Allah kimseye böyle dert vermesin

Öncelikle çok geçmiş olsun güncellemeyi okuduğumda çok sevindim.
Bazen düşünüyorum birbirinden tamamen farklı şekillerde konuşan doktorlar, nasıl bir eğitim alıyorlar da aynı hasta üzerinde bu kadar zıt yorum yapabiliyorlar diye. Çünkü kendi aileme de bu şekilde teşhisler konmuştu.
İyi niyetli düşünmek istiyorum, kendi şehrinizdeki doktorların tecrübesi o yönde olmuş demek ki o şekilde konuşmuşlar. Yoksa İstanbul'daki doktorun o kadar ciddi görmediği bu rahatsızlığa ilk doktorlarınızın dünyanın sonu gibi konuşmasını başka türlü açıklayamıyorum.
İyi doktor veya kötü doktor demek istemiyorum, tamamen daha önceki deneyimleriyle ilgili olmalı.

Aslında istanbuladaki doktorlar da kalbimin pompasının zayif oldugunu kalp kasımın zayisladigini kalbin fonksiyonlarının azaldiğını kabul etti ama bunun caresi oldugunu zamanla kalbin toparlanabilecegini ameliyattan sonrada pompa gucunun artacagini yani caresiz bir dert olmadigini soylediler. Beni laflariyla mahfeden doktor oyle bir tablo cizdiki kalbim giderek daha kotu olacak ve artık calismayacak gibi davrandı ve beni azarladı neden hamile kaldim diye bilmiyordum ki bilsem bile bile bu yola girer miyim zaten 1 tane evladim vardı.

yani uslup mu desem beni korkutup bir daha hamile kalmayayim ya da verdigi ilaclari kullanip sık sık kontrole gideyim diye mi yaptı desem bilmiyorum. Benim kendi doktorum izindeydi diye ona gitmiştim simdi doktorum dondu bir daha da gitmem zaten o doktora.
 
cem bey randevu aldık zaten. agustosta doner dönmez gorusmeye gidecegiz. benim bulundugum ildeki kardiyoloğumda cem beyi önerdi.

Tesekkürler bilgi icın. artik ameliyat fikrine alıştım ilk duydugumda lohusalığında verdiği duygusallıkla çok korkmuştum ama artık toparladim kendimi inşallah bende anneniz gibi sağlığıma kavuşurum.
İnşallah dualarım sizinle hiç korkmayın Allah dermansız dert vermesin kimseye tekrardan geçmiş olsun iyi haberlerinizi bekliyoruz
 
Merhaba sevgili hanımlar. öncelikle icimi dökeceğim icin biraz uzun olacak;

Size birkaç ayda tepe taklak olan hayatımdan bahsedeceğim. Biliyorum burda konu açmak çare olmayacak hiçbir şeye ama anlatmak paylaşmak istedim. paylasinca rahatlamayacağim onuda biliyorum ama yinede anlatmak istiyorum.

Her şey ikinci çocuk istemenle başladı. mutlu bir evliligim cok hateketli ama çok şükur hicbir problemi olmayan 5 yaşında oğlum ve severek yaptiğim bir meslegim vardı. Hoş vardi dememe bakmayın bunlar hala var. Maddi durumumuzda iyi olunca evin arabanında borcu bitince dedim 2. çocuğun tam zamanı. Bu sefer ilk oğlumdaki gibi hemen ise baslamayacak 2 yasina kadar ucretsiz izin kullanacaktim. sonra da 60 yasindaki anneme muhtac olmayacak (ilk oğluma 3 yıl annem bakti) annemide rahat ettirecektim.

Plan güzeldi. Sukur fazla beklemeden de hamile kaldım. 19. haftada tsh kontrolu icin gittigim dahiliye doktoru benim sirtimi dinlerken kalbimin seslerinin biraz farklı olduğunu soyledi ve vakit kaybetmeden kardoyologa yönlerdirdi. kardiyologa gittik kalp kapakciginda kacak oldugunu ileri derecede oldugunu hamilelikle dahada ilerleyecegini söyledi. Sonra bir docent bulduk ve ilac tedavisine basladik. Bu doktorda 30. haftayi zor gorecegimizi 32 olur olmaz bebegi sezeryanla almak gerektigini söyledi. ben verilen ilaclari kullanmaya basladim ama isin tuhafi ben ne carpinti ne nefes darligi ne uyuyamama hicbir sey yasamıyordum. her hafta kontrole yuregim ağzimda gittim. sonunda 31 haftada kalp atislarim 130 u gorunce hastaneye yattim ve serum tedavisine basladik. Umudum hep kalp atişlarim düsecek eve donecegim 39 a kadar bekleyecegim ama olmadi ve hastanede yatiyorken 35. haftada sezeryana alindim. sezeryan ayrı bir talihsizlik plesenta eski sezeryan dikisine cok yakin oldugu icin cok zor bir sezeryan olmus cok kan kaybetmisim 3 saat surmus rahmimi kurtarmaya calismislar kurtarmislar ama kalbim cok zorlanmiş. sezeryandan ciktim ertesi gun beni taburcu ettiler ve ben evde cok fenalastim. sol ayagim bacagimla beraber balon gibi sisti ve ben nefes darliğindan oksurukten yatamaz hale geldim tekrar hastaneye yattim 3 gunluk bebegim 5 yasindaki oğlumu evde 60 yasindaki anneme birakarak.

4 gun tekrardan serum aldim sikayetlerim gecti tekrar eve dondum. tabi yine 2 hafta sonra kontrole cagirdi kardiyoloji. kontrolede kalbimin giderek zayifladigini kapaklardaki kacagin hamilelikten sonra azalmadigini ve vakit kaybetmeden kapakcik ameliyati olmam gerektigini ogrendim. Bebegim cok kucuk biraz erteleyemez miyiz diye sordugumda hayir dediler.

istanbula gidip orada robotik kalp ameliyati olmaya karar verdim. bu arada kendi sehrimde baska bir kardiyoloji doktoruna gittim belki daha ilimli konusur diye. Birakin daha ilimli konusmayi beni mahfetti. keske rahmini alsaymislar kalbin bu hale gelmeseymis dedi. kullandigin ilaclar cok hafif dedi dedimki bebegimi emzirmek istedigimi soyleyince bunlari yazdilar olmaz oyle sey keseceksin emzirmeyi dedi. bebegi 35. haftaya kadar beklemekte sen mi istedin diye sordu evet diyince bir de ona kizdi 30. haftada alinsaydi bebek neden israr ettin dedi. Sonra ameliyattan sonra bile duzelmeyebilir kalbin dedi. Ben basladim hungur hungur aglamaya adamın odasinda esim yanimda.

Sonra kalp cerrahina girdik ben robotik istiyorum diyince sen radyoterapi kemoterapi almissin(10 sene once lenfoma tedavisi gordum) Senin cigerlerinde yapisiklik vardir sana robotik olmaz dedi. zaten kendisi robotik yapabilen bir cerrah degil esim agzindan kacirdi istanbula gidecegiz robotik icin diye. istanbuldakilerin bakma reklam yaptigina o isler oyle kolay degil gel ben sana acik ameliyat yapayim kapağı degistireyin dedi. Ben degisim degil tamir istiyorum diyince sana tamir olmaz sonra yeniden ameliyat olmak zorunda kalirsin diyince benim tekrardan dunyam basima yikildi ve aglamaya basladim.

Simdi istanbuldan robotikte yapabilen unlu bir prof kalp damar cerrahindan randevu aldik cuma gunune ama ben ne yerdeyim ne gokte. bebegim daha 30 gunluk ve acik kalp ameliyati olan bir arkadasimla konustum 6 aya zor toparlaniyorsun dedi.

Ben ameliyat olmaya gidince hem bebegime hem 5 yasindaki oğluma annem bakacak. Simdi de her gun yanima geliyor yardim etmek icin ve cok yoruluyor. o kadar uzuluyorum ki onun haline. Bu hale gelecegimi bilseydim 2. bebegimi dogurmazdim 1 tane yeterdi bana.

Birde 1 aylik oglum abisi gibi cok sancisi var hece gunduz agliyor. anneme uzuluyorum nasil basedecek. ameliyattan sonra ben toparlanamazsam nasil olacak aklim almiyor. Bunlari dusunmekten ne istah ne uyku kaldi bende.

Kayinvalidemler sağolsunlar ayni sehirde olmamiza rağmen birakin gelip evime cocuk bakmayi manevi destekleri bile yok. Tamam ben el kızıyım ama ara oğlunu üzulme oglum de(esim de cok uzgun) yok onu bile yapmiyorlar. Aradim anlattim doktor ameliyat dedi dedim esim cok uzuldu ona destek olun dedim ama yok aramadilar esimi.

Simdi dünyam basima yıkılmış sekilde kara kara dusunuyorum. icimde sıkıntilar hic gecmiyor. Parali yardimci tutalim ameliyattan sonra diyorum ama parali yardimci geceleri bakar mı ki daha 2 aylik bebege. Ben o acik ameliyat dikisleriyle nasil bakacagim bebegime?

Annem hergun agliyor. esim cok yogun calisan bir insan hem is stresi hem her izin gununde doktor doktor geziyoruz. Babam desen psikiyatriye gidip ilaca baslamış uyuyamiyormus geceleri.

Rabbim düşmanimın basına vermesin.

Güncelleme:

Arkadaslar oncelikle hepinize iyi dilekleriniz icin tesekkur ediyorum. Bugün istanbula geldik. Burada alaninda ünlü bir kalp damar cerrahı ve docent kardiyolog ekibiyle gorustuk. Yeniden ekg cektiler ve soyledikleri şu:

Kalp yetmezliğim kapak kacirmasindan degil hamilelikten kaybaklanabilirmiş. Hamilelikten kaynaklanan kalp yetmezligi dogumdan sonra 6 ayda toparlanir eski haline gelirmiş. Acil ameliyat gerektiren bir durumum yokmuş. Yani evet ameliyat lazim ama lohusa lohusa ameliyat edecek kadar acil bir durum degil dediler. Bana yeni ilaç yazdılar. bu ilac kalbi güclendirecekmis. cocugunuda emzirebilirsin hic sakincasi yok dediler. Ben cok tedirgindim seni cok korkutmuslar ama hastaliginin caresi var caresiz bir durumda degil kalbin dediler.

Simdi verdikleri ilacları kullanip 1 ay sonra tekrar kontrole gelecegim ve o 1 ay boyuncada cocugumu emzirecegim.

Bu arada kapali ameliyat olma olasıligimda yuksekmiş. 2012 de aldıysan radyoterapiyi nokta atisi almissindir tum cigerlerini etkilememistir o eski tekolojide tum cigeri etkileyip yapisikliga sebep oluyordu dedi cerrah.

İcim bir nebze rahatladı. Kendi ilimdeki doktorlardan geri donulmez yollara girebiliriz kalbinden kirmizi alarm veren sesler geliyor ameliyat olsan bile toparlanmaz bu kalp gibisinden sozler duymustum. sanki bir daha hic toplanmayacakmis kalbim bir daha hic iyilesemeyecegim psikolojisine girmistim. Şukür öyle değilmiş.

Şimdi daha iyiyim. yardimcida ayarladik sayilir bayramdan sonra gelecek deneme suresi olacak begenirsek annemle devam edecek ev islerine yardim etmek icin.

tabi en mutlu oldugun cocugumu emzirecegim ve belli bir seviyeye getirebileceğim.
Hadi gözünüz aydınçok çok geçmiş olsun Allah bidaha yaşatmasın inşallah🙏🙏
 
Merhaba sevgili hanımlar. öncelikle icimi dökeceğim icin biraz uzun olacak;

Size birkaç ayda tepe taklak olan hayatımdan bahsedeceğim. Biliyorum burda konu açmak çare olmayacak hiçbir şeye ama anlatmak paylaşmak istedim. paylasinca rahatlamayacağim onuda biliyorum ama yinede anlatmak istiyorum.

Her şey ikinci çocuk istemenle başladı. mutlu bir evliligim cok hateketli ama çok şükur hicbir problemi olmayan 5 yaşında oğlum ve severek yaptiğim bir meslegim vardı. Hoş vardi dememe bakmayın bunlar hala var. Maddi durumumuzda iyi olunca evin arabanında borcu bitince dedim 2. çocuğun tam zamanı. Bu sefer ilk oğlumdaki gibi hemen ise baslamayacak 2 yasina kadar ucretsiz izin kullanacaktim. sonra da 60 yasindaki anneme muhtac olmayacak (ilk oğluma 3 yıl annem bakti) annemide rahat ettirecektim.

Plan güzeldi. Sukur fazla beklemeden de hamile kaldım. 19. haftada tsh kontrolu icin gittigim dahiliye doktoru benim sirtimi dinlerken kalbimin seslerinin biraz farklı olduğunu soyledi ve vakit kaybetmeden kardoyologa yönlerdirdi. kardiyologa gittik kalp kapakciginda kacak oldugunu ileri derecede oldugunu hamilelikle dahada ilerleyecegini söyledi. Sonra bir docent bulduk ve ilac tedavisine basladik. Bu doktorda 30. haftayi zor gorecegimizi 32 olur olmaz bebegi sezeryanla almak gerektigini söyledi. ben verilen ilaclari kullanmaya basladim ama isin tuhafi ben ne carpinti ne nefes darligi ne uyuyamama hicbir sey yasamıyordum. her hafta kontrole yuregim ağzimda gittim. sonunda 31 haftada kalp atislarim 130 u gorunce hastaneye yattim ve serum tedavisine basladik. Umudum hep kalp atişlarim düsecek eve donecegim 39 a kadar bekleyecegim ama olmadi ve hastanede yatiyorken 35. haftada sezeryana alindim. sezeryan ayrı bir talihsizlik plesenta eski sezeryan dikisine cok yakin oldugu icin cok zor bir sezeryan olmus cok kan kaybetmisim 3 saat surmus rahmimi kurtarmaya calismislar kurtarmislar ama kalbim cok zorlanmiş. sezeryandan ciktim ertesi gun beni taburcu ettiler ve ben evde cok fenalastim. sol ayagim bacagimla beraber balon gibi sisti ve ben nefes darliğindan oksurukten yatamaz hale geldim tekrar hastaneye yattim 3 gunluk bebegim 5 yasindaki oğlumu evde 60 yasindaki anneme birakarak.

4 gun tekrardan serum aldim sikayetlerim gecti tekrar eve dondum. tabi yine 2 hafta sonra kontrole cagirdi kardiyoloji. kontrolede kalbimin giderek zayifladigini kapaklardaki kacagin hamilelikten sonra azalmadigini ve vakit kaybetmeden kapakcik ameliyati olmam gerektigini ogrendim. Bebegim cok kucuk biraz erteleyemez miyiz diye sordugumda hayir dediler.

istanbula gidip orada robotik kalp ameliyati olmaya karar verdim. bu arada kendi sehrimde baska bir kardiyoloji doktoruna gittim belki daha ilimli konusur diye. Birakin daha ilimli konusmayi beni mahfetti. keske rahmini alsaymislar kalbin bu hale gelmeseymis dedi. kullandigin ilaclar cok hafif dedi dedimki bebegimi emzirmek istedigimi soyleyince bunlari yazdilar olmaz oyle sey keseceksin emzirmeyi dedi. bebegi 35. haftaya kadar beklemekte sen mi istedin diye sordu evet diyince bir de ona kizdi 30. haftada alinsaydi bebek neden israr ettin dedi. Sonra ameliyattan sonra bile duzelmeyebilir kalbin dedi. Ben basladim hungur hungur aglamaya adamın odasinda esim yanimda.

Sonra kalp cerrahina girdik ben robotik istiyorum diyince sen radyoterapi kemoterapi almissin(10 sene once lenfoma tedavisi gordum) Senin cigerlerinde yapisiklik vardir sana robotik olmaz dedi. zaten kendisi robotik yapabilen bir cerrah degil esim agzindan kacirdi istanbula gidecegiz robotik icin diye. istanbuldakilerin bakma reklam yaptigina o isler oyle kolay degil gel ben sana acik ameliyat yapayim kapağı degistireyin dedi. Ben degisim degil tamir istiyorum diyince sana tamir olmaz sonra yeniden ameliyat olmak zorunda kalirsin diyince benim tekrardan dunyam basima yikildi ve aglamaya basladim.

Simdi istanbuldan robotikte yapabilen unlu bir prof kalp damar cerrahindan randevu aldik cuma gunune ama ben ne yerdeyim ne gokte. bebegim daha 30 gunluk ve acik kalp ameliyati olan bir arkadasimla konustum 6 aya zor toparlaniyorsun dedi.

Ben ameliyat olmaya gidince hem bebegime hem 5 yasindaki oğluma annem bakacak. Simdi de her gun yanima geliyor yardim etmek icin ve cok yoruluyor. o kadar uzuluyorum ki onun haline. Bu hale gelecegimi bilseydim 2. bebegimi dogurmazdim 1 tane yeterdi bana.

Birde 1 aylik oglum abisi gibi cok sancisi var hece gunduz agliyor. anneme uzuluyorum nasil basedecek. ameliyattan sonra ben toparlanamazsam nasil olacak aklim almiyor. Bunlari dusunmekten ne istah ne uyku kaldi bende.

Kayinvalidemler sağolsunlar ayni sehirde olmamiza rağmen birakin gelip evime cocuk bakmayi manevi destekleri bile yok. Tamam ben el kızıyım ama ara oğlunu üzulme oglum de(esim de cok uzgun) yok onu bile yapmiyorlar. Aradim anlattim doktor ameliyat dedi dedim esim cok uzuldu ona destek olun dedim ama yok aramadilar esimi.

Simdi dünyam basima yıkılmış sekilde kara kara dusunuyorum. icimde sıkıntilar hic gecmiyor. Parali yardimci tutalim ameliyattan sonra diyorum ama parali yardimci geceleri bakar mı ki daha 2 aylik bebege. Ben o acik ameliyat dikisleriyle nasil bakacagim bebegime?

Annem hergun agliyor. esim cok yogun calisan bir insan hem is stresi hem her izin gununde doktor doktor geziyoruz. Babam desen psikiyatriye gidip ilaca baslamış uyuyamiyormus geceleri.

Rabbim düşmanimın basına vermesin.

Güncelleme:

Arkadaslar oncelikle hepinize iyi dilekleriniz icin tesekkur ediyorum. Bugün istanbula geldik. Burada alaninda ünlü bir kalp damar cerrahı ve docent kardiyolog ekibiyle gorustuk. Yeniden ekg cektiler ve soyledikleri şu:

Kalp yetmezliğim kapak kacirmasindan degil hamilelikten kaybaklanabilirmiş. Hamilelikten kaynaklanan kalp yetmezligi dogumdan sonra 6 ayda toparlanir eski haline gelirmiş. Acil ameliyat gerektiren bir durumum yokmuş. Yani evet ameliyat lazim ama lohusa lohusa ameliyat edecek kadar acil bir durum degil dediler. Bana yeni ilaç yazdılar. bu ilac kalbi güclendirecekmis. cocugunuda emzirebilirsin hic sakincasi yok dediler. Ben cok tedirgindim seni cok korkutmuslar ama hastaliginin caresi var caresiz bir durumda degil kalbin dediler.

Simdi verdikleri ilacları kullanip 1 ay sonra tekrar kontrole gelecegim ve o 1 ay boyuncada cocugumu emzirecegim.

Bu arada kapali ameliyat olma olasıligimda yuksekmiş. 2012 de aldıysan radyoterapiyi nokta atisi almissindir tum cigerlerini etkilememistir o eski tekolojide tum cigeri etkileyip yapisikliga sebep oluyordu dedi cerrah.

İcim bir nebze rahatladı. Kendi ilimdeki doktorlardan geri donulmez yollara girebiliriz kalbinden kirmizi alarm veren sesler geliyor ameliyat olsan bile toparlanmaz bu kalp gibisinden sozler duymustum. sanki bir daha hic toplanmayacakmis kalbim bir daha hic iyilesemeyecegim psikolojisine girmistim. Şukür öyle değilmiş.

Şimdi daha iyiyim. yardimcida ayarladik sayilir bayramdan sonra gelecek deneme suresi olacak begenirsek annemle devam edecek ev islerine yardim etmek icin.

tabi en mutlu oldugun cocugumu emzirecegim ve belli bir seviyeye getirebileceğim.
Rabbim tez zamnada şifa versin canım zaten bugün duygusal günümdeyim galiba yazının ortasına gelmeden ağlattın beni ama sonlardaki yazdıklarına sevindim. Kün fe yekün🤲
 
Merhaba sevgili hanımlar. öncelikle icimi dökeceğim icin biraz uzun olacak;

Size birkaç ayda tepe taklak olan hayatımdan bahsedeceğim. Biliyorum burda konu açmak çare olmayacak hiçbir şeye ama anlatmak paylaşmak istedim. paylasinca rahatlamayacağim onuda biliyorum ama yinede anlatmak istiyorum.

Her şey ikinci çocuk istemenle başladı. mutlu bir evliligim cok hateketli ama çok şükur hicbir problemi olmayan 5 yaşında oğlum ve severek yaptiğim bir meslegim vardı. Hoş vardi dememe bakmayın bunlar hala var. Maddi durumumuzda iyi olunca evin arabanında borcu bitince dedim 2. çocuğun tam zamanı. Bu sefer ilk oğlumdaki gibi hemen ise baslamayacak 2 yasina kadar ucretsiz izin kullanacaktim. sonra da 60 yasindaki anneme muhtac olmayacak (ilk oğluma 3 yıl annem bakti) annemide rahat ettirecektim.

Plan güzeldi. Sukur fazla beklemeden de hamile kaldım. 19. haftada tsh kontrolu icin gittigim dahiliye doktoru benim sirtimi dinlerken kalbimin seslerinin biraz farklı olduğunu soyledi ve vakit kaybetmeden kardoyologa yönlerdirdi. kardiyologa gittik kalp kapakciginda kacak oldugunu ileri derecede oldugunu hamilelikle dahada ilerleyecegini söyledi. Sonra bir docent bulduk ve ilac tedavisine basladik. Bu doktorda 30. haftayi zor gorecegimizi 32 olur olmaz bebegi sezeryanla almak gerektigini söyledi. ben verilen ilaclari kullanmaya basladim ama isin tuhafi ben ne carpinti ne nefes darligi ne uyuyamama hicbir sey yasamıyordum. her hafta kontrole yuregim ağzimda gittim. sonunda 31 haftada kalp atislarim 130 u gorunce hastaneye yattim ve serum tedavisine basladik. Umudum hep kalp atişlarim düsecek eve donecegim 39 a kadar bekleyecegim ama olmadi ve hastanede yatiyorken 35. haftada sezeryana alindim. sezeryan ayrı bir talihsizlik plesenta eski sezeryan dikisine cok yakin oldugu icin cok zor bir sezeryan olmus cok kan kaybetmisim 3 saat surmus rahmimi kurtarmaya calismislar kurtarmislar ama kalbim cok zorlanmiş. sezeryandan ciktim ertesi gun beni taburcu ettiler ve ben evde cok fenalastim. sol ayagim bacagimla beraber balon gibi sisti ve ben nefes darliğindan oksurukten yatamaz hale geldim tekrar hastaneye yattim 3 gunluk bebegim 5 yasindaki oğlumu evde 60 yasindaki anneme birakarak.

4 gun tekrardan serum aldim sikayetlerim gecti tekrar eve dondum. tabi yine 2 hafta sonra kontrole cagirdi kardiyoloji. kontrolede kalbimin giderek zayifladigini kapaklardaki kacagin hamilelikten sonra azalmadigini ve vakit kaybetmeden kapakcik ameliyati olmam gerektigini ogrendim. Bebegim cok kucuk biraz erteleyemez miyiz diye sordugumda hayir dediler.

istanbula gidip orada robotik kalp ameliyati olmaya karar verdim. bu arada kendi sehrimde baska bir kardiyoloji doktoruna gittim belki daha ilimli konusur diye. Birakin daha ilimli konusmayi beni mahfetti. keske rahmini alsaymislar kalbin bu hale gelmeseymis dedi. kullandigin ilaclar cok hafif dedi dedimki bebegimi emzirmek istedigimi soyleyince bunlari yazdilar olmaz oyle sey keseceksin emzirmeyi dedi. bebegi 35. haftaya kadar beklemekte sen mi istedin diye sordu evet diyince bir de ona kizdi 30. haftada alinsaydi bebek neden israr ettin dedi. Sonra ameliyattan sonra bile duzelmeyebilir kalbin dedi. Ben basladim hungur hungur aglamaya adamın odasinda esim yanimda.

Sonra kalp cerrahina girdik ben robotik istiyorum diyince sen radyoterapi kemoterapi almissin(10 sene once lenfoma tedavisi gordum) Senin cigerlerinde yapisiklik vardir sana robotik olmaz dedi. zaten kendisi robotik yapabilen bir cerrah degil esim agzindan kacirdi istanbula gidecegiz robotik icin diye. istanbuldakilerin bakma reklam yaptigina o isler oyle kolay degil gel ben sana acik ameliyat yapayim kapağı degistireyin dedi. Ben degisim degil tamir istiyorum diyince sana tamir olmaz sonra yeniden ameliyat olmak zorunda kalirsin diyince benim tekrardan dunyam basima yikildi ve aglamaya basladim.

Simdi istanbuldan robotikte yapabilen unlu bir prof kalp damar cerrahindan randevu aldik cuma gunune ama ben ne yerdeyim ne gokte. bebegim daha 30 gunluk ve acik kalp ameliyati olan bir arkadasimla konustum 6 aya zor toparlaniyorsun dedi.

Ben ameliyat olmaya gidince hem bebegime hem 5 yasindaki oğluma annem bakacak. Simdi de her gun yanima geliyor yardim etmek icin ve cok yoruluyor. o kadar uzuluyorum ki onun haline. Bu hale gelecegimi bilseydim 2. bebegimi dogurmazdim 1 tane yeterdi bana.

Birde 1 aylik oglum abisi gibi cok sancisi var hece gunduz agliyor. anneme uzuluyorum nasil basedecek. ameliyattan sonra ben toparlanamazsam nasil olacak aklim almiyor. Bunlari dusunmekten ne istah ne uyku kaldi bende.

Kayinvalidemler sağolsunlar ayni sehirde olmamiza rağmen birakin gelip evime cocuk bakmayi manevi destekleri bile yok. Tamam ben el kızıyım ama ara oğlunu üzulme oglum de(esim de cok uzgun) yok onu bile yapmiyorlar. Aradim anlattim doktor ameliyat dedi dedim esim cok uzuldu ona destek olun dedim ama yok aramadilar esimi.

Simdi dünyam basima yıkılmış sekilde kara kara dusunuyorum. icimde sıkıntilar hic gecmiyor. Parali yardimci tutalim ameliyattan sonra diyorum ama parali yardimci geceleri bakar mı ki daha 2 aylik bebege. Ben o acik ameliyat dikisleriyle nasil bakacagim bebegime?

Annem hergun agliyor. esim cok yogun calisan bir insan hem is stresi hem her izin gununde doktor doktor geziyoruz. Babam desen psikiyatriye gidip ilaca baslamış uyuyamiyormus geceleri.

Rabbim düşmanimın basına vermesin.

Güncelleme:

Arkadaslar oncelikle hepinize iyi dilekleriniz icin tesekkur ediyorum. Bugün istanbula geldik. Burada alaninda ünlü bir kalp damar cerrahı ve docent kardiyolog ekibiyle gorustuk. Yeniden ekg cektiler ve soyledikleri şu:

Kalp yetmezliğim kapak kacirmasindan degil hamilelikten kaybaklanabilirmiş. Hamilelikten kaynaklanan kalp yetmezligi dogumdan sonra 6 ayda toparlanir eski haline gelirmiş. Acil ameliyat gerektiren bir durumum yokmuş. Yani evet ameliyat lazim ama lohusa lohusa ameliyat edecek kadar acil bir durum degil dediler. Bana yeni ilaç yazdılar. bu ilac kalbi güclendirecekmis. cocugunuda emzirebilirsin hic sakincasi yok dediler. Ben cok tedirgindim seni cok korkutmuslar ama hastaliginin caresi var caresiz bir durumda degil kalbin dediler.

Simdi verdikleri ilacları kullanip 1 ay sonra tekrar kontrole gelecegim ve o 1 ay boyuncada cocugumu emzirecegim.

Bu arada kapali ameliyat olma olasıligimda yuksekmiş. 2012 de aldıysan radyoterapiyi nokta atisi almissindir tum cigerlerini etkilememistir o eski tekolojide tum cigeri etkileyip yapisikliga sebep oluyordu dedi cerrah.

İcim bir nebze rahatladı. Kendi ilimdeki doktorlardan geri donulmez yollara girebiliriz kalbinden kirmizi alarm veren sesler geliyor ameliyat olsan bile toparlanmaz bu kalp gibisinden sozler duymustum. sanki bir daha hic toplanmayacakmis kalbim bir daha hic iyilesemeyecegim psikolojisine girmistim. Şukür öyle değilmiş.

Şimdi daha iyiyim. yardimcida ayarladik sayilir bayramdan sonra gelecek deneme suresi olacak begenirsek annemle devam edecek ev islerine yardim etmek icin.

tabi en mutlu oldugun cocugumu emzirecegim ve belli bir seviyeye getirebileceğim.

Öncelikle çok çok geçmiş olsun gözlerim doldu güncellemeyi okuyunca gülümseyerek ağladım resmen.. lütfen cok dikkatli ol ve o ticari kaygıle sana açık kalp amaliyat yapmaya çalışan o doktor gibilere uyma.. Senin maddi durmum yerinde demende yola çıkarak muayyen parasını ver ve bir kaç doktora danışmadan emin olmadan bıcak altına yatma.. Görüyorsun güvenecen tek kişi annen ve çocuklarını annesiz bırakma ben annemi doktor hatasından dolayi kaybettim rabbim seni minik yavrularına bağışlasın.. O doktorun dedi doğru hamilelikte yapılan hiç bir tedkik hamilelik sorasinda baz alınmamalıdır çünkü bebekten dolayı üretilen hormon kalbi ve damarları genisletirir ve o gorulen sızıntı yada tembellik ondan kaynaklı ola bilir.. hamilelikte görülen şeker tansyon kalp ve bir çok rahatsızlık doğumdan 6 ay sonra kayboluyor..
 
Öncelikle çok çok geçmiş olsun gözlerim doldu güncellemeyi okuyunca gülümseyerek ağladım resmen.. lütfen cok dikkatli ol ve o ticari kaygıle sana açık kalp amaliyat yapmaya çalışan o doktor gibilere uyma.. Senin maddi durmum yerinde demende yola çıkarak muayyen parasını ver ve bir kaç doktora danışmadan emin olmadan bıcak altına yatma.. Görüyorsun güvenecen tek kişi annen ve çocuklarını annesiz bırakma ben annemi doktor hatasından dolayi kaybettim rabbim seni minik yavrularına bağışlasın.. O doktorun dedi doğru hamilelikte yapılan hiç bir tedkik hamilelik sorasinda baz alınmamalıdır çünkü bebekten dolayı üretilen hormon kalbi ve damarları genisletirir ve o gorulen sızıntı yada tembellik ondan kaynaklı ola bilir.. hamilelikte görülen şeker tansyon kalp ve bir çok rahatsızlık doğumdan 6 ay sonra kayboluyor..

Anneniz icin başınız sağolsun.

Gel seni hemen açık kalp ameliyatı yapayim kapagi mekanik ile degistireyim diyen doktora kalsa beni bayrama yetistiroyordu. resmen haftaya gel ameliyat edeyim bayrama yetiştireyim seni diye bir cümle kurdu. Tabiki olmadim ameliyat. istanbula gittim. istanbuldaki doktor ben seni lohusa lohusa ameliyat etmem dedi. Tamam ameliyatlık durumun var ama takip edecegiz kalp kendini biraz toplasim dedi. simdi agustosun sonuna dogru tekrar gidecegim.

Su an iyiyim topladim kendimi ilaçlarımı düzenli kullanıyorum. yol yurumekte 3 kat merdiven cıkmakta sorun yaşamıyorum.

Ameliyat kacınılmaz benim icin kacak 4. derece ama kalp kasım zamanla kendini toplayacak buna inanıyorum.

Ameliyatıda cok buyuk ihtimal kapalı yaparız dedi istanbuldaki doktor. kucuk bir kesi ile acar bakarim yapisiklik yoksa kapalı yapariz varsa ancak acik ameliyat yapariz dedi. tabi önceliği kapakçigı tamir etmek olacak eger tamir edilebiliyorsa mekanik kapakla degismek yerine kalp kapakcığını tamir edecek.

Alistirdim kendimi ameliyat fikrine. istanbuldaki doktorlar bana buradaki doktorlardan daha guven verdi.

Her şeyin hayırlısı olur inşallah.
 
Anneniz icin başınız sağolsun.

Gel seni hemen açık kalp ameliyatı yapayim kapagi mekanik ile degistireyim diyen doktora kalsa beni bayrama yetistiroyordu. resmen haftaya gel ameliyat edeyim bayrama yetiştireyim seni diye bir cümle kurdu. Tabiki olmadim ameliyat. istanbula gittim. istanbuldaki doktor ben seni lohusa lohusa ameliyat etmem dedi. Tamam ameliyatlık durumun var ama takip edecegiz kalp kendini biraz toplasim dedi. simdi agustosun sonuna dogru tekrar gidecegim.

Su an iyiyim topladim kendimi ilaçlarımı düzenli kullanıyorum. yol yurumekte 3 kat merdiven cıkmakta sorun yaşamıyorum.

Ameliyat kacınılmaz benim icin kacak 4. derece ama kalp kasım zamanla kendini toplayacak buna inanıyorum.

Ameliyatıda cok buyuk ihtimal kapalı yaparız dedi istanbuldaki doktor. kucuk bir kesi ile acar bakarim yapisiklik yoksa kapalı yapariz varsa ancak acik ameliyat yapariz dedi. tabi önceliği kapakçigı tamir etmek olacak eger tamir edilebiliyorsa mekanik kapakla degismek yerine kalp kapakcığını tamir edecek.

Alistirdim kendimi ameliyat fikrine. istanbuldaki doktorlar bana buradaki doktorlardan daha guven verdi.

Her şeyin hayırlısı olur inşallah.
Çok teşekkür ederim canım rabbim çok büyük bir bakmışsın amaliyatsiz düzelir doktorlar herzaman en kötüyü söyler vazla ümit vermeyi sevmezler senin için inan dua ettim yabancı birinin etti dua kabul olunur derler ya inşâALLAH 6 ayda tam toparlama olur kabinin ❤
 
Merhaba sevgili hanımlar. öncelikle icimi dökeceğim icin biraz uzun olacak;

Size birkaç ayda tepe taklak olan hayatımdan bahsedeceğim. Biliyorum burda konu açmak çare olmayacak hiçbir şeye ama anlatmak paylaşmak istedim. paylasinca rahatlamayacağim onuda biliyorum ama yinede anlatmak istiyorum.

Her şey ikinci çocuk istemenle başladı. mutlu bir evliligim cok hateketli ama çok şükur hicbir problemi olmayan 5 yaşında oğlum ve severek yaptiğim bir meslegim vardı. Hoş vardi dememe bakmayın bunlar hala var. Maddi durumumuzda iyi olunca evin arabanında borcu bitince dedim 2. çocuğun tam zamanı. Bu sefer ilk oğlumdaki gibi hemen ise baslamayacak 2 yasina kadar ucretsiz izin kullanacaktim. sonra da 60 yasindaki anneme muhtac olmayacak (ilk oğluma 3 yıl annem bakti) annemide rahat ettirecektim.

Plan güzeldi. Sukur fazla beklemeden de hamile kaldım. 19. haftada tsh kontrolu icin gittigim dahiliye doktoru benim sirtimi dinlerken kalbimin seslerinin biraz farklı olduğunu soyledi ve vakit kaybetmeden kardoyologa yönlerdirdi. kardiyologa gittik kalp kapakciginda kacak oldugunu ileri derecede oldugunu hamilelikle dahada ilerleyecegini söyledi. Sonra bir docent bulduk ve ilac tedavisine basladik. Bu doktorda 30. haftayi zor gorecegimizi 32 olur olmaz bebegi sezeryanla almak gerektigini söyledi. ben verilen ilaclari kullanmaya basladim ama isin tuhafi ben ne carpinti ne nefes darligi ne uyuyamama hicbir sey yasamıyordum. her hafta kontrole yuregim ağzimda gittim. sonunda 31 haftada kalp atislarim 130 u gorunce hastaneye yattim ve serum tedavisine basladik. Umudum hep kalp atişlarim düsecek eve donecegim 39 a kadar bekleyecegim ama olmadi ve hastanede yatiyorken 35. haftada sezeryana alindim. sezeryan ayrı bir talihsizlik plesenta eski sezeryan dikisine cok yakin oldugu icin cok zor bir sezeryan olmus cok kan kaybetmisim 3 saat surmus rahmimi kurtarmaya calismislar kurtarmislar ama kalbim cok zorlanmiş. sezeryandan ciktim ertesi gun beni taburcu ettiler ve ben evde cok fenalastim. sol ayagim bacagimla beraber balon gibi sisti ve ben nefes darliğindan oksurukten yatamaz hale geldim tekrar hastaneye yattim 3 gunluk bebegim 5 yasindaki oğlumu evde 60 yasindaki anneme birakarak.

4 gun tekrardan serum aldim sikayetlerim gecti tekrar eve dondum. tabi yine 2 hafta sonra kontrole cagirdi kardiyoloji. kontrolede kalbimin giderek zayifladigini kapaklardaki kacagin hamilelikten sonra azalmadigini ve vakit kaybetmeden kapakcik ameliyati olmam gerektigini ogrendim. Bebegim cok kucuk biraz erteleyemez miyiz diye sordugumda hayir dediler.

istanbula gidip orada robotik kalp ameliyati olmaya karar verdim. bu arada kendi sehrimde baska bir kardiyoloji doktoruna gittim belki daha ilimli konusur diye. Birakin daha ilimli konusmayi beni mahfetti. keske rahmini alsaymislar kalbin bu hale gelmeseymis dedi. kullandigin ilaclar cok hafif dedi dedimki bebegimi emzirmek istedigimi soyleyince bunlari yazdilar olmaz oyle sey keseceksin emzirmeyi dedi. bebegi 35. haftaya kadar beklemekte sen mi istedin diye sordu evet diyince bir de ona kizdi 30. haftada alinsaydi bebek neden israr ettin dedi. Sonra ameliyattan sonra bile duzelmeyebilir kalbin dedi. Ben basladim hungur hungur aglamaya adamın odasinda esim yanimda.

Sonra kalp cerrahina girdik ben robotik istiyorum diyince sen radyoterapi kemoterapi almissin(10 sene once lenfoma tedavisi gordum) Senin cigerlerinde yapisiklik vardir sana robotik olmaz dedi. zaten kendisi robotik yapabilen bir cerrah degil esim agzindan kacirdi istanbula gidecegiz robotik icin diye. istanbuldakilerin bakma reklam yaptigina o isler oyle kolay degil gel ben sana acik ameliyat yapayim kapağı degistireyin dedi. Ben degisim degil tamir istiyorum diyince sana tamir olmaz sonra yeniden ameliyat olmak zorunda kalirsin diyince benim tekrardan dunyam basima yikildi ve aglamaya basladim.

Simdi istanbuldan robotikte yapabilen unlu bir prof kalp damar cerrahindan randevu aldik cuma gunune ama ben ne yerdeyim ne gokte. bebegim daha 30 gunluk ve acik kalp ameliyati olan bir arkadasimla konustum 6 aya zor toparlaniyorsun dedi.

Ben ameliyat olmaya gidince hem bebegime hem 5 yasindaki oğluma annem bakacak. Simdi de her gun yanima geliyor yardim etmek icin ve cok yoruluyor. o kadar uzuluyorum ki onun haline. Bu hale gelecegimi bilseydim 2. bebegimi dogurmazdim 1 tane yeterdi bana.

Birde 1 aylik oglum abisi gibi cok sancisi var hece gunduz agliyor. anneme uzuluyorum nasil basedecek. ameliyattan sonra ben toparlanamazsam nasil olacak aklim almiyor. Bunlari dusunmekten ne istah ne uyku kaldi bende.

Kayinvalidemler sağolsunlar ayni sehirde olmamiza rağmen birakin gelip evime cocuk bakmayi manevi destekleri bile yok. Tamam ben el kızıyım ama ara oğlunu üzulme oglum de(esim de cok uzgun) yok onu bile yapmiyorlar. Aradim anlattim doktor ameliyat dedi dedim esim cok uzuldu ona destek olun dedim ama yok aramadilar esimi.

Simdi dünyam basima yıkılmış sekilde kara kara dusunuyorum. icimde sıkıntilar hic gecmiyor. Parali yardimci tutalim ameliyattan sonra diyorum ama parali yardimci geceleri bakar mı ki daha 2 aylik bebege. Ben o acik ameliyat dikisleriyle nasil bakacagim bebegime?

Annem hergun agliyor. esim cok yogun calisan bir insan hem is stresi hem her izin gununde doktor doktor geziyoruz. Babam desen psikiyatriye gidip ilaca baslamış uyuyamiyormus geceleri.

Rabbim düşmanimın basına vermesin.

Güncelleme:

Arkadaslar oncelikle hepinize iyi dilekleriniz icin tesekkur ediyorum. Bugün istanbula geldik. Burada alaninda ünlü bir kalp damar cerrahı ve docent kardiyolog ekibiyle gorustuk. Yeniden ekg cektiler ve soyledikleri şu:

Kalp yetmezliğim kapak kacirmasindan degil hamilelikten kaybaklanabilirmiş. Hamilelikten kaynaklanan kalp yetmezligi dogumdan sonra 6 ayda toparlanir eski haline gelirmiş. Acil ameliyat gerektiren bir durumum yokmuş. Yani evet ameliyat lazim ama lohusa lohusa ameliyat edecek kadar acil bir durum degil dediler. Bana yeni ilaç yazdılar. bu ilac kalbi güclendirecekmis. cocugunuda emzirebilirsin hic sakincasi yok dediler. Ben cok tedirgindim seni cok korkutmuslar ama hastaliginin caresi var caresiz bir durumda degil kalbin dediler.

Simdi verdikleri ilacları kullanip 1 ay sonra tekrar kontrole gelecegim ve o 1 ay boyuncada cocugumu emzirecegim.

Bu arada kapali ameliyat olma olasıligimda yuksekmiş. 2012 de aldıysan radyoterapiyi nokta atisi almissindir tum cigerlerini etkilememistir o eski tekolojide tum cigeri etkileyip yapisikliga sebep oluyordu dedi cerrah.

İcim bir nebze rahatladı. Kendi ilimdeki doktorlardan geri donulmez yollara girebiliriz kalbinden kirmizi alarm veren sesler geliyor ameliyat olsan bile toparlanmaz bu kalp gibisinden sozler duymustum. sanki bir daha hic toplanmayacakmis kalbim bir daha hic iyilesemeyecegim psikolojisine girmistim. Şukür öyle değilmiş.

Şimdi daha iyiyim. yardimcida ayarladik sayilir bayramdan sonra gelecek deneme suresi olacak begenirsek annemle devam edecek ev islerine yardim etmek icin.

tabi en mutlu oldugun cocugumu emzirecegim ve belli bir seviyeye getirebileceğim.
aman allahım ya ilk doktoru dinleyip açık ameliyat olsaydın , çok kötü olurdu ,iyiki onu dinlememişsin ,geçmiş olsun
 
Merhaba sevgili hanımlar. öncelikle icimi dökeceğim icin biraz uzun olacak;

Size birkaç ayda tepe taklak olan hayatımdan bahsedeceğim. Biliyorum burda konu açmak çare olmayacak hiçbir şeye ama anlatmak paylaşmak istedim. paylasinca rahatlamayacağim onuda biliyorum ama yinede anlatmak istiyorum.

Her şey ikinci çocuk istemenle başladı. mutlu bir evliligim cok hateketli ama çok şükur hicbir problemi olmayan 5 yaşında oğlum ve severek yaptiğim bir meslegim vardı. Hoş vardi dememe bakmayın bunlar hala var. Maddi durumumuzda iyi olunca evin arabanında borcu bitince dedim 2. çocuğun tam zamanı. Bu sefer ilk oğlumdaki gibi hemen ise baslamayacak 2 yasina kadar ucretsiz izin kullanacaktim. sonra da 60 yasindaki anneme muhtac olmayacak (ilk oğluma 3 yıl annem bakti) annemide rahat ettirecektim.

Plan güzeldi. Sukur fazla beklemeden de hamile kaldım. 19. haftada tsh kontrolu icin gittigim dahiliye doktoru benim sirtimi dinlerken kalbimin seslerinin biraz farklı olduğunu soyledi ve vakit kaybetmeden kardoyologa yönlerdirdi. kardiyologa gittik kalp kapakciginda kacak oldugunu ileri derecede oldugunu hamilelikle dahada ilerleyecegini söyledi. Sonra bir docent bulduk ve ilac tedavisine basladik. Bu doktorda 30. haftayi zor gorecegimizi 32 olur olmaz bebegi sezeryanla almak gerektigini söyledi. ben verilen ilaclari kullanmaya basladim ama isin tuhafi ben ne carpinti ne nefes darligi ne uyuyamama hicbir sey yasamıyordum. her hafta kontrole yuregim ağzimda gittim. sonunda 31 haftada kalp atislarim 130 u gorunce hastaneye yattim ve serum tedavisine basladik. Umudum hep kalp atişlarim düsecek eve donecegim 39 a kadar bekleyecegim ama olmadi ve hastanede yatiyorken 35. haftada sezeryana alindim. sezeryan ayrı bir talihsizlik plesenta eski sezeryan dikisine cok yakin oldugu icin cok zor bir sezeryan olmus cok kan kaybetmisim 3 saat surmus rahmimi kurtarmaya calismislar kurtarmislar ama kalbim cok zorlanmiş. sezeryandan ciktim ertesi gun beni taburcu ettiler ve ben evde cok fenalastim. sol ayagim bacagimla beraber balon gibi sisti ve ben nefes darliğindan oksurukten yatamaz hale geldim tekrar hastaneye yattim 3 gunluk bebegim 5 yasindaki oğlumu evde 60 yasindaki anneme birakarak.

4 gun tekrardan serum aldim sikayetlerim gecti tekrar eve dondum. tabi yine 2 hafta sonra kontrole cagirdi kardiyoloji. kontrolede kalbimin giderek zayifladigini kapaklardaki kacagin hamilelikten sonra azalmadigini ve vakit kaybetmeden kapakcik ameliyati olmam gerektigini ogrendim. Bebegim cok kucuk biraz erteleyemez miyiz diye sordugumda hayir dediler.

istanbula gidip orada robotik kalp ameliyati olmaya karar verdim. bu arada kendi sehrimde baska bir kardiyoloji doktoruna gittim belki daha ilimli konusur diye. Birakin daha ilimli konusmayi beni mahfetti. keske rahmini alsaymislar kalbin bu hale gelmeseymis dedi. kullandigin ilaclar cok hafif dedi dedimki bebegimi emzirmek istedigimi soyleyince bunlari yazdilar olmaz oyle sey keseceksin emzirmeyi dedi. bebegi 35. haftaya kadar beklemekte sen mi istedin diye sordu evet diyince bir de ona kizdi 30. haftada alinsaydi bebek neden israr ettin dedi. Sonra ameliyattan sonra bile duzelmeyebilir kalbin dedi. Ben basladim hungur hungur aglamaya adamın odasinda esim yanimda.

Sonra kalp cerrahina girdik ben robotik istiyorum diyince sen radyoterapi kemoterapi almissin(10 sene once lenfoma tedavisi gordum) Senin cigerlerinde yapisiklik vardir sana robotik olmaz dedi. zaten kendisi robotik yapabilen bir cerrah degil esim agzindan kacirdi istanbula gidecegiz robotik icin diye. istanbuldakilerin bakma reklam yaptigina o isler oyle kolay degil gel ben sana acik ameliyat yapayim kapağı degistireyin dedi. Ben degisim degil tamir istiyorum diyince sana tamir olmaz sonra yeniden ameliyat olmak zorunda kalirsin diyince benim tekrardan dunyam basima yikildi ve aglamaya basladim.

Simdi istanbuldan robotikte yapabilen unlu bir prof kalp damar cerrahindan randevu aldik cuma gunune ama ben ne yerdeyim ne gokte. bebegim daha 30 gunluk ve acik kalp ameliyati olan bir arkadasimla konustum 6 aya zor toparlaniyorsun dedi.

Ben ameliyat olmaya gidince hem bebegime hem 5 yasindaki oğluma annem bakacak. Simdi de her gun yanima geliyor yardim etmek icin ve cok yoruluyor. o kadar uzuluyorum ki onun haline. Bu hale gelecegimi bilseydim 2. bebegimi dogurmazdim 1 tane yeterdi bana.

Birde 1 aylik oglum abisi gibi cok sancisi var hece gunduz agliyor. anneme uzuluyorum nasil basedecek. ameliyattan sonra ben toparlanamazsam nasil olacak aklim almiyor. Bunlari dusunmekten ne istah ne uyku kaldi bende.

Kayinvalidemler sağolsunlar ayni sehirde olmamiza rağmen birakin gelip evime cocuk bakmayi manevi destekleri bile yok. Tamam ben el kızıyım ama ara oğlunu üzulme oglum de(esim de cok uzgun) yok onu bile yapmiyorlar. Aradim anlattim doktor ameliyat dedi dedim esim cok uzuldu ona destek olun dedim ama yok aramadilar esimi.

Simdi dünyam basima yıkılmış sekilde kara kara dusunuyorum. icimde sıkıntilar hic gecmiyor. Parali yardimci tutalim ameliyattan sonra diyorum ama parali yardimci geceleri bakar mı ki daha 2 aylik bebege. Ben o acik ameliyat dikisleriyle nasil bakacagim bebegime?

Annem hergun agliyor. esim cok yogun calisan bir insan hem is stresi hem her izin gununde doktor doktor geziyoruz. Babam desen psikiyatriye gidip ilaca baslamış uyuyamiyormus geceleri.

Rabbim düşmanimın basına vermesin.

Güncelleme:

Arkadaslar oncelikle hepinize iyi dilekleriniz icin tesekkur ediyorum. Bugün istanbula geldik. Burada alaninda ünlü bir kalp damar cerrahı ve docent kardiyolog ekibiyle gorustuk. Yeniden ekg cektiler ve soyledikleri şu:

Kalp yetmezliğim kapak kacirmasindan degil hamilelikten kaybaklanabilirmiş. Hamilelikten kaynaklanan kalp yetmezligi dogumdan sonra 6 ayda toparlanir eski haline gelirmiş. Acil ameliyat gerektiren bir durumum yokmuş. Yani evet ameliyat lazim ama lohusa lohusa ameliyat edecek kadar acil bir durum degil dediler. Bana yeni ilaç yazdılar. bu ilac kalbi güclendirecekmis. cocugunuda emzirebilirsin hic sakincasi yok dediler. Ben cok tedirgindim seni cok korkutmuslar ama hastaliginin caresi var caresiz bir durumda degil kalbin dediler.

Simdi verdikleri ilacları kullanip 1 ay sonra tekrar kontrole gelecegim ve o 1 ay boyuncada cocugumu emzirecegim.

Bu arada kapali ameliyat olma olasıligimda yuksekmiş. 2012 de aldıysan radyoterapiyi nokta atisi almissindir tum cigerlerini etkilememistir o eski tekolojide tum cigeri etkileyip yapisikliga sebep oluyordu dedi cerrah.

İcim bir nebze rahatladı. Kendi ilimdeki doktorlardan geri donulmez yollara girebiliriz kalbinden kirmizi alarm veren sesler geliyor ameliyat olsan bile toparlanmaz bu kalp gibisinden sozler duymustum. sanki bir daha hic toplanmayacakmis kalbim bir daha hic iyilesemeyecegim psikolojisine girmistim. Şukür öyle değilmiş.

Şimdi daha iyiyim. yardimcida ayarladik sayilir bayramdan sonra gelecek deneme suresi olacak begenirsek annemle devam edecek ev islerine yardim etmek icin.

tabi en mutlu oldugun cocugumu emzirecegim ve belli bir seviyeye getirebileceğim.
Çok geçmiş olsun umarım en kısa zamanda sağlıklı günlerinize dönersiniz, ben de doğumdan sonra mitral kapak yetmezliği yaşayanlardan im benim çok fazla sıkıntılarım oldu , 6 ay sonra geçer dediler geçti mi hayır sadece azaldı. Kızım 5 yaşında bir kardeş istiyoruz ama öyle korkuyorum ki kardiyologlara göre sorun yok dusunebilirmisim gebeliği ama bir önceki sıkıntılar beni çok korkutuyor😟
 
Konuyu güncelledim. Eylul ayinda ameliyat oluyorum. Kapalı ameliyat olacak robotla. tabi bir aksilik cıkıp açık ameliyata donmezse.

Kapakçık tamir edilecek eger tamire uygun değilse mekanik kapakla degisim olacak.

Simdi basarili bir sekilde ameliyatı atlatmak icin dularınızı bekliyorum.
 
Son durum:

İstanbula maslak acıbademdeki cerrah Prof. Cem Alhan ile gorusmeye gittik. kalp icindeki basınç degerin normalin üzerine cıkmıs ameliyat icin cok beklemeyelim dedi. Cerrahi robotla kapalı yaparız ameliyatı sıkıntı olacağını zannetmiyorum dedi. Ben Radyoterapi aldım robotla ameliyata uygun muyum dedim ben robotla radyoyerapi kemoterapi almış cok kişiyi ameliyat ettim buyuk ihtimal sorun olmaz sorun cikarsa acik ameliyata döneriz dedi. Kapağında tamire uygun gorunuyor ilk önceliğim kapagı tamir etmek olacak buyuk ihtimal tamir ederim ama baktim tamir olmuyor o zaman degisim yapariz dedi. Eylul ayinin basinda ameliyat olacağim istanbulda. Bebeğin 3 aylık olacak. maksimum hastaneye yatmam ameliyat hastane yatısı 1 hafta surermis. kapalı ameliyat olursa dikisler az olduğu icin toparlanmam hızlı olurmuş. Süt sağıp buzlukta biriktirmeye basladim ben yokken bebegime içirsin annem diye.

Yardimci bir bayanla gorustum ben istanbuldayken ve ameliyattan çıktıktan sonra hergün gelip anneme yardim edecek. Büyük oğlumunda eylulde okulu başlıyor. okulu tam gun. Anneme bir tek bebek bakimı kalacak.

Psikolojik olarak daha iyiyim. Kabullendim ameliyat fikrini. zor bir dogumdan sonra lohusalığında etkisiyle basta cok uzulmustum. Doktorum güven verdi. kalbim icin en iyi olanı yapilacagina inanıyorum. İnşallah basarılı bir ameliyar geciril sağlığıma kavusmus bir sekilde dönerim istanbuldan. Şimdi bütün dualarim o yonde.




Merhaba sevgili hanımlar. öncelikle icimi dökeceğim icin biraz uzun olacak;

Size birkaç ayda tepe taklak olan hayatımdan bahsedeceğim. Biliyorum burda konu açmak çare olmayacak hiçbir şeye ama anlatmak paylaşmak istedim. paylasinca rahatlamayacağim onuda biliyorum ama yinede anlatmak istiyorum.

Her şey ikinci çocuk istemenle başladı. mutlu bir evliligim cok hateketli ama çok şükur hicbir problemi olmayan 5 yaşında oğlum ve severek yaptiğim bir meslegim vardı. Hoş vardi dememe bakmayın bunlar hala var. Maddi durumumuzda iyi olunca evin arabanında borcu bitince dedim 2. çocuğun tam zamanı. Bu sefer ilk oğlumdaki gibi hemen ise baslamayacak 2 yasina kadar ucretsiz izin kullanacaktim. sonra da 60 yasindaki anneme muhtac olmayacak (ilk oğluma 3 yıl annem bakti) annemide rahat ettirecektim.

Plan güzeldi. Sukur fazla beklemeden de hamile kaldım. 19. haftada tsh kontrolu icin gittigim dahiliye doktoru benim sirtimi dinlerken kalbimin seslerinin biraz farklı olduğunu soyledi ve vakit kaybetmeden kardoyologa yönlerdirdi. kardiyologa gittik kalp kapakciginda kacak oldugunu ileri derecede oldugunu hamilelikle dahada ilerleyecegini söyledi. Sonra bir docent bulduk ve ilac tedavisine basladik. Bu doktorda 30. haftayi zor gorecegimizi 32 olur olmaz bebegi sezeryanla almak gerektigini söyledi. ben verilen ilaclari kullanmaya basladim ama isin tuhafi ben ne carpinti ne nefes darligi ne uyuyamama hicbir sey yasamıyordum. her hafta kontrole yuregim ağzimda gittim. sonunda 31 haftada kalp atislarim 130 u gorunce hastaneye yattim ve serum tedavisine basladik. Umudum hep kalp atişlarim düsecek eve donecegim 39 a kadar bekleyecegim ama olmadi ve hastanede yatiyorken 35. haftada sezeryana alindim. sezeryan ayrı bir talihsizlik plesenta eski sezeryan dikisine cok yakin oldugu icin cok zor bir sezeryan olmus cok kan kaybetmisim 3 saat surmus rahmimi kurtarmaya calismislar kurtarmislar ama kalbim cok zorlanmiş. sezeryandan ciktim ertesi gun beni taburcu ettiler ve ben evde cok fenalastim. sol ayagim bacagimla beraber balon gibi sisti ve ben nefes darliğindan oksurukten yatamaz hale geldim tekrar hastaneye yattim 3 gunluk bebegim 5 yasindaki oğlumu evde 60 yasindaki anneme birakarak.

4 gun tekrardan serum aldim sikayetlerim gecti tekrar eve dondum. tabi yine 2 hafta sonra kontrole cagirdi kardiyoloji. kontrolede kalbimin giderek zayifladigini kapaklardaki kacagin hamilelikten sonra azalmadigini ve vakit kaybetmeden kapakcik ameliyati olmam gerektigini ogrendim. Bebegim cok kucuk biraz erteleyemez miyiz diye sordugumda hayir dediler.

istanbula gidip orada robotik kalp ameliyati olmaya karar verdim. bu arada kendi sehrimde baska bir kardiyoloji doktoruna gittim belki daha ilimli konusur diye. Birakin daha ilimli konusmayi beni mahfetti. keske rahmini alsaymislar kalbin bu hale gelmeseymis dedi. kullandigin ilaclar cok hafif dedi dedimki bebegimi emzirmek istedigimi soyleyince bunlari yazdilar olmaz oyle sey keseceksin emzirmeyi dedi. bebegi 35. haftaya kadar beklemekte sen mi istedin diye sordu evet diyince bir de ona kizdi 30. haftada alinsaydi bebek neden israr ettin dedi. Sonra ameliyattan sonra bile duzelmeyebilir kalbin dedi. Ben basladim hungur hungur aglamaya adamın odasinda esim yanimda.

Sonra kalp cerrahina girdik ben robotik istiyorum diyince sen radyoterapi kemoterapi almissin(10 sene once lenfoma tedavisi gordum) Senin cigerlerinde yapisiklik vardir sana robotik olmaz dedi. zaten kendisi robotik yapabilen bir cerrah degil esim agzindan kacirdi istanbula gidecegiz robotik icin diye. istanbuldakilerin bakma reklam yaptigina o isler oyle kolay degil gel ben sana acik ameliyat yapayim kapağı degistireyin dedi. Ben degisim degil tamir istiyorum diyince sana tamir olmaz sonra yeniden ameliyat olmak zorunda kalirsin diyince benim tekrardan dunyam basima yikildi ve aglamaya basladim.

Simdi istanbuldan robotikte yapabilen unlu bir prof kalp damar cerrahindan randevu aldik cuma gunune ama ben ne yerdeyim ne gokte. bebegim daha 30 gunluk ve acik kalp ameliyati olan bir arkadasimla konustum 6 aya zor toparlaniyorsun dedi.

Ben ameliyat olmaya gidince hem bebegime hem 5 yasindaki oğluma annem bakacak. Simdi de her gun yanima geliyor yardim etmek icin ve cok yoruluyor. o kadar uzuluyorum ki onun haline. Bu hale gelecegimi bilseydim 2. bebegimi dogurmazdim 1 tane yeterdi bana.

Birde 1 aylik oglum abisi gibi cok sancisi var hece gunduz agliyor. anneme uzuluyorum nasil basedecek. ameliyattan sonra ben toparlanamazsam nasil olacak aklim almiyor. Bunlari dusunmekten ne istah ne uyku kaldi bende.

Kayinvalidemler sağolsunlar ayni sehirde olmamiza rağmen birakin gelip evime cocuk bakmayi manevi destekleri bile yok. Tamam ben el kızıyım ama ara oğlunu üzulme oglum de(esim de cok uzgun) yok onu bile yapmiyorlar. Aradim anlattim doktor ameliyat dedi dedim esim cok uzuldu ona destek olun dedim ama yok aramadilar esimi.

Simdi dünyam basima yıkılmış sekilde kara kara dusunuyorum. icimde sıkıntilar hic gecmiyor. Parali yardimci tutalim ameliyattan sonra diyorum ama parali yardimci geceleri bakar mı ki daha 2 aylik bebege. Ben o acik ameliyat dikisleriyle nasil bakacagim bebegime?

Annem hergun agliyor. esim cok yogun calisan bir insan hem is stresi hem her izin gununde doktor doktor geziyoruz. Babam desen psikiyatriye gidip ilaca baslamış uyuyamiyormus geceleri.

Rabbim düşmanimın basına vermesin.

Güncelleme:

Arkadaslar oncelikle hepinize iyi dilekleriniz icin tesekkur ediyorum. Bugün istanbula geldik. Burada alaninda ünlü bir kalp damar cerrahı ve docent kardiyolog ekibiyle gorustuk. Yeniden ekg cektiler ve soyledikleri şu:

Kalp yetmezliğim kapak kacirmasindan degil hamilelikten kaybaklanabilirmiş. Hamilelikten kaynaklanan kalp yetmezligi dogumdan sonra 6 ayda toparlanir eski haline gelirmiş. Acil ameliyat gerektiren bir durumum yokmuş. Yani evet ameliyat lazim ama lohusa lohusa ameliyat edecek kadar acil bir durum degil dediler. Bana yeni ilaç yazdılar. bu ilac kalbi güclendirecekmis. cocugunuda emzirebilirsin hic sakincasi yok dediler. Ben cok tedirgindim seni cok korkutmuslar ama hastaliginin caresi var caresiz bir durumda degil kalbin dediler.

Simdi verdikleri ilacları kullanip 1 ay sonra tekrar kontrole gelecegim ve o 1 ay boyuncada cocugumu emzirecegim.

Bu arada kapali ameliyat olma olasıligimda yuksekmiş. 2012 de aldıysan radyoterapiyi nokta atisi almissindir tum cigerlerini etkilememistir o eski tekolojide tum cigeri etkileyip yapisikliga sebep oluyordu dedi cerrah.

İcim bir nebze rahatladı. Kendi ilimdeki doktorlardan geri donulmez yollara girebiliriz kalbinden kirmizi alarm veren sesler geliyor ameliyat olsan bile toparlanmaz bu kalp gibisinden sozler duymustum. sanki bir daha hic toplanmayacakmis kalbim bir daha hic iyilesemeyecegim psikolojisine girmistim. Şukür öyle değilmiş.

Şimdi daha iyiyim. yardimcida ayarladik sayilir bayramdan sonra gelecek deneme suresi olacak begenirsek annemle devam edecek ev islerine yardim etmek icin.

tabi en mutlu oldugun cocugumu emzirecegim ve belli bir seviyeye getirebileceğim.
Sonunu okurken gözlerim doldu. Bebeğini emzirmeyi ne kadar çok istiyorsun. Doya doya emzirirsin inşallah. Her şey düşündüğünden daha kolay olur.
 
Son durum:

İstanbula maslak acıbademdeki cerrah Prof. Cem Alhan ile gorusmeye gittik. kalp icindeki basınç degerin normalin üzerine cıkmıs ameliyat icin cok beklemeyelim dedi. Cerrahi robotla kapalı yaparız ameliyatı sıkıntı olacağını zannetmiyorum dedi. Ben Radyoterapi aldım robotla ameliyata uygun muyum dedim ben robotla radyoyerapi kemoterapi almış cok kişiyi ameliyat ettim buyuk ihtimal sorun olmaz sorun cikarsa acik ameliyata döneriz dedi. Kapağında tamire uygun gorunuyor ilk önceliğim kapagı tamir etmek olacak buyuk ihtimal tamir ederim ama baktim tamir olmuyor o zaman degisim yapariz dedi. Eylul ayinin basinda ameliyat olacağim istanbulda. Bebeğin 3 aylık olacak. maksimum hastaneye yatmam ameliyat hastane yatısı 1 hafta surermis. kapalı ameliyat olursa dikisler az olduğu icin toparlanmam hızlı olurmuş. Süt sağıp buzlukta biriktirmeye basladim ben yokken bebegime içirsin annem diye.

Yardimci bir bayanla gorustum ben istanbuldayken ve ameliyattan çıktıktan sonra hergün gelip anneme yardim edecek. Büyük oğlumunda eylulde okulu başlıyor. okulu tam gun. Anneme bir tek bebek bakimı kalacak.

Psikolojik olarak daha iyiyim. Kabullendim ameliyat fikrini. zor bir dogumdan sonra lohusalığında etkisiyle basta cok uzulmustum. Doktorum güven verdi. kalbim icin en iyi olanı yapilacagina inanıyorum. İnşallah basarılı bir ameliyar geciril sağlığıma kavusmus bir sekilde dönerim istanbuldan. Şimdi bütün dualarim o yonde.




Merhaba sevgili hanımlar. öncelikle icimi dökeceğim icin biraz uzun olacak;

Size birkaç ayda tepe taklak olan hayatımdan bahsedeceğim. Biliyorum burda konu açmak çare olmayacak hiçbir şeye ama anlatmak paylaşmak istedim. paylasinca rahatlamayacağim onuda biliyorum ama yinede anlatmak istiyorum.

Her şey ikinci çocuk istemenle başladı. mutlu bir evliligim cok hateketli ama çok şükur hicbir problemi olmayan 5 yaşında oğlum ve severek yaptiğim bir meslegim vardı. Hoş vardi dememe bakmayın bunlar hala var. Maddi durumumuzda iyi olunca evin arabanında borcu bitince dedim 2. çocuğun tam zamanı. Bu sefer ilk oğlumdaki gibi hemen ise baslamayacak 2 yasina kadar ucretsiz izin kullanacaktim. sonra da 60 yasindaki anneme muhtac olmayacak (ilk oğluma 3 yıl annem bakti) annemide rahat ettirecektim.

Plan güzeldi. Sukur fazla beklemeden de hamile kaldım. 19. haftada tsh kontrolu icin gittigim dahiliye doktoru benim sirtimi dinlerken kalbimin seslerinin biraz farklı olduğunu soyledi ve vakit kaybetmeden kardoyologa yönlerdirdi. kardiyologa gittik kalp kapakciginda kacak oldugunu ileri derecede oldugunu hamilelikle dahada ilerleyecegini söyledi. Sonra bir docent bulduk ve ilac tedavisine basladik. Bu doktorda 30. haftayi zor gorecegimizi 32 olur olmaz bebegi sezeryanla almak gerektigini söyledi. ben verilen ilaclari kullanmaya basladim ama isin tuhafi ben ne carpinti ne nefes darligi ne uyuyamama hicbir sey yasamıyordum. her hafta kontrole yuregim ağzimda gittim. sonunda 31 haftada kalp atislarim 130 u gorunce hastaneye yattim ve serum tedavisine basladik. Umudum hep kalp atişlarim düsecek eve donecegim 39 a kadar bekleyecegim ama olmadi ve hastanede yatiyorken 35. haftada sezeryana alindim. sezeryan ayrı bir talihsizlik plesenta eski sezeryan dikisine cok yakin oldugu icin cok zor bir sezeryan olmus cok kan kaybetmisim 3 saat surmus rahmimi kurtarmaya calismislar kurtarmislar ama kalbim cok zorlanmiş. sezeryandan ciktim ertesi gun beni taburcu ettiler ve ben evde cok fenalastim. sol ayagim bacagimla beraber balon gibi sisti ve ben nefes darliğindan oksurukten yatamaz hale geldim tekrar hastaneye yattim 3 gunluk bebegim 5 yasindaki oğlumu evde 60 yasindaki anneme birakarak.

4 gun tekrardan serum aldim sikayetlerim gecti tekrar eve dondum. tabi yine 2 hafta sonra kontrole cagirdi kardiyoloji. kontrolede kalbimin giderek zayifladigini kapaklardaki kacagin hamilelikten sonra azalmadigini ve vakit kaybetmeden kapakcik ameliyati olmam gerektigini ogrendim. Bebegim cok kucuk biraz erteleyemez miyiz diye sordugumda hayir dediler.

istanbula gidip orada robotik kalp ameliyati olmaya karar verdim. bu arada kendi sehrimde baska bir kardiyoloji doktoruna gittim belki daha ilimli konusur diye. Birakin daha ilimli konusmayi beni mahfetti. keske rahmini alsaymislar kalbin bu hale gelmeseymis dedi. kullandigin ilaclar cok hafif dedi dedimki bebegimi emzirmek istedigimi soyleyince bunlari yazdilar olmaz oyle sey keseceksin emzirmeyi dedi. bebegi 35. haftaya kadar beklemekte sen mi istedin diye sordu evet diyince bir de ona kizdi 30. haftada alinsaydi bebek neden israr ettin dedi. Sonra ameliyattan sonra bile duzelmeyebilir kalbin dedi. Ben basladim hungur hungur aglamaya adamın odasinda esim yanimda.

Sonra kalp cerrahina girdik ben robotik istiyorum diyince sen radyoterapi kemoterapi almissin(10 sene once lenfoma tedavisi gordum) Senin cigerlerinde yapisiklik vardir sana robotik olmaz dedi. zaten kendisi robotik yapabilen bir cerrah degil esim agzindan kacirdi istanbula gidecegiz robotik icin diye. istanbuldakilerin bakma reklam yaptigina o isler oyle kolay degil gel ben sana acik ameliyat yapayim kapağı degistireyin dedi. Ben degisim degil tamir istiyorum diyince sana tamir olmaz sonra yeniden ameliyat olmak zorunda kalirsin diyince benim tekrardan dunyam basima yikildi ve aglamaya basladim.

Simdi istanbuldan robotikte yapabilen unlu bir prof kalp damar cerrahindan randevu aldik cuma gunune ama ben ne yerdeyim ne gokte. bebegim daha 30 gunluk ve acik kalp ameliyati olan bir arkadasimla konustum 6 aya zor toparlaniyorsun dedi.

Ben ameliyat olmaya gidince hem bebegime hem 5 yasindaki oğluma annem bakacak. Simdi de her gun yanima geliyor yardim etmek icin ve cok yoruluyor. o kadar uzuluyorum ki onun haline. Bu hale gelecegimi bilseydim 2. bebegimi dogurmazdim 1 tane yeterdi bana.

Birde 1 aylik oglum abisi gibi cok sancisi var hece gunduz agliyor. anneme uzuluyorum nasil basedecek. ameliyattan sonra ben toparlanamazsam nasil olacak aklim almiyor. Bunlari dusunmekten ne istah ne uyku kaldi bende.

Kayinvalidemler sağolsunlar ayni sehirde olmamiza rağmen birakin gelip evime cocuk bakmayi manevi destekleri bile yok. Tamam ben el kızıyım ama ara oğlunu üzulme oglum de(esim de cok uzgun) yok onu bile yapmiyorlar. Aradim anlattim doktor ameliyat dedi dedim esim cok uzuldu ona destek olun dedim ama yok aramadilar esimi.

Simdi dünyam basima yıkılmış sekilde kara kara dusunuyorum. icimde sıkıntilar hic gecmiyor. Parali yardimci tutalim ameliyattan sonra diyorum ama parali yardimci geceleri bakar mı ki daha 2 aylik bebege. Ben o acik ameliyat dikisleriyle nasil bakacagim bebegime?

Annem hergun agliyor. esim cok yogun calisan bir insan hem is stresi hem her izin gununde doktor doktor geziyoruz. Babam desen psikiyatriye gidip ilaca baslamış uyuyamiyormus geceleri.

Rabbim düşmanimın basına vermesin.

Güncelleme:

Arkadaslar oncelikle hepinize iyi dilekleriniz icin tesekkur ediyorum. Bugün istanbula geldik. Burada alaninda ünlü bir kalp damar cerrahı ve docent kardiyolog ekibiyle gorustuk. Yeniden ekg cektiler ve soyledikleri şu:

Kalp yetmezliğim kapak kacirmasindan degil hamilelikten kaybaklanabilirmiş. Hamilelikten kaynaklanan kalp yetmezligi dogumdan sonra 6 ayda toparlanir eski haline gelirmiş. Acil ameliyat gerektiren bir durumum yokmuş. Yani evet ameliyat lazim ama lohusa lohusa ameliyat edecek kadar acil bir durum degil dediler. Bana yeni ilaç yazdılar. bu ilac kalbi güclendirecekmis. cocugunuda emzirebilirsin hic sakincasi yok dediler. Ben cok tedirgindim seni cok korkutmuslar ama hastaliginin caresi var caresiz bir durumda degil kalbin dediler.

Simdi verdikleri ilacları kullanip 1 ay sonra tekrar kontrole gelecegim ve o 1 ay boyuncada cocugumu emzirecegim.

Bu arada kapali ameliyat olma olasıligimda yuksekmiş. 2012 de aldıysan radyoterapiyi nokta atisi almissindir tum cigerlerini etkilememistir o eski tekolojide tum cigeri etkileyip yapisikliga sebep oluyordu dedi cerrah.

İcim bir nebze rahatladı. Kendi ilimdeki doktorlardan geri donulmez yollara girebiliriz kalbinden kirmizi alarm veren sesler geliyor ameliyat olsan bile toparlanmaz bu kalp gibisinden sozler duymustum. sanki bir daha hic toplanmayacakmis kalbim bir daha hic iyilesemeyecegim psikolojisine girmistim. Şukür öyle değilmiş.

Şimdi daha iyiyim. yardimcida ayarladik sayilir bayramdan sonra gelecek deneme suresi olacak begenirsek annemle devam edecek ev islerine yardim etmek icin.

tabi en mutlu oldugun cocugumu emzirecegim ve belli bir seviyeye getirebileceğim.
Merhaba bastan sona okudum. Allah bi kapi acmis iste yeniden. Cok cok gecmis olsun. Acil sifalar diliyorum. Hayat iste hic bir zaman her sey dort dörtlük olmuyor maalesef. Bebegini cok cok öpüyorum.
 
Konuyu güncelledim. Eylul ayinda ameliyat oluyorum. Kapalı ameliyat olacak robotla. tabi bir aksilik cıkıp açık ameliyata donmezse.

Kapakçık tamir edilecek eger tamire uygun değilse mekanik kapakla degisim olacak.

Simdi basarili bir sekilde ameliyatı atlatmak icin dularınızı bekliyorum.
Geçmiş olsun. Ameliyat oldunuz mu acaba?
 
Çok geçmiş olsun, nasılsınız? Yakında kardeşim olacak aynı operasyonu aynı hekime. Süreciniz nasıl geçti/geçiyor acaba? Sizi yormazsam bilgi alabilir miyim, çok tedirginiz 🙏🏼

Öncelikle şunu söyleyeyim kucuk kesi ile de olsa robotlada olsa kalp ameliyatı cok zor bir ameliyatmiş. Fakat kucuk kesi olunca cabuk toparlanıyorsun. Benim ameliyattan sonra 10. gunum. su an daha iyiyim ama ilk uyanis yogun bakim sureci zordu. ilk gunler ağrin cok oluyor gerci agri kesici vuruyorlar. seni kaldirip yurutuyorlar ilk gunden beri yurumekte zorlaniyorsun ama zamanla acılıyorsun.

Benim ameliyatim basarili gecti mitral kapakta triküspit kapakta tamir oldu. Beni surekli takip eden kardiyoloğum eko ile bakti cok basarili bir tamir yapılmiş dedi. Ayrica kan nakline ihtiyac duyulmamis robotik olduğu icin bu da bir avantajmiş.

Sadece şunu söyleyeyim zor ama geciyor. Kalp bu hicbir seye benzemiyor. tum vucudunun gucu gidiyor. zamanla toparlanacakmiş oyle diyorlar. bende daha 10. gundeyim ama 5. gunden daha iyi haldeyim.

Sizi ve tedirginliginizi anliyorum bende cok tedirgindim. hala da tedirginim acaba eski gunlerime dönecek miyim diye ama donuluyormus oyle diyorlar.
 
X