Allah kahretmesin hemen ağlıyorum

yaa bende aynıyım, msela birine bağırıcam sinirlendiğim için ay bi ses titremesi, bi ağlak mod nedir bu anlamıyorum.. adam akıllı kavga edemiyorum:KK11: bide bende ek olarak şöyle bi sorun var, mesela ben birşeyden dolayı ağlıyorum birileri gelipte bana neyin var dedikçe daha da çok ağlıyorum durduramıyorum kendimi. O daha kötü :KK34:
Ay ben de öyleyim istiyorum ki o an deli gibi yalnız başıma aglayayim, durulayim, sonra konuşalım. Ama sonraya da ertelesem kendimi hazırlamış olsam da yol o ses mutlaka titriyor deli oluyorum kendime ya

:):) 17-18-19 yaşlarımda bende öyleydim...sinirlenince sesim kısılır konuşamazdım..sadece gözyaşlarım.....

walla şimdi hazır cevap herkese...:)))eğer haklıysam hele o konuyu sonuna kadar bıdı bıdı susmam...bu durum biraz özgüven eksikliğinden oluyor yaşınız kaç???
Herkes ozguven eksikliği demiş. Ya halbuki güvenirim ben kendimeee:eek: nasıl aşilir ki peki bu? Özguvenliyim diye kendimi mi kandiriyorum? Ya ama yoooo:KK63: gerçekten neyden kaynaklı bu bilincaltimda kendimi mi sucluyorum acaba? Of nasıl aşacağim:mad: yaşim 19 buçuk

Herkes ozguven eksikliği demiş. Ya halbuki güvenirim ben kendimeee:eek: nasıl aşilir ki peki bu? Özguvenliyim diye kendimi mi kandiriyorum? Ya ama yoooo:KK63: gerçekten neyden kaynaklı bu bilincaltimda kendimi mi sucluyorum acaba? Of nasıl aşacağim:mad: yaşim 19 buçuk

fiziksel olarak kendine çok güvenebilirsin kendini beğenebilirsin bununla alakalı bişey değil...bu sadece o an sinirsel olarak kelimeleri toplayamıyorsun...o kadar karışıyorsun ki tepkini ses ayarını harketlerini kontrol edemiyorsun... ben geçsin diye özel bişey yapmadım...iş hayatı v.s o kadar zor ki birde bakmısım o duygusal herşeye ağlayan kız gitmiş süpürgeli bir cadı gelmiş....ancak bol bol kitap okumanı tavsiye ederim...
hatta şöyle bişey yap...mesela sinirin geçti...sakin bir anında..eğer tartışma sırasında şuanki kadar sakin olsaydın neler söylerdin nasıl bir savunma yapardın...bunu yalnız o kişiler karşındaymış o anı yaşıyormus gibi tekrarla:)))) ben bunu çok yapardım...bir dahaki tartışmaya daha hazırlıklı olurdum:))))

Ben de böyleydim çok kötüydü insan kötü hissediyır. Kullandığım ilaçlar nedeniyle geçti benim bu durumum hatta ağlzncak halime gülerim şimdi.

fiziksel olarak kendine çok güvenebilirsin kendini beğenebilirsin bununla alakalı bişey değil...bu sadece o an sinirsel olarak kelimeleri toplayamıyorsun...o kadar karışıyorsun ki tepkini ses ayarını harketlerini kontrol edemiyorsun... ben geçsin diye özel bişey yapmadım...iş hayatı v.s o kadar zor ki birde bakmısım o duygusal herşeye ağlayan kız gitmiş süpürgeli bir cadı gelmiş....ancak bol bol kitap okumanı tavsiye ederim...
hatta şöyle bişey yap...mesela sinirin geçti...sakin bir anında..eğer tartışma sırasında şuanki kadar sakin olsaydın neler söylerdin nasıl bir savunma yapardın...bunu yalnız o kişiler karşındaymış o anı yaşıyormus gibi tekrarla:)))) ben bunu çok yapardım...bir dahaki tartışmaya daha hazırlıklı olurdum:))))
Aa bu gerçekten güzel bi çözüm olabilir. Deneyeceğim bunu :KK54: fiziksel ozguvenle bu başka şeyler yani.. peki bu konularda ozguvenimi nasıl geliştirebilirim? Kitap okuyarak mi? Kitap okumak bana sadece cümleleri daha düzgün kullanabilme yetisini sundu. Bu da günlük hayattaki konuşma dilinde geçerli bişey, tartışma anında hiç okuduğum kitaplar gelmiyor aklıma :KK48:

Aa bu gerçekten güzel bi çözüm olabilir. Deneyeceğim bunu :KK54: fiziksel ozguvenle bu başka şeyler yani.. peki bu konularda ozguvenimi nasıl geliştirebilirim? Kitap okuyarak mi? Kitap okumak bana sadece cümleleri daha düzgün kullanabilme yetisini sundu. Bu da günlük hayattaki konuşma dilinde geçerli bişey, tartışma anında hiç okuduğum kitaplar gelmiyor aklıma :KK48:

kesinlikle dene canım.. tabiki bambaşka seyler...duygusalsın sanırım...

bende senın gibi olduğum için yıllar önce müdürüm sen kitap okumaz mısın demişti:))) sen farkında olmadan bilinçaltına cümleler yerleştirir.. bunu sen farkedemezsin zaten...
çok değil en fazla 1 yıldan geçer sende ki bu durum:)))

Konunu görünce hatirladim.. Eskiden ben de oyleydim.. Biri üstüme gelse bi ağlama gelirdi.. Bütün soyliyceklerim bogazimda düğümlenir kendimi savunamazdim ağlamaktan. Ama nasil yendin diye sorsan.. Hatirlamiyorum. Su an 37 yasimdayim. O zamanlar 18-19 yaslarimdaydim herhalde.. Benimkisi daha çok özgüven eksikligindendi belki de.. Sonraları pistim galiba.. :KK53:

kesinlikle dene canım.. tabiki bambaşka seyler...duygusalsın sanırım...

bende senın gibi olduğum için yıllar önce müdürüm sen kitap okumaz mısın demişti:))) sen farkında olmadan bilinçaltına cümleler yerleştirir.. bunu sen farkedemezsin zaten...
çok değil en fazla 1 yıldan geçer sende ki bu durum:)))
Inanılmaz duygusalim.. dışardan da bi o kadar ketum görünürüm ama:KK48: adeta zıtlıkların buluştuğu noktayım.:KK28:ay ınsalah geçer ne güzel yazmışsin:KK68:

Konunu görünce hatirladim.. Eskiden ben de oyleydim.. Biri üstüme gelse bi ağlama gelirdi.. Bütün soyliyceklerim bogazimda düğümlenir kendimi savunamazdim ağlamaktan. Ama nasil yendin diye sorsan.. Hatirlamiyorum. Su an 37 yasimdayim. O zamanlar 18-19 yaslarimdaydim herhalde.. Benimkisi daha çok özgüven eksikligindendi belki de.. Sonraları pistim galiba.. :KK53:
Ozguvenimi gelistirmem gerek anladım.. Bu yaşlarda herkeste olan bişey anladigim kadarıyla. Ama bende olmasın yeneyim bu berbat huyu :oops:bakalım zaman, hayat beni nasıl pişirecek:KK69:

bu bende de var. zaten her halta ağlayan bir insanım. bunu aman ne yufka yürekliyim, merhamet abidesiyim diye anlatmıyorum ama reklamlarda ağlayan, fakirlik, savaş, kayıp, şehit haberleri çıkar diye haber izlemeyen biriyim. insanlarla tartışırken ellerimin titrediğini fark ettim. sinirsel, ellerim titriyor arkadaş! sesimin titremesini, gözümün dolmasını söylemiyorum bile. direkt yenilgi ve acizlik! ve basit bir tartışmanın bile günlerce etkisinde kalıyorum.

bunun sebebi ne biliyor musunuz konu sahibesi arkadaşım, derimiz kalınlaşmamış daha bizim. fazla itilip kakılmamışız hayatta. o yüzden en ufak şeyler bile yıkım oluyor bize. nasıl geçer bilmiyorum, kabuğumuz kalınlaşsın diye önümüze gelenle ağız dalaşına girecek halimiz de yok? belki zamanla, yaş aldıkça düzelir, belki ufak tefek sözleri kafaya takmamayı öğrendiğimizde daha güçlü hissederiz. kısmet? :- /

ayni sorun ben dede
Biriyle tartışacakken, birine kendimi ifade edecekken, istemsizce hemen gözlerim doluyor hatta ağlıyorum. Sesim titriyor. Karşı tarafta kötü bi intibak bırakıyor. Kendimi adam akıllı savunmak, ifade etmek istiyorum. Ağlama istemiyorum artık yapmacık da duruyor zaten. Bi çözümü olan var mı?
ayni sorun bendrde var arkadasim biz serefsizligimizden degil durustlugumuzden kaybediyoruz hep bunun bir cozumu yok tek cozumu yalan doylemeyi bos yere yemin etmeyi gaddar olmayi ogrenecegiz yoksa biz ne kadar hakli olsakda bu dert anlatamama sorunu yuzunden haksiz oluruz bu hep boyle gider

Ayy konu sahibesi arkadasim iyiki acmisin bu konuyu cok sagol.
Bu konuyu takibe alacagim bu huyun aynisi bende de var cok berbat bir sey.
Arkadaslarin da anlattigi gibi insanlar gözyaslarimiza sigindigimizi düsünüyorlar ama yok nerden geliyor o yaslar en ufak seyde hemen hazir.
Bazen ufacik bi olayda daha beyin neyin ne oldugunu algilamamisken bile bakiyorum benim gözyaslarim sel olmus bile. Nefret ediyorum su huyumdan ya sinir oluyorum kendime..
Bir de ben de haberleri acikli filmleri dizileri ve belgeselleri izleyemiyorum zira depresyondan cikamiyorum cok etkileniyorum.
Burda tavsiyelerde bulunan arkadaslara da tskler taktikleri deniycem

Ayy konu sahibesi arkadasim iyiki acmisin bu konuyu cok sagol.
Bu konuyu takibe alacagim bu huyun aynisi bende de var cok berbat bir sey.
Arkadaslarin da anlattigi gibi insanlar gözyaslarimiza sigindigimizi düsünüyorlar ama yok nerden geliyor o yaslar en ufak seyde hemen hazir.
Bazen ufacik bi olayda daha beyin neyin ne oldugunu algilamamisken bile bakiyorum benim gözyaslarim sel olmus bile. Nefret ediyorum su huyumdan ya sinir oluyorum kendime..
Bir de ben de haberleri acikli filmleri dizileri ve belgeselleri izleyemiyorum zira depresyondan cikamiyorum cok etkileniyorum.
Burda tavsiyelerde bulunan arkadaslara da tskler taktikleri deniycem
Benim gibi hisseden ne kadar çok insan varmış yahu :KK50: rica ederim yardimi dokunacaksa sana ve ben buna araci olmuşsam ne mutlu :KK68:Ben de saatlerce duygusal bi filme ağlayabilirim, ya da çocuk ölümlerine. Inanılmaz etkileniyorum. Biraz da duyguları aşırı uçta yaşamaktan mı kaynaklı acaba o_O
bu bende de var. zaten her halta ağlayan bir insanım. bunu aman ne yufka yürekliyim, merhamet abidesiyim diye anlatmıyorum ama reklamlarda ağlayan, fakirlik, savaş, kayıp, şehit haberleri çıkar diye haber izlemeyen biriyim. insanlarla tartışırken ellerimin titrediğini fark ettim. sinirsel, ellerim titriyor arkadaş! sesimin titremesini, gözümün dolmasını söylemiyorum bile. direkt yenilgi ve acizlik! ve basit bir tartışmanın bile günlerce etkisinde kalıyorum.

bunun sebebi ne biliyor musunuz konu sahibesi arkadaşım, derimiz kalınlaşmamış daha bizim. fazla itilip kakılmamışız hayatta. o yüzden en ufak şeyler bile yıkım oluyor bize. nasıl geçer bilmiyorum, kabuğumuz kalınlaşsın diye önümüze gelenle ağız dalaşına girecek halimiz de yok? belki zamanla, yaş aldıkça düzelir, belki ufak tefek sözleri kafaya takmamayı öğrendiğimizde daha güçlü hissederiz. kısmet? :- /
Aynen dediğin gibi ay-nen. Direkt yenilgi ve acizlik. Bunun farkında olduğum için bu kadar degistirmek istiyorum ya bu saçma sapan özelliğimi:110: ufak tefek sözleri kafaya takmak değil aslinda bu tamamen tartışma anıyla ilgili. Sonrasında o tartışmayı da kafaya takmiyorum hatta belki. Ama o an yaşamadığım duygu-durum kalmıyor :-) aslında ben bi ara çalıştım çok küçük bi dönem, o dönem böyle biraz daha pişiyor gibi olmuştum doğrusu. Çünkü çevremde benim iyiliğimi düşünen, öyle olmasi dahi kötülüğümü düşünmeyen insanlardan ziyade bencil kendi çıkarları için herkesi harcayacak kapasitede insanlar vardı. Baş edebilmelisin diyordum kendime. Yani dediğin gibi, kabuğumuz kalınlaşmamış sürekli kendimizi korumasız gereken bi durumda olsak yenerdik belki:KK6:
ayni sorun ben dede

ayni sorun bendrde var arkadasim biz serefsizligimizden degil durustlugumuzden kaybediyoruz hep bunun bir cozumu yok tek cozumu yalan doylemeyi bos yere yemin etmeyi gaddar olmayi ogrenecegiz yoksa biz ne kadar hakli olsakda bu dert anlatamama sorunu yuzunden haksiz oluruz bu hep boyle gider
Ya aslında ben öyle düşünmüyorum. Iyilikten zarar gelmez, benim tartışırken karşılarında sesimin titrediği insanlar bir birey olarak kötü insanlar değiller ki. Kendini ifade etme meselesi var. Öyle hatalar yapmış ama kendini ifade etme yeteneği ve özgüveni dolayısıyla unutturmuş hatta karsi tarafin kendini suclamasina sebep olmus insanlar da var bir milyon kere haklıyken saçma sapan davranıp haksız duruma düşmüş insanlar da var. Ben ikinci grupta olmak istemiyorum artık :oops:

Ya evet bu konudan ben de muzdaribim.Ağlama gelince derdimi de anlatamıyorum,tıkanıyorum.Sanki gözyaşlarım anlatıyo.Boğazım düğümleniyo siz gene savunma yapmışsınız benim dilim tutuluyo,27 yaşındayım daha da değişmez heralde.Kendimi tutayım diyorum ağlama duygusu gelmeden akmaya başlıyo daha,istemim dışında oluyo bu.Fazla duygusallığa bağlıyorum ben de:KK51:

Ben olayları nasıl ıcsellestırıyorsam, Bana haksızlık yapıldığı an ağlamaya başlıyorum.. Karsımdakı kısıden bır kere bana goz yasıyla drama yapma dedıgını duymuşluğum var ustune daha cok aglamıstım :) Haketmedıgımı dusundugum bırseyle ıtham edılırsem ağlıyorum.. Karsımdakıne degıl de kendıme uzuluyorum o anda anladığım.. bunu yenmek ıcın ne yapmak gerek bılmıyorum..

Ya evet bu konudan ben de muzdaribim.Ağlama gelince derdimi de anlatamıyorum,tıkanıyorum.Sanki gözyaşlarım anlatıyo.Boğazım düğümleniyo siz gene savunma yapmışsınız benim dilim tutuluyo,27 yaşındayım daha da değişmez heralde.Kendimi tutayım diyorum ağlama duygusu gelmeden akmaya başlıyo daha,istemim dışında oluyo bu.Fazla duygusallığa bağlıyorum ben de:KK51:
Yaaa :KK43: demeyin öyle, insan isterse hersey mümkün. Zor degistirmek, çünkü karakterin bir parçası olarak şekil almış bir durum. Ama imkansiz değil. Inşallah siz de istediğiniz, 'kafanızdaki siz' olursunuz:KK28:

Ben olayları nasıl ıcsellestırıyorsam, Bana haksızlık yapıldığı an ağlamaya başlıyorum.. Karsımdakı kısıden bır kere bana goz yasıyla drama yapma dedıgını duymuşluğum var ustune daha cok aglamıstım :) Haketmedıgımı dusundugum bırseyle ıtham edılırsem ağlıyorum.. Karsımdakıne degıl de kendıme uzuluyorum o anda anladığım.. bunu yenmek ıcın ne yapmak gerek bılmıyorum..
Ya hiç tanımadığım birisi bana haksızlık yapsa, aslan kaplan kesilirim :KK31:birçok durum da yaşadım böyle. Ama o çok iyi tanıdığım insanlarla tartışırken aciz gibi yenik gibi hemen akıyor gözyaşlarım. Konusamiyorum. Rezil ediyorum kendimi:KK42: bana da böyle birşey dendi, hatta gözyaşlarıma inanmadığını numara yaptığımı bunun da oyunumun bir parcasi söyleyen de birisi oldu. O an daha çok ağlıyor insan çok iyi bilirim, ben hep rabbim sen bilirsin benim içimi derim genel bi sözümdür, suclandigim zaman bunu içimden kendime yineliyorum ve daha fazla krize giriyorum :oops:

Back
X