buraya geldik. Kimse nasil kazandiniz diye sormadi ama zarar gelince soylenilen cok agirima gitti. Depremi yasayan bilir binadan hep birlikte sagsalim cikinca aldigim o temiz nefesi dunyadaki hic bir seye degismem kesinlikle. Ama artik duyduklarima dayanamiyorum en agiri da buydu. Kendimi teselli edecek soz bulamiyorum. Bana biraz destek olursunuz belki
En ağırını da hep akrabalardan duyarız zaten. Olmasa da olurlar bu saatten sonraTartisma falan yok kesinlikle, evler arabalar alinca kendimizi birsey zannetmisiz. Tek sorun kiskanclik
O zaman dua ettiklerinde sizde şey deyin ahh ne güzel keşke herkes sizin gibi olsa insanlar evimiz yıkıldı diye oh iyi olsun diyecek kadar kalpleri kararmış içleri fesat dolu vb. gibi içinizden geçen söylemek istediğinizi söyleyin mal değillerse anlarlarDemekki oyle ama herkes ayni degil ben yapilan hicbir iyiligi unutmam. Ah bi yuzume soyleseler o zaman rahat ederim ama maalesef karsimada gecince dua ediyorlar.
İnsanlar nasıl bu kadar kötü olabiliyor hayret ediyorum. Eden bulur.Benzer hikayeKıskançlık Oysa biz hep iyi düşündük. Bizim bir varsa onlara beş versin dedik.
Sevindi ben de gordum.millet kardesiniz akrabasinin evi barki yikildı diye sevindi.sanki çalip corpip aldilar. Hep kiskancliktan. aldiginizi bile hazmedememisler yikilinca sevunmislerMerhaba hanimlar. Konuyu acip acmamakta kararsiz kaldim ama artik bazi seyleri sindiremiyorum. Depremzedeyiz cogu insan gibi, cok sukur ki iyi durumdayiz. Depremin korkusuydu, panigiydi derken kendimize yeni geliyoruz daha dogrusu gelmeye calisiyoruz. Ama artik kaldiramadigim durumlar soz konusu oldu. Depremde evimizi kaybettik bu bizim icin maddi anlamda sorun degil ama manevi olarak cok sarsildik. Evini kaybetmeyenler anlamadi tabi bunu herkes duzeninde devam edince. Baslikta ki sozu en yakin akrabalarimizdan duyunca benim sinir katsayilarim felaket artti. Ne demek yani Allah elinden alacagi adami biliyor. Biz emek emek bin bir turlu sorunlarla buraya geldik. Kimse nasil kazandiniz diye sormadi ama zarar gelince soylenilen cok agirima gitti. Depremi yasayan bilir binadan hep birlikte sagsalim cikinca aldigim o temiz nefesi dunyadaki hic bir seye degismem kesinlikle. Ama artik duyduklarima dayanamiyorum en agiri da buydu. Kendimi teselli edecek soz bulamiyorum. Bana biraz destek olursunuz belki
Cok uzuldum. Ne kadar buyuk bir kiskanclik bu. Allah uzak etsin bu tur insanlari. Siz rahat olun Allah calisana verir bir daha da bir yardim isterlerse ona gore cevap verirsiniz. Rabbim daha guzellerini nasip eder insallah.Merhaba hanimlar. Konuyu acip acmamakta kararsiz kaldim ama artik bazi seyleri sindiremiyorum. Depremzedeyiz cogu insan gibi, cok sukur ki iyi durumdayiz. Depremin korkusuydu, panigiydi derken kendimize yeni geliyoruz daha dogrusu gelmeye calisiyoruz. Ama artik kaldiramadigim durumlar soz konusu oldu. Depremde evimizi kaybettik bu bizim icin maddi anlamda sorun degil ama manevi olarak cok sarsildik. Evini kaybetmeyenler anlamadi tabi bunu herkes duzeninde devam edince. Baslikta ki sozu en yakin akrabalarimizdan duyunca benim sinir katsayilarim felaket artti. Ne demek yani Allah elinden alacagi adami biliyor. Biz emek emek bin bir turlu sorunlarla buraya geldik. Kimse nasil kazandiniz diye sormadi ama zarar gelince soylenilen cok agirima gitti. Depremi yasayan bilir binadan hep birlikte sagsalim cikinca aldigim o temiz nefesi dunyadaki hic bir seye degismem kesinlikle. Ama artik duyduklarima dayanamiyorum en agiri da buydu. Kendimi teselli edecek soz bulamiyorum. Bana biraz destek olursunuz belki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?