Allah ım ahımı bırakmasın:(

imeraFera24

Rabbi HebLi Mines Salihin. Kûn Fe Yekûn
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2014
514
327
33
33
Kızlar çok moralim bozuk:( 2.5 aylik evliyim gecen sene bu zamanlar büyük nisan yapmak istedim hazirdim nisani kiz yapar bizde kayınpederim işler çok yapamam tarlalar falan var dedi ama şuan gorumceme büyük nisan yapıyorlar gecen sene olan isler bu sene yok mu sanki var ama kiz başka el kizi başka ve maddi olarak hazirlardi bi kendilerini alip gelceklerdi yaptirmadilar bana çok içimde kaldi :( üstelik benim düğünde takilarimi aldilar kredi çektik deyip yalan yok öyle bisey eminim o takilarla gorumceme nisan yapıyorlar beddua etmiyorum ama Allah im dan bulsunlar yeni düğünden dikti aglaniyordu gorumcem asgari ücretle calisan ve yatirimi oolmayan biri kimi kandiriyorlar dua ediyorum havalar kotu olsun diye sansima da iyi gidiyor ben kötülük yapmadim ki neden herşey onların gönlüne gore oluyor:(

Kızlar çok moralim bozuk:KK43: 2.5 aylik evliyim gecen sene bu zamanlar büyük nisan yapmak istedim hazirdim nisani kiz yapar bizde kayınpederim işler çok yapamam tarlalar falan var dedi ama şuan gorumceme büyük nisan yapıyorlar gecen sene olan isler bu sene yok mu sanki var ama kiz başka el kizi başka ve maddi olarak hazirlardi bi kendilerini alip gelceklerdi yaptirmadilar bana çok içimde kaldi :KK43: üstelik benim düğünde takilarimi aldilar kredi çektik deyip yalan yok öyle bisey eminim o takilarla gorumceme nisan yapıyorlar beddua etmiyorum ama Allah im dan bulsunlar yeni düğünden dikti aglaniyordu gorumcem asgari ücretle calisan ve yatirimi oolmayan biri kimi kandiriyorlar dua ediyorum havalar kotu olsun diye sansima da iyi gidiyor ben kötülük yapmadim ki neden herşey onların gönlüne gore oluyor:KK43:
takıları vermesen iyiydi.Ne hakla alınır ki gelinin takıları?

yanlış mı anlıyorum yanlış mı okuyorum ya da.
nişanı kız tarafı yapar demişsiniz, kayınpederinizin size nişan yapmamasından dertlenmiş, görümcenize yapılan nişandan dolayı Allah ahımı bırakmasın demişsiniz.
tarlada iş var nişanla uğraşamam diye mi yapmadılar. aileniz biz nişan yapacağız deseler kimsenin sesi çıkmazdı.

hadi geçtim herşeyi de çok çok mu önemliydi de beddua ediyorsnuz böyle. anlayamıyorum bazen buraqdaki kızları.

yanlış mı anlıyorum yanlış mı okuyorum ya da.
nişanı kız tarafı yapar demişsiniz, kayınpederinizin size nişan yapmamasından dertlenmiş, görümcenize yapılan nişandan dolayı Allah ahımı bırakmasın demişsiniz.
tarlada iş var nişanla uğraşamam diye mi yapmadılar. aileniz biz nişan yapacağız deseler kimsenin sesi çıkmazdı.

hadi geçtim herşeyi de çok çok mu önemliydi de beddua ediyorsnuz böyle. anlayamıyorum bazen buraqdaki kızları.

Kayınpederiniz gece de mi çalışıyor.
Bir akşam sizin nişanınıza gelemeyecek kadar çok muydu işleri.
Ya da gelmeseydi de siz yapsaydınız nişanınızı..
Altınlar konsunda da saflık etmişsiniz ama olan olmuş.
Artık geçmişi bırakın.
Yapacak bişey yok çünkü..

Kızlar çok moralim bozuk:KK43: 2.5 aylik evliyim gecen sene bu zamanlar büyük nisan yapmak istedim hazirdim nisani kiz yapar bizde kayınpederim işler çok yapamam tarlalar falan var dedi ama şuan gorumceme büyük nisan yapıyorlar gecen sene olan isler bu sene yok mu sanki var ama kiz başka el kizi başka ve maddi olarak hazirlardi bi kendilerini alip gelceklerdi yaptirmadilar bana çok içimde kaldi :KK43: üstelik benim düğünde takilarimi aldilar kredi çektik deyip yalan yok öyle bisey eminim o takilarla gorumceme nisan yapıyorlar beddua etmiyorum ama Allah im dan bulsunlar yeni düğünden dikti aglaniyordu gorumcem asgari ücretle calisan ve yatirimi oolmayan biri kimi kandiriyorlar dua ediyorum havalar kotu olsun diye sansima da iyi gidiyor ben kötülük yapmadim ki neden herşey onların gönlüne gore oluyor:KK43:
Nasıl desem anlattıkların gözümün önünden geçti de adamlar sana değer verse tarla marla bahane dünyanın bir ucundan gelirlerdi. Sen de kendin pişir kendin ye yapmışsın. Sitemin çok yersiz ve gereksiz. Zaten onların gönlü yokmuş ki, sen zorla yapmışsın.

nişan konusunu anlayamadım sizin nişanınızamı gelmedi
yoksa bana neden kendileri nişan yapmadımı dıyorsunuz?
sizin düğününüzü maddi anlamda kim yaptı?
bazı ailelerin geçimi bir oluyor,eğer oğluna düğün yaptıysa borçlandıysa takıları alabilir
bilezikler hariç tabi,o kadınındır çünkü.

İnşallah dediğimiz gibi o hesap döner kizlar canim benim gonulsuzlukle alakasi yok isin herşey kendi istedikleri zaman istedikleri gibi olsun istediler yersiz değil ben 1.5 sene sözlü gezdim nisanli demiyorum bak sözlü benim zoruma giden benim istediğim tarihte bana yapmayip bugün kizlarina yyapıyor olmalari ve benim takılarimla

Biz zaten anlasmistik merhametsiz degilim sadece org parasi vs odenecekti nakitlerden altinlar bize verilecekti ama yyalanmis

Nden hep karşı taraf hatalı.
Nişan denilen olay 2 tarafın rızasıyla olacak bir şeydir. Karşı taraf gönülsüzmüş bu belli değil mi? Bizim kız ocak başı gibi kendi pişirmiş zorla yedirmiş. Bence garip olan bu.
Aslında beklemesi lazımdı konu sahibinin.

Nişanı kız tarafı yaparsa adet böyleyse kayınpederiniz neden dize büyük nişan yapmak zorunda oluyor anlamadım orasını. Ha şu anda öbür geline yapıyor olsa anlardım sizi ama kızına yapıyor adam nişanı kız tarafı yapıyor ya tabii ki kızına yapacak kusura bakmayın büyük nişan istiyorduysanız elinizi siz taşın altına koyacaktınız ailecek altın alma olayına zaten inanmadım sizin gibi biri altın filan vermez eşinini ailesine kimi kandırıyorsunuz ayrıca eşinizin sizin ağzınız diliniz yok muydu verdiniz yok nişanı altınlarımla yapıyorlar bilmem ne geçiniz bunları kendinizi haklı çıkarmaya çalışıyorsunuz. Yok hava kötü olsunmuş da olmasınmış nişanı ne kadar maddiyatçı kötü kalpli bir insansınız yazık o görümceye.

ben hala anlamakta zorluk çekiyorum.
birincisi, aileniz sessiz mi kaldı? siz de yazmışsınız nişanı kız tarafı yapar diye. yapsaydınız, inat etseydiniz babanız anneniz "kızına nişan yapmadı" dedirtme diyemedi mi?

görümceniz kocanızın kardeşi, sizin de öyle. çok zorunuza gidiyorsa sizin takı-paralarınızla yapılması konuşun eşinizle alın. istediniz de vermediler mi?

zaten nişanıda kınayıda kız tarafı yapar,görümceyle kendinizi niye mukayese ediyorsunuz

evlilikte zaman geçince nişanmış düğünmüş insana komik bile geliyor yaşananlar.
o zaman heves ediliyor ama.

tavsiyem, ah etme kimseye, eğer hakkın varsa zaten çıkacak bir şekilde, ama yoksa da dönüp dolaşıp seni bulmasın.
:KK12:

Kayınpederiniz gece de mi çalışıyor.
Bir akşam sizin nişanınıza gelemeyecek kadar çok muydu işleri.
Ya da gelmeseydi de siz yapsaydınız nişanınızı..
Altınlar konsunda da saflık etmişsiniz ama olan olmuş.
Artık geçmişi bırakın.
Yapacak bişey yok çünkü..

canım kayınpederleri nişana gelmiş nişan olmuş ama büyük nişan neden olmadı diyor, kendi kızlarına oldu bana olmadı maddiyatları vardı yapabilirdi ben herşeyi organize ederdim karşılasaşardı masrafları bir kendilerini lıp geleceklerdi demiş yani hanımefendi hem nişanı kız tarafı yapar diyor hem kayınpederden büyük nişan istiyor gelmeme yok yani olmuş nişan da hoşuna gitmemiş düğün yetmiyor yani..

Madem adetlerinizde nişanı kız tarafı yapıyor neden kayınpederinizden beklenti içine girdiniz ki? Aileniz nişanı yapsaydı da kayınpeder gelmeseydi amenna alınırsın ama şu halde buna takılmana anlam veremedim.

Altınlarını da vermeseydin keşke geri alabileni pek görmedim eşin ne diyor bu duruma?

Back
X