Hanımlar lütfen üsluplara dikkat edelim, konu sahibesinin hataları var ama büyükleri olarak suçlayarak değil uygun bir dille yazarsanız daha uygun olmaz mı?
Konu sahibesi,
ablanıza hoppidi demişsiniz, size göre öyle görünebilir ama o da sizin gibi anne babasını kaybetmiş bir evlat, kardeşlerin karakterleri birbirine benzemez, herkes acıyı göğüsleyemeyebilir, sizin 14 yaşından beri sevgiliniz varmış onun tesellileriyle belki daha iyi hissettiniz kendinizi ama ablanız zor durumda.
Anne babayı peşpeşe kaybedip derdinizi tam anlatamadığınız bir teyzeyle yaşamak elbette kolay değil, ablanızın psikolojik sorunları da hayata olan isyanını bastırmak için alkole yönelmesininde altında yatan sebep en ihtiyaç duyduğunuz zamanlarda anne babanızı toprağa vermiş olmanız, bu çok büyük bir travma, siz kafanızı dağıtıp bu acınızın üstesinden gelmeyi başarmaya çalışıyorsunuz fakat ablanız yapamıyor zira o farklı bir karaktere sahip, sizde küçüksünüz ablanızın sorumluluğunu üstlenmeniz gerekmiyor ama ablanızın haykırışını duymanız lazım, tüm ruhu ve bedeniyle isyan ediyor en azından bunu görün ve duyun, hoppalığından yapmıyor bunları.
Sevgilinize gelirsek sizin için iyi biri olabilir, siz öyle adlandırıyor olabilirsiniz ama ablanızla dışarı çıkmanıza tepki göstermesi demek, ileride ola ki evlenirseniz ablanızla asla görüşmenize izin vermeyecek demek.
Ablanız sizden farklı olabilir, gittiği yerler, aldığı alkol sizi rahatsız ediyor olabilir ama erkek arkadaşınız sizi ve dolayısıyla sahip olduğunuz tek aile ablanıza saygı duyuyor olsaydı, sizle el ele verir ablanızın toparlanmasına yardımcı olurdu.
Üslubunun nahoşluğu size Allah'ın adını vererek ettiği laftan belli, ayrıca sizin en büyük hatanız ailevi sıkıntılarınızı erkek arkadaşınıza yansıtmanız, burada size söyleseydim de ablan o senin deseydiniz demişsiniz, evet o sizin ablanız, farklı da olsanız, hayatını tasvip etmesenizde ablanız, birbirinize ağlayacak omuz olmayı başarmanız gerekiyor, ileri de ablanızı kaybederseniz en çok içi yanacak olan sizsiniz çünkü.
Ablanıza ablalık yapın demiyorum ama onun toparlanmasına yardım edin, psikolojik destek almayı reddetmiyormuş, en azından düzenli olarak bir uzmana gitmesini sağlayın.
Ablanızda sizde çok gençsiniz, ağır bir travma kayıp yaşamışsınız hiç kolay değil, bu sebeple birbirinizi iyileştirmelisiniz.