Bebek Beslenmesi Allah rızası için yardım :( bebeğim kusuyor

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Alerji olabilir içeriklerindekilere karşı

Geçmiş olsun, bence de dr a danışın o zamana kadar bol su için anne sütü için elinizden geleni yaptığımıza şüphem yok fakat iyi düşünün iyi olacak.

Ar mama aldım fıskırtarak kusmuyor artık onuda cok zorda kalırsam verıyorum sutumu sagıyorum emzırdıkten sonra

Emzirdiken sonra sütün kalıyorsa göğsünde neden mama veriyorsun. Verme bak. Çok pişman olacaksın. Bir iki aya kalmaz bırakacak seni. Sütün sağma ile yeterli gelmez. Off offf. At evdeki mamaları....

Benim cok stresli bir hayatım var yeri geliyor ben aç kalıyorum bütün gün ağzıma birşey koyamadıgım oluyor bırak emzirmeyi sağacak sütüm gelmiyor ne yapıcam? Aç kalsın yarın sütüm gelir diye bekliycem mi bende mama yandaşı değilim her gün vermıyorum mecbur kalınca süt anne mi bulmalıyım

Bebeğinin kilo alımı fena değil. 3 saatte aldığın süt miktarı da fena değil. Yeme konusuna gelince sen bir annesin nasıl tadı kötü de olsa ilaç içiyoruz aynı bilinçle zorla yiyeceksin. Bunu bebeğin için yapacaksın.

Geçmiş olsun. Sütünüzü artırmaya bakın yetmediğini düşünüyorsanız. Emzirdikten sonra iyice sağın. Bir süre sonra tekrar emzirin. Meme boşaldıkça vücut süt yapar. Bir iki gün içinde ne kadar arttığına göreceksiniz. Bunun yanında bol bol su için ve maden suyu da tüketin, süt yapar. Yiyebiliyorsanız hurma yemeye çalışın. Lütfen mamaya alıştırmayın. Nasıl doktor bu hemen mama demiş

Bişey sorucam emziriyorum mememi boşaltamıyor okadar uzun duruyor ki memede artık yoruluyorum memeye bır bakıyorum daha süt çıkıyor sonra ağlıyor. Çok sütüm yok pompayla sağınca 10 dk da göğüs boşalıyor napıcam ben..

10 dk sürüyorsa sağması maşallah. Bebiş bitiremiyorsa ve ağlamaları varsa gaz düşünülür. Anne sütünü kusmuyor diyorsun. Kilo alımı ilk 15 gün için fena değildi. Bebekler doğumdaki ödemlerini atarlar 300 gr a kadar kilo verirler. Sana kilo tartımı önerisi vermiştim. Sadece anne sütü ile 7 günde kaç gram aldığını öğrenmeni önermiştim. Yaptın mı?

Hayır yapmadım nerde yaptırıcm bu soğukta cıkamam.. ama yavas yavas düzene sokmaya basladım galiba.. 10 dk sağıyorum evet ama o on dk bazen 60 cc bazen 150 cc bazen daha az değişiyor. Dr 15 gün kılosu az demişti

Dediğim gibi ilk 15 gün olabilir. Sütünü sağma. Pompa bebeğin emmesin gibi olmaz. Sütün azalır zamanla. Bebeğin küçük. Sar sarmala yüzünü de ört götür sağlık ocağına. Bebek 10 dk emince daha fazla miktar çıkartır göğsünden. Memede uyuyor ise sık sık burnunu sık çenesini elle uyandır. Ama uzun uzun emiyorsa sabredeceksin. Bel ve boyun ağrın oluyorsa yatarak emzir. Böylece uzanırken sen de dinlenmiş olursun. 10 dk emmesi ideal süredir. Sonra tıpışla. Geğirsin. Sonra diğer göğsünü de ver. Açsa emer. Toka emmez. Emmeyip ağlıyorsa kesin gazdır. Su bile vermeden 7 gün sadece emzir. Pompa göğüsleri yara da yapar.

Ne kadar uzun emerse emsin göğsümde süt kalıyor hep neden? Pompada kalmıyor

Bebek doyacağı kadar emip bırakıyordur. Pompa ile ne var ne yok çekiyorsundur. Bir de pompaların vakum ayarı var. Şiddetli çekiyor da olabilirsin. Bebişinin doyduğun inandığın an sağ kalanı at dondurucuya. İlerde bir gün çarşıya hastaneye falan gidecek olursan imdadına yetişir. Sütün yetmese bebiş emdikten sonra da kalmaz ayrıca.

Ayarı bılıyorum en dusukte cekıyor sagdıgımın hepsini şçince anca doyuyor zaten

Biberonla veriyorsun sanırım. Biberondan az kuvvetle emince ağzına süt gelir. Meme öyle değil. Biberon dilin önüyle emilir meme dilin arkasıyla. Direkt verme sütünü. Bari emsin ve sonra kalanı sağıp da ver. Kaşıkla veriyorsan da doyduğunu hissetmiyordur. Üstüne mama da verince mide çok dolup gerilince fışkırtarak kusuyor... Eğer bebeğini 6 ay sadece anne sütüyle beslemek istiyorsan önce pompası kaldır ortadan. Mamayı da. 1 hafta sadece emzir. Su bile verme. Önce tarttır. 1 hafta sonunda da tarttır. Sonra bana yaz. Ben emzirme eğitimi veriyordum bir dönem. Hemşireyim. Sağlık ocağında çalışıyordum. 3. Bebeğimi büyütüyorum şuan. 1 yaşında ve hala emiyor. Yazdıklarıma güvenebilirsin. İlk günler uyum sürecidir. Bence kendine ve bebeğine bir şans daha vermelisin. Pişman olmazsın.

Emzirmek için ıgrasıyorım iki fündür.. yardımların için teşekkğrler.. takıldıgım yerde yazacağım.. iyi geceler

Maasallah o kadar süt var ve doktor yetmiyor dedi öyle mi. Ne saçma. Elinden geldiğince emzirmeni öneririm. Mama ilk etapta kolay görünüyor ama bebek anneyi emmeyi bu sebeple reddedince anne pişman oluyor iş işten geçiyor. Sabırla emzir. Mamada versen bebek te reddetse emzirmek icin elinden geleni yap. Vazgecme. 2 yudum icse kar. Herşey yoluna girecek.

Doktor yetmıyor demedi iki göğsünü boşaltıktan sonra istedi kadar mama içebilir dedi

Bu çocuk aç. Demiş ya. Sütün yettiğini düşünse öyle demezdi sanırım. Her ne ise.
Allah kolaylık versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…